killYg0r Posted September 15, 2013 Report Share Posted September 15, 2013 Uglavnom! vrtim po netu sta se sve prodaje i naletim na http://www.autoexclusive.rs/vesti/srbija/ford-focus-na-beskamatni-kredit na sajtu forda ima dodatnih informacija, koliko su im trenutne ponude i sta se sve dobija pored toga sam naisao i na http://www.polovniautomobili.com/wiki-Vesti/beskamatni-kredit-do-3000eur-za-kupovinu-vozila.php i jos par tako tih mesta gde furaju istu pricu Koliko je meni jasno, CreditAgriCole sve to finansira i onda obavezuje posrednika tj u ovim slucajevima ili placeve ili brend name firme da otplacuju kamatu umesto kupaca, jer svakako vec zaradjuju prodavajuci bilo sta. Nisam uspeo da nadjem detaljnije tj zvanicne informacije Nissan cak daje do 10k tog kredita za kupovinu novih kola kod njih. Svakako mi se cini da smo na pomolu nove ere kupovine automobila i da ce biti pristupacnija kako vreme prolazi i kako se sve manej budu kupovala, iako kod nas masovno ljudi kupuju nesto za vreme sajma ili odma posle sa brdom popusta ili dodatne opreme! Sem ako nije u pitanju neka prevara ofc :c 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted September 15, 2013 Report Share Posted September 15, 2013 neću da robujem zbog kola, jesi normalan :D Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 15, 2013 Report Share Posted September 15, 2013 da ce biti pristupacnija kako vreme prolazi Neće, jer je kupovna moć otišla ukurac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted September 15, 2013 Author Report Share Posted September 15, 2013 (edited) doco preuzmi taj korak! @vudu stvari vrede onoliko koliko su ljudi spremni da ih plate! ako se nesto ne prodaje, ne moze cena da mu ostaje ista ili da skoci. valjda znace nesto ovi znaci da su poceli da se raspucavaju kreditima koje ce dileri da otplacuju samo radi prodaje Edited September 15, 2013 by killYg0r 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted September 15, 2013 Report Share Posted September 15, 2013 to u Nissanu postoji odavno. Novo je da Honda daje 0% kamate na određene modele Civica, ne znam da li je još nešto u ponudi Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 16, 2013 Report Share Posted September 16, 2013 doco preuzmi taj korak! @vudu stvari vrede onoliko koliko su ljudi spremni da ih plate! ako se nesto ne prodaje, ne moze cena da mu ostaje ista ili da skoci. valjda znace nesto ovi znaci da su poceli da se raspucavaju kreditima koje ce dileri da otplacuju samo radi prodaje Ako imam platu za koju mogu da kupim X nečega, a nova kola koštaju 10 soma, pa u međuvremenu osnovne namirnice poskupe i parama padne vrednost toliko da ja sada mogu da kupim X/2 nečega, a nova kola padnu na 5 soma, da li sam ja sada u povoljnijem položaju? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted September 16, 2013 Author Report Share Posted September 16, 2013 beskamatni krediti su do 3 godine, pa ako u tom periodu toliko sve propadne, onda je jednostavno vreme da se ode bilo gde odavde. sa novim kolima znas za sta dajes pare, sa polovnim moze da se desi, daleko bilo, da crkne nesto sto kosta 500-1000e, pa onda kompenzuje ta predvidjanja kraja sveta :D za 3 godine sigurno nece pasti cene duplo. a i zaista mislim da ce 10-12k uvek biti minimum za koji ce moci da se uzme nesto novo pa makar i svi ti delovi koji su potrebni za sastavljanje istog kostaju 4-5k, auto industrija bi kolapsirala da su manje cene 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted September 16, 2013 Report Share Posted September 16, 2013 Ako imam platu za koju mogu da kupim X nečega, a nova kola koštaju 10 soma, pa u međuvremenu osnovne namirnice poskupe i parama padne vrednost toliko da ja sada mogu da kupim X/2 nečega, a nova kola padnu na 5 soma, da li sam ja sada u povoljnijem položaju? Јеси, возиш скупа кола, бтк Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post togFU Posted September 16, 2013 Popular Post Report Share Posted September 16, 2013 ovaj vudu se prokurčio, čuj "X nečega" pa "X/2", jebote... lepo napiši u hlebovima, naši smo. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 17, 2013 Report Share Posted September 17, 2013 Kili, nije problem dati beskamatni kredit, to je samo drugi izraz za popust. Ta kola kostaju 15k evra, on ne moze da ih proda. Mogao bi da im obori cenu na 13.5k evra (odokativni trosak kredita za kola na tri godine na taj iznos je oko 1.500-2.000 evra), ali je opet pitanje da li bi imao malo kupaca. A ovako on dodje i kaze "ok, evo 15k evra kosta, ali ti sad dajem beskamatni kredit" i onda kupac kao "vauuu, pa to mogu da platim na rate a da kosta isto koliko i za kes" i mnogo mu je lakse da se odluci da ga kupi. Plus sto obicno akciju dogovore na veci broj vozila pa njih taj "beskamatni" kredit izadje mnogo jeftinije nego mucenog kupca. A dodatni value tu je ako dodje neko da kupi kola za kes onda kao da nisu ni dali popust, da su dali samo popust on bi se odnosio i na kes i na kredit. U svakom slucaju ne lozite se previse, u pitanju je samo malo sveziji pristup marketingu, nista dramaticno. Poenta je da kada kupujes kola na kredit lepo stavis sve troskove na papir, koliko izadju ta kola na kraju balade, i onda sa tim ciframa kalkulises koja ti se isplate za te pare. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted September 17, 2013 Author Report Share Posted September 17, 2013 A ovako on dodje i kaze "ok, evo 15k evra kosta, ali ti sad dajem beskamatni kredit" i onda kupac kao "vauuu, pa to mogu da platim na rate a da kosta isto koliko i za kes" i mnogo mu je lakse da se odluci da ga kupi. ne vidim kako se ova recenica uklapa u ostatak tvog izlaganja ako nesto kosta 15k i ti ga platis toliko odma ili na kraju otplacivanja kako su oni zajebali bilo koga? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted September 17, 2013 Report Share Posted September 17, 2013 zato što realna cena u tom trenutku nije 15k, već 13.5k npr, izlazi nov model, cena starog treba da padne sa 15 na 13.5k, ali ne padne, već ti ponude taj beskamatni kredit Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 17, 2013 Report Share Posted September 17, 2013 Ovo sto kaze Pera :) ne bi oni davali taj beskamatni kredit da mogu da ga prodaju ovako po toj ceni. A ako se neko zajebe pa plati za kes cenu od 15k evra njima jos bolje, porez na budalu... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted September 17, 2013 Author Report Share Posted September 17, 2013 pa sa jedne strane na taj nacin moze da se gleda da svake godine izlazi nesto novo i da ovo trenutno svakako gubi vrednost, pa se i dalje prodaje treba da se vidi sta se dobija time. nekim ljudima bi recimo ova prica zavrsavala automobil koji bi trajao 10-15 godina bez problema, za sta mislim da se isplati da se daju pare.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted September 17, 2013 Report Share Posted September 17, 2013 Niko nece kupiti ovaj auto logikom da ga vozi 10-15 godina. Ako je u toj situaciji, ima precih kupovina ili problem sa lovom. Ako je u boljoj situaciji, kupice ga novog, voziti 5, prodati i tako u krug Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 17, 2013 Report Share Posted September 17, 2013 pa sa jedne strane na taj nacin moze da se gleda da svake godine izlazi nesto novo i da ovo trenutno svakako gubi vrednost, pa se i dalje prodaje Nije tu toliko fora u tome sto je izasao novi model pa spustaju cenu na stari koliko da ne mogu da prodaju taj novi po ceni po kojoj ga nude. Tipa Honda Civic, model vrlo aktuelan, ako se ne varam od prosle godine. I sad taj Civic Sport 1.8 je vec "snizen" na 18k evra, ali ocigledno se ne prodaje. Onda oni naprave akciju da ga daju na beskamatni lizing. U praksi to znaci da ce njih na jedno 4 godine taj lizing kostati oko 2k evra (jer banke nisu dobrocinitelji da bilo kome oproste kamatu, samo ovde kamatu placa auto kuca a ne kupac). Sto znaci da oni zapravo nude taj aktuelni Civic za 16k evra. Ako neko dodje i da u kesu 18k za taj auto onda su ga prosto samo odrali za 2k evra i njima super. Poenta je da kada bi neko otisao tamo i rekao dajem vam 16k evra u kesu odmah sad odmah oni bi mu verovatno to odmah tako i prodali, ako nista da se ne jebavaju s papirima za lizing. A i ovo sto Nidza kaze, retko ko uzima nov auto na kredit s idejom da ce ga voziti narednih 15 godina. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muerte Posted September 17, 2013 Report Share Posted September 17, 2013 U svakom slucaju ne lozite se previse, u pitanju je samo malo sveziji pristup marketingu, nista dramaticno. Poenta je da kada kupujes kola na kredit lepo stavis sve troskove na papir, koliko izadju ta kola na kraju balade, i onda sa tim ciframa kalkulises koja ti se isplate za te pare. A naročito treba "ukalkulisati" u kakvoj državi živiš te da broj RepoMan-ova raste svaki dan. :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 18, 2013 Report Share Posted September 18, 2013 kili, jer ovo znaci da uzimamo mitsubishija! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted September 18, 2013 Author Report Share Posted September 18, 2013 samo ako naprave restilizovanog pajera sport iz 93ce! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted September 18, 2013 Report Share Posted September 18, 2013 a izadje iz njega sest pandura u civilu Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 19, 2013 Report Share Posted September 19, 2013 prerušenih u lerdije Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobrivoje Posted September 19, 2013 Report Share Posted September 19, 2013 Ne moraju da se preruse uopste. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 19, 2013 Report Share Posted September 19, 2013 grok grok! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted September 19, 2013 Report Share Posted September 19, 2013 blah, smena generacija :( Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts