Jump to content

pričajte


Guest

Recommended Posts

najbolje potrošenih 999 rsd ikada... svirali su nepuna 2 sata, radili bis od 4-5 pesama... čak su se i oni iznenadili što je bilo tih 5-6 soma ljudi koji su znali pesme :)

jedino je bio NC za predgrupe... jebo ih Cane i Ajzbrni i pičke materine

krivo ti sto ti je bend nebitan, vristao sam od smeha na onu pateticnu peticiju lol jadnici lol lol

When the going gets tough, the tough get going

Link to comment
Share on other sites

Konstantin Vuk Savićević, "Orah Investments" - Molekuli dobrog biznisa Ponedeljak, 05. 02. 2007.|15:10 | Izvor: eKapija  

Rodio se u Beogradu 14. februara 1969. godine. Kada su mu roditelji, sledeći porodičnu tradiciju, po dedi dali ime Konstantin, dodali su i Vuk, ime koje u narodnim verovanju simbolizuje snagu i jačinu.

Odrastao je kao i većina njegovih vršnjaka, završio XIV beogradsku gimnaziju, skitao Vračarom, trenirao tenis u Partizanu, sanjao da će postati inženjer genetike, ali ono što nije mogao da pretpostavi je to da će školovanje završiti na univerzitetu u Americi i da će ključni elementi razvoja njegove karijere biti u Rusiji i Švajcarskoj.

Konstantin Vuk Savićević vratio se u Srbiju kao direktor i osnivač kompanije "Orah" sa misijom da kanališe strane investicije u privredu Srbije.

- Upisao sam molekularnu biologiju i želeo da se bavim genetskim inženjeringom, a nakon tri godine provedene na Beogradskom univerzitetu školovanje sam nastavio u Americi i diplomirao biznis školu na Babson koledžu (Babson College). Ovaj fakultet je izuzetno poznat i priznat u svetu, jer regrutuje vrlo dobre kadrove i stvara lidere – kaže Savićević.

 

konstantin-vuk-savicevic_05.jpg Konstantin Vuk Savićević

 

Obrazovanje koje je stekao bilo mu je dobra osnovica za početak samostalnog biznisa, jer kako kaže, uvek je sam tražio nove izazove i realizovao ideje.

Učio je i da sam zarađuje, pa je još kao srednjoškolac u Londonu, dok je bio u poseti bratu, radio i po restoranima i tako zarađivao dodatan džeparac.

- Profesionalno sam uvek bio samostalan. Nisam imao onaj tradicionalni razvoj karijere u velikoj kompaniji, što podrazumeva put kroz razne kadrovske pozicije i "stepenik po stepenik" borbu do rukovodećih pozicija. Ja, nekako, od početka karijere radim samostalno, prvo u okviru porodice, a kasnije sam se samostalno uputio u preduzetnički biznis.

Poslovna karijera mladog Vuka bila je na relaciji Rusija - Švajcarska, sve do onog trenutka kada je shvatio da poslovni potezi mogu da povrate kontakte i obnove vezu sa Srbijom.

- Baš te 2001. godine kada sam otvorio predstavništvo "Oraha" u Srbiji, upoznao sam i Željku, zaljubio se na prvi pogled, imao divnu sreću, jer mi je ona sada najbolji prijatelj na svetu i draga supruga. Radni dan počinjem igrajući se sa svojom decom Teodorom i Matijom i vrlo sam srećan zbog te komocije koju mi je privatan biznis omogućio. Ranije sam radio i vikendom po 12 sati dnevno, a sada sam redukovao broj radnih sati.

Vuk, iz ove perspektive, kaže da je odluka da se fokusira na kompaniju "Orah", koja je nastala u Ženevi, sa idejom da okupi veći broj malih investitora, koji žele da ulažu u Srbiju - bila ona prava.

Govori engleski jezik, za koji kaže da se u poslovnim svetu više ne smatra stranim, "barata" ruskim i francuskim. Žao mu je što nema više vremena za izlaske i posete prijateljima.

Od literature čita modernije stvari, dok je roman "Carica", autorke Šan Sa, poslednja knjiga koju je pročitao. Obavlja sve kućne poslove i voli da kuva, najčešće pastu, mada mu ni druga jela nisu previše strana. Žena se zbog toga uopšte ne buni.

M. K.

Link to comment
Share on other sites

Upisao sam molekularnu biologiju i želeo da se bavim genetskim inženjeringom, a nakon tri godine provedene na Beogradskom univerzitetu školovanje sam nastavio u Americi i diplomirao biznis školu na Babson koledžu

 

[roflmao]  [roflmao]  [roflmao]

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

Nasao prvu iole normalnu primenu "smart" televizora - kad oces da gledas YouTube klip lepo ga nadjes na telefonu umesto da se smaras s onscreen tastaturom na tvu i pustis stream na veliki ekran :) ah, te male radosti!

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Preko mreznih protokola  :tf:

 

Za slucaj da me zapravo ne trolujes, a s tobom se nikad ne zna, relativno je jednostavno, sve sto treba su native Youtube aplikacije. Cak mi je YT aplikacija za tv to i predlozila pa sam tako skontao. Uparis ih nesto i onda ti se na telefonu prilikom pustanja klipa pojavi opcija da ga pustis na tvu. Nije u pitanju stream, lose sam se odrazio, nego telefon sluzi kao vrsta daljinskog za YT aplikaciju na tvu. Koliko sam ja skontao ne moraju da budu ni na istoj mrezi, tj mislim da radi preko neta. U svakom slucaju je mnogo olaksanje kad ne moras daljinskim od tva da bodes search na YT... Kapiram moze biti zgodno i za neke plejliste i sl. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...