Jump to content

Koju konfiguraciju uzeti?

Slađan

Recommended Posts

ne znam koliko tih fotki imaš, ali ima na podosta mesta na netu gomila besplatnih cloud gigabajta. ja sam sve stare fotke digao na box (50gb besplatno), a nove sa telefona automatski idu u dropbox, gde su i svi dokumenti koje generišem radeći. ne razmišljam o bekapu, sutra može da mi izgori kuća, prekosutra bih opet sve imao na mestu...

[:D]

ne znam koliko tih fotki imaš, ali ima na podosta mesta na netu gomila besplatnih cloud gigabajta. ja sam sve stare fotke digao na box (50gb besplatno), a nove sa telefona automatski idu u dropbox, gde su i svi dokumenti koje generišem radeći. ne razmišljam o bekapu, sutra može da mi izgori kuća, prekosutra bih opet sve imao na mestu...

Posao mi je pokriven, od kuće radim samo kroz vpn i rdc, sve je u firmi, sve je u TFSu :)

Ne mi prijatno da uploadujem bilo šta kids related bilo gde, a cloud-anything mi ne deluje kao opcija za cold backup što meni u suštini treba - lokalni cold backup.
počeću da kad ispucam karticu za aparat kupujem samo drugu, i dalje je jeftinije nego što je film ikada bio :D

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Pa kad slikaš golu decu!

Realno, otvori nalog na pan.baidu.com i uživaj u dva terabajta. Doduše, treba malo vremena da se navikneš na kineski.

I to jebote, kad hoću da backupujem dečije slike sa mora 2048-bit enkripcija i upload kroz Tor isključivo [:D]

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Koja je razlika izmedju WD Blue, Black, Red, Green, Purple kad bih uzeo samo za storovanje i gledanje filmova i serija, znaci bez instaliranja programa i igara? Trenutno koristim Samsung hd155ui od 1.5TB i sluzi me super vec 2 godine, al nema vise da se kupi kod nas, jos sam ga uzeo za male pare tad.

Jos jedno pitanje, imam SSD(Sillicon Power v60)  97 dana i za sad Lifetime Writes je 1.7TB, drzim OS i Steam na njemu, da li da ga stedim malo [:D] ?

Edited by nikita_

sine nikita, postao si nik kejv

Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene 

Moja logika je da nema sta da stedis SSD, koristis ga kako inace koristis, dok rikne ionako ces moci da kupis mnogo bolji, veci i brzi za manje para :) Edit: cime si to testirao? Posto mi ta cifra od 1.7 TB deluje mnogo malo, da nije 1.7PB? Posto sam ja sad na svom upalio onaj SSD Life i on kaze da je do sada SSD radio 2 godine i 3 meseca a on mu trenutno predvidja jos 8 godina i 4 meseca, realno ni ne ocekujem da bilo sta u kompu traje vise od 10 godina :)

WD diskovi ovako otprilike koliko sam ja skontao:

Blue - standardni desktop hard diskovi, dakle nesto sto bi bio recimo sistemski i storage disk na nekom osrednjem racunaru

Green - satro tisi i manje struje trose, u realnosti najveci krs ali i najjeftiniji

Black - diskovi najboljih performansi

Red - NAS diskovi, dakle idealni za storage, u prevodu to sto tebi treba

Purple - ovi su se poslednji pojavili namenjeni kao za video nadzor, sto u praksi verovatno znaci da su optimizovani da se nesto kontinualno upisuje na njih.

Edited by Zwerko
  • Upvote (+1) 1

Heghlu'meH QaQ jajvam

Purple nema error-correction i sluzi samo za video nadzor gde je integritet podataka sekundaran

Green je storage disk koji se vrti na 5400."Spor", ali zato uglavnom stepen-2 hladniji. Brzina sekundarna.

Blue klasican desktop disk. Srednja brzina, 2 god garancija

Black je najbrza serija diskova, 7200 rpm, cak ima i hibridnih modela. 3god garancija

Red - isto sto i Green, ali predvidjen za 24h rad i 3 god  garancija.

• Upvote (+1) 1

Gledam sad, na Emmiju je za WD black 5 god garancija. Dok na primer Red od 3TB ima 3 godine ali je jeftiniji od Reda 2TB koji ima 5 godina. Nikad u zivotu mi nije crkao HDD pa nikad nisam ulazio u dubiozu :)

sine nikita, postao si nik kejv

Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene 

SSD - Crucial MX100, BX100, Sandisk Ultra ili bmk uzmi šta ima najjeftinije?

Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals."

Ja u desktop kompu imam Kingston HyperX, u laptopu MX100, bas nikakvu razliku ne primecujem. Cenim da bilo koji koji ima iole solidne opise po netu ce da radi posao kako valja, naravno ako gledas svaki promil brzine na sintetickim testovima onda je to druga stvar. Taj Samsung vidim da isto svi hvale ali ga nisam licno probao, iako mi je jedan iz serije 840 blejao par meseci na polici :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

Čipovi su svi skoro isti, čitaj rivjue da vidiš koji je kontroler, da li ima problema sa firmverom i da li kasnije serije stižu sa lošijim kontrolerom

Što će reći, ne bih znao koji konkretno model da ti preporučim, al za svoje pare bih kupio najjeftiniji Kingston

* čipovi as in NAND fleš čipovi, ne sam kontroler u SSD-u

Edited by Ivan^_^