Jump to content

GoT trol central


Recommended Posts

Što ste toliko tači po pitanju svega ovoga, džizs. Ako nećeš da čitaš nećeš, ako hoćeš hoćeš, koga zabole. Moj stav je uvek bio da uskraćujete sebi puno toga zato što ne gledate šire od serije, niko ne smatra da je pametniji ili superiorniji zato što je pročitao knjige, pobogu. Mislim, logično je valjda da ako ti se nešto toliko sviđa zahvatiš i sa izvora gde toga ima još mnogostruko više, i to na najmanje istom kvalitativnom nivou. Sa druge strane razumem da se nema vremena i da je kapitalno za čitanje, ali mi deluje kao da većina tripuje da to mora da se pročita odma sada odma, u roku od mesec dana, pa zato ne žele ni da počinju.

 

Ja sam čitao u rasponu od tri godine, i počeo čim sam video promo za seriju na netu, posle mi bilo lakše da zamišljam likove iz serije dok sam čitao knjigu (jedino su Varisa malo izgejisali, trebao bi da bude zajebaniji lik). Ovo znači da nije poenta da je serija sranje zato što sam čitao knjigu, već da je samo maksimalno rarovano ono iz knjige i da dosta stvari onda visi jer nemaš kompletnu sliku, ali da sa druge strane čini solidnu simbiozu sa knjigama i vizuelnu prezentaciju svega toga (produkcijski, realno, slabu, ali razumljivo zbog TV formata koji je još daleko od AAA nivoa holividske produkcije). I zbog toga, a to je rečeno nekoliko puta, je teško ili nemoguće gledati jedno odvojeno od drugog, pogotovu što su počeli sa trendom da mešaju stvari koje su van toka iz knjige.

 

Bilo kakvo spojlerisanje najdublje osuđujem i ne želim da me neko baca u taj koš, jer imam fanatično odbrambeni stav prema tome (i prozivan sam što vajnujem zbog spojlera više puta, što mi uopšte ne smeta, da ne pominjemo DK incident). Ono što sam napisao za zadnju epizodu i suđenje Tirionu je bilo iskreno u potpunosti, pa ko hoće neka veruje, ali može to komotno da batali kao "argument" jer to jednostavno nije.

 

I primer koji mi se mota po glavi od kad je sve ovo počelo: film LA Confidential sam gledao pet puta pre nego što sam se naterao da krenem sa knjigom, i to je još bilo "čemu to, film je perfektan, čak i da je knjiga na istom nivou, nepotrebno je prolaziti kroz sve to". I onda šok, ono što su prikazali u filmu je nekih 30-40% radnje iz knjige, sve to je zapravo sporedno u odnosu na glavnu priču koju su samo ovlaš ogrebali u filmu (i to bukvalno, kroz par kadrova praktično). Jel to znači da je film sranje? Naravno da ne, da su obuhvatili sve trajao bi šest sati (što i nije tako loše), pa su kondenzovali ovako i skoncentrisali se na ono što mogu da kvalitetno obrade i strpaju u format filma, ali mi je izuzetno drago što sam pročitao knjigu i dobio sve ono iz filma i još preko toga (naravno, svo vreme zamišljaš glumce prilikom čitanja).

 

I da razjasnim, apsolutno mi je jasno da je nekom gušt da gleda samo seriju i da mu je to dovoljno, da nema želju ni vremena ni živaca da se dublje upušta u sve to, ali ne može se osuđivati neko ko to gleda iz druge perspektive i gde mu je podjednako stalo da diskutuje o tome kako su na ekranu preneli ono što je čitao u knjizi (osim ako se radi o spojlovanju).

Meni je fascinantno kako Kole vadi sve one podatke o superherojima i analizira jednog Kapetana Ameriku kao da je građanin Kejn, jer ja tu vidim samo CGI fest, par dobrih fajtova i nekog lika što je valjda bio dobar pa je sada loš i kao mnogo je zajeban i onda opet CGI i špica, ali ja nisam ni involviran toliko u sve to pa mi je nebitno da tražim širu priču ili kako će sve to da se uklopi u Avengers 2 ili sledećih pedeset superherojskih filmova.

Ovde je situacija takva da ste vi iskreno i strasno zakačili za seriju, ali zato podivljate na svako pominjanje knjige u bilo kom kontekstu, to mi je jedino malo čudno (da i ne pričamo o tome da je ovo supertesno povezano sa knjigom kako kroz učešće samog Martina, tako i kroz vizuelni dizajn i druge stvari, nije tipa Dune Dejvida Linča gde je režiser u potpunosti nametnuo svoj specifični stil i celoj stvari dao jak i potpuno drugačiji pečat u odnosu na izvor).

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

I da razjasnim, apsolutno mi je jasno da je nekom gušt da gleda samo seriju i da mu je to dovoljno, da nema želju ni vremena ni živaca da se dublje upušta u sve to,

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ne mogu da verujem kakve ste sisice :c

 

JA MISLIM DA ĆE TIRION DA ANGAŽUJE VUKAŠINA GOLUBOVIĆA DA SE BIJE ZA NJEGA!

 

Jebo li vas otac sisičarski i što gledate seriju pisanu po knjizi kao da se radi o krimi seriji gde se scenario dopisuje na nedeljnom nivou :c

 

 

A i realno, ako zbog ovog ne uvatite knjigu u šake, zbog čega ćete

ma neee, nee ne smeš, ovo je topik SAMO O SERIJI, neeeee.

 

čitajte jebene knjige.

lmao

Edited by алфа

Um caruje, Dundo Maroje!

 

click me

Link to comment
Share on other sites

Da baš lepo kad se izvuče iz konteksta, i onda se baci u koš sa drugim postovima

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Ово су постови на првој страни топика, који је направљен са циљем да ми малоумни што не читамо књиге можемо да расправљамо о серији.

Um caruje, Dundo Maroje!

 

click me

Link to comment
Share on other sites

Alfy,

 

Ako hoćeš, pročitaj knjigu,

Ako nećeš, ne moraš, sad me iskreno boli kurac!

 

Tako sam i ja mislio da mi je serija dovoljna (tamo negde tokom druge sezone), a onda sam pročitavši te prve dve knjige shvatio da grešim (i nervirao se što su menjali razne stvari u seriji, ali to je druga priča), pa ako sam ograničen zato što imam najbolju nameru da vam "otvorim oči" i izbijem tu zabludu da je serija dovoljna, a nije jer taj svet može mnogo bolje da se doživi od onoga što je sažvakano za TV format jako ograničenog broja epizoda i pod večitim grčem od rejtinga, onda nek bude tako!

 

Takođe ne zaboravi da je tanka linija između kulnesa i površnosti!

 

Pozdrav!

Link to comment
Share on other sites

kakav bi nukliar bio da dodje neki forumas i kaze da jedino sto vredi od literature su ruski klasici, a da su ove decije knjige, upravo to, decije i neozbiljne :)

  • Upvote (+1) 1

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

и подржавамо га.

 

 

 

 

 

 

edit:


glede ovog NOVOG topika OLOLOLO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

je li treba spojler? da stavim, da ne pogrešim, ipak...

 

:D

 

http://www.youtube.com/watch?v=1CLCOvZOh1o

 

 

WINTER HAS BEEN COMING FOR 16 FUCKIN YEARS!!!

Edited by Debeli
  • Upvote (+1) 1

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...