FATA Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 ima li neko iskustva? par foruma kaze da nije tesko dobiti turisticku vizu, ali bolje da pitam ako je neko ima iskustva.. nezaposlen sam i ostao bih 20ak dana kao turista. Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grb1tj Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 (edited) ala ga ti zivis burazeru, ceka se sledeci topik ne pitas za cenu :D Edited May 29, 2015 by grbic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 ja sam preko english toursa sve zavrsio, tj oni su mi spremili formlar da popunim, pa onda oni popunili druge formulare, spakovali ih i predali mi i zakazali razgovor u ispostavi ambasade u airport sitiju. posle razgofvora dobija se odgovor o vizi za (do) 14 dana. Â Mozes ofc sve sam bez posrednika, ali ja sam vadio biznis vizu, i trebalo je previse papira i vremena, pozivnih i odzvinih pisama, a i firma je platila bmk jebote sad gledam kolko sam papirologije skupio za te dve vize - moji podaci, podaci o porodici, pasosi clanova porodice, moji stari pasosi, podaci o plati, podaci o novcu na racunu, pozivno pismo, pa pasos engleza kod koga sam isao, ugovor o poslu...ke horror Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikroStalja Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 Mozes sve sam da pripremis papire. Radi se preko neke ispostave u airport sitiju (kao sto rece Igor). Kao i kod amerikanaca potrebno je da podneses sto vise papira koji ce dokazati da ces se vratiti nazad iz Engleske. Ako imas pozivno pismo od prijatelja to je dobro, ali najvaznije je da prikazes svu imovinu i novac koji imas u Srbiji. Ako nemas nista ti onda barem od roditelja, ako si mladji. Dakle - izvod iz banke sa dinarskog i deviznog racuna (gde imas novac), ugovor o kupoprodaji stana kao dokaz vlasnistva nad nekretninom (na tvoje ime ili ime roditelja), dokaz vlasnistva nad kolima i slicno. Svaka od ovih stvari povecava sansu dobijanja vize. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted May 29, 2015 Author Report Share Posted May 29, 2015 znaci jebeno u najavi.. idem kao frilens na kosarkaski turnir na devicanskim ostrvima koji su deo VB, pa ne znam da li mi je bolje da pomenem ili da precutim i pravim se turista? jebeno mi je sto poslednjih 5g radim kao frilens te nemam redovna primanja, niti potvrdu da sam zaposlen na ne/odredjeno, niti imam neku imovinu na svoje ime... a realno, da izvadim sve te papire koje si ti vadio igore, ne bi mi znacilo uopste lol :)  @grba  lako je kad drugi placa :) @stalja  imam 30 tako da nisam bas mlad :) majka mi je jedina prijavljena, ali na neku smesnu sumu.. imam auto, para.. imam i nekretnine, ali nisu na moje ime (porodicna kuca).. za pozivno pismo, kontam da bih mogao da pokusam preko airbnba, ali mislim da mi nije neka vajda.. Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted May 29, 2015 Author Report Share Posted May 29, 2015 ganster bez vize  Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 (edited) imam 30 tako da nisam bas mlad :) majka mi je jedina prijavljena, ali na neku smesnu sumu.. imam auto, para.. imam i nekretnine, ali nisu na moje ime (porodicna kuca).. za pozivno pismo, kontam da bih mogao da pokusam preko airbnba, ali mislim da mi nije neka vajda  A jel postoji sansa da ti taj preko koga ides na turnir na Devicanska ostrva sredi da ti zvanicno od turnira posalju neke pozivno pismo ili tako nesto? Svakako bi ti to bilo mnogo bolje nego da imas nesto od airbnb posto kapiram da to svako moze da dobije. Em si nezaposleni tridesetogodisnjak, idealan primer nekoga ko bi zeleo da ostane tamo, plus ukupno imas poziv samo od turistickog sajta, smrdi na sve strane :) Idealno bi bilo i da imas npr avionske povratne karte, cisto da budu ubedjeniji da neces ostati. Znam da vecina avio kompanija refundira kes za karte ako te odbiju za vizu, tipa uzme se neka provizija ali vecinu para vrate, doduse naravno ako se to desi dovoljno unapred od datuma putovanja. Edited May 29, 2015 by Zwerko Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted May 29, 2015 Author Report Share Posted May 29, 2015 (edited) tesko posto je frilens kompanija, ili u prevodu ja organizujem sve a oni placaju... sto se tice avionskih karata, ne znam da li bi pomoglo, ali imam kupljene avionske karte za alzir i za kamerun jul/septembar gde ostajem po ~15dana?  edit: imacu FIBA akreditaaciju verovatno, ne znam da li to moze da ubrza stvar pri dobijanju/odobravanju vize? Edited May 29, 2015 by FATA Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 Totalno neosnovan odgovor, ali kapiram da FIBA akreditacija valjda ima neku tezinu, ipak je to ozbiljna organizacija. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 Ne verujem da moze bilo sta da ubrza, ali svakako ti je ta akreditacija plus i treba da je prilozis kako bi pokazao nameru svog putovanja, da nisi neki besmisleni turista. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 I mislio sam kao namera putovanja da nece ostati tamo na crno, ne za ubrzavanje procesa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 sta radi ovaj fata :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vojislava vojka Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 Znam proverenu kompaniju koja pomaze u dobijanju viza za UK... SVIMA! Pozdrav  Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 Lepo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 meni treba 5 komada. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Koji li je ovo vid scama? Tipa daš im pare u startu da ti "srede vizu" i onda se više nikad ne jave? Ili je neki proces u kojem "ipak ne možeš da dobiješ vizu" ali za "troškove obrade" ti uzmu 80% ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 11 hours ago, vojislava vojka said: Znam proverenu kompaniju koja pomaze u dobijanju viza za UK... SVIMA! Pozdrav  DAj kontakt, ja bih u London da vidim sveta! Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 prvo treba pasoš da izvadiš, ova kompanija tu ne pomaže Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 U potpalublju ima mesta za sve... Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majstor bora Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 1 hour ago, absolute said: U potpalublju ima mesta za sve... Jel imaju pojaseve za spasavanje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts