Majstor bora Posted September 24, 2020 Report Share Posted September 24, 2020 4 hours ago, Dule_smor said: Jbga, pisaj po sirotilji! Nego kad smo kod sirotinje, jel imamo nekoga u katastru u BGu, opstina Zvezdara, treba da mi se pogleda neki podatak o osnovi uknjizenja, a zbog usrane korone ni ja ni sestra nismo mogli to da dobijemo telefonski/postom. Vodim na rakiju kad dodjem u otadzbinu! Jel si probao na https://katastar.rgz.gov.rs/eKatastarPublic/PublicAccess.aspx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 25, 2020 Report Share Posted September 25, 2020 Jesam, al to mi nije dovoljno, treba mi sadrzaj dokumenta na osnovu koga je izvrsena uknjizdba, kupoprodajni ugovor ili sta vec. To isto ima u katastru ili mora preko notara/suda? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post manager Posted September 25, 2020 Popular Post Report Share Posted September 25, 2020 znaci prodaju se nekretnine u beogradu.. lepo dule, lepo 1 2 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post voodoo_ Posted September 25, 2020 Popular Post Report Share Posted September 25, 2020 Opet će da nas bombarduju 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted September 28, 2020 Report Share Posted September 28, 2020 (edited) Dva nova laptopa solidna stigla u firmu, HP Probook i Lenovo Thinkpad, oba nakon update i nekog restarta sami od sebe, bez da me išta pitaju i da išta o tome znam sami sebi flešovali fakin bios i to bili na bateriji samo... Pritom Lenovo i izdefaultovao neka od boot legacy/uefi/security podašavanja, nije bilo boot uređaja, bilo malo povuci-potegni da se namesti šta mu odgovara da butuje sistem kako je fabrički došao i instlairan. Horor. Edited September 28, 2020 by millanče Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 28, 2020 Report Share Posted September 28, 2020 Imao sam isto iskustvo sa HP-om, Windows automatski apdejtuje drajvere, a HP je progurao BIOS update kao drajver i jbg. Moguć workaround je System Properties -> Hardware -> Device Installation Settings -> No. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted September 28, 2020 Report Share Posted September 28, 2020 (edited) I Lenovo prgurao i još izdifoltovo... Neću workaround, hoću da to ne rade, debili... 😞 Edited September 28, 2020 by millanče Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted September 29, 2020 Report Share Posted September 29, 2020 Zar ne može ono da tvoj IT u firmi pušta te nadogradnje koji oni hoće? Baš zbog takvih situacija. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted September 29, 2020 Report Share Posted September 29, 2020 (edited) Ma može, nego me preseklo da moram i o tome da mislim još. Ako sam korsinik običan bez IT nad sobom, kupim sebi laptop, on mi sam fleša BIOS, i ja treba unapred to da znam i da se čuvam. Jebeš ga, ne ide mi u glavu nikako logika. Edited September 29, 2020 by millanče Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 1, 2020 Report Share Posted October 1, 2020 On 9/28/2020 at 3:27 PM, millanče said: Dva nova laptopa solidna stigla u firmu, HP Probook i Lenovo Thinkpad, oba nakon update i nekog restarta sami od sebe, bez da me išta pitaju i da išta o tome znam sami sebi flešovali fakin bios i to bili na bateriji samo... Pritom Lenovo i izdefaultovao neka od boot legacy/uefi/security podašavanja, nije bilo boot uređaja, bilo malo povuci-potegni da se namesti šta mu odgovara da butuje sistem kako je fabrički došao i instlairan. Horor. Mi kupili za firmu Lenovo laptop, out of box ne radi touchpad :)) Posle jednog dana u firmi otišao je na servis i sad čekamo ... ofc može povrat jer ne radi ali to iz nekog razloga je sad kompleksnija stvar, ali brate... servis (PIN) se ne javlja već 4-5 dana znači nije softver 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted October 1, 2020 Report Share Posted October 1, 2020 17 minutes ago, Lucky said: Mi kupili za firmu Lenovo laptop... Ne znam koji Lenovo ste kupili, generalno sve ono jeftinije je krš od njih, a i od svih (Dell Inspiron a sad je i Vostro krš, HP 15, 250, manje više svi Asusi i Aceri su krš otprilike), ali mi uzeli ovaj Thinkpad L590 skoro K eura, počeo treći dan u radu da se gubi ssd i restart, pa ga nema u BIOS-u, pa restart, pa ga ima, i radi pola dara, pa opet taj restart... Gasio sam ono da gasi hard posle x minuta u WIndowsu, flešovao BIOS i sve neke firmvere koje sam našao na Lenovo support, valjda će pomoći, pratimo. Redovono gasim onaj Fast startup jer ujebe razne mašine samo tako. Serem se i u Lenovo i Microsoft i njihov produkt kad moram da krpim i gasim za njima trista kuraca da bi radilo kako treba, a sad još moram i da pazim da ne krene da flešuje BIOS sam od sebe pre neho što rešim da izvadim bateriju ili tako nešto. Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 1, 2020 Report Share Posted October 1, 2020 12 minutes ago, millanče said: Ne znam koji Lenovo ste kupili, generalno sve ono jeftinije je krš od njih, a i od svih (Dell Inspiron a sad je i Vostro krš, HP 15, 250, manje više svi Asusi i Aceri su krš otprilike), ali mi uzeli ovaj Thinkpad L590 skoro K eura, počeo treći dan u radu da se gubi ssd i restart, pa ga nema u BIOS-u, pa restart, pa ga ima, i radi pola dara, pa opet taj restart... Gasio sam ono da gasi hard posle x minuta u WIndowsu, flešovao BIOS i sve neke firmvere koje sam našao na Lenovo support, valjda će pomoći, pratimo. Redovono gasim onaj Fast startup jer ujebe razne mašine samo tako. Serem se i u Lenovo i Microsoft i njihov produkt kad moram da krpim i gasim za njima trista kuraca da bi radilo kako treba, a sad još moram i da pazim da ne krene da flešuje BIOS sam od sebe pre neho što rešim da izvadim bateriju ili tako nešto. Iskreno, od većine novijih laptopova na kojima sam imao prilike da radim jedino je Lenovo po kvalitetu izrade držao neki nivo pa čak i ovaj što ne radi touchpad jednostavno deluje da je malčice makar "skuplji" u izradi nego ostali. Ajde da kažemo relikt toga što su uzeli thinkpad ceo pa pokrali know how. Možda sam već pisao ovde, pazarili smo bili prošle godine DELL G5 - to je kvalitet gori nego Acer u najgorim danima. Plastika krš, svira kao džambo džet, katastrofa, ASUS odavno više ne gledam otkad imam "redaljku" da je svaki riknuo koji smo imali ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted October 1, 2020 Report Share Posted October 1, 2020 samo je jedan poslovni laptop Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted October 1, 2020 Report Share Posted October 1, 2020 Kako divni komentari za Lenovo, sad me plasite 😄 Ja narucio direktno sa lenovo sajta, napakovao neku custom masinu na postojeci Thinkpad P14s, cekam da mi stigne danas/sutra. Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 1, 2020 Report Share Posted October 1, 2020 5 hours ago, sttevann said: Kako divni komentari za Lenovo, sad me plasite 😄 Ja narucio direktno sa lenovo sajta, napakovao neku custom masinu na postojeci Thinkpad P14s, cekam da mi stigne danas/sutra. ma biće dobar, nije da imaš alternativu :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted October 1, 2020 Report Share Posted October 1, 2020 Drugarica kupila HP skoro,par dana koristila youtube i pustala muziku,crko sam od sebe,vratili joj pare...treba mi 1 lap top za posao i nemam predstavu sta da pazarim... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted October 2, 2020 Report Share Posted October 2, 2020 MBP je najbolji za posao 2 Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted October 2, 2020 Report Share Posted October 2, 2020 bolja je emka sa prigusem! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted October 2, 2020 Report Share Posted October 2, 2020 bolja je ako hoces da se stekas, ako hoces da rasujes onda je bolja bez prigusa Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted October 2, 2020 Report Share Posted October 2, 2020 11 hours ago, mohr said: Drugarica kupila HP skoro,par dana koristila youtube i pustala muziku,crko sam od sebe,vratili joj pare...treba mi 1 lap top za posao i nemam predstavu sta da pazarim... Dell Latitude seriju koristim za posao poslednjih 5 godina, trenutno sam na 7490. Lagan, brz, pouzdan. Generalno i za HP, i za Dell, i za ostale važi pravilo da imaju i jeftine krševe, i pouzdane mašine. Samo je pitanje da li si spreman da odvojiš pare za biznis klasu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted October 2, 2020 Report Share Posted October 2, 2020 @Lucky @mohr neka moja 2.5 centa su da je ASUS krš, Dell bio dobar pa se srozao, sad je Vostro serija gore plastično đubre nego što je nekad bio Inspiron, a Vostro treba da je neka skoro srendja klasa. Dodatno onih kvarova tipa da t imisliš da je samo do baterije/tastature/tačpeda/zvučnika itd, zameniš taj deo provereno ispravnim, i opet ne radi, dakle kvar ploče - e sa tim kvarom mi je naletalo ukupno Dell-ova koliko u zbiru svih ostalih brendova otplilike. Mada, uzmeš Lattidude i neku premium Dell 3-5 godina garanciju ako to još ima. Lenovo - sve ono plastično Ideapad 100 nešto i v100 nešto je plastični krš, buni me S serija, video sam S540, dosta je od aluminijuma delova, tanak i ima tanke ivice oko ekrana, deluje kao da je aluminijumski ThinkPad sa velikim macbook-style tačpedom, e sad kioliko je stvarno dobar i trajan, ne znam. Meni bukvalno ništa od HP ispod Probook serije ne pije vodu, bilo je povoljnih sa Ryzenima kod BC Group i Tehnomedia, nekoiko imamo sa i3 8. i 10 gen u firmi, i par za Ryzen, osim što me nervirao taj BIOS update, sljakaju i izgledaju super. To je neki minimum čemu bih ja danas dao šansu na <100k din, možda taj Lenovo serije S, a možda i ne, nemam pojma. Ima onih ThinkPad Edge E, ali oni su samo spolja ThinkPad, da liče. mada valjda su kvalitetniji id IdeaPad. I Dell ali ništa spod Lattidude i 3-5 god garancije. Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 2, 2020 Report Share Posted October 2, 2020 Sestra ima ProBook sa Ryzenom i Vegom 8, radi super, može čak i gejming, a nosa ga na posao i nazad svaki dan. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted October 2, 2020 Report Share Posted October 2, 2020 1 hour ago, beba isus said: bolja je emka sa prigusem! AUG na semi-zoom Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted October 2, 2020 Report Share Posted October 2, 2020 Ptica bez zuma sa tackom na ekranu lajk a pro! Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted October 6, 2020 Report Share Posted October 6, 2020 Može i ovde :) pao McAfeehttps://www.rt.com/news/502646-john-mcafee-arrested-spain/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts