Jump to content

Koji auto da kupim

Neptune

Recommended Posts

A bukvalno sam bio siguran da je linkovan 308 lol, mozda zato sto komsija ima u istoj boji upravo 308 , plus sto generalno lice :))

Inace slazem se sa vecinom stvari sto su naposali Zwerko i Lucy, maltene jedina prednost SUV-a u gradu je to sto kao sa visine malo bolje vidis ispred sebe i to je to, nemojte lupetati da ne moze sa normalnim autom da se predje lezeci policajac, ne vozi se lambo sto kaze Lucky

21 hours ago, Diego said:

Planiram da kupim auto za u grad, jedini je problem sto mi se Ovo dopada. Jel bas uzasna ideja?

da ne budem "gospodar prstenova samo pišem šta hoću jel ti jasno breee" ali za ove pare zar nije bolje uzeti nekog japanca, tipa čak i mazdu svima ovde omiljenu ako ne neku hondu/tojotu. 

pežo koji je prešao 90k

doduše napisao si da ti se ovo dopada, onda je to već emotivna kupovina više nego racionalna 🙂

28 minutes ago, Lucky said:

doduše napisao si da ti se ovo dopada, onda je to već emotivna kupovina više nego racionalna 🙂

Pa da, zato rekoh ako je bas uzasna ideja, odustacu. Nesto sam kao procitao da je dobar taj 208 model posle 2020. Al sta ja znam

I see by your outfit, that you are a cowboy.

1 hour ago, Lucky said:

da ne budem "gospodar prstenova samo pišem šta hoću jel ti jasno breee" ali za ove pare zar nije bolje uzeti nekog japanca, tipa čak i mazdu svima ovde omiljenu ako ne neku hondu/tojotu.

Ja sticajem okolnosti imam potpuno obrnutu priču. Naime neki moj teča je od kad smo mi bili klinci (80ih i 90ih godina) svaki put vozio novog Golfa, tako što proda starog Golfa i kupi novog, uključujući čak i period sankcija kada je vozio za ono vreme neverovatnog Golfa 3 🙂 Onda je negde tamo kada je izašao onaj Civic "pegla" prešao na njega (uvek kupuje nov auto), pa je posle kako je bivao matoriji je skapirao da mu više odgovara manji auto, pa je uzeo prvo onaj originalni Juke, a nakon toga Toyotu Yaris. Možda sam nešto i zaboravio u međuvremenu, ali su definitivno bili samo Golfovi pa Japanci. I onda je pre nekoliko godina imao neki udes sa tim Yarisom i prodao ga jer neće da vozi čukan auto i uzeo... Pežo 208 [:D] I to je ujedno jedini čovek koga znam da je ciljano kupio nov Pežo poslednjih 15ak godina 🙂 S tim da je taj njegov baš nešto napucan s opremom, izgleda izuzetno svemirski unutra u odnosu na ovaj iz oglasa, ali kao eto, ako je sudeći po tom primeru možda se Pežo popravio! Cela šira familija je bila u šoku!

Heghlu'meH QaQ jajvam

2 minutes ago, Zwerko said:

Pežo 208 [:D] I to je ujedno jedini čovek koga znam da je ciljano kupio nov Pežo poslednjih 15ak godina 🙂 S tim da je taj njegov baš nešto napucan s opremom, izgleda izuzetno svemirski unutra u odnosu na ovaj iz oglasa, ali kao eto, ako je sudeći po tom primeru možda se Pežo popravio! Cela šira familija je bila u šoku!

u današnje vreme ušteda u svemu, pre mi deluje da mu se posrećilo 🙂 ili makar je dobio taj procenat što se zapravo ne kvari, jer da se baš svaki raspada odavno ne bi postojali.

druga je stvar što taj pežo 208 izgleda kao auto za tinejdžere i ove do 20 godina maks sa onim "zubima".

pa pazi, posto se vrednuje da u bloku gde ti je zgrada (kvartu, ulici, kako god) ima maxi i posta, a imajuci u vidu da je Italija EU, znaci zvanicno vozilo EU zemlje i njene poste mora da se vrednuje

• Like +1 1

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Taj rad

Kad smo kod Poste, da se pohvalim da imam sad postu na 300 metara od zgrade, ali ono sto je zanimljivo da je ovo POSTA-MENJACNICA. Znaci 2 kvadrata, toliko da mozes da udjes, jedan salter posto je i toliko sirok lokal i to je to. Bukvalno najmanja posta koju sam ikad video, al svakako poboljsao mi se kvalitet zivota sad.

• Like +1 1

sta je sa maxijem, to ne spominjes

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

1 hour ago, togFU said:

- VW, Audi i BMW voze samo retardi

nice try bro, rekli smo samo da vw voze retardi sto je cinjenica :tf2:

1 hour ago, togFU said:

ZVANICNO VOZILO ITALIJANSKE POSTE

ja sam mislio da ce ivan t da kaze da to vozi GIGN, ali dobro, izgleda da italijanski postari su isto elitna jedinica !

2 hours ago, Lucky said:

u današnje vreme ušteda u svemu, pre mi deluje da mu se posrećilo 🙂 ili makar je dobio taj procenat što se zapravo ne kvari, jer da se baš svaki raspada odavno ne bi postojali.

Mislim da je ovo drugo u pitanju, a pre svega što mi pouzdanost automobila gledamo kroz prizmu 10+ starih polovnjaka koji čine gro kupovina na našem tržištu. Jer ako pogledaš one evropske liste automobila po pouzdanosti, Italijani su obično pri dnu, Japanci na vrhu, ali na primer Pežo je negde oko sredine, često ispred brendova kao što su Škoda, Seat ili čak i Audi ili Mercedes. I sad da to kažeš na tradicionalnoj srpskoj slavi ima da budeš izbačen odmah [:D]

Međutim moj je neki utisak da se ne gleda kvalitet održavanja i da je to najveća razlika na našem tržištu gde su iskustva sa mahom 5-10 godina starim vozilima iz uvoza. A deluje mi ovako kolokvijalno da se na tržištima gde se više voze nemački brendovi više pažnje posvećuje redovnom održavanju i kontrolama, nego što se to radi na tržištima gde preovlađuju francuski brendovi. U smislu verovatno Nemci u proseku bolje održavaju kola nego što to rade Francuzi, a to se itekako oseti kad stignu kod nas. 

Edit: I u tom smislu ne znam koliko je pametna kupovina polovnog Francuza kod nas, iako sam na primer i ja to lično uradio za ženu 🙂 

2 hours ago, Lucky said:

druga je stvar što taj pežo 208 izgleda kao auto za tinejdžere i ove do 20 godina maks sa onim "zubima".

Čovek je u 30im i 40im godinama vozio Golfa, sa 65 prvi Juke, a sa 75 ovaj 208, bukvalno se ponaša kao Benjamin Button [:D]

Heghlu'meH QaQ jajvam

Just now, Zwerko said:

Čovek je u 30im i 40im godinama vozio Golfa, sa 65 prvi Juke, a sa 75 ovaj 208, bukvalno se ponaša kao Benjamin Button [:D]

znači sledeći auto Fiat Stilo sa #pungas nalepnicom?

4 hours ago, Diego said:

Pa da, zato rekoh ako je bas uzasna ideja, odustacu. Nesto sam kao procitao da je dobar taj 208 model posle 2020. Al sta ja znam

pa za te pare meni deluje kao užasna ideja 🙂 ako ćemo da budemo direktni 🙂

da je ono kao hoće tetka da mi proda na rate ona više neće da vozi i da je za normalni keš, pa i čovek da kaže!

• Thanks (+1) 1

4 hours ago, togFU said:

Kia/hyndai su sada kul brendovi, nisu bili u pocetku ali kao japanci '90. su se izborili i SADA SU KUL

- Mazda je najbolje auto na svetu, kao i svi drugi japanci

- Reno je kul auto

- VW, Audi i BMW voze samo retardi

- Dacia je dobra kupovina

- Dacia je lep auto

Od šest, cirka četiri je mojih. Počastvovan sam. 

facebook.com/speed.rs

12 hours ago, Zwerko said:

Mora da bude nov, tako da nije to u opticaju, ali bi recimo ludilo bilo da uzme Fiću Abarth!

uuu, fića abart! nije loše.

• ako je obični fića onda ga vozi riba što se obavezno šminka na semaforu. plišana lutkica pozadi ili napred je bonus.
  • ako je abart onda je 20 something ložana