Jump to content

Наручивање робе из иностранства

Recommended Posts

kad je vec spomenut sportdirect...sto toliko naplacuju transport za Srbiju? a recimo dx ne naplacuje nista?bas sam hteo nesto da narucim, ali me cena transporta + ocekivana eventualna carina i PDV malo demoralisali...

sa dx sam vec narucivao sitniju tehniku sa besplatnim transportom(a nisam platio ni PDV ni carinu) 

C programmers never die. They are just cast into void.

C# programmers don't die either. They get garbage collected

Dx salje i obicnom kineskom postom, ekvivalent PTT-u, a sportsdirect iskljucivo DHL-om. Imas na sajtu cenovnik za sve zemlje u koje salju.

nije me mrzelo da nadjem

http://www.sportsdirect.com/CustomerServices/EtailFAQs/WorldwideDeliveryCosts

Srbija najmanje 12 evra

Edited by Mawtchie

Oće teći da ćeš garantovano platiti carinu i porez. Ja da nisam imao mogućnosti i sreće da zakitim, najebao bih kao žuti oko Sportsdirecta. Svakako nema sledećeg naručivanja, sve što dođe DHL-om 99% je najeb

Ovdashnji

P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI

:)

ima caka vezana za srbiju i sportsdirect.. ako narucite robu u vrednosti do 50e, tacnije 49.99 roba ne podleze carini i spediterima te jedini dodatni iznos koji placate je postarina, a ona u zavisnosti od tezine paketa iznosi 12-20+ ojra. ranije je samo postarina iznosila 22e, pa i nije imalo smisla narucivati osim ako nije narucivano na veliko u svrhu preprodaje..

ono sto sam radio prilikom svakog narucivanja (ukupno 3, 48e / 133e / 198e) je da sam narucivao na hrvatsku, a obzirom da su komsije u EU roba im ne podleze carinjenju i spediciji te je svaka porudzbina stigla bez ikakvih dodatnih troskova.. potom je drug prepakivao robu u obicnu kesu/torbu bez ikakvih nalepnica i cena od sportsdirecta i autobusom slao za srbiju, tako da me je svaki paket izasao cena robe + dhl za hrvatsku + 2e za torbu u autobusu, sto je puno bolje nego da sam imao posla sa nasom carinom/spedicijom..

prevelik ti avatar m8

DHL ce jos da te odere sa svojim "spediterskim" uslugama i kojekakvim dazbinama.

Oće teći da ćeš garantovano platiti carinu i porez. Ja da nisam imao mogućnosti i sreće da zakitim, najebao bih kao žuti oko Sportsdirecta. Svakako nema sledećeg naručivanja, sve što dođe DHL-om 99% je najeb

Bežite od DHL-a ko đavo od krsta, u najboljem slučaju će vam naplatiti 30 evra što su se ovde akali da paket oslobode carine. ;)

Jel to neki novi momenat? Nisam narucio sa sportsdirect od prosle godine, a do tada na 4 paketa nista osim postarine nisam platio. Svi paketi do 50 evra.

• 3 months later...

Nadjoh na amazon.com razer death adder za 45$ i syberia sluske za 55$. Jedini problem sto vidim je garancija zbog slanja nazad. Jel ima jos nesto sto previdjam ili vredi naruciti?

Nek i cepnu shipping, opet pojedinacno oba artikla su ispod 70e dakle nema carine i pdv-a. Skoro sam citao o carinjenju i jedino mozr da me sjebe onaj deo gde carinik ima pravo da uprkos svemu ocarini robu ako on proceni da je preko 70e?

Nadjoh na amazon.com razer death adder za 45$ i syberia sluske za 55$. Jedini problem sto vidim je garancija zbog slanja nazad. Jel ima jos nesto sto previdjam ili vredi naruciti?

Nek i cepnu shipping, opet pojedinacno oba artikla su ispod 70e dakle nema carine i pdv-a. Skoro sam citao o carinjenju i jedino mozr da me sjebe onaj deo gde carinik ima pravo da uprkos svemu ocarini robu ako on proceni da je preko 70e?

Prvo sto treba da proveris jeste da li Amazon te iteme salje u Srbiju? Koliko se secam nije moglo nista da se naruci kod nas osim knjiga i osnovnog Kindle-a. 

Edit: A vidi, oce da salje mis :) U principu ne bi trebalo da ti naplate carinu, ali to se nikad ne zna. Racunaj pak da mogu da ti naplate PDV koji nije tako mala stavka 20%. 

Edit2: Sad pogledah, zaracunao mi je za Deathaddera koji kosta $40, shipping jos $37 i neki import fees deposit $22. Kapiram da ce taj depozit da mi vrate, ali opet ti cena izadje kao kod nas samo sa shippingom :(

deathadder.jpg

Edited by Zwerko

Heghlu'meH QaQ jajvam

• 3 weeks later...

pa zar nisi znao koliko ce te odrati pre nego sto su poslali uopste? ja sam kao hteo dhlom ovo sto cekam sad, ali sam video upravo to, da ce slanje kostati isto kao i sam proizvod

Sama dostava je bila 15 dolara i to mi je bilo ok, nego su mi ovde uzeli još 30e za uslugu carinjenja koja je izgledala tako što sam ja popunjavao formulare i slao im na mejl. Tražili su čak i pismeno obrazloženje zašto se razlikuje adresa dostave od adrese u ličnoj karti.

Ne služi DHL za takve stvari

Jer služi da se šalju embedded komponente partnerima u Njemačku, Ivane?

Ja nisam skoro narucivao preko DHL-a nesto sto je vrednosti za carinjenje, ali ovo sto je ispod toga je stizalo efikasno. Sto se carinjenja i tih kurirskih slubzi tice mogu da pohvalim Fedex jer mi je preko njih stigla neka oprema, stajala je vrednost koja je bila, oni su me zvali i bili kao u fazonu "aj nam posaljite licnu kartu, pokusacemo da ne platite carinu", ali sam na kraju platio carinu, s tim da je islo sve dosta brzo i efikasno. 

• Upvote (+1) 1
  • Downvote (-1) 3

Heghlu'meH QaQ jajvam

Između ostalog, ali svakako ne da mali Perica kupi gaće preko e-baya a isto mu je stiglo preksutra ili za dve nedelje.

A šta ako je ostao bez gaća?

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy