Jump to content

Preporuka za TV uređaj


Shekk

Recommended Posts

porucih danas od madjara 47LB671v,

ono sto je down u celoj prici, a to sam znao i ranije je to sto mu je raspored za prikljucke sa zadnje strane i nije moguce da se koristi slim zidni nosac (deo sa usb prikljucima je bas zavucen i bilo bi mu bukvalno nemoguce prici), tako da sam kupio neki sto je udaljen 7.5cm od zadnje strane TV (ima i podesavanje ugla do 10-15 stepeni) + sam tv je debeo 5cm sto mu dodje 12 cm, nadam se samo da ce sama velicina TV da malo umanji tu debljinu...

UM CARUJE DOK SNAGA NE POPIZDI !!!

Link to comment
Share on other sites

Po mom misljenju se trenutno ne isplati uzimati 4k, iako cena jeste bas lepo pala. Problem je sadrzaj koji ces gledati na njemu a koga sustinski nema. Vecina filmova koje mozes da skines u 4k su zapravo 4K remastered, sto u praksi znaci da je Sony uzeo svoje filmove i softverski im povecao rezoluciju (upscale) i sad je to kao kul 4k. Od pravih 4k filmova imas tipa Hobita i jos par ostvarenja, bas mizeran broj. Dok bi kupovina 4k monitora mozda i imala smisla jer ces imati prednosti vece rezolucije ovde je pitanje i sadrzaja i koliko ces ti to uopste primetiti razliku na 42" televizoru.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Znas kako,taj TV bi mi sluzio za gledanje filmova,igranje PS4 i mozda malo gledanja TV-a.Mislio sam da bi bilo dobro da se na vreme spremim sa 4k televizorom jer ne planiram da kupujem novi dugo vremena,ali sad vidim da PS4 podrzava 4k rezoluciju samo u filmovima i slikama,a ne i u igrama,tako da mi se opet svodi na isto,mogao bih benefite vece rezolucije da ubiram jedino gledajuci filmove.A da li bi se recimo 1080p film losije video na 4k televizoru nego na onom full hd?

Edited by Dende
Link to comment
Share on other sites

Film od 1080p ce ti u pogledu rezolucije potpuno identicno izgledati na 2k i 4k televizoru, posto se te rezolucije pravilno skaliraju (1 piksel na 1920x1080 je tacno 4 piksela na 3840x2160). 

 

I sad sam diskutovao jos s nekim ljudima, bas povodom toga sto je ovaj 4k televizor realno jeftin u odnosu na ranije. Zapravo sam dao pogresnu informaciju malopre, nema jos 4k filmova :) Ovi 4k remastered filmovi su remasterovani sa 4k snimka, ali su i dalje u standardnoj 2k rezoluciji, ja sam se tu zeznuo. Dakle jedini 4k sadrzaj koji mozes gledati na televizoru su igrice sa PC racunara, i to pod uslovom da uzmes neku grafiku sa HDMI 2.0 portom (jer podrzava 60Hz u toj rezoluciji), recimo GTX 970 to imaju. S tim da ako hoces da igras novije igre u toj rezoluciji ti treba bar dve takve ili jace kartice :)

 

U sustini sve sto sada mozes pustati na tom televizoru je prakticno 2k rezolucije, uzimanje 4k televizora danas je samo ako hoces da se obezbedis dugorocno, ali je pitanje koliko je to isplativo. 

Edited by Zwerko

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

zašto bi u vreme današnjeg napretka tehnologije iko sada kupovao 4k da bi bio obezbeđen dugoročno kada će za godinu, dve, kada (ako) 4K bude standard biti znatno boljih modela ... Slično kao neki koji su se zaletali pre x godina da kupe plazme 42" sa 1024 rezolucijom da bi se "obezbedili za duže" a ono nit usb playback, nit mreža, duhovi etc.

Link to comment
Share on other sites

zašto bi u vreme današnjeg napretka tehnologije iko sada kupovao 4k da bi bio obezbeđen dugoročno kada će za godinu, dve, kada (ako) 4K bude standard biti znatno boljih modela ... Slično kao neki koji su se zaletali pre x godina da kupe plazme 42" sa 1024 rezolucijom da bi se "obezbedili za duže" a ono nit usb playback, nit mreža, duhovi etc.

bas me zanima koje je vase misljenje u vezi boldovanog dela.. pocetkom 2012 sam kupio " http://www.tehnomanija.rs/plazma_televizori/panasonic-televizor-plazma-tx-p42g20e.html" za 770e i kada ga uporedim sa cenama/karakteristikama danasnjih TV uredjaja ispada smesno pa se  zapitam da li bih ga uopste mogao prodati kao polovnog? ono sto me isto zanima jeste, da li se saf isplati uzeti neki mid rejndz TV za 600-800e kad se uzme u obzir da se ocekuje "BUM" 4K uredjaja u skorijoj buducnosti? a da dam sad 600-800 za TV, pa kroz 2 godine opet da se smejem kao sto se smejem plazmi i da odvajam za 4K nesto i nemam preteranu zelju..

prevelik ti avatar m8

Link to comment
Share on other sites

sigurno ćeš moći da ga prodaš, samo je pitanje za koje pare :)

 

ja lično (a možda nisam u pravu) ne vidim kakav to "bum" 4k uređaja je potrebno očekivati izvan sfere monitora za komp eventualno gde je rezolucija važna. 4K filmova nema još uvek i neće ih biti neko vreme, konzole najnovije generacije su jedva fullHD (720 dobar deo stvari) i ne vidim da će se to promeniti u bližoj budućnosti. Igranje u toj rezoluciji na PCju je "misaona imenica" a filmovi izgledaju dosta dobro i u 720 a kamoli 1080 osim ako nisi mega picajzla i poznavalac kada ih puštaš na tvu i gledaš iz fotelje. Stoga bih ja na tvom mestu kupio tv što veće dijagonale koji je fullHD i koji ima što manje nepotrebnih gluposti koje mu sad nabijaju cenu a ako ga budeš prodavao kao polovnog nikome neće biti od koristi - tipa, ambijentalno svetlo, neke napredne smart funkcije i tako te baljezgarije.

Link to comment
Share on other sites

ne fali nista odlicna je + vec ima gomilu tih sranja koje mi ne trebaju, tipa wireless/youtube/skype/weather forcast/vieru/snimanje na hd itd.. ali sam razmisljao da prodam ovaj i uzmem vecu dijagonalu posto imam opciju za madjarsku sa povracajem pdv-a, pa bi me tv od 800e izasao ~450e. i da, ako bih uzimao vecu dijagonalu verovatno bih se opet odlucio za plazmu..

prevelik ti avatar m8

Link to comment
Share on other sites

Uzeo sam na kraju LG 42LB700V od lika koji ima legalnu radnju,ali mi je dao po "madzarskim" uslovima sa garancijom iz "blok papira" :) 

 

Ta firma (necu sad da je pominjem posto mi je u radnji u centru dao tv bez fiskalnog) radi vec 20ak godina,nisu blokirani ni slicno,a imam i tu internacionalnu garanciju (valjda),tako da mislim da sam obezbedjen.

 

Zatvorili su granicu za madzarskom,nema televizora na kupujemprodajem ni milki na pijaci!

Link to comment
Share on other sites

mali off topic:

 

Starijem bratu trebaju pokvareni LCD-ovi(mogu i plazme, ali se LCD vise isplate) koje bi popravljao i prodavao.(daje i garanciju) Najvise se isplati iz Nemacke, Svajcarske ili Austrije, a ima nacina da se to doveze.

Dakle, jel neko zna neko mesto gde moze da se kupi u vecim kolicinama? (bar 50) Neki hangar, otpad teh. robe, sta god..

Link to comment
Share on other sites

ili kada jednostavno prođe nova godina pa prodaja opadne za 94% :)

 

Sigurno.Bilo je vec ovako nekoliko puta pa ili nasi olabave ili sverceri nadju nove "rute",znam zbog nekih stvari koje dobavljam odande.

 

Samo,problem je ako nasi ne otvore,jer ovakav obim sverca ne moze da se sprovede mravljim svercom.Meni je pricao jedan svercer da 2-3 lika rade milka cokolade za celu srbiju i da svercuju bukvalno na sleper ili ako bas zagusti po 2-3 palete u kombi :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ja uzeo od ovog lika:http://www.kupujemprodajem.com/BEOGRAD-NAJSIGURNIJE-I-odmah-na-stanju-9882933-oglas.htm?filter_id=20401049

Skuplji je taman za cenu transporta koju bi platio da ti šalju iz subotice a u bg je pa možeš da odeš sam (hehe) i pogledaš sve na licu mesta pre nego što daš pare. Ja sam dobio račun na mađarskom, lik je rekao da mogu sa tim da odem u lg a mogu i njega da iscimam pa da se on bakće sa tim. Jebem li ga, to je valjda ok i nadam se da mi neće trebati ta akcija uopšte :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...