Dick Warlock Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 Ima ogromna tema na bencmark forumu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ребел Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 Хвала, тебра. :) Quote Mislim da sam frustriran zbog svega od navedenog, kako si me procitao, ciganmala frojdovac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwert00 Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 kad je vec spomenut sportdirect...sto toliko naplacuju transport za Srbiju? a recimo dx ne naplacuje nista?bas sam hteo nesto da narucim, ali me cena transporta + ocekivana eventualna carina i PDV malo demoralisali... sa dx sam vec narucivao sitniju tehniku sa besplatnim transportom(a nisam platio ni PDV ni carinu) Quote C programmers never die. They are just cast into void. C# programmers don't die either. They get garbage collected Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 (edited) Dx salje i obicnom kineskom postom, ekvivalent PTT-u, a sportsdirect iskljucivo DHL-om. Imas na sajtu cenovnik za sve zemlje u koje salju. nije me mrzelo da nadjem http://www.sportsdirect.com/CustomerServices/EtailFAQs/WorldwideDeliveryCosts Srbija najmanje 12 evra Edited August 8, 2014 by Mawtchie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikroStalja Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 DHL ce jos da te odere sa svojim "spediterskim" uslugama i kojekakvim dazbinama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 Oće teći da ćeš garantovano platiti carinu i porez. Ja da nisam imao mogućnosti i sreće da zakitim, najebao bih kao žuti oko Sportsdirecta. Svakako nema sledećeg naručivanja, sve što dođe DHL-om 99% je najeb Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 ima caka vezana za srbiju i sportsdirect.. ako narucite robu u vrednosti do 50e, tacnije 49.99 roba ne podleze carini i spediterima te jedini dodatni iznos koji placate je postarina, a ona u zavisnosti od tezine paketa iznosi 12-20+ ojra. ranije je samo postarina iznosila 22e, pa i nije imalo smisla narucivati osim ako nije narucivano na veliko u svrhu preprodaje.. ono sto sam radio prilikom svakog narucivanja (ukupno 3, 48e / 133e / 198e) je da sam narucivao na hrvatsku, a obzirom da su komsije u EU roba im ne podleze carinjenju i spediciji te je svaka porudzbina stigla bez ikakvih dodatnih troskova.. potom je drug prepakivao robu u obicnu kesu/torbu bez ikakvih nalepnica i cena od sportsdirecta i autobusom slao za srbiju, tako da me je svaki paket izasao cena robe + dhl za hrvatsku + 2e za torbu u autobusu, sto je puno bolje nego da sam imao posla sa nasom carinom/spedicijom.. Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
traktori Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 Skoro su mi stigla četiri paketa robe (geehehehehhehehehe) koju sam naručio na netu. Samo jedan je bio ocarinjen, doduše bili su poslati uspsom, ali se slažem sa vama da će, ako ide DHLom, skoro pa sigurno biti carinjeno ukoliko na fakturi piše šta je roba (a pisaće). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 Bežite od DHL-a ko đavo od krsta, u najboljem slučaju će vam naplatiti 30 evra što su se ovde akali da paket oslobode carine. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 DHL ce jos da te odere sa svojim "spediterskim" uslugama i kojekakvim dazbinama. Oće teći da ćeš garantovano platiti carinu i porez. Ja da nisam imao mogućnosti i sreće da zakitim, najebao bih kao žuti oko Sportsdirecta. Svakako nema sledećeg naručivanja, sve što dođe DHL-om 99% je najeb Bežite od DHL-a ko đavo od krsta, u najboljem slučaju će vam naplatiti 30 evra što su se ovde akali da paket oslobode carine. ;) Jel to neki novi momenat? Nisam narucio sa sportsdirect od prosle godine, a do tada na 4 paketa nista osim postarine nisam platio. Svi paketi do 50 evra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 Nadjoh na amazon.com razer death adder za 45$ i syberia sluske za 55$. Jedini problem sto vidim je garancija zbog slanja nazad. Jel ima jos nesto sto previdjam ili vredi naruciti? Nek i cepnu shipping, opet pojedinacno oba artikla su ispod 70e dakle nema carine i pdv-a. Skoro sam citao o carinjenju i jedino mozr da me sjebe onaj deo gde carinik ima pravo da uprkos svemu ocarini robu ako on proceni da je preko 70e?Nadjoh na amazon.com razer death adder za 45$ i syberia sluske za 55$. Jedini problem sto vidim je garancija zbog slanja nazad. Jel ima jos nesto sto previdjam ili vredi naruciti? Nek i cepnu shipping, opet pojedinacno oba artikla su ispod 70e dakle nema carine i pdv-a. Skoro sam citao o carinjenju i jedino mozr da me sjebe onaj deo gde carinik ima pravo da uprkos svemu ocarini robu ako on proceni da je preko 70e? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 (edited) Prvo sto treba da proveris jeste da li Amazon te iteme salje u Srbiju? Koliko se secam nije moglo nista da se naruci kod nas osim knjiga i osnovnog Kindle-a. Edit: A vidi, oce da salje mis :) U principu ne bi trebalo da ti naplate carinu, ali to se nikad ne zna. Racunaj pak da mogu da ti naplate PDV koji nije tako mala stavka 20%. Edit2: Sad pogledah, zaracunao mi je za Deathaddera koji kosta $40, shipping jos $37 i neki import fees deposit $22. Kapiram da ce taj depozit da mi vrate, ali opet ti cena izadje kao kod nas samo sa shippingom :( Edited November 28, 2014 by Zwerko Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 Racunao sam da i sa eventualnim pdv-om je manje nego ovde... Videcu jos, probao bih mozda sa misem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 Probaj, samo kazem ti ja kad sam zaracunao international shipping koji je jedina opcija mi izasao isto kao i ovde da ga kupujem :( Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 K, hvala svakako. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 pogledaj Best Answer u vrhu topika :D Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 Video sam ofc i znam :) nego reko mozda neko na forumu ima bas iskustvo sa gaming misem i sluskama s obzirom da je gaming forum :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Poručio ranac za 2.500 - zaračunali mi PDV od $3 na osnovu cifre od $15 na paketu, i usluge za još 200ak dinara. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Mrzi me da pišem roman, ali ukratko: nemojte ni u ludilu naručivati isporuku DHL-om. Uzeli su mi harač veći od vrednosti proizvoda koji sam kupio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 pa zar nisi znao koliko ce te odrati pre nego sto su poslali uopste? ja sam kao hteo dhlom ovo sto cekam sad, ali sam video upravo to, da ce slanje kostati isto kao i sam proizvod Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Ne služi DHL za takve stvari Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 pa zar nisi znao koliko ce te odrati pre nego sto su poslali uopste? ja sam kao hteo dhlom ovo sto cekam sad, ali sam video upravo to, da ce slanje kostati isto kao i sam proizvod Sama dostava je bila 15 dolara i to mi je bilo ok, nego su mi ovde uzeli još 30e za uslugu carinjenja koja je izgledala tako što sam ja popunjavao formulare i slao im na mejl. Tražili su čak i pismeno obrazloženje zašto se razlikuje adresa dostave od adrese u ličnoj karti. Ne služi DHL za takve stvari Jer služi da se šalju embedded komponente partnerima u Njemačku, Ivane? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Između ostalog, ali svakako ne da mali Perica kupi gaće preko e-baya a isto mu je stiglo preksutra ili za dve nedelje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Ja nisam skoro narucivao preko DHL-a nesto sto je vrednosti za carinjenje, ali ovo sto je ispod toga je stizalo efikasno. Sto se carinjenja i tih kurirskih slubzi tice mogu da pohvalim Fedex jer mi je preko njih stigla neka oprema, stajala je vrednost koja je bila, oni su me zvali i bili kao u fazonu "aj nam posaljite licnu kartu, pokusacemo da ne platite carinu", ali sam na kraju platio carinu, s tim da je islo sve dosta brzo i efikasno. 1 3 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Između ostalog, ali svakako ne da mali Perica kupi gaće preko e-baya a isto mu je stiglo preksutra ili za dve nedelje. A šta ako je ostao bez gaća? Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts