Jump to content

Pronadjen telefon, kako ga vratiti vlasniku?


Recommended Posts

Na kartici nema ni jedan broj osim emergency number, koji kad pozovem kaze da nije emergeny number. +38164789 kad pozovem sa mog telefona onda radi.

Kad si vec ubacio tu karticu u svoj telefon i time se potencijalno kompromitovao stavi svoju karticu u taj telefon mozda ces moci da pristupis podacima (mozda je zastitno podesavanje vezano za karticu) i da vidis da li su brojevi smesteni na telefon.

 

Ukoliko uspes a nema brojeva ni na telefonu, onda si vrlo verovatno nasao na neciji "specijal" odnosno telefon koji je imao samo kratkorocnu svrhu i nakon toga bacen. Mozda bi bilo dobro da odes u policiju i ispricas im sve da ne bi posle bilo zabune :)

Edited by ZOLA

There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know

zolaeveo3reqjl4_zps6bce0689.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Ako mu je prvi poziv sa tog telefona i kartice u pravcu nekoga ko može da pomogne, sigurno neće gledati na to kao zloupotrebu. Fejluješ kao i uvek.

 

Bilo bi lepo kad bi policija tom logikom resavala slucajeve. A mozda je pokusao da zove nekoga sa spiska iz telefona, jer je hteo da sazna ko je vlasnik - da bi mu ukrao identitet (pogotovo ako je vlasnik Gmail, facebook i  ostale naloge povezao sa brojem telefona, sto se cesto desava? A mozda je ubacio tu karticu u svoj telefon da bi ispucao kredit sa kartice? Znaci prvo pitanje koje bi mu postavili - ako si hteo da telefon vratis vlasniku, zasto ga nisi odneo u najblizu policijsku stanicu? A odgovor na to pitanje bio bi...?

Link to comment
Share on other sites

Mogu u mtsu da nađu vlasnika preko ICCID broja ako je postpaid.

 

Mogu i ako je prepaid kartica u pitanju, bitno je samo da je registrovana (da se zna ko je vlasnik). Svi postpaid brojevi su automatski registrovani, tacno se zna na koga racuni glase i kome se salju. Ali MTS odavno nudi i registraciju prepaid brojeva, pre par godina su pokrenuli i "Bonus Registracija" promociju kojom dobijas xy besplatnih minuta ako registrujes karticu. Isto tako, za GPRS pristup je bilo potrebno da se registruje prepaid kartica koliko se secam...

Edited by aLti
Link to comment
Share on other sites

Odneo u mts, izvadio covek karticu, ubacio negde i za 2 minuta pozvao vlasnika koji je kasnije valjda dosao po fon.

 

meni je samo neverovatno da ti imaš telefon kod sebe uključen već x dana i da taj neko ko ga je izgubio ne pokuša da se pozove taj vremenski period, čisto kao "da proba".

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...