brue Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 gledao sam mist opet, kraj je najjaci deo filma :D ko nije gledo neka krene odma! без зезања, али крај је бољи у књизи Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 Kako se zove ta knjiga kod nas ako je prevedena (to jest zbirka priča)? Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 (edited) Измаглица су је превели. И веома је кратка.... додуше, ово условно, ако се добро сећам, јер сам је читао више се ни не сећам кад. проверио.. да, Измаглица и ладно је то било пре 20 година... па јбте Edited May 30, 2014 by brue Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 OCULUS Onako. Lep setup i priprema za uzbudljivi nastavak filma, koji se zatim svede na papazjaniju događaja i preklapajućih momenata između dve ravni filma, koji su valjda predviđeni da se odgledaju još nekoliko puta kako bi se sve ispovezalo po pitanju priče. I onda dođe kraj i to je to. S druge strane, blago iznad tog proseka koji je doneo Insidous i ta cela klasa skorašnjih horor filmova. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted May 31, 2014 Report Share Posted May 31, 2014 the royal tenenbaums (2001) gg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted May 31, 2014 Report Share Posted May 31, 2014 (edited) Edge of Tomorrow http://www.imdb.com/title/tt1631867/?ref_=nm_flmg_act_5 Хм, хм, хм Минуси: - 3д ништа специјално (додуше ништа специјално ни опрема тј биоскоп где сам гледао, али опет...) - пар недоследности у причи, ништа страшно - више полигона на матриксовим сентинелима - види се да су на неколико места избацили пар сцена, због дужине филма... чека се ДЦ Остало? Па за дивно чудо, није лоше уопште. Собзиром колико ме разочаравају филмови у последње време, најчешће будалаштинама у сценаријима, ово је испало скроз пристојно. Да, да, није уметничко дело, али са овом причом то му ни није циљ. Да имам кући неку буџоку и да је већ изашла домаћица филма од пар десетина гига, вероватно бих га пустио да га још једном натанане одгледам. Edited May 31, 2014 by brue Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted May 31, 2014 Report Share Posted May 31, 2014 неки дојајни, (на)буџени кућни биоскоп Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted May 31, 2014 Report Share Posted May 31, 2014 Uuuu, znači film godine kad ga je Brue samo ovlaš ovako ocrnio :) Možda je Tom Kruz dežurni frik tamo u Holivudu, ali svaka čast što okuplja toliku lovu koju investiraju u SF filmove. Cineplexx here I come... 13 SINS Razrađenija varijanta već viđenog u Cheap Thrills o ciničnim likovima iz senke koji odaberu nekog random luzera i onda mu daju preterane pare za odrađivanje, progresivno, sve mučnijih zadataka i izazova, sa ciljem da dokažu da svako pre ili kasnije potone u svoju animalnu stranu. Ovde je sve na mnogo širem planu, i film se konstantno (i prilično uspelo) pretače iz trilera u bizarnu crnu komediju pa zatim u surovu satiru modernog društva, vešto balansirajući sa svim ovilm elementima do odlično odrađenog finala. Dodatni plus su neke slešer sekvence kojih se ne bi stideli ni nabudženiji horor filmovi (dat scene sa žicom za veš, ajme). Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 1, 2014 Report Share Posted June 1, 2014 Mozda je za spojler, ali bas ta scena meni izbacuje film iz do tada, koliko toliko odrzive price o likovima iz senke. Jer sve do tada je manje vise "moguce" ali onda rezultat te scene menja stvari i sam cover up tako necega je dosta nemoguc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted June 1, 2014 Report Share Posted June 1, 2014 Hiperbola i satira Laki, ako ne gledaš tako milion stvari pre toga nije ni izbliza održivo u "stvarnom" svetu U svakom trenutku znaju šta rade i gde su, i količina ljudi koja je upoznata ili na neki način paralelno učestvuje u igri, npr. Pre ili kasnije su morali da krenu sa preterivanjem kako bi bolje "poentirali poentu" na kraju Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 1, 2014 Report Share Posted June 1, 2014 Well, ako tako gledaš, ok, ali tu je "original" mnogo bolje odigrao i donekle je "izvodljiv". Slažem se za spojler, u svakom slučaju, simpatičan film :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted June 1, 2014 Report Share Posted June 1, 2014 Također, i cela poenta Perlmanovog lika je da pokaže da i u policiji postoji xy učesnika koji su tu da se pobrinu za cover up kad god je potrebno (što ima smisla jer policiju postavlja u ulogu operativaca koji nadgledaju i pokrivaju igru na "terenu" za velike šefove u senci). Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 1, 2014 Report Share Posted June 1, 2014 To je skroz ok i zato i kažem da je "realno" u domenu sitnih stvari tipa njega uhapse pa perlman sredi da bude kao da nikad nije uhapšen ili na primer neko kaže "e lik doneo mrtvog čoveka u kafić" pa ovaj sredi iskaz u "mrtav čovek se pojavio u kafiću". Ali kad ubiješ 15 ljudi žicom na sred ulice nema tog pandura koji može da to "sredi" tako lako, očito je da nisu klinci bili beskućnici, svako tu znači ima neke porodice, prijatelje, plus ne može ulica da bude tako maksimalno pusta sve vreme, ko će da odnese 15 leševa, opere ulicu ... ali ok, ne bi trebalo tako razmišljati o ovom filmu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted June 1, 2014 Report Share Posted June 1, 2014 CIA snajka, CIA! Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHMEKER Posted June 1, 2014 Report Share Posted June 1, 2014 (edited) Ne znam sta da kazem, osim da je film ostavio bas jak utisak na mene, ne znam da li je to bas normalno, jer ako se pogledas film "povrsno" nista specijalno medjutim s druge strane ako se udubis mosh padnes u depresiju haha :D Ako je neko gledao film takodje nek mi napise u spoileru njegove utiske bas me zanimaju :) edit: SSI ofc Edited June 1, 2014 by SHMEKER Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted June 1, 2014 Report Share Posted June 1, 2014 (edited) Sve su iste!!! Elem, THE INVISIBLE MOWAN Usporena viktorijanska drama (ajde) u režiji samog Fajnsa o skrivenoj aferi između Čarlsa Dikensa i mlađane glumice koja je u startu bila osuđena na propast (afera, a i glumica). Meni lično je bio mnogo interesantniji zbog paralela i preklapanja iz knjige Drud Dena Simonsa, s obzirom na likove, dešavanja, lokacije i drugo. Edited June 1, 2014 by Pipboy Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thunderstorm Posted June 1, 2014 Report Share Posted June 1, 2014 без зезања, али крај је бољи у књизи KNJIGA JE NIJE BOLJA Sta Stepehen King misli o kraju u filmu. Naravno, na stranu to marketinsko promovisanje slazem se da je kraj bolji u filmu. http://www.firstshowing.net/2007/stephen-king-approves-of-the-mists-new-ending/ Quote It’s better to burn out than to fade away Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted June 1, 2014 Report Share Posted June 1, 2014 A Million Ways to Die in the Westhttp://www.imdb.com/title/tt2557490/Onako. Definitivno treba imati afinitet ka Family Guy tipu humora koji Seth fura, ostalima ce biti osrednje los film.Meni je bila prijatna promena u odnosu na brdo krsh komedija koje sam gledao u zadnje vreme, ali daleko od vrhunskog filma.Nisam znao da Sarah Silverman ima onolike sise Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted June 1, 2014 Report Share Posted June 1, 2014 KNJIGA JE NIJE BOLJA Sta Stepehen King misli o kraju u filmu. Naravno, na stranu to marketinsko promovisanje slazem se da je kraj bolji u filmu. http://www.firstshowing.net/2007/stephen-king-approves-of-the-mists-new-ending/ Крај је у бити срећан у филму, осим оне "форе", која је вероватно убачена да не буде баш комплет бљутаво. У књизи нема јуначке армије која решава ствар, већ је безнађе комплетно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 A Million Ways to Die in the Westhttp://www.imdb.com/title/tt2557490/ Onako. Definitivno treba imati afinitet ka Family Guy tipu humora koji Seth fura, ostalima ce biti osrednje los film. Meni je bila prijatna promena u odnosu na brdo krsh komedija koje sam gledao u zadnje vreme, ali daleko od vrhunskog filma. Nisam znao da Sarah Silverman ima onolike sise Meni je Ted bio baš govno, jel ovo bolje ili lošije ili ne može da se poredi? 2 Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 Ti si specifičan... Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 (edited) @CheighLee: onda bez gledanja mogu da ti kažem da se ne zajebavaš džabe sa AMWtDitW, kome ne leži Setov humor, neće mu ležati ni ovo... Što je šteta, jer Ted je, realno, do jaja :-) A moguće je i da lik upada u krizu, Family Guy već dve poslednje sezone nije to to... Edited June 2, 2014 by milanche Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 Ti si specifičan... jesam, ti nisi, ti si dime a dozen :D @CheighLee: onda bez gledanja mogu da ti kažem da se ne zajebavaš džabe sa AMWtDitW, kome ne leži Setov humor, neće mu ležati ni ovo... Što je šteta, jer Ted je, realno, do jaja :-) A moguće je i da lik upada u krizu, Family Guy već dve poslednje sezone nije to to... meni FG malo duže od dve sezone nije to to ali kako kome, izgleda. Poslednja sezona da valja mi je bila ona gde ima ona epizoda gde Stjui i Brajan ostanu zarobljeni u sefu, posle toga mi je sve krenulo nizbrdo i postalo kolotečina. Ja nemam uopšte problem sa tim modernim slepstik humorom koji se fura kroz Mekfarlanove kreacije samo mi je Ted loš film sa lošim forama. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 ted je film za tinejdzere i fore su prelose stvarno :D ali bila je rasprava vec o tome (sa dulijom!) i uglavnom koliko sam skapirao toj ekipi se svideo ted zbog VAJBA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 Meni se Ted svideo zbog svega, samo me je zadnja trećina nervirala. A i meni, otprilike, ta epizoda u sefu poslednji "memorable" deo Family guy-a. Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts