Coyote Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 jel neko narucivao sa jinx.com ? :D kontam da narucim 2 majice Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 Sta god da narucis sa tog sajta, sprcas sto posto! 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted July 29, 2013 Report Share Posted July 29, 2013 šta se dešava sa paketima koje mi šalje fizičko lice iz inostranstva? ja recimo naručim šta želim da stigne nekom u evropi pa onda on uzme stavi svu robu u "neobeležen" paket i pošalje mi za srbiju nekom kurirskom službom. da li i onda postoji šansa da mi carina otvara paket i potencijalno smara za pdv ili kako? Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 30, 2013 Report Share Posted July 30, 2013 iz nekog iskustva od pre ovih novih dinkićevih mera, ukoliko nije jasno da je nešto "buđavo" u pitanju, tipa šalješ neki časopis, cd ili tako nešto, opet mogu da te smaraju sa tim pošto i to podleže pod uvoz, kao i što se kada ti kao fizičko lice šalješ opet vodi kao izvoz (i moraš da overevaš one carinske mambo jamboe). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted July 30, 2013 Author Report Share Posted July 30, 2013 po zakonu, i poklon ima vrednost preko koje se carini, mislim da je u pitanju 100e. imas u onom zakonu koliki je prag. i naravno, ako nemas originalni racun, mogu 'odoka' da ti lupe cenu. Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deK!sa Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 (edited) Да ли има неко искуство наручивања са Silk Road-а? Немам искуства до сад са наручивањем робе () од странаца,па ме занима јел ови наши ретарди од цариника отварају баш СВАКИ пакет који долази из иностранства због "процене"? И ако се деси да нађу нешто унутра што јелте,није по закону, јел могу после да ме гањају некако? Знам да ми правно теоретски не могу ништа јер ја могу да поричем да сам ја то наручио, али опет би ми било непријатно да ми дође поштар са 2 пандура са питањем "Јеси ти ово наручио?". Edited July 31, 2013 by деки Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 cak i da takav postoji, da li mislis da ce zaista OVDE da prica o detaljima i iskustvima sa Silk Road-om? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Cela moze jeftinije da ti sredi, realno. Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltam0s Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Ne otvaraju svaki, meni dhlom stiglo pre neki dan, naruceno sa ebaya, iz usa, nisu dirali. Quote Forum neprikladan za signaturu! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted August 9, 2013 Report Share Posted August 9, 2013 ortak i ja narucili 2 boardgame sa bookdepository.co.uk. Cena svakog je bila po 60 eur, i dogovorimo se da narucimo na zasebne adrese da nas ne bi smarali. Njemu paket stigne u ponedeljak bez ikakvih dodatnih troskova, meni stigne danas i naplate mi dodatnih 2300 rsd. Problem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted August 9, 2013 Report Share Posted August 9, 2013 porez na manjifiko racun mozda Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted August 9, 2013 Report Share Posted August 9, 2013 Fantastično, fantastično. Mada ja nikad nisam koristio co.uk već .com ali od kad je "carinska mafija" krenula u postpaypal krstarenje, nisam išta naručivao. Koliko ste platili igru (jednu, obe)? Jesi pitao u pošti "wtf?"... itd. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted August 9, 2013 Report Share Posted August 9, 2013 porez na manjifiko racun mozda ja sam stekao neki utisak da je manjifiko prag depresivno nizak tipa 600/700 € Jebiga trupsi, neko je bio lenj da otvara njegov paket :) Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted August 9, 2013 Report Share Posted August 9, 2013 Svaka je bila po 60 eur (+ free shipping). Nisam pitao u posti jer mi je doneto na adresu pa me je mrzelo da se smaram. Jedina razlika u narucivanju izmedju mene i ortaka je bila sto sam ja narucio da mi stigne na adresu firme, pa su mozda u posti pomislili "aha, ovo mora da je nesto jako bitno, daj da mi za svaki slucaj lupimo PDV i carinu na ovo". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted August 9, 2013 Report Share Posted August 9, 2013 mislim da je neko na ovom topiku pominjao da se ne narucuje na adresu firme :D 1 Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 stiglo sa dx tacno 50 dana od kako je bio status shipped. nije naplacena carina, vrednost paketa je 30 usd, ali su kinezi stavili da je gift. platio 65.80 dinara troskove otvaranja i pakovanja na carini. kolko sam pizdeo sto ne stize, tolko sam sad srecan :) a uppste nije za mene paket Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Данас је био један преседанчић у мом животу:) Прво, (што није преседан, ал је фино), нисам плаћо никакве трошкове отварања пакета, нисам ишао до царине итд - нисам апсолутно ништа платио, нити регулисао на било који начин. Ствар је мала и безвриједна - шоља (иљаду и по кинти цена, око шесто ваљда шипинг, 25х20 отприлике кутија, можда 150 грама), тако да не тригерује порезе и царине (ваљда је испод 25 јура џ све), али опет, видим да су цимали људе. Друго, (ово јесте преседан) доно ми поштар на гајбу омг лол трууу трууу гоооол гоооооол алеалеалеее и то царски, куца лик на врата, ја отварам, он ми добаци кутију, каже ''пакет један, мали, дрште'' и оде, нисам ни потписо ништа. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 pokupih konacno paket, lepo se vidi kako su lihvari naplatili i carinu i pdv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 žohari jedni. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Cek, a zar oni nisu imali neko ono suludo tumacenje (bilo i na ovom topicu) tipa ako ti salje fizicko lice onda moze do 70 evra bez carine, a ako ti salje pravno lice onda nesto manje, tipa 50 ili tako nesto? Nesto mi je u glavi da je bilo toga, ali prosto ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 misliš ako SE ŠALJE pravnom ili fizičkom licu? Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Ne, nego u zavisnosti od toga da li tebi kao fizickom licu iz inostranstva nesto salje pravno ili fizicko lice. Kazem znam da se nesto pricalo o tome, nisam siguran. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Ajde da rizikujem pa da pitam. Truper, sta je tacno neregularno? Naplatili su ti carinu 10%. Zaracunali su PDV od 20% na ocarinjenu robu. Vrednost robe je losa? Carinska stopa je pogresna? Ili jednostavno pizdis sto su te odrali jos 2K dinara na maglu? Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 ovo drugo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Pa ja mislim da je njemu problem sto su mu naplacivali carinu a on je ubedjenju da je paket ispod vrednosti koja ide na carinu. Ja se samo plasim da je tu razlika u tom pravno/fizicko lice. Naravno i to sto za isti paket njegovom drugaru nisu naplatili nista :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts