Guest Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 ne znam koliko tih fotki imaš, ali ima na podosta mesta na netu gomila besplatnih cloud gigabajta. ja sam sve stare fotke digao na box (50gb besplatno), a nove sa telefona automatski idu u dropbox, gde su i svi dokumenti koje generišem radeći. ne razmišljam o bekapu, sutra može da mi izgori kuća, prekosutra bih opet sve imao na mestu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 osim kuće :( Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 ne znam koliko tih fotki imaš, ali ima na podosta mesta na netu gomila besplatnih cloud gigabajta. ja sam sve stare fotke digao na box (50gb besplatno), a nove sa telefona automatski idu u dropbox, gde su i svi dokumenti koje generišem radeći. ne razmišljam o bekapu, sutra može da mi izgori kuća, prekosutra bih opet sve imao na mestu... Posao mi je pokriven, od kuće radim samo kroz vpn i rdc, sve je u firmi, sve je u TFSu :) Ne mi prijatno da uploadujem bilo šta kids related bilo gde, a cloud-anything mi ne deluje kao opcija za cold backup što meni u suštini treba - lokalni cold backup. počeću da kad ispucam karticu za aparat kupujem samo drugu, i dalje je jeftinije nego što je film ikada bio :D Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 budućnost je u klaudu, rekla mi torbicahh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Pa kad slikaš golu decu! Realno, otvori nalog na pan.baidu.com i uživaj u dva terabajta. Doduše, treba malo vremena da se navikneš na kineski. I to jebote, kad hoću da backupujem dečije slike sa mora 2048-bit enkripcija i upload kroz Tor isključivo Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 (edited) Koja je razlika izmedju WD Blue, Black, Red, Green, Purple kad bih uzeo samo za storovanje i gledanje filmova i serija, znaci bez instaliranja programa i igara? Trenutno koristim Samsung hd155ui od 1.5TB i sluzi me super vec 2 godine, al nema vise da se kupi kod nas, jos sam ga uzeo za male pare tad. Jos jedno pitanje, imam SSD(Sillicon Power v60) 97 dana i za sad Lifetime Writes je 1.7TB, drzim OS i Steam na njemu, da li da ga stedim malo ? Edited April 20, 2015 by nikita_ Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 (edited) Moja logika je da nema sta da stedis SSD, koristis ga kako inace koristis, dok rikne ionako ces moci da kupis mnogo bolji, veci i brzi za manje para :) Edit: cime si to testirao? Posto mi ta cifra od 1.7 TB deluje mnogo malo, da nije 1.7PB? Posto sam ja sad na svom upalio onaj SSD Life i on kaze da je do sada SSD radio 2 godine i 3 meseca a on mu trenutno predvidja jos 8 godina i 4 meseca, realno ni ne ocekujem da bilo sta u kompu traje vise od 10 godina :) WD diskovi ovako otprilike koliko sam ja skontao: Blue - standardni desktop hard diskovi, dakle nesto sto bi bio recimo sistemski i storage disk na nekom osrednjem racunaru Green - satro tisi i manje struje trose, u realnosti najveci krs ali i najjeftiniji Black - diskovi najboljih performansi Red - NAS diskovi, dakle idealni za storage, u prevodu to sto tebi treba Purple - ovi su se poslednji pojavili namenjeni kao za video nadzor, sto u praksi verovatno znaci da su optimizovani da se nesto kontinualno upisuje na njih. Edited April 20, 2015 by Zwerko 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Purple nema error-correction i sluzi samo za video nadzor gde je integritet podataka sekundaran Green je storage disk koji se vrti na 5400."Spor", ali zato uglavnom stepen-2 hladniji. Brzina sekundarna. Blue klasican desktop disk. Srednja brzina, 2 god garancija Black je najbrza serija diskova, 7200 rpm, cak ima i hibridnih modela. 3god garancija Red - isto sto i Green, ali predvidjen za 24h rad i 3 god garancija. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Za Black je sada garancija 5 godina, sto samo po sebi nesto govori :) 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Gledam sad, na Emmiju je za WD black 5 god garancija. Dok na primer Red od 3TB ima 3 godine ali je jeftiniji od Reda 2TB koji ima 5 godina. Nikad u zivotu mi nije crkao HDD pa nikad nisam ulazio u dubiozu :) Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Jest, 5 godina je garancija na Black. Mea culpa, automatizam pri pisanju. Samo ne uzimaj Purple za desktop racunar, a sve druge prema potrebama, mogucnostima i zeljama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImbaQQ Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Da li je pametno uzimati skupu graficku (250+ jura) koja nema garanciju cak i da prodje sve testove? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 SSD - Crucial MX100, BX100, Sandisk Ultra ili bmk uzmi šta ima najjeftinije? Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 bilo koji SSD vec radi 2x brze od obicnog, sem ako te ne zanimaju performanse u procentima onda BMK ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 y u no make sense 1 Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImbaQQ Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Thx za savet. @ shw. Uzmi Samsung 850 Evo i uzivaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Ja u desktop kompu imam Kingston HyperX, u laptopu MX100, bas nikakvu razliku ne primecujem. Cenim da bilo koji koji ima iole solidne opise po netu ce da radi posao kako valja, naravno ako gledas svaki promil brzine na sintetickim testovima onda je to druga stvar. Taj Samsung vidim da isto svi hvale ali ga nisam licno probao, iako mi je jedan iz serije 840 blejao par meseci na polici :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 (edited) Čipovi su svi skoro isti, čitaj rivjue da vidiš koji je kontroler, da li ima problema sa firmverom i da li kasnije serije stižu sa lošijim kontrolerom Što će reći, ne bih znao koji konkretno model da ti preporučim, al za svoje pare bih kupio najjeftiniji Kingston * čipovi as in NAND fleš čipovi, ne sam kontroler u SSD-u Edited April 20, 2015 by Ivan^_^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImbaQQ Posted April 24, 2015 Report Share Posted April 24, 2015 Neverovatno koliko je losa ponuda grafickih karti kod nas. Ako budem morao da dam 260e za gtx 960 pucacu sebi u noge. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
traktori Posted April 24, 2015 Report Share Posted April 24, 2015 Imaš Asus strix 285 za 200e sa garancijom na više mesta, a to je skroz kul ponuda po meni :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikbgd Posted April 26, 2015 Report Share Posted April 26, 2015 Polovna gtx770 ili r9 290x oko 190-220e. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImbaQQ Posted April 26, 2015 Report Share Posted April 26, 2015 290x referentna od "madjara" i da zamenim kuler sa arctic extreme 3? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikbgd Posted April 26, 2015 Report Share Posted April 26, 2015 Idealno. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImbaQQ Posted April 29, 2015 Report Share Posted April 29, 2015 Da ne otvaram novu temu pitacu ovde. Koje sredstvo za ciscenje paste sa GPU-a preporucujete a da je dostupno kod nas? Google kaze Izopropil/izopropanol medjutim to kao da ne postoji kod nas -.- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted April 29, 2015 Report Share Posted April 29, 2015 To je hemijsko jedinjenje, ne zove se sredstvo tako. To bi trebalo da je bilo koje sredstvo na bazi naftnog alkohola. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts