Elvis J. Kurtovic Posted August 22, 2014 Report Share Posted August 22, 2014 Кад ти Ivan^_^ каже нешто о компјутерима, не мозгај пуно, прихвати то као аксиом. :) 1 Quote Naposletku ti si navek znala da sam svirac,brosic sto se tesko pribada,da me moze oduvati najblazi nemirac,da cu u po reci stati,da se necu osvrtati nikada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted August 23, 2014 Author Report Share Posted August 23, 2014 ima nekih Athlona na rasprodaji u emmiju ali carevi su mogli da stave i bar neku propratnu matičnu za njih da upotpune dil, a ne 1150 soket :D http://www.emmi.rs/nedeljna_akcija.360.html Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 23, 2014 Report Share Posted August 23, 2014 Ne verujem da bi imalo mnogo smisla da su uz ove procesore ponudili plocu za AMD od 180 evra :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted August 23, 2014 Author Report Share Posted August 23, 2014 zar postoji ploča za AMD od 180€ Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted August 23, 2014 Report Share Posted August 23, 2014 ima nekih Athlona na rasprodaji u emmiju ali carevi su mogli da stave i bar neku propratnu matičnu za njih da upotpune dil, a ne 1150 soket :D http://www.emmi.rs/nedeljna_akcija.360.html imas ploce za te procesore od 25e tesko da to moze jeftinije :) Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted August 23, 2014 Author Report Share Posted August 23, 2014 imas ploce za te procesore od 25e tesko da to moze jeftinije :) sve stoji, ali šta znam, neku mid tier ploču lupe na popust i imaš komplet. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dusan_k Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 (edited) Pozdrav, imam Altos Rocket iz jan/feb 2013. god, konfiguracija sledeca:- MB H61M-P31 (G3) - CPU Pentium Dual Core g2020 @ 2,90GHz - GPU Powercolor radeon hd 7750- RAM 4GB Silicon power (1333MHz mislim)- HDD 500GB - Napajanje 500W Spire Igram se na Full HD monitoru 21.5', malo CAD/Office i multimedia ofc Da li se isplati menjati cpu/gpu i dodati jos 4GB RAMa, recimo neki i5 za lga 1155 socket i neki r7 260/260x ili gtx 750ti, sto bi me sve izaslo verovatno oko 30-35k, hoce ovaj 500W Spire to izdrzati? :) Ili da cekam neke novogodisnje popuste i sklopim nesto krsteno za 70-80k tamo u decembru? Edited August 24, 2014 by LoSmi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 GTX 750 Ti troši 15W manje od Radeona 7750 tako da će to sigurno izdržati. Proveri prvo da li ti je zauzet jedan ili dva slota na ploči pa onda razmišljaj o memoriji (to možeš proveriti preko CPU-z). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dusan_k Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 Hvala gosn Vudu, proverio sam, 1 modul od 4GB imam. Sta onda predlazes, gtx 750ti, jos 1 modul od 4GB metnem (jel to ok?), i jos recimo i5 3350p ili i5 3470 (mada sam ga samo preko oglasa nalazio..)? Na sta bi to licilo, hocu mocu da poteram next gen igre na nekom ~mediumu, tipa shadow of mordor, witcher 3 itd, da ne nabrajam? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 Meni je na i5-3350p i GTX 660 Witcher dvojka radio vrlo lepo na ultra osim ubersamplinga, tako da bi trojka trebalo da radi najmanje na medium. Apdejtuj BIOS na ploči pre stavljanja novog procesora. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dusan_k Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 Ok, ondak cu tako, i5 3350p, gtx 750ti i jos 1 modul 4gb. Za update biosa, kako to najbolje uciniti a da ne zaserem nesto? Nasao sam na MSIovom sajtu poslednju verziju BIOSa za moju plocu, samo skinem i pokrenem i miran sam ili sta? Btw zasto to uopste da radim, malcice sam kopko po netu, cini mi se da vlada stav "if it's not broke, dont fix it" ? Hvala jos jednom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted August 24, 2014 Author Report Share Posted August 24, 2014 Skini manual, u njemu piše sve oko apdejta biosa za tvoju matičnu konkretno. Imaš više varijanti, izaberi koja ti je najlakša. U principu i ne moraš sem ako nova verzija biosa rešava neki konkretan problem koji imaš ili komp neće da butuje kada ubaciš novi procesor. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted August 25, 2014 Author Report Share Posted August 25, 2014 mini-itx radeon - http://www.tomshardware.com/news/sapphire-r9-285-itx-compact,27527.html#xtor=RSS-998 Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted August 26, 2014 Author Report Share Posted August 26, 2014 Cene novih Haswell-E i7 procesora - http://www.techpowerup.com/204537/intel-core-i7-haswell-e-pricing-detailed.html Nije malo. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 dat DDR4 tho :p Elem imam par čudnih pitanja, pošto treba da uzmem mali mali malecki ovolicki komp klincima za sobu. Namena bi bila isključivo igranje flash/popcap/rovio/kuracpalac igrica, nekih platformica tipa rayman itd i gledanje crtaća kad im se dozvoli. a) Kapiram da za ovo mogu da uzmem i neki APU, correct ? b) Umesto nekog skrnavog hdda bih stavio mali (64) SSD, pitanje je, da li će gledanje crtaća kroz kućnu mrežu praviti konstantne upise na SSD i jel me se to uopšte tiče ? c) Da li ima nekih ok monitora sa staklom ispred, TV style, pošto deci koncept "crtanja na računaru" uključuje hemijsku olovku (šlogirao sam se kad je ižvrljala oba monitora)) Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 a) yesh b) no 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Imas u tom smislu i ovako neke varijate http://www.emmi.rs/brand-name-ra%C4%8Dunari-piko-pc.11.html?productId=43266 ako bas kuburis s mestom. a) mislim da ti je cak i to mozda malo overkill :) ako se bukvalno igraju samo browser igre i gledaju filmovi. b) razlika izmedju 60 i 120GB ssd ti je sad 1.000 din, realno bolje uzmi ovaj malo veci, uvek ce biti "jos neka igrica". Ovo drugo ti je Vudu odgovorio. c) ja mislim da nisam video takve modele, ali imas na aliexpresu da kupis stitnike za monitor kao sto je i stitnik za ekran telefona, s tim da su malo skuplji, oko 30-40$. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
GamePub.Kesar Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Treba mi konfiguracija za tipa 65000 ali da gura na cs go 300 fps ;)) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Je l imaš ti monitor koji može da prikaže 300 herca, to je pitanje? http://www.winwin.rs/racunari-i-komponente/desktop-racunari/desktop-racunari-bez-os/racunar-altos-elite-ghost-intel-core-i5-8gb-1tb-r9-270x-dvd-1191905.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted August 26, 2014 Author Report Share Posted August 26, 2014 ako nemaš, kupi dva od 144Hz i rešio si problem. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Krajnje vreme doslo kad Vudu preporucuje gotove konfiguracije :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted August 26, 2014 Author Report Share Posted August 26, 2014 kakvo pitanje, takav odgovor. 2 Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Ma apsolutno se slazem, nego trolujem na ono kad su me ovde svi napali sto sam isto tako rendom liku koji ni temu nije pogodio preporucio isti brend :) 1 2 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted August 26, 2014 Author Report Share Posted August 26, 2014 dvostruki standardi rur foruma. 2 Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyka Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 Jel ima neka najava da će Comtrade ili ko već proizvodi ove Tesla tablete, izbaciti neki u normalnoj veličini? Bar 10" Gledao sam ove sedmice i deluju mi kao dobra opcija za te pare, ali ne bih uzimao te mini verzije Quote Znaš me, znam te Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts