Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme

Guest

Recommended Posts

Ja sam to razumeo kao i glavni razlog što uopšte regrutuju decu, jer su nesposobna da u tom uzrastu stvore empatiju prema protivniku i celu simulaciju gledaju kao brutalnu i zabavnu video igru (što je naročito implicirano činjenicom da klinci uopšte ni ne učestvuju u samim borbama, već su sve vreme na tom simulacijskom nivou). Otud i taj fokus na siledžijstvu, maltretiranju i izopštavanju slabijih u čoporu, kako bi se stvorili vojnici koji će u borbu ulaziti mehanički, samo sa ciljem da zgaze protivnika kako bi njihov skor bio prvi na tabeli (što je i glavni uzrok konflikta u samom Enderu, koji je svestan suprotnosti i važnosti oba vida doživljavanja protivnika).

Edited by Pipboy

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

Side by Side, po preporuci Pipa, veoma fin dokumentarac o klasicnom i digitalnom filmu. Posto sam u "temi", mogu da kazem da nisam otkrio nista novo za sebe, ali je sve jako dobro sazvakano i objasnjeno + lepo je slusati misljenja velikog broja dobrih rezisera, kamermana (DP je u stvari kamerman), montazera i ljudi koji se bave tehnologijom snimanja o buducnosti digitalnog i celuloidnog filma i kinematografa uopste.

Moram jos da kazem da je Kianu dobro vodio program, tj. izgledao je poprilicno inteligentno (za razliku od nekih svojih uloga). Nekako su mi se najvise dojmili Dejvid Linc, Skorseze, Fincer i Nolan, Trier izgleda kao gedza, Lukas je smorio vec. Bojl je faca, ima neko ludilo u njemu, a Kameron je kao da je presao zivot 10 puta i sada razmislja sta jos moze da uradi da bi presao 11 put :)

А в чем сила, брат?

Danas je na B92 bio odlican film Milioner sa ulice -http://www.imdb.com/title/tt1010048/?ref_=nv_sr_5.Iako ne volim filmove o indijcima i ostalim kinezima ovaj sam odgledao u jednom dahu.Radi se o nekom klincu koji je odrastao u siromastvu gde su ga terali da prosi itd. pa se on zbog ljubavi prema svojoj ribi Latiki i zelje da zivi bolje prijavljuje za indijsku verziju kviza milioner gde zahvaljujuci nekim teskim trenucima u zivotu zna sve odgovore na kvizu zbog cega ga kasnije pre nastavka u drugoj emisiji cak i hapse kao prevaranta.Inace film vas cas baca u kviz a cas u njegov zivot od najranijeg detinjstva pa do sada.Preporuka za ovaj film.

Drugi film kojki sam odgledao i valjao se od smeha je Los deda od Jackass-http://www.imdb.com/title/tt3063516/?ref_=nv_sr_1.Mislio sam da je neko americko *r*nje ali sasvim solidan film.Johnny a i onaj klinac su odvalili uloge.

E gledaj i ranbo 2 drugi deo sa silver testaloneom, umiranje kolko je dobar film, na kraju se sudare helikopterom i tenkom

Inace takođe odgledao HER, užasno depresivan film, i sviđa mi se.

Oduševila me na početku scena kada OS pita Joakima "pričaj mi o odonosu sa majkom". Možda to uopšte nije bila namera režisera/scenariste, ali meni je bilo sjajna aluzija na scenu kada Holden ispituje Kowalskog. Sada "android" ispituje čoveka :)

Neko je rekao, recimo Futsy, da je ekstra, tako da se sve uklapa!

Nisam bio, ali i ja sam cuo da su ga odlicno renovirali. Mada ne vidim poentu, ionako niko ne ide vise u bioskope van tržnih centara :(

Kori,

pokusaj da odgledas alfavil ako nisi (http://www.imdb.com/title/tt0058898/) možda ti se svidi.

Isto ako nis gledao gledaj i profesionalca sa belmondom.

• Upvote (+1) 2
  • Downvote (-1) 1

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Odgledao Hunger Games: Catching Fire, iako mi se prvi deo Hunger Games nije nesto posebno svideo. Moram da priznam da je nastavak ostavio dosta dobar utisak, vidi se koliko je Dzenifer uznapredovala kao glumica i krenula dobro da glumi posle prvog filma gde mi je sve vreme bila nekako kao lutka kojoj vuku konce.

Jos jedan dobar momenat je da film drzi paznju dosta bolje od prvog dela i da krece polako da se kuva ono sto ce biti u sledecim filmovima. Takodje se vidi da su imali dosta vise za efekte. U svakom slucaju, nije mi zao sto sam odgledao i verovatno cu pratiti ovaj serjial i dalje.

А в чем сила, брат?

Kameron je kao da je presao zivot 10 puta i sada razmislja sta jos moze da uradi da bi presao 11 put :)

Mogao bi da zapravo napravi neki gotivan film u ovom milenijumu.

Bio je avatar skoro na tvu, fakin bljuvotina koja se ne moze gledati drugi put.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Enders Game. 

Da su ga produzili za nekih pola sata i da su zapravo prikazali pola stvari iz knjige bio bi sjajan,

Ovako su prikazali samo najbitnije stvari, treniranje mesecima sa onim timovima su prebacili u jednu "bitku", treniranje mesecima na simulatoru su obrisali, celu invaziju su prebacili u finalnu bitku.

Kraj je izuzetno izuzetno stupidan i zestoko zbrzan. 

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Bice jos dva filma - Mocking Jay Part 1 (2014) i Part 2 (2015).

Ja se samo "plašim" toga što će treći i četvrti deo biti ujedno i najzahtevniji produkcijski, nema više šuma i močvara i šta god nego hard core rokanje u SF okruženju, da tako kažemo. Nekako, potpuno su drugačiji po "mehanici".

Одгледао прексиноћ Hunger Games: Catching Fire. Иако сам убрзавао што сам више могао, сваки тренутак филма ми је изгледао као да ме неко силује у мозак. Какво смеће, бре!

А The Necessary Death of Charlie Countryman је...не знам, ништа специјално, али ни смарање. Просечан, ненаметљив (ни позитивно, ни негативно) филм. На крају ми није било жао времена потрошених на њега... што је неки плус :)

• Downvote (-1) 1

Одгледао прексиноћ Hunger Games: Catching Fire. Иако сам убрзавао што сам више могао, сваки тренутак филма ми је изгледао као да ме неко силује у мозак. Какво смеће, бре!

Vidis, ja sam takav problem imao sa prvim delom Hunger Games-a - stalno sam imao zelju da premotam napred. U novom filmu nisam imao takav problem  [8)]

А в чем сила, брат?

MAN OF TAI CHI

man_of_tai_chi_ver3.jpg

Šajt realno, mada ima ridiming kvalitete. Problem nije samo to što je priča užasno klišetizirana (bukvalno preslikani Karate Kid, sa sve poniranjem glavnog junaka ka tamnoj strani), i što su totalno nepotrebno ubacili pojedine nadprirodne elemente, već što i kvalitet samih fajtova opada kako vreme odmiče, dok se ne svedu na loše kopije Van Damovih tabanja iz devedesetih (mada zadnji boss encounter vadi stvar). Paradoksalno, najbolja stvar u vezi filma je sam Kijanu Rivs kojem savršeno leži taj androidski tip ledenog, bezosećajnog negativca, ubo je performans perfektno.

• Upvote (+1) 1

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."