[BMF]Psycho Posted September 16, 2015 Report Share Posted September 16, 2015 Ne isplati se uzimati 980 imho, 10% bolja od 970 sa 0.5 gb vise za skoro duplu cenu. Kome je do bahacenja, bolje 980ti, bar dobiješ sto platiš. Sto kaže vudi, najbolje čekati, nek izadje sledeća dx12 friendly serija. Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted September 17, 2015 Report Share Posted September 17, 2015 sledeci je pascal i arctic islands a to nece skoro Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
freej! Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 (edited) E ljudi ocu da uzmem sebi novi monitor. Bitno mi je da je ips ekran, neka bude 22,23,24 incha nije bitno. Preporuka? Predlog ? Zahvalan u napred :D do 200e cena. Edited September 18, 2015 by freej! Quote Rider on the storm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brox Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 (edited) Evo mene opet, odlucio sam se za konfiguraciju jedino sto jos uvek nisam 100% siguran jeste monitor,verovatno ce biti 24 ili 27 incha zavisno i od cene naravno e sad sta me zanima jeste koje je vase misljenje da li uzimati IPS monitor koji ima sporiji refresh rate obzirom da ne igram csgo ili bilo kakvu shooter igru vec mainly wow,diablo i sportske simulacije?U emmi-ju su mi preporucili http://www.emmi.rs/monitor-monitor-24-benq-xl2411z-led.11.html?productId=42233 Edited September 21, 2015 by Brox Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 23, 2015 Report Share Posted September 23, 2015 (edited) Ajd javi za 950 thx.Ako ova moja izdrzi do sledece godine odlicno :)Rekoh da cu javiti :) Posto se ispostavilo da je kartica isto Asus mnogo je smesno sto izgleda potpuno identicno kao Radeon 370, bukvalno moras da citas etiketu da bi skontao razliku. Performanse su onako, tu negde izmedju Radeona 370 i 380, u nekim igrama je tu negde skoro kao 380, dok recimo Witcher radi isto kao i na 370, tj oko 22 fps average (380 je u njemu na maks detaljima imao vec preko 30fps sto je koliko toliko igrivo). Interesantno je ubacili su u onaj njihov GeForce softver neku opciju da optimizuje detalje u igri prema kartici pa tako recimo tog Witchera je izoptimizovao tako sto je smanjio rezoluciju na 1600x900 i smanjio detalje, ali sve pici u 60fps, sto kapiram da je zgodno za nekog manje iskusnog s podesavanjima i sl da koristi tu opciju. Da i ono sto mi je zgodno posto je meni recimo komp upaljen po ceo dan jeste da kad je idle u windowsu isto kao i 960 pogasi ventilatore tako da se ne cuje. Probao sam i onaj Nvidia Gamestream, doduse samo da prepustis kontrole, ne i da igram coop, to jos jurim zrtvu :) Zgodno je, ovaj koji se kaci na komp instalira neki plug in u browser i odatle sve pici. Onako vidi se malo kompresija, sto je negde i logicno jer imam samo 3mbit/s upload ovde gde sam probavao, ali je sasvim igrivo. I meni su komp fakat jedan do drugog na istoj lokalnoj mrezi, ali mi deluje da to nema mnogo uticaja posto ide preko nvidia servera i neta, ali probacu ovih dana i s "udaljenim" kompom. Kartica je jos neko vreme kod mene pa ako te interesuju performanse u nekoj konkretnoj igri javi. Edited September 23, 2015 by Zwerko 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katsu Posted September 23, 2015 Report Share Posted September 23, 2015 Kul, hvala :) Quote Is there a flower shop in the tahraji desert? Link to comment Share on other sites More sharing options...
freej! Posted September 23, 2015 Report Share Posted September 23, 2015 (edited) Pazario danas dell p2414h. Jako kvalitetan monitor preporucujem ga svima :)Usput i jedno pitanje, da li je ok da overklokujem refresh rate sa 60 na 65hz?Da li monitor moze da se osteti na ovaj nacin ?Unapred zahvalan :) Edited September 23, 2015 by freej! Quote Rider on the storm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted September 23, 2015 Report Share Posted September 23, 2015 A što bi to radio sinko? Da rizikuješ garanciju za 5hz razlike? Kruko to je od kad su izbacili 144hz monitore. Koreanci prodaju jeftine monitore na eBay, kloknes ih sa 60 na 120. To im je selling point. Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
freej! Posted September 23, 2015 Report Share Posted September 23, 2015 Vidim po netu da vecina ljudi koji pazari ovaj monitor radi slicne stvari pa reko da pitam :DMada ja ne znam i da uradim to kapiram ne postoje sanse da me provale za garanciju :) Quote Rider on the storm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Weezy Posted September 23, 2015 Report Share Posted September 23, 2015 Drugari, treba mi kompletno kuciste novo (sa sve komponentama) i zanima sta je trenutno bestbuy do 45k max? Probao sam da sastavim nesto na emmi.rs al numem, pojma nemam sta koliko vredi kao ni sta sa cime moze da se kombinuje i tako to. Ako bi neko ko se razume bio voljan da pomogne to bi bilo super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 Malo je tesan budzet a nisi bas naveo za sta ti tacno treba. Ako ti igranje nije bas prioritet, ili igras tipa dotu, lol, cs, onda mozda ima vise smisla uzeti komp s i5 procesorom a posle da ustekas neke pare za graficku i onda mozes da igras prakticno bilo sta zavisno od toga kakvu graficku uzmes, ovako nesto http://www.emmi.rs/emmi-konfiguracije-altos-enigma.11.html?productId=49155E sad ako treba sve to da uklopis u taj budzet onda moras malo da pristedis i na procesoru, recimo ovako neka kombinacija http://www.emmi.rs/emmi-konfiguracije-a-comp-player.11.html?productId=50970 samo izbacis R7 250 i dodas jos jedno 5-6 hiljada za neki Powercolor R9 270, to onda vec i malo ozbiljnije igre moze da tera, ali na duzi rok nece biti toliko lagan apgrejd. I naravno uvek mozes da izbacis DVD iz konfiguracije po mom misljenju i ustedis nesto sitno para. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Weezy Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 Malo je tesan budzet a nisi bas naveo za sta ti tacno treba. Ako ti igranje nije bas prioritet, ili igras tipa dotu, lol, cs, onda mozda ima vise smisla uzeti komp s i5 procesorom a posle da ustekas neke pare za graficku i onda mozes da igras prakticno bilo sta zavisno od toga kakvu graficku uzmes, ovako nesto http://www.emmi.rs/emmi-konfiguracije-altos-enigma.11.html?productId=49155E sad ako treba sve to da uklopis u taj budzet onda moras malo da pristedis i na procesoru, recimo ovako neka kombinacija http://www.emmi.rs/emmi-konfiguracije-a-comp-player.11.html?productId=50970 samo izbacis R7 250 i dodas jos jedno 5-6 hiljada za neki Powercolor R9 270, to onda vec i malo ozbiljnije igre moze da tera, ali na duzi rok nece biti toliko lagan apgrejd. I naravno uvek mozes da izbacis DVD iz konfiguracije po mom misljenju i ustedis nesto sitno para. Hvala na odgovoru, verovatno uzimam ovu prvu + neku graficku uskoro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
freej! Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 To je to. Uzmi i5 i sacekaj malo sa grafickom i miran si 2-3 god. Alternativa je da uzmes losu konfiguraciju i da ce za kratak vremenski period biti zastarela tehnologija. Quote Rider on the storm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 uvek moze i da saceka da srbija postane drzava pa da nemamo ovolike poreze na tehnologiju \o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImbaQQ Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 Koju god graficku da kupis sad, racunaj da ce biti zastarela kroz par meseci jer ce nV da izbaci Pascal koji bi trebao da bude dosta brzi u odnosu na iovako brz Maxwell. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
freej! Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 uvek moze i da saceka da srbija postane drzava pa da nemamo ovolike poreze na tehnologiju \oMoze da saceka i deda mraza da mu sve donese za dz. xD Quote Rider on the storm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Weezy Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 uvek moze i da saceka da srbija postane drzava pa da nemamo ovolike poreze na tehnologiju \oJel se isplati cimanje preko madjara? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 jeftinije ispadne, da. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
freej! Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 Ali garancije bez Quote Rider on the storm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 Evo sta sam ja izbunario zanimljivo za sebe preko onog lika sa KP (FANTASTERRIFIC) i preko onog madjarskog web sajta ( http://www.hardverker.hu )PS. Ovaj lik sa KP ne osvezava cene i ponudu na dnevnom nivou tako da je najbolje poslati mu zeljene komponente pa da vam proveri aktuelnu cenu (uglavnom nesto nizhe nego navedene u njegovim oglasima) i eventualno alternative... CPU: Intel INTEL Core i7-4790K (4Ghz)http://www.kupujemprodajem.com/INTEL-Core-i7-4790K-18020372-oglas.htm315 eur----------------------------------------RAM: 2 X Kingston HyperX Savage 16GB 1866MHzhttp://www.kupujemprodajem.com/Kingston-HyperX-Savage-16GB-1866MHz-22509487-oglas.htm200 eur (na madjarskom sajtu oko 180eur)-----------------------------------------MB:GIGABYTE GA-Z97X-Gaming 3http://www.kupujemprodajem.com/GIGABYTE-GA-Z97X-Gaming-3-17879759-oglas.htm113 eurili:MSI Z97A Gaming 6http://www.kupujemprodajem.com/MSI-Z97A-Gaming-6-22326146-oglas.htm188 eur------------------------------------------POWER SUPPLYCorsair 805W RM850 PSU (CP-9020056-EU) (na madjarskom sajtu 154 eur)------------------------------------------HDD 240GB SSDKingston 240GB SSD HyperX Fury(SHFS37A/240G) (na madjarskom sajtu 86eur)------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 i koko para si ustedeo tako nego da si ovde uzimao Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 (edited) Na sve navedeno oko 150eur cista razlika u odnosu na Emmi npr (njih sam uzeo kao jedne od povoljnijih sa cenama)......i jos dodaj i 100eur razlike u ceni samo za graficku kartu ovu koja me interesuje... to je vec 250eur.... malo li je..... Edited September 26, 2015 by nigger Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
freej! Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 (edited) Bome to su vec ozbiljne pare. Ajasne su mi cene kod nas skroz. Edited September 26, 2015 by freej! Quote Rider on the storm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 ..ne zaboravite i razliku u ceni na neki bolji monitor..... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 Vudi, da nemaš neki siguran tip koji je minimum grafike da se GTA V tera iole udobno @1080 i da ne izgleda kao sranje? Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts