voodoo_ Posted November 16, 2019 Report Share Posted November 16, 2019 Ryzen 5 2600X (ima kuler) - 19k Najjeftinija ploča sa B350 ili B450 čipsetom - 7k 2 x 4 GB DDR4 na 3200 - 6k Kingston SSD od 120 giga - 2.5k Hard od 1 TB - 4.5k Napajanje bilo koje skuplje od 4k Kućište nemam pojma, nek ušrafi u gajbicu za jabuke što se mene tiče Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanko Posted November 17, 2019 Report Share Posted November 17, 2019 hvala ivane! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJAPEH8 Posted November 23, 2019 Report Share Posted November 23, 2019 Pozdrav, Moze li neko da mi kaze vredi li DELL Alienware AW2518HF (?) monitor tih para? Vidim da je sad na nekoj akciji i da ima satro dobru ocenu na gigatronu pa bih da pazarim, samo da se ne zajebem. Ili bolje uzeti nesto drugo za te pare ili pak jeftinije? Hvala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toma Posted November 24, 2019 Report Share Posted November 24, 2019 20 hours ago, DJAPEH8 said: Alienware Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 24, 2019 Report Share Posted November 24, 2019 21 hours ago, DJAPEH8 said: Pozdrav, Moze li neko da mi kaze vredi li DELL Alienware AW2518HF (?) monitor tih para? Vidim da je sad na nekoj akciji i da ima satro dobru ocenu na gigatronu pa bih da pazarim, samo da se ne zajebem. Ili bolje uzeti nesto drugo za te pare ili pak jeftinije? Hvala Na stranu što je Alienware malo previše marketing zbog koga plaćaš dodatno prvo se zapitaj da li si zapravo video kako izgleda 240Hz monitor i da li imaš komp koji može da potera čak i relativno jednostavne eSports naslove u 240+ fps da bi to imalo smisla. Razlika između 60Hz i 144Hz je baš primetna, skoro sam probavao jedan 240Hz monitor druge marke i ono između 144Hz i 240Hz je baš baš jedva primetna razlika u prikazu. Pritom treba da imaš zver od mašine da bi uopšte to i primetio. Možeš da uštediš 100+ evra da lepo uzmeš neki 144Hz. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJAPEH8 Posted November 24, 2019 Report Share Posted November 24, 2019 Pravo da ti kazem nemam pojma koja je razlika izmedju 144hz I 240hz, s obzirom da ja pikam na 60 i dalje, zato i pitam da li to vredi pazariti. A ovih dana hocu da kupim komponente za nov racunar, pa kad je vec taj crni petak da iskoristim sto se iskoristiti moze! Znaci definitifno onda nesto od 144Hz. Hvala matori, cheers Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
E jebes baku Posted November 26, 2019 Report Share Posted November 26, 2019 (edited) sklapam neku masinu sa drugarom, igrom slucaja mi uleti ganc nov monitor u trampi : DELL LED S2419HGF 24", TN, 1920 x 1080 Full HD, 1ms, 144hz i sada mi je to totalno poremetilo planove... na preporuku planirao sam da uzmem rx 5700 grafiku , ali posto je monitor gsync... kapiram da bih treba da gledam neku Nvidiu.. ali u tom cenovnom rangu sam totalno izgubljen (planirao sam nesto oko 400 eura kod madjara, mada ne bih se bunio i da je malo jeftinija kartica slicnih perforamnsi... ova mi je mozda malo i overkill , posto za gaming bi mi radila i dosta slabija , ali ajde kao uzimam komp posle 100 godina ) Da li imate neku preporuku i koliko je gsync uopste bitan ? Ispadne da pravim konfiguraciju oko 200eura monitora Sta mislite o toj 5700 , i da li imate mozda neki drugi predlog ? Ostatak masine , planiran je Ryzen 7 3700x (treba mi zbog posla i nekih programa) B450 MSI Tomahawk 16gb 3200 rama Edited November 26, 2019 by E jebes baku Quote fml Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 26, 2019 Report Share Posted November 26, 2019 Realno je G-Sync dobra stvar, ako već imaš monitor koji ga podržava glupo bi bilo ne iskoristiti. U tom rangu ti je kod mađara RTX 2060 Super. Ona ti je po performansama tu negde sa 5700, baci pogled recimo ovde https://www.techspot.com/review/1924-radeon-5700-vs-geforce-2060/ u nekoj igri je malo brža u nekoj je malo sporija... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted November 26, 2019 Report Share Posted November 26, 2019 Jel si siguran ti da je taj monitor g-sync? Kolko sam ja izguglao za 5 sekundi koristi FreeSync. Kolko znam ne postoji fazon jeftiniji g-sync monitor od 300eur. Nemoj da se zajebes @E jebes baku Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
E jebes baku Posted November 27, 2019 Report Share Posted November 27, 2019 (edited) isproveravao sam, monitor je freesync ali je i jedini Dell AMD FreeSync monitor koji je takodje i Nvidia G-Sync kompatibilan (navodno) sad sam bas i gledao po netu, vidim da bi trebalo da moze anyway porucio rtx 2060 super edit i ljut na sebe sto ne verujem svojim ocima... na kraju sam dodao kintu za 2060super , a mogao sam gledati 5700xt i hvala na pomoci 🙂 Edited November 27, 2019 by E jebes baku Quote fml Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted December 26, 2019 Report Share Posted December 26, 2019 Iskace mi osigurac kad god pokusam da ukljucim komp pa mi treba neko napajanje. Sta da uzmem? Ovo sam imao Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 26, 2019 Report Share Posted December 26, 2019 Najjeftiniji Cooler Master koji nađeš. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted December 27, 2019 Report Share Posted December 27, 2019 Pa to mu je ista klasa vnago k'o i ovo sto ima sad, al' za vece pare... Da ce da radi, hoce, ali nije mu neki skok. CM nije brend napajanja, kupuju od istih OEM: FSP, Sirtec, GW, itd kao i vecina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted December 27, 2019 Report Share Posted December 27, 2019 :oooooo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oneironaut Posted January 14, 2020 Report Share Posted January 14, 2020 Da li je laptop Dell Inspiron 3593 15.6" FHD i7-1065G7 8GB 256GB SSD GeForce MX230 2GB vredan uzimanja? (cena 81.5k) Uzeo bio nešto da mi potraje koju godinu, vidim da Dell daje 5 godina garancije, tako da mi zvuči primamljivije dati te pare za nov laptop vs neki polovan kome je skoro istekla garancije/ne znajući ko ga je njakao i koliko, za malo manje pare? Koristio bih ga prvenstveno za svakodnevnu upotrebu, beginner video editing, nikako prventveno gejming, mada bih da budem u mogućnosti da pokrenem nešto. Koje su alternative za iste pare ili slično? Quote We are just a moment in time, A blink of an eye, A dream for the blind, Visions from a dying brain, I hope you don't understand.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 14, 2020 Report Share Posted January 14, 2020 Video editing na laptopu je malo nezgodna stvar jer ti treba baš neki high end model, desktop bi ti bio značajno jači za isti posao za iste pare. E sad ako hoćeš tek nešto da učiš to ti možda i može poslužiti, za sve ove ostale svakodnevne poslove je realno i prejaka mašina. Ipak trebalo bi da razmisliš za video editing o bar 16GB RAM-a (ovaj ima još jedan slot tako da može samo da se doda) i većem prostoru za skladištenje podataka - opet ovaj po specifikaciji ima slobodan 2.5" SATA slot tako da možeš da ubaciš još HDD ili još bolje neki veći SSD. Hoću reći trebalo bi u doglednoj budućnosti svakako da uračunaš to kao dodatni trošak :) E sad neka alternativa recimo https://www.gigatron.rs/laptop_racunari/acer_aspire_3_a31542r6an__nxhf9ex02d-302059 imaš dosta slabiji procesor ali u startu više memorije i prostora na disku. S tim da verovatno može da se nađe i za manje para nego u Gigatronu. 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
AUTHORITY Posted January 14, 2020 Report Share Posted January 14, 2020 Sad jos malo izlaze AMD laptopovi sa 7nm procesorima tako da sacekaj to, 6-8core spakovano u laptop dusu dalo za video editing premotaj na 11-12min Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oneironaut Posted January 19, 2020 Report Share Posted January 19, 2020 sjajno je sve to i hvala, samo mislim da neće biti u mom cenovnom rangu. na kraju ću uzeti polovan da bi nadoknadio ram i hdd. neki ljuti amd drugom prilikom. Quote We are just a moment in time, A blink of an eye, A dream for the blind, Visions from a dying brain, I hope you don't understand.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted February 26, 2020 Report Share Posted February 26, 2020 On 12/26/2019 at 11:42 AM, voodoo_ said: Brat dobio od firme 66.000 za laptop pa me pita sta da uzme. Dajte neki best buy za te novce. On naleteo na ovo ispod pa rekoh da pitam da li vredi ili da trazi nesto drugo? https://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-racunari/laptop-notebook-racunari/laptop-asus-x509fa-ej077-srebrni-15-6-fhd-intel-qc-i5-8265u-8gb-256gb-ssd-intel-hd-8664674.html Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 26, 2020 Report Share Posted February 26, 2020 Za šta mu treba? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted February 26, 2020 Report Share Posted February 26, 2020 Neke osnovne potrebe tipa da otvori neki program i posalje mejl, nadzor i koji film. Znam da mu radi posao i lap od 30 soma, ali kad mu firma vec kupuje hoce kupi nesto valjano Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted February 26, 2020 Report Share Posted February 26, 2020 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted February 27, 2020 Report Share Posted February 27, 2020 (edited) Geenralno imam jako loše iskustvo sa asusima, užasno loš kvalitet izrade, posebno plastike. Kvarenja tastarura i koječega drugog, malo-malo na serisu-reklamaciju. Izbegao bih Asus laptopove, ako bih se šta ptao. Ne znam da li su u tom cenovnom rangu HP Probook modeli sa Ryzen procesorima, u teroiji trebalo bi da budu zanimljia kupoina, ali zaista ne znam kako su se pokazali i ne smem sad da preporučim. Ima li neko istustva sa tom platformom, da li bi je preporučio? Bitan faktor je da li mora da ukombniuje i legalan Win, i koji - 10 Home ili Pro u tih 66 000. BTW, najbolja kupovina za bilo koje pare je očuvan polovan thinkpad donet od preko, intel 3. generacije naviše, bez dodatne grafike, i nema greške :-) Edited February 27, 2020 by millanče Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 27, 2020 Report Share Posted February 27, 2020 Sestra ima neki HP sa Ryzenom 5 3500U već recimo šest meseci, mehanički korektan model, performanse odlične, koristi ga za enterprise Javu i light-medium gejming (naravno, dodato je 8 giga RAM-a na postojećih 8 jer Ryzen integrisana grafika voli dual channel). Kod sebe imam i5-8265U i on je isto odličan, tako da što se tiče performansi to je nije problem, daleko je brže od onog što mu treba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikbgd Posted March 1, 2020 Report Share Posted March 1, 2020 7920x + z299 ploca 520e ili bolje izjuriti neki 3900/9900k + ploca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts