Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme


Guest

Recommended Posts

The Expanse

Odlična sci-fi serija. Samo 4 epizode za sada.

Kao da je neko mešao BSG, deus Ex I Babylon 5 (bez vanzemaljaca. Više mislim na političke intrige medju ljudskim frakcijama).

Radnja se odvija u daljoj budućnosti Zemlje, ljudi su kolonizovali solarni sistem, Zemljom vlada UN, Mars je nezavistan i industrijska tehnološka i vojna sila, glavni junaci se nalaze u neutralnim tampon zonama po stanicama u asteroid beltovima koji odatle iskopavaju resurse (uglavnom vodu) koji opet imaju svoje frakcije i političke konflikte i slicno. Vrlo lepo je sve prezentovano, ne deluje jeftino, čak deluje sasvim pristojno.

Svidja mi se taj sci fi setting najviše. Pokušavaju neki polu realistican stil da izvedu i manje vise im uspeva.... Naravno nije Martian tip realizma, ipak se radi o fantastici a isto tako postoje mnoge sitnije nelogicnosti. Mene ne iritira previše, navikao sam na mnogo gore, a ipak se radi o seriji.

Dijalozi su podnosljivi, ništa spec naravno nije kalibar vrh serija kao Fargo, true detektiv I slicno ali recimo meni su mnogo podnosljiviji od ovih serija sa marvelovim junacima. Znaci tu negde izmedju. Možda sam pristrasan što se toga tice jer volim taj setting, ali zaista mislim da je rađen za malo ozbiljniju publiku.

Likovi su klasika, uglavnom jednodimenzionalni tu nema ništa posebno. Znaci slabija kategorija,mnogi su čak i simpatični.... Sa nekim glavnim likovima pokušavaju da budu nepredvidivi, videćemo koliko će im to uspeti. Nema previše iritirajucih, glupih i nepotrebnih likova .

Za sada, ove prve 4 epizode akcija i priča se odvijaju sve brže i brže u to mi se dosta svidja.

Ko voli scifi neka pogleda obavezno.

Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will

Link to comment
Share on other sites

Big Hero 6http://www.imdb.com/title/tt2245084/?ref_=tttr_tr_tt

568108cd364e0_MV5BMjI4MTIzODU2NV5BMl5Ban

Kasnim sa ovim filmom malo, a hteo sam da ga odgledam odavno. Zanimljiv je, gomila detalja i trivija, malo pri sredini se razvuče i pomalo dosadi ali to sve kratko traje pa se ponovo vrati tempo tako da sve bude kako valja.

Mr. Peabody & Sherman - http://www.imdb.com/title/tt0864835/?ref_=tttr_tr_tt

56810961d40d6_MV5BMTkxMzM0NzcwN15BMl5Ban

Mnogo čudan crtani ... definitivno bih rekao da nije za decu, ali ne u smislu kao što Inside Out obrađuje neke "napredne teme" pa zato nije pogodan (mada ja to nisam doživeo kao nenad) već je njegova osnova jednostavna (putovanje kroz vreme) ali skoro svaka scena je prožeta nekom "društvenom temom". Ne poznajem čitav serijal sa polovine prošlog veka da bih znao kakav je, dal' mu je to karakteristika ili šta, ali ovo je bukvalno "crtani za odrasle". Isto prepun referenci i trivia, ko voli i ko ih skapira sigurno će mu biti zabavno, iako sam po sebi nema previše nekih "haha" elemenata.

Link to comment
Share on other sites

Nightcrawler

све је већ речено о овом филму, ја само да се сагласим да је филм врхунски. Џиленхол издоминирао улогу.

  • Upvote (+1) 2

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

-- Knock Knock - Nakon procitani losi kritika, ipak pogleda ovaj film ( Zali Boze vremena). Koliko je losa gluma, ne moze se opisati, koliko gotivim Rivasa, film je katastrofa. 

-- Vacation - Solidan film, nista pretrerano smijesan, ali sta je tu je. Ima par situacija ko je su smijesne tipa (what's rim job?)

-- Inside Out - Pff, totalno mi je sjeban crtani i dosadan, ali ipak pogleda do kraja iz dva puta.

Los sam sto se tice 'kritika' , al' aj da napisem. 

 

Edited by Guccimist

Pak'o brate.

Guccimist.

Link to comment
Share on other sites

Ovakav hejt ka Inside Out, realno jednom od top filmova 2015. godine, pa još sve to 1 red ispod izjave da je Vacation solidan film, budi u meni želju da ti dam sto minusa i temporary ban... avaj, pravila...

Nisam ja numerisao ove filmove po kvalitetu, a i svako ima svoje misljenje. Jbg, meni nije nesto, tebi vrh. 

Pak'o brate.

Guccimist.

Link to comment
Share on other sites

ni meni se "Muva" nije svidela kad sam je gledao pre 20 i kusur godina, moraću ponovo da je pogledam. bila je na tevejku skoro, ali sam prebacio, sećajući se utiska iz detinjstva.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

Crimson peak

opet, blagi spojleri ahead

 Osim fotografije i scenografije, ovaj film nema apsolutno ništa. Radnja je razvučena i predvidljiva, posle 12 minuta bi slepi kunić provalio gde film ide, a niko se nije ni potrudio da makar malo oteža stvari gledaocu. Sporo, neuverljivo, trivijalno, i dosadno, a zaljubljivanje Hiddlestonovog lika i povratak na svetlu stranu mogu da svare verovatno samo šiparice od 16 godina. Nisam die hard fan Del Tora, ali za lika koji je snimio đavolju kičmu i panov lavirint, ovo je dosta veliki fejl. Fotografija i scenografija su nešto posebno, ali to nije film

U tome i jeste, štos, ovo je film za šiparice od 16 godina i gospođe u kasnim četrdesetim, pedesetim ... čak i one znaju kakva je priča i šta će tu da se dogodi, ali im je sve tako divno - ljubavna priča, ona spisateljica, taman dovoljno "horor" trenutaka, milina jedna! 

Link to comment
Share on other sites

@Starbak i Sicario

Odgledaj ponovo scenu filma gde je intervjuisu, prvi put kad gledas napravljeno je da mislis da je regrutuju zato sto je badass, al u stvari je regrutuju zato sto je naivna (pogotovu kad Josh Brolinov lik kaze za crnju, I don't want lawyers on this team), i gledaj reakcije matorca koji obrce ocima jer zna sta je ceka ako pristane na zadatak. I mislim da je takav lik osvezavajuc u ovom novom talasu politicko korekthih akcionih bad ass riba (sto je i Emily Blunt tumacila u Edge Of Tommorow, mada i tu je pokidala), Furijosa, zenskih Luk Skywakera i etc. Da se ogradim, nemam problem sa zenskim badass likovima al ako su napisani od pocetka da budu takvi, a ne samo da bi zadovoliji internet SJWe

sine nikita, postao si nik kejv
 
Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene 
Link to comment
Share on other sites

Sicario

pa regrutovali su je zato je na prvoj borbenoj liniji 3 godine bez pauze a nije trazila da se bavi kancelarijskim/detektivskim poslom, dakle meat shield, ona jeste opasnoca sa pistoljem i u squad based taktici (swat jel te) sto se vidi s pocetka filma, ali za sve ostalo je prenaivna jer nema uvid u siru sliku, iako se s pocetka zapitkuje da li je cia jeste nije, pa nakon uvida kako sve zapravo funkcionise ostaje zaledjena a upravo su to i ocekivali od nje

dobar film, osim sto sam nanjusio s pocetka kuda prica vodi...predobro je snimnjeno, kraj preslab jer ne volim takve krajeve :)  ostao sam bez teksta kad sam na kraju shvatio da je proslo 2h kao 1h :]

fallout_table.gif

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Sicario

Potaknut rasplamsalom diskusijom odgledah i ja! Noćna scena je napeta do bola i za mene hajlajt filma, što ne bi trebalo da bude. Sama poenta je ok, ok je ispričana, tj. ima sve dramaturške elemente da bude zaokružena i kompletna. Sve ima svoju poentu i to je lepo videti danas kada to može suštinski da se vidi samo u nezavisnoj produkciji. Sve u svemu, može i da se ne pogleda.

Lik Emili Blant je loše napisan iz razloga koji ću objasniti (nisam siguran da li je Stija baš to hteo da kaže). Za mene je najveći problem u njenoj motivaciji da 1. prihvati posao, 2. da nastavi da prihvata posao. Jedino šta bih mogao da kažem u odbranu je "uvek će se naći neko koga mogu da zloupotrebe da bi formalno poštovali američki zakon", ali mislim da je to preanaliziranje. Ne može glavni lik da ima neobjašnjen motiv, jer "želim da uđem u suštinu" nije dovoljno, niti je objašnjeno u filmu. U stvari, potpuno je suprotno, iz scene pre nego što je regrutuju se ne vidi niti da je ona povezana specijalno sa poginula dva čoveka iz tima niti da joj je značajno drugačije teško palo od ostatka tima. Da je "naivna" mi saznajemo posle regrutovanja. Crnja partner je odgovoran za bilo kakvo saznanje o situaciji a ne ona. Zašto je ona uopšte onda bitan lik?

Zato što je ona predstavnik "idealnog" građanina koga na kraju spuca realnost. I to je ok, ali ne na način kako je ovde izvedeno. Del Toro je sabio iako je Hames Bond. Brolin nula-dimenzionalni lik je ja mislim izvukao maks iz uloge mada i dalje ne mogu da ga onako kratkog i orangutanolikog prebrodim!

 

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...