propagandasd Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Pogledaću ali nisam baš puko brdo para za njega, 2200 dinara bilo. Ova grafa deluje poprilično dobro. Samo što sam ja baksuz i teško se navikavam na nešto novo, do sad sam koristio Nvidiu. A koliko vidim Nvidia od 3gb ubija sa cenom. Sad se ozbiljno razmišljam da li da pazarim ovo, ili da čekam neku jeftiniju varijantu 900 serije. Još jedno pitanje (laik sam jebi ga). U slučaju da pazarim ovaj safir, koliko bi otprilike mog'o da teram sa njim do sledećeg apgrejda? Znam da je pomalo debilno pitanje, ali nemam kinte da često radim apgrejd pa bi da se obezbedim na malo duži period, tipa pet godina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikbgd Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Uzeo sam crucial mx100 512gb, odlican ssd :) . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 (edited) Najavili su gtx 960 da ce izaci 22 januara, bice u Amerikama oko 200 dolara, ne znam koliko ce kod nas biti, mada i sigurnije je to zbog napajanja. Edited December 30, 2014 by nikita_ Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
propagandasd Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Ok hvala. Sad otvarao da vidim napajanje izgleda da će morati da se menja sem ako taj 960 ne iziskuje mnogo struje, 520w. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 (edited) http://itsvet.com/proizvod/sapphire-radeon-r9-280x-3gb-gddr5-oc-version-tri-x-11221-22-20g/comp_comp_vga/130/4010 Pod uslovom da ti svarno nije neko krsh napajanje. Mada ortaku radi r9 280 na frontier 500w napajanju od 10 evra,... za sad :D wtf ja sam ba juce terao 8120 i 270x na lcpower 550w i posle dva sata igranja napajanje se usijalo (vise od jedne sekunde da se drzi prst na limu dobio bi opekotine) tako da sam ga iskljucio, kako to izdrzava 280x nije mi jasno :D sa druge strane napajanje od 650w hladno kao spricer :D Edited December 30, 2014 by StormScion Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 nije X nego samo 280, procesor je neki i3. Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 Vudi, koja je realna cena da se uvalja i3 2100k i ova ploca http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4934#ov razmisljam se da predjem na onog AMD-a FX8320 sto si spomenuo uzgred, koju plocu bi preporucio uz ono... imam 6670hd grafu, kapiram da je necu menjati dok ne zamenim napajanje. a sa 65w na 95w proc kapiram da necu osetiti Quote Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 A zasto ti je bitno da zamenis procesor? Ako se pre svega igras na kompu mislim da ti je logicnije da zamenis graficku sa recimo 750 ti koja trosi struje manje od 6670 pa ti nece trebati zamena napajanja, a performanse su otprilike puta 3. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 pa i ne igram se toliko, ono, a i igram stalno sve na Low :)... vise mi treba za konvertovanje, GR i tako ta sranja, itd, a vidim da ovaj radi bench 7.3k, sto je skoro x2 u odnosu na moj i3 :) nego, ovaj 750 ti, stvarno trosi isto kao 6670, ali mi nesto bench ne obecava, plus je cena oko 150 jura, a manje vise za te pare kapiram da mogu i plocu i proc da pazarim :) http://www.hwcompare.com/17317/geforce-gtx-750-ti-vs-radeon-hd-6670-oem-1gb/ Quote Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 (edited) 260x je bolji odnos price/performance Malo je slabija doduse ako neces da se igras. Ako igras WOT i slicne igre bolje ostani na Intelu. Ako ti treba za posao ok je amd. Edited December 31, 2014 by StormScion Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 (edited) ali cekaj, ti meni hoces da kazes da ce wot nekome da radi losije na AMD procu koji radi 7+k na benchu, nego na nekom intelu koji radi ~3.5k? :D Edited December 31, 2014 by majebeni-marko Quote Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 pa i ne igram se toliko, ono, a i igram stalno sve na Low :)... vise mi treba za konvertovanje, GR i tako ta sranja, itd, a vidim da ovaj radi bench 7.3k, sto je skoro x2 u odnosu na moj i3 :) Aha, ako treba za to onda ima smisla, mada bih u tom slucaju ja mozda pre skupljao pare za i5, vise volim Intel za te "ozbiljne stvari". 260x je bolji odnos price/performance Jeste, nego sam ja uracunao njegovu kuknjavu oko napajanja, 260X trosi skoro duplo vise struje. ali cekaj, ti meni hoces da kazes da ce wot nekome da radi losije na AMD procu koji radi 7+k na benchu, nego na nekom intelu koji radi ~3.5k? :D Nije to u pitanju nego realno s tom grafickom u WoT-u neces osetiti nikakvu razliku a investiraces u procesor. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 (edited) ali cekaj, ti meni hoces da kazes da ce wot nekome da radi losije na AMD procu koji radi 7+k na benchu, nego na nekom intelu koji radi ~3.5k? :D da za wot ne uzimaj amd Aha, ako treba za to onda ima smisla, mada bih u tom slucaju ja mozda pre skupljao pare za i5, vise volim Intel za te "ozbiljne stvari". Jeste, nego sam ja uracunao njegovu kuknjavu oko napajanja, 260X trosi skoro duplo vise struje. Nije to u pitanju nego realno s tom grafickom u WoT-u neces osetiti nikakvu razliku a investiraces u procesor. Razlika je 20w pod punim opterecenjem realno je zanemarljivo mada whatever :D Edited January 2, 2015 by StormScion Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 au jebote :D nisam igrao wot dugo, ali ispade da ovaj moj proc sabija sve amd-ove :D pa sta onda mislis, da je bolje da budzim neki i5 u postojecu plocu? :) Quote Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 Ofc Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atomic Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Ja sam pazario ovaj fx8320e na vašu preporuku + http://www.emmi.rs/mati%C4%8Dne-plo%C4%8De-(mb)-mb-am3+-970-gigabyte-ga-970a-ds3p.11.html?productId=36922. Za sada ne vidim poboljšanje neko, al' kapiram da me koči grafička karta. Da li uzeti nešto ovako http://www.emmi.rs/grafi%C4%8Dke-kartice-(vga)-amd-radeon-r9-270x-powercolor-turboduo-2gb.11.html?productId=40557ili imate bolji predlog za sličnu kintu. Takođe bih prodao sadašnje komponente, Asus P5Q3, Core2Quad q9400 i Powercolor Radeon 6850 (sve van garancije) - koliko keša bih okvirno mogao dobiti za ovo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bad1 Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 (edited) E bolje uzmi sapphire graficku , skuplja ti je za oko 1k , i da , ne vidis poboljsanje zbog grafe , ovaj cpu kida , em malo trosi em je zverina ... edit , uzmi ovako nesto http://www.emmi.rs/grafi%C4%8Dke-kartice-%28vga%29-amd-radeon-r9-270-sapphire-dual-x-oc-2gb-gddr5.11.html?productId=39775 Edited January 3, 2015 by m4rcko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Ja bih sačekao s grafičkom dok se ne pojavi GTX 960. Za sadašnje komponente možeš uzeti jedno 150 evra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atomic Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Thanks guise! Kapiram da bih onda mogao i sačekati kraj meseca za taj 960. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Ja samo da se prijavim da zapravo imam taj Powercolor 270X i iz moje perspektive radi super, s tim da sam ga ja uzeo pre dosta vec vremena, mozda ima i celih godinu dana, tako da se svakako isplati sacekati nove mid range Nvidia kartice pa videti odnos cene i performansi, ako ce slediti primer jacih kartica trebalo bi to da bude super kupovina. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 Ja sam pazario ovaj fx8320e na vašu preporuku + http://www.emmi.rs/mati%C4%8Dne-plo%C4%8De-(mb)-mb-am3+-970-gigabyte-ga-970a-ds3p.11.html?productId=36922. Za sada ne vidim poboljšanje neko, al' kapiram da me koči grafička karta. Da li uzeti nešto ovako http://www.emmi.rs/grafi%C4%8Dke-kartice-(vga)-amd-radeon-r9-270x-powercolor-turboduo-2gb.11.html?productId=40557ili imate bolji predlog za sličnu kintu. Takođe bih prodao sadašnje komponente, Asus P5Q3, Core2Quad q9400 i Powercolor Radeon 6850 (sve van garancije) - koliko keša bih okvirno mogao dobiti za ovo? Pokusaj da nadjes polovnu 280x za iste pare u garanciji :) Imam 270x i dobra je karta ali trenutno 280x je bolja kupovina Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 drurgari, odjednom caletov komp ne zeli da se butuje, kad se upali ne cuje se ni onaj beep, crn ekran, cpu i gpu ventilatori se vrte, ona svetla na ploci svetle (ga-ep35-ds3), na pocetku svetli Hdd lampica, posle se ugasi... WHAT DO thx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Može da bude ram ako imaš dva sticka izvadi jedan pa probaj da butujes ako nece probaj samo sa drugim. U suprotnom najverovatnije napajanje. Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 lel, hteo sam da izvadim jedan ram i vidim da je iskocio sam :DDD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Čak je i Rekiju iskočio sam :DDD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts