RaveN Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 http://www.apple.com/mac-pro/ :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawl_ Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 za buržuje Quote :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bahamut Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Makar su se potrudili za ovu web prezentaciju, lepo izgleda. Ovo cudo koliko ce da kosta, 5K, 10K dolara? Quote Andjeo smrti spusti buktinju i s' njom ugasi se jadno bice moje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 (edited) vidi, apple server :Dal' lepo su ga upakovali, relano.uf, i ios7 izgleda kao zmaj, skontali su da je stari predosadan: http://www.theverge.com/2013/6/10/4407630/apple-announces-ios-7 Edited June 10, 2013 by Doca. Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Makar su se potrudili za ovu web prezentaciju, lepo izgleda. Ovo cudo koliko ce da kosta, 5K, 10K dolara? Pa Mac Pro je oduvek imao odredjenu klijentelu, nije to desktop koji bleji da bi surfovao netom, za to je iMac. S obzirom da su dosadasnje negde srednje konfiguracije kostale oko 3-4k evra pretpostavljam da ce slicne cene zadrzati i nadalje. S tim da treba imati u vidu da su zaista stavili nekoliko odlicnih stvari - prvo to sto je sve upakovano u tako malo kuciste, drugo sto su u to kuciste uspeli da upakuju 2 GPU-a, i to profesionalna i na kraju mislim da je najbolje sto su zalepili storage memorijske module direktno na PCIe magistralu, to ce bas dati boost u performansama kad se radi s video materijalom. S tim da ostaje pitanje da li ce uopste staviti opciju standardnih hard diskova mada ja pre cenim da ce to ostaviti da bude samo eksterno preko Thunderbolta, ionako je taj novi mnogo brzi od SATA 3 :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Imajući u vidu da su ga "zaboravljali" prilikom proteklih refreshova kojekakvog hardvera, dobro im je došao na red. Ali je meni ova prezentacija sranje, potpuno odstupa od "minimal" fazona kojeg furaju za druge proizvode i smara što je sve ovako interaktivno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Umro Stiv pa se raspištoljili 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 ja se i dalje tripujem da jednog dana preradim ovo aluminijumsko mac pro kućište za običan komp, a ovaj aparat za kafu mi se i ne sviđa preterano. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Meni je zapravo interesantno kako bas taj Mac Pro pokazuje koliko Apple ide dalje u furanje "dizajna" kao jedne od osnovnih stavki. Mislim super je dizajn za neke proizvode kao sto su laptopovi ili Mac mini ili iMac, sve su to neki kompovi koji realno sluze i za pokazivanje koliko i za rad. Medjutim ono Mac Pro je bukvalno radna stanica, ne bi trebalo bas da bude preterano bitno da li izgleda kao obican komp ili kao aparat za kafu sto kaze Ivan. Ono, prethodni Mac Pro je bio dizajniran tako da sto lakse moze da se otvori i pridje komponentama, otprilike 7 godina kasnije na novom Mac Pro ce biti dobro ako bude korisnik sam mogao memoriju da zameni ili nadogradi. Doduse realnost i jeste da sada sve vise ljudi menjaju ceo komp, ali opet... Sa druge strane opet svaka cast kako su sve to spakovali, realno mnogo ljuta masina. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
CarbonMonk Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Brought to you by flash storage! Quote Yoda: The other side is dark.. very dark. Obiwan: Quit whining and eat your toast already Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Meni je zapravo interesantno kako bas taj Mac Pro pokazuje koliko Apple ide dalje u furanje "dizajna" kao jedne od osnovnih stavki. Mislim super je dizajn za neke proizvode kao sto su laptopovi ili Mac mini ili iMac, sve su to neki kompovi koji realno sluze i za pokazivanje koliko i za rad. Medjutim ono Mac Pro je bukvalno radna stanica, ne bi trebalo bas da bude preterano bitno da li izgleda kao obican komp ili kao aparat za kafu sto kaze Ivan. Ono, prethodni Mac Pro je bio dizajniran tako da sto lakse moze da se otvori i pridje komponentama, otprilike 7 godina kasnije na novom Mac Pro ce biti dobro ako bude korisnik sam mogao memoriju da zameni ili nadogradi. Doduse realnost i jeste da sada sve vise ljudi menjaju ceo komp, ali opet... Sa druge strane opet svaka cast kako su sve to spakovali, realno mnogo ljuta masina. Predpostavljam da je to i bila ideja - da se u što manje spakuje što jači komp, jer realno to do sada nikome nije pošlo za rukom ... a to jeste neki pravac razvoja, tj. veličina kućišta odavno više ne simbolizuje snagu računara. Jednom će najjači Mac Pro stati u "hockey puck" AppleTV-a, tako da se u tom pravcu ide. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts