袩校孝袠袧 Posted March 19, 2015 Report Share Posted March 19, 2015 ljudi, stavljajte pojas kad sednete u kola. broj kazni koje se izricu za ovaj prekrsaj se uvecao za 10 puta nego lani! ne mogu da vam opisem koliko zahteva stize iz SUP-ova sto se tice saobracajnih prekrsaja. isto to se odnosi i na inspekcije, pogotovo kada je u pitanju poreska. u toku je cedjenje suve drenovine od strane drzave, vodite racuna molim vas. pocece da guraju ljude na pesackim prelazima da prelaze na crveno.... Quote 聽 聽 Link to comment Share on other sites More sharing options...
袩校孝袠袧 Posted March 19, 2015 Author Report Share Posted March 19, 2015 (edited) poreska salje na stotine zahteva za pokretanje prekrsajnog potupka za ljude koji su platili porez sa zakasnjenjem. mislim da je minimalna kazna 50k. znaci, PLATILI su ljudi, sa zakasnjenjem doduse. ali to nije dovoljno izgleda.聽 聽 聽 kod mene ovde stize oko 50 placenih naloga DNEVNO za pojas. ono, 5 soma, pa u roku od 8 dana mozes pola da platis. to je samo jedan prekrsaj, i to koji je placen na licu mesta. a sta je sa stotinama zahteva koji se odnose na malo ozbiljnije prekrsaje, gde nemas mogucnost da se nagodis i da platis pola. znaci, ovde se radi o takozvanim mandatnim kaznama, koje su do 5 soma (pojas, svetla, mobilni i sl.) ili komunalne inspekcije koje kaznjavaju na osnovu odluka lokalne samouprave. tu su mandante kazne (barem koliko sam ja video) do 20k. ako se nagodis placas pola.聽 聽 grad pancevo sa naseljenim mestima ima nesto jace od 120k stanovnika. pa sad ti vidi u nekoj vecoj projekciji o kojoj cifri se radi.... Edited March 19, 2015 by Carlito Quote 聽 聽 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 19, 2015 Report Share Posted March 19, 2015 meni je ovo za porez na nekretnine katastrofa, dokle 膰e bre da maltretiraju po拧ten narod koji zakasni da uplati par hiljada za porez, dok tajkuni duguju milijarde Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
袩校孝袠袧 Posted March 19, 2015 Author Report Share Posted March 19, 2015 (edited) upravo to. ista prica kao i sa komunalijama. sirotinja najredovnije placa, u suprotnom, ako mu iseku struju moze da se slika. pogotovo zimi. Edited March 19, 2015 by Carlito Quote 聽 聽 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 19, 2015 Report Share Posted March 19, 2015 pandure i naprednjake dakako treba oterati u kurac 拧to ovako cede pare, ali mamlaze za volanom treba ka啪njavati deset puta vi拧e od ovoga. naro膷ito za mobilni... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest49213 Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 pandure i naprednjake dakako treba oterati u kurac 拧to ovako cede pare, ali mamlaze za volanom treba ka啪njavati deset puta vi拧e od ovoga. naro膷ito za mobilni...^qft, isto i za pojas, ve啪i ga jebem mu mater, zar je toliko te拧ko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Bogami meni je frka da idem Jugom bilo gde, vodim ra膷una o propisima itd al ako me zaustave, mogu da mi na膽u bilo 拧ta na kolima, ne znam kako ono govno uop拧te prolazi tehni膷ki, verovatno 膰ale odnese fla拧u vinjaka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Problem je u tome sto je tehnicki maksimalno rigorozan (tipa moras da imas pojaseve i naslone za glavu pozadi), a onda ja odem i registrujem RURomobil koji je 40 godina star i fakat mu sigurno bar nesto fali tako sto iz agencije nikada nisu ni videli kola :) Cujem kao sad opet pricu o slikanju automobila na tehnickom i sl, ali sumnjam da ce se to i desiti. Sustina naseg zakona je da je on poprilicno rigorozan, ali je primena poprilicno proizvoljna.聽 聽 I onda imas gomilu debila koji voze kao mentoli potpuni, a tebe krene da cima za neku glupost. Tipa meni je padnur jednom mrtav ladan izjavio kada me je navatao za prekoracenje brzine kod nekog sela ka Sapcu i ja mu rekao da nisam video znak "a pa da, neko ga je odneo da pece paprike" :) Mislim na kraju me pustio, ali je taj momenat bio skroz LOL Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veljok Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Dobar dan 啪elim. 聽 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyka Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Problem je u tome sto je tehnicki maksimalno rigorozan (tipa moras da imas pojaseve i naslone za glavu pozadi), a onda ja odem i registrujem RURomobil koji je 40 godina star i fakat mu sigurno bar nesto fali tako sto iz agencije nikada nisu ni videli kola :) Cujem kao sad opet pricu o slikanju automobila na tehnickom i sl, ali sumnjam da ce se to i desiti. Sustina naseg zakona je da je on poprilicno rigorozan, ali je primena poprilicno proizvoljna. I onda imas gomilu debila koji voze kao mentoli potpuni, a tebe krene da cima za neku glupost. Tipa meni je padnur jednom mrtav ladan izjavio kada me je navatao za prekoracenje brzine kod nekog sela ka Sapcu i ja mu rekao da nisam video znak "a pa da, neko ga je odneo da pece paprike" :) Mislim na kraju me pustio, ali je taj momenat bio skroz LOL Ja sam pre nedelju dana produ啪io registraciju u AMS klubu Novi Beograd u Sremskih odreda, nisu gledali ni pojaseve, ni naslone, pa 膷ak ni sijalice ja mislim :-) Zavr拧io sve (拧to podrazumeva sve od pla膰anja do izdavanje nalepnice) za 15min, tako da preporuka za njih. Ranije kad sam i拧ao kod nekih ortaka (da im napravim "promet", ne zato 拧to mi treba veza za prolaz), trajalo je u proseku 40-45min Quote Zna拧 me, znam te Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyka Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Quote Zna拧 me, znam te Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyka Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Tehni膷ki pregled je jednom godi拧nje i to po meni nije validna mera za smanjenje broja neispravnih vozila na ulicama. Policija bi to trebala da sprovodi rigorozne kontrole svaki dan i da po膷ne da primenjuju zakon. Ne sla啪em se sa glupostima tipa pojasevi nazad, sijalice i sli膷no, ali sam spreman i na to, ako krene o拧tra kontrola koja ne膰e biti selektivna i gde ne膰e biti popu拧tanja nikome. Quote Zna拧 me, znam te Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Samo da dodam da sam ja RURomobil zapravo registrovao ne podmicivanjem baje na tehnickom nego tako sto su mi dali telefon agencije koja uredno radi tako sto niko nikada nije video na tehnickom automobil koji su mi registrovali a koji se pritom ne vodi ni na mene nego na Lakija. Moze ono da nema tockove i kocnice, a ne pojaseve pozadi :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyka Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Ili 膰e da prepakuju na sat vremena to膷kove od ortaka, ko膷nice mo啪da i kupiti, sijalice sve staviti, pa izvaditi "vi拧ak", pozajmiti prvu pomo膰 itd? Jo拧 uvek ima ljudi koji kradu sijalice u zgradama, pa nemoj da te 膷udi da 膰e biti spremni na sve ovo da bi pro拧li tih pola sata tehni膷kog, pa posle sve vratili. Zato i ka啪em, ostalih 365 dana policija treba da kida i ne treba da se sa啪ali ni na koga, ali ni da se pla拧i da bilo kome pi拧e kaznu. E sad 拧to nam je ceo sistem uru拧en, pa je pitanje da li 膰e sud naplatiti kaznu od nekog sirotana posle ili 膰e pocepati kaznu nekom ko ima vezu, to samo dokazuje da je sam tehni膷ki toliko minoran za bezbednost na ulicama da je to stra拧no. Ono 拧to meni upada u o膷i su pre svega sami pe拧aci koji su potpuno needukovani 拧to se ti膷e pravila u saobra膰aju, pa i njima treba klepati kazne kad pri膷a telefonom dok prelazi na ulicu, dr啪e slu拧alice u u拧ima, prelaze 2m od pe拧a膷kog itd Quote Zna拧 me, znam te Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 ako krene o拧tra kontrola koja ne膰e biti selektivna i gde ne膰e biti popu拧tanja nikome. 聽 Jeftini izgovori svakog 膷oveka koji je ikada za啪murio na korupciju i druge probleme u dr啪avi. Ako mo啪e Pera, 拧to ja da se pravim pametan. 2 Quote 校 褬械写薪芯褬 褋褌邪褉芯褬 泻褮懈蟹懈 褔懈褌邪芯 褋邪屑 褔褍写薪褍 锌褉懈褔褍; 邪 胁褉邪谐 斜懈 谐邪 蟹薪邪芯 芯褌泻褍写 屑械薪懈 褌邪 泻褮懈谐邪 懈蟹 薪械泻芯谐 褋屑械褕薪芯谐 胁褉械屑械薪邪, 褍 泻芯屑械 褬械 斜懈谢芯 屑薪芯谐芯 褋谢芯斜芯写芯褍屑薪懈褏 蟹邪泻芯薪邪, 邪 薪懈屑邪谢芯 褋谢芯斜芯写械; 写褉卸邪谢懈 褋械 谐芯胁芯褉懈 懈 锌懈褋邪谢械 泻褮懈谐械 芯 锌褉懈胁褉械写懈, 邪 薪懈泻芯 薪懈褕褌邪 薪懈褬械 褋械褬邪芯; 褑械谢邪 蟹械屑褭邪 锌褉械褌褉锌邪薪邪 屑芯褉邪谢薪懈屑 锌芯褍泻邪屑邪, 邪 屑芯褉邪谢邪 薪懈褬械 斜懈谢芯; 褍 褋胁邪泻芯褬 泻褍褯懈 锌褍薪 褌邪胁邪薪 谢芯谐懈泻邪, 邪谢懈 锌邪屑械褌懈 薪懈褬械 斜懈谢芯; 薪邪 褋胁邪泻芯屑 泻芯褉邪泻褍 谐芯胁芯褉懈谢芯 褋械 芯 褕褌械写褮懈, 邪 褉邪褋懈锌邪谢芯 褋械 薪邪 褋胁械 褋褌褉邪薪械, 邪 褋胁邪泻懈 蟹械谢械薪邪褕 懈 薪懈褌泻芯胁 屑芯谐邪芯 褬械 褋械斜懈 泻褍锌懈褌懈 蟹邪 薪械泻芯谢懈泻芯 谐褉芯褕邪 褌懈褌褍谢褍: 胁械谢懈泻懈 薪邪褉芯写薪懈 褉芯写芯褭褍斜.聽袪邪写芯褬械 袛芯屑邪薪芯胁懈褯 - "小褌褉邪写懈褬邪" 1902.聽- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyka Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 (edited) Ne znam odakle ti da 啪murim na korupciju? Ako mi nadle啪ni organ, u ovom slu膷aju tehni膷ki pregled nalo啪i da stavim pojaseve nazad, to 膰u i uraditi. Ako popijem kaznu, nema kukanja... Moj auto je tehni膷ki ispravan prema AMK koji je ovla拧膰en za tako ne拧to. Znam kad treba da radim servis, znam kad sam menjao plo膷ice i diskove, znam koje su mi godi拧te gume i koliko sam pre拧ao sa njima itd. Tako膽e i znam da mi isti膷e "rok upotrebe" prve pomo膰i u kolima, ali nemam nameru da je menjam, jer je apsurdno da opet bacam pare na ne拧to 拧to nisam ni otpakovao, a 拧to ne uti膷e na bezbednost u saobra膰aju mene i drugih ljudi i spreman sam da popijem kaznu za to i platim je. U 膷emu je problem onda? Edited March 20, 2015 by Boyka Quote Zna拧 me, znam te Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 Jutros u 7 panduri stoje u J. Bulevaru pored Inteze i 'vataju ove 拧to iz 啪ute trake (ili "bele" za desno) nastavljaju pravo 拧to je dozvoljeno samo autobusima. U 7 ujutru! Zabodu se oni tu 膷esto, ali nikad u to vreme. 聽 Ono 拧to meni upada u o膷i su pre svega sami pe拧aci koji su potpuno needukovani 拧to se ti膷e pravila u saobra膰aju, pa i njima treba klepati kazne kad pri膷a telefonom dok prelazi na ulicu, dr啪e slu拧alice u u拧ima, prelaze 2m od pe拧a膷kog itd 聽 聽 Ja ne razumem ni kako je u glavi pe拧aka "ja sam pe拧ak imam prednost" i onda non拧alantno prelaze ulicu (膷ak i na pe拧a膷kom) ne gledaju ni levo ni desno, kao zabole ih. OK, ima拧 prednost, al' kad te neko pokupi jer ne gleda, 拧ta ti vredi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 Kako misli拧 拧ta ti vredi? Pe拧ak je zakon u saobra膰aju. Meni nije jasno kako bilo koji voza膷 mo啪e da misli druga膷ije. Ne ka啪em ja da pe拧ak ne treba da bude obazriv, ba拧 suprotno, mora ina膷e bi poginuo iz 膷ista mira, a ne zato 拧to regularno prelazi ulicu. Pe拧ak ima najmanje 拧anse u saobra膰aju i zato je on mora da bude najva啪niji u sabora膰aju. Mnogo mi je te拧ko 拧to voza膷i moraju 膷ak i na pe拧a膷ki da stanu da neki non拧alantni pe拧ak pre膽e, mo拧 misliti, i jo拧 da po啪uri preko pe拧a膷kog i da se pokloni voza膷u zato 拧to ga je pustio... Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 Pa podrazumeva se valjda majku mu da kada prelaze na crveno i setaju kolovozom da tada prelazi odgovornost sa vozaca na pesaka i da je pesak retard, jer ide protiv propisa. Ja sam razumeo da Bole prica o pesackom i tu se slazem. Neretko se na pesackom batica tako zaustavi na 10 cm od mojih nogu sav nadrkan sto mora da stane, rofl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyka Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 (edited) Pe拧ake ludake delim na ove kategorije: Pe拧aci koji prelaze ulicu na crveno, jer pri膷aju telefonom ili kuckaju poruke, pa kad zako膷i拧 tek se onda osveste i skapiraju da prelaze na crveno svetlo. Podgrupa su pe拧aci sa slu拧alicama u u拧ima i mlade mame koje guraju kolica jednom rukom, a drugom kuckaju poruke. Pe拧aci koji izlaze iz autobusa i ne膰e da se vrate jo拧 par metara pa da pre膽u na pe拧a膷ki prelaz, nego prelaze van ili seku ulicu po dijagonali, jer su oni "zakon". Pe拧aci koji te gledaju na 100m kako prilazi拧 kolima i odlu膷e da pre膽u ulicu kad si na 15-20m od pe拧a膷kog prelaza. I za kraj oni najgori. Oni 拧to obavezno moraju da prolaze iza kola dok se uparkirava拧 iz rikverca. Kako vide svetla za rikverc, skupljaju se kao muve na slatko i moraju ba拧 tu da pro膽u i provuku se. Za svaku od ovih kategorija je uglavnom zajedni膷ko to da su needukovani za saobra膰aj i da nemaju obzira prema voza膷ima. Neko besni zbog toga, neko izneveruje svaki put (kao ja), ali svako ko iza膽e na ulicu automatski postaje u膷esnik u saobra膰aju i mora toga da bude svestan. Malo vi拧e tolerancije i obzira i jednih i drugih nikad ne manjka. Odoh da spavam, gotova no膰na smena (nije NCR) o/ Edited March 21, 2015 by Boyka 2 2 Quote Zna拧 me, znam te Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 Ja ne razumem ni kako je u glavi pe拧aka "ja sam pe拧ak imam prednost" i onda non拧alantno prelaze ulicu (膷ak i na pe拧a膷kom) ne gledaju ni levo ni desno, kao zabole ih. OK, ima拧 prednost, al' kad te neko pokupi jer ne gleda, 拧ta ti vredi? 聽 Ja se sla啪em sa Boletom. Ako si pe拧ak i po拧tuje拧 pravila trebalo bi da mo啪e拧 "non拧alantno" preko ulice. A svakako voza膷 treba da bude obazriviji od pe拧aka, zato 拧to je ja膷a sila u njegovim rukama. 聽 Meni se pre mesec-dva dana desilo da prelazim 27. marta ka pijaci, usred dana, na 膷uvenom najkra膰em zelenom za pe拧ake na svetu. Dupli tramvaj ide ka meni i staje na crveno, meni se pali zeleno, kre膰em lagano u nadi da 膰u proviriti iza tramvaja, po拧to od njega ne vidim ni拧ta na levo. Dok sam se (sre膰om) snebivao da li da pre膽em ulicu, neka mentol膷ina u kolima prolazi ispred mene sa 40ak na sat i gleda me svestan da je mogao da me pokupi da se ne pla拧im da pre膽em ulicu non拧alantno u situaciji u kojoj imam svako pravo to da uradim. 聽 Pre par godina, 100 metara dalje niz ulicu, na pe拧a膷kom bez semafora, prelazim na drugu stranu. Autobus staje da me propusti, ali mi voza膷 poka啪e rukom da stanem. Ja stanem i sekund kasnije po 拧inama proleti BMW koji nisam mogao da vidim od autobusa... 聽 Sa druge strane, u Nema膷koj mi maltene voza膷 iza膽e i stavi crveni tepih kada treba da pre膽em ulicu na pe拧a膷kom bez semafora. Pe拧aci koji te gledaju na 100m kako prilazi拧 kolima i odlu膷e da pre膽u ulicu kad si na 15-20m od pe拧a膷kog prelaza. I za kraj oni najgori. Oni 拧to obavezno moraju da prolaze iza kola dok se uparkirava拧 iz rikverca. Kako vide svetla za rikverc, skupljaju se kao muve na slatko i moraju ba拧 tu da pro膽u i provuku se. 聽 Just wow... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post shw. Posted March 21, 2015 Popular Post Report Share Posted March 21, 2015 U saobra膰aju je klju膷no pitanje vaspitanja (kao i kod svega ostalog), i kad si za volanom i kad si pe拧ke. Posle dolazi sve ostalo.聽 聽 Vaspitanje posredno dobrano boostuje mo膰 rasu膽ivanja (o da!), a dramati膷no uti膷e na li膷nu potrebu da sagleda拧 拧to 拧iru sliku u svakoj situaciji i o istoj promisli拧 u kratkom vremenskom periodu. Tako je i u saobra膰aju, a najva啪nija stvar koju treba nau膷iti kad si u膷esnik istog jeste da pred tobom nije jedna traka ili jedna zebra, ve膰 kompleksna slika koja ima prilion faktora. Valja pretpostaviti i da 90% tih faktora 膷ine ili proizvode idioti. 聽 (Naravno, svi znamo da statistika sigurno ka啪e da su u istom procentu retardirani i nevaspitani i voza膷i i pe拧aci, s obzirom na to da dolaze iz istog, mahom retardiranog i nevaspitanog skupa) 聽 E sad dolazimo do onoga 拧to Luka, Lale i Bole pri膷aju. 聽 Pe拧ak jeste zakon, ali smatram da mu taj status ne opravdava retardirano pona拧anje, niti bi u svetu normalnom trebalo da mu se dozvoli da taj status koristi na 艩TETU saobra膰aja, sugra膽ana, grada, pa ni leptira koji je negde na periferiji zamahnuo krilima. Isto kao 拧to ne bi trebalo biti dozvoljeno bilo 拧ta 拧to donosi selja膷ki benefit pojedincu, a 拧teti svima ostalima. 聽 Recimo ja kad idem pe拧ke i vidim da automobil ide brzo ili skre膰e i se膷e neke trake, a ja sam na korak od pe拧a膷kog, lak拧e za celokupnu planetu i njen sveukupni mir je svakako da ja stanem jednu jebenu sekundu i poka啪em mu da pro膽e, nego da on ko膷i i zaustavi kolonu iza sebe, prepre膷i suprotne trake ili me u krajnjem slu膷aju usmrti. Isto tako mi nije te拧ko da dva koraka pretr膷im na pe拧a膷kom, ako procenim da 膰e to pomo膰i nekom OP艩TEM dobru. 聽 Na drugoj strani, boli me kurac da tr膷im preko pe拧a膷kog kad za tim nema nikakve potrebe, osim "potrebe" toga 拧to neki magarac MORA BRZO DA IDE pa trubi. 聽 A kada vozim, posebno na odre膽enim mestima u gradu (npr bulevari na NBG ili jednosmerne po centru), uvek se respecujem u +250% na perception zbog slabe vidljivosti na rasksnicama, pe拧a膷kih bez semafora preko tri trake + autobusa od kojih ne mo啪e拧 da vidi拧 pe拧ake. Du啪nost voza膷a je da ima vi拧e obzira. 聽 Li膷no, od defaultnih pona拧anja u saobra膰aju (dakle ne ra膷unam klasi膷nu bahatost ili naprednu retardiranost tipa kolica opu拧teno na prelaz, mama iza ne gleda) najvi拧e me nervira nekoliko stvari: 聽 Kao voza膷a me nerviraju pe拧aci koji "NADRKANO" kro膷e na pe拧a膷ki i ka啪u svojim govorom tela "STANITE JA PROLAZIM OVO JE MOJE PROSTRANSTVO" bez obzira na sve, zatim pe拧aci koji kad iza膽u iz prevoza odu ISPRED njega i prelaze na drugu stranu (nema 拧anse da ih vidi拧) i na kraju drugi voza膷i koji ne koriste migavac. Njima bih prvenstveno pucao u kolena. 聽 Kao pe拧aka me nerviraju voza膷i koji se pona拧aju kao degenerici kada se parkiraju unazad, po拧to kad ubaci拧 u rikverc ne zna膷i da si podigao 拧titove oko sebe i skinuo sa sebe odgovornost da koristi拧 o膷i, zatim voza膷i koji MORAJU da pro膽u i voza膷i koji ne ne znaju da li da stanu ili da pro膽u. 聽 Ho膰u da ka啪em da se moramo boriti protiv toga da odnosi u saobra膰aju budu "borba" pe拧aka i motorizovanih, ve膰 bismo sve napore trebalo da ulo啪imo svakog trena da saobra膰aj postane jedan mehanizam u kome svi 膷inioci rade na njegovom besprekornom funkcionisanju! To zna膷i - kreni kad ti je zeleno, ako si glup nemoj da mi procenjuje拧, ne bleni u telefon, stani, uspori ili ubrzaj za neki op拧ti benefit). 聽 Tako膽e, klju膷ne misli mog fantasti膷nog instruktora vo啪nje jesu da uvek treba da gleda拧 "korak ispred", da mora拧 da pretpostavlja拧 da 膰e svi oko tebe lo拧e voziti/hodati i nepo拧tovati pravila i da mora拧 da bude拧 svestan da obi膷no ima拧 minimalan uticaj na to 拧to se odvija oko tebe jer si samo deli膰 saobra膰aja, ali je na tebi da iskoristi拧 prostor koji ima拧 da minimizuje拧 rizik za sebe i ostale u膷esnike u saobra膰aju svojim pona拧anjem!!!1 5 Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
primo Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 Mogu da ga puse i pesaci i vozaci1!!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 (edited) sve je ovo lepo i tacno (nevaspitani smo maksimalno), ali sve to pada u vodu kada vozi拧 i dodjes do pesackog, pesacima je crveno, ti svakako usporis jer neces da nosi拧 na du拧i nekoga. U tom trenutku, otelotvorenje svih drskih baba gleda u tebe, izlazi na ZEBRU, ti staje拧, gleda拧 i neveruje拧. i prvi put u 啪ivotu stidljivo trubne拧 odvratnoj pokvarenoj vrani. U slede膰em trenutku vrana staje pored haube i psuje te i napu拧ava i jebe ti majku i govori da pu拧i拧 kurac :) 聽 Al eto, pe拧ak je, jebiga, treba drugi da pazi. 聽 Mlade mame koje guraju kolica na pe拧a膷kom dok im je crveno su posebna kategorija, to prosto zaboravi拧 da postoji i ide拧 dalje. 聽 Uglavnom provalio sam da dobar deo u膷esnika u saobra膰aju ra膷una da 膰e drugi paziti i ustuknuti i BIK. Jebiga. Edited March 21, 2015 by f4ts0 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 Kako misli拧 拧ta ti vredi? Pe拧ak je zakon u saobra膰aju. Meni nije jasno kako bilo koji voza膷 mo啪e da misli druga膷ije. Ne ka啪em ja da pe拧ak ne treba da bude obazriv, ba拧 suprotno, mora ina膷e bi poginuo iz 膷ista mira, a ne zato 拧to regularno prelazi ulicu. Pe拧ak ima najmanje 拧anse u saobra膰aju i zato je on mora da bude najva啪niji u sabora膰aju. Mnogo mi je te拧ko 拧to voza膷i moraju 膷ak i na pe拧a膷ki da stanu da neki non拧alantni pe拧ak pre膽e, mo拧 misliti, i jo拧 da po啪uri preko pe拧a膷kog i da se pokloni voza膷u zato 拧to ga je pustio... 聽 Ne znam gde se ne razumemo, mo啪da sam se negde pogre拧no izrazio - ja sam od onih voza膷a koji staju u 99,9% slu膷ajeva pe拧aku, da ne ka啪em 100% i niti mi je te拧ko niti mislim da je to pogre拧no, ali u tih 99,9% u vi拧e od 75% slu膷ajeva pe拧aci _ne_gledaju_ kada prelaze ulicu. 聽To je 膷ista glupost i nebriga za svoje zdravlje, kada znamo svi i kakvih sve voza膷a ima, a vala na ovom topicu smo ukazali i na to kakvih sve vozila na ulicama ima. I tu ne govorimo samo o nadrkanim baticama koji ne staju ve膰 i o nadrkanim ribama ali i o ribama koje su tek po膷ele da voze i ni ne znaju da zako膷e ve膰 daju gas (eno guglajte YT klipove "啪ene voza膷i" pa vidite 拧ta 膰e da iza膽e). 聽 U tom smislu je "拧ta ti vredi?" dosta jasno re膷eno - 拧ta tebi vredi 拧to 膰e拧 da doka啪e拧 i poka啪e拧 da si pe拧ak i ima拧 prednost (i dobio si 膷ak i 100-200 'iljada od拧tete i 拧ta ve膰) 拧to te je pokupio neki debil a ti opu拧teno slu拧aju膰i mjuzu krenuo na pe拧a膷ki prelaz a da nisi pogledao okolo? I ovo nije SAMO U SRBIJI sindrom (ja evo 啪iv dokaz a opet - YT "啪ene voza膷i"). Mo啪da je kod nas procenat ve膰i. 聽 Pe拧aci koji te gledaju na 100m kako prilazi拧 kolima i odlu膷e da pre膽u ulicu kad si na 15-20m od pe拧a膷kog prelaza. I za kraj oni najgori. Oni 拧to obavezno moraju da prolaze iza kola dok se uparkirava拧 iz rikverca. Kako vide svetla za rikverc, skupljaju se kao muve na slatko i moraju ba拧 tu da pro膽u i provuku se. 聽 haha, ova dva su me nasmejala :)) 聽 Kao voza膷a me nerviraju pe拧aci koji "NADRKANO" kro膷e na pe拧a膷ki i ka啪u svojim govorom tela "STANITE JA PROLAZIM OVO JE MOJE PROSTRANSTVO" bez obzira na sve, zatim pe拧aci koji kad iza膽u iz prevoza odu ISPRED njega i prelaze na drugu stranu (nema 拧anse da ih vidi拧) i na kraju drugi voza膷i koji ne koriste migavac. Njima bih prvenstveno pucao u kolena. Ali ovo sa prola啪enjem ispred/iza autobusa je bukvalno gde god se okrene拧 "obra膽ivano" kao tema - od onih snimaka 拧to su nam panduri donosili u osnovnu 拧kolu, pa preko tehni膷kog, do polaganja vo啪nje i i dalje se doga膽a. 聽 聽 Kao pe拧aka me nerviraju voza膷i koji se pona拧aju kao degenerici kada se parkiraju unazad, po拧to kad ubaci拧 u rikverc ne zna膷i da si podigao 拧titove oko sebe i skinuo sa sebe odgovornost da koristi拧 o膷i, zatim voza膷i koji MORAJU da pro膽u i voza膷i koji ne ne znaju da li da stanu ili da pro膽u. 聽 Kad smo ve膰 krenuli da vajnujemo, moram da dodam onu grupu voza膷a koji ako idu iz ulice (ili situacije) koja im daje prvenstvo, moraju da oni budu ti koji prvi prolaze i nema dalje iako bi za sve bilo lak拧e da puste ovog 拧to nema prednost i iako 膰e oni sami da se vi拧e iscimaju da bi pro拧li ako ho膰e da po拧tuju pravo prvenstva. Ima ulica Vojvode Dragomira koja izlazi na Cara Nikolaja II. Ulica je dvosmerna a totalno je da bude jednosmerna po 拧irini, ali je dosta bitna pa je valjda zato ostavljaju takvom. I toliko je retardirana i ima stubi膰e na ivi膷njaku (da se ne bi parkirala vozila koja je potom u膷ine totalno za膷epljenom). I kada iz nje ide拧 u Cara Nikolaja naravno nema拧 prednost, ali svim pravilima zdravog razuma i logike je jasno da bi trebalo da te puste da pro膽e拧 pa tek onda ovi iz CN2 da skrenu u nju i nastave svojim putem, jer u suprotnom moraju oni sami toliko da se iscimaju da bi pro拧li da je to neverovatno. I moraju ljudi da se tu guraju pa to ti je. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts