reki Posted July 2 Report Share Posted July 2 Just now, Zwerko said: Fakat 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted July 2 Report Share Posted July 2 1 hour ago, Zwerko said: Fakat sam video da su sve prefarbali u belo - ali to ne može prvo da uradi Opština nego radi Grad, drugo morali bi da menjaju Odluku o Javnim Parkiralištima u Beogradu na Skupštini Grada za tako nešto. Mislim ne kažem da je nemoguće, nego ne uspevam da nađem zvaničnu informaciju da su tako nešto uradili. Ovo konkretno je jedina informacija za sada https://www.starigrad.org.rs/одржана-8-седница-скупштине-го-стари-гр/?script=lat Quote Predlogom je predviđeno smanjenje broja postojećih zona sa pet na tri, uz precizno definisane uslove parkiranja, cene i vremenska ograničenja. Istovremeno, predviđeno je produženje naplate parkiranja do 22 časa radnim danima i subotom, a nedeljom do 14 časova. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted July 2 Report Share Posted July 2 Ok, ali su oni samo pokrenuli inicijativu, to može da uradi i Skupština stanara, otprilike je jednaka težina 🙂 Quote U okviru druge tačke dnevnog reda, odbornici su usvojili zaključak kojim se pokreće inicijativa za redefinisanje postojećeg zonskog sistema parkiranja na Starom gradu. Isto su usvojili i inicijativu da se izgrade 3 podzemne garaže, budžet jedne gradske opštine nije dovoljan da pet godina samo to rade pa da izgrade jednu 😄 Sve je to zapravo spisak njihovih lepih (ludih?) želja, dok nešto ne usvoji Skupština grada to nema dejstvo. Tako da ovo što su sad prefarbali sigurno nema veze sa time. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 2 Report Share Posted July 2 3 hours ago, cali said: Na Starom Gradu se priprema nova parking zona, bele boje. Radnici su pomenuli da bi trebalo sredinom meseca da krene, a u opštini je usvojena uredba kojom bi se plaćanje parkinga produžilo radnim danima i subotom do 22h, i nedeljom od 7 do 14h. čekaj, zona bele boje nema nikakvog smisla u trenutnoj postavci zona jer bela boja je nezonirana zona kao i obeležje parking mesta (između ostalog) tako da bi ubacivanje bele zone samo izazvalo konfuziju da li si na belom koje plaćaš ili na belom koje ne plaćaš 🙂 da menjaju free mesta u neku drugu boju da bi uveli belu mi je ludo čak i za njih, pa mi više deluje da "čiste" postojeću zonu da bi ubacili neku drugu, kao kada menjaju zone, što se inače dešavalo, pa je žuta postajala crvena, zelena žuta i na kraju krajeva crvena je postala ljubičasta kad su uveli i tu zonu. što me opet navodi na razmišljanje da ne znam šta bi bila ta nova zona, jer je ljubičasta već 30 minuta sad da uvedu novu koja će biti 15 minuta je opet ludilo jer koja joj je poenta, ne možeš ni do prodavnice i nazad u 15 minuta stići 🙂 26 minutes ago, cali said: Quote Predlogom je predviđeno smanjenje broja postojećih zona sa pet na tri, uz precizno definisane uslove parkiranja, cene i vremenska ograničenja. Istovremeno, predviđeno je produženje naplate parkiranja do 22 časa radnim danima i subotom, a nedeljom do 14 časova. aha, ovo ima malo više smisla onda, tipa ukinuće žutu zonu i sve što je žuta postaće crvena, čisto da bi naplatili više. kao i ovo produženje do 22h. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post dovlagsi Posted July 2 Popular Post Report Share Posted July 2 treba da izmisle još jedan novi dan u nedelji i da se i tada naplaćuje parking, to bi bilo novo 1 4 1 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 2 Report Share Posted July 2 4 hours ago, dovlagsi said: treba da izmisle još jedan novi dan u nedelji i da se i tada naplaćuje parking, to bi bilo novo hahaha, za početak mogu da produže samo da bude nedeljom, kao što ima u nekim gradovima po morima, jer kao tad ima najviše ljudi. tako da sad dođe vesara šapić i kaže pošto smo turistički grad onda naplata i nedeljom! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 2 Report Share Posted July 2 Jel ovde bese bila prica o tagovima za putarine za autoput, mrzi me da trazim sad. Koja je procedura ako uzimam rentacar, jel mogu ja uopste za auto koji nije na mene registrovan da kupim i dopunim tag? Ili moraju oni iz rentacar agencije pa da im ja platim? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted July 2 Report Share Posted July 2 Proveri sa agencijom, možda već imaju. A možeš da koristiš bilo čiji tag, u Srbiji bar. Verovatno i u CG i MK. u Hrvatskoj mislim da ne može, vezuje se za registraciju, bar kada ga aktiviraš na onom njihovom sajtu, možda posle može da se koristi na bilo kom autu. Ali kao i da ćeš da ideš tamo na odmor, jel tako? 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 2 Report Share Posted July 2 Jel tako heh? Naravno da necu, verovatno cu u Grcku. Kad pocinje tamo da vazi nas tag, trebalo je od 1og jula, ali nije? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 2 Report Share Posted July 2 18 minutes ago, Dule_smor said: Jel ovde bese bila prica o tagovima za putarine za autoput, mrzi me da trazim sad. Koja je procedura ako uzimam rentacar, jel mogu ja uopste za auto koji nije na mene registrovan da kupim i dopunim tag? Ili moraju oni iz rentacar agencije pa da im ja platim? nije baš direktan odgovor na tvoje pitanje, ali u praksi tag nije vezan za neko vozilo već može da se menja, ja sam prebacivao iz jednog u drugo i pre a i sad evo pre neki dan kad sam išao po srbiji, on uredno očita tablicu koja je upisana u tagu (koja nije ova koja je na vozilu jer sam jelda promenio vozilo) ali radi bez problema. kapiram da je njima bitno pare da uzmu 🙂 da li to spada u neki vid "prekršaja" nemam pojma. 17 minutes ago, manson said: A možeš da koristiš bilo čiji tag, u Srbiji bar. Verovatno i u CG i MK. u Hrvatskoj mislim da ne može, vezuje se za registraciju, bar kada ga aktiviraš na onom njihovom sajtu, možda posle može da se koristi na bilo kom autu. Ali kao i da ćeš da ideš tamo na odmor, jel tako? 🙂 ja sam dodao tamo za cro čisto da stoji i fora je što kod nas ti obeležiš kao za koju tablicu hoćeš, i onda on povuče te podatke kod hrvata ali polje za tablicu (i još neka) su slobodna da ih promeniš, pa sam ja to i uradio. tako da sad u njihovom SUSTAVU stoji nova tablica a tag je na ovu našu, tako da kad budem prvi put išao javiću dal' radi ili sam se zeznuo :)) 19 minutes ago, Dule_smor said: Jel tako heh? Naravno da necu, verovatno cu u Grcku. Kad pocinje tamo da vazi nas tag, trebalo je od 1og jula, ali nije? ovo je isto nešto čudno. pre neki dan sam čuo na radiju da sistem još nije proradio jer sa grčke strane se nešto čeka itd, neka naša iz ministarstva pričala, međutim naleteo sam i na ovo: View this post on Instagram A post shared by Put do Grčke 🇬🇷 Trip to Greece (@putdogrcke_triptogreece) a vest je od pre dan: Iako je optimistično najavljeno da će srpski tag od 1. jula proraditi i u Grčkoj, to se nije dogodilo, navodno, zbog tehničkih problema na grčkoj strani. Planirano uvođenje jedinstvenog sistema elektronske naplate putarine (TAG) odloženo je zbog tehničkih i organizacionih razloga jer "Grčka još nije završila potrebne pripreme", prenosi portal Kruševac Grad. Prema izjavama zvaničnika, Srbija je još pre nekoliko meseci bila spremna da primeni svoj sistem sa Grčkom. Softver "Toll for all" može da bude implementiran za manje od 30 dana, ali se u Grčkoj kasni sa pripremama. edit: možda lik zapravo je nabavio grčki tag negde/nekako. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted July 3 Report Share Posted July 3 10 hours ago, Lucky said: nije baš direktan odgovor na tvoje pitanje, ali u praksi tag nije vezan za neko vozilo već može da se menja, ja sam prebacivao iz jednog u drugo i pre a i sad evo pre neki dan kad sam išao po srbiji, on uredno očita tablicu koja je upisana u tagu (koja nije ova koja je na vozilu jer sam jelda promenio vozilo) ali radi bez problema. kapiram da je njima bitno pare da uzmu 🙂 da li to spada u neki vid "prekršaja" nemam pojma. Prilicno sam siguran da ne mozes da prijavis tablice motorcikla na tag, a onda da ga koristis u kamionu... 10 hours ago, Lucky said: Iako je optimistično najavljeno da će srpski tag od 1. jula proraditi i u Grčkoj, to se nije dogodilo TROLL4all 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 3 Report Share Posted July 3 17 minutes ago, Dick Warlock said: Prilicno sam siguran da ne mozes da prijavis tablice motorcikla na tag, a onda da ga koristis u kamionu... pa realno...koji je bese sajt za narucivanje i placanje tagova...mada pitacu svakako ove iz rentacara prvo, ipak bi oni to trebalo da urade Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted July 3 Report Share Posted July 3 (edited) Najjednostavnije ti da odeš u poštu i kupiš tag, u većini ih ima. edit: vidim da i kod njih može sada i online da se naruči https://www.posta.rs/cir/stanovnistvo/usluga.aspx?usluga=servisi-za-gradjane%2fprodaja-i-prekonfiguracija-tag-uredjaja%2fprodaja-i-prekonfiguracija-tag-uredjaja Edited July 3 by manson 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 3 Report Share Posted July 3 Taj iz Pošte inače ima neki njihov preprogramirani broj tablice i koristim ga na dva putnička vozila (iste kategorije jelte, to je ovo što Laki priča). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted July 3 Report Share Posted July 3 (edited) 6 minutes ago, voodoo_ said: Taj iz Pošte inače ima neki njihov preprogramirani broj tablice i koristim ga na dva putnička vozila (iste kategorije jelte, to je ovo što Laki priča). Relano, niko nece da se cima da gleda koje tablice su za koje vozilo. Samo ce da uporedi i vidi da nisu iste. Mislim, ako hoce da zajebava... Edited July 3 by Dick Warlock Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 3 Report Share Posted July 3 Ove poštine imaju neki niđe veze broj tablice, PP pa četiri cifre, mogu da upoređuju slobodno 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted July 3 Report Share Posted July 3 35 minutes ago, voodoo_ said: Taj iz Pošte inače ima neki njihov preprogramirani broj tablice i koristim ga na dva putnička vozila (iste kategorije jelte, to je ovo što Laki priča). Isto 🙂 A dodatni držač za tag ima da se kupi na Mol pumpama 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuse.buca Posted July 3 Report Share Posted July 3 12 hours ago, Lucky said: nije baš direktan odgovor na tvoje pitanje, ali u praksi tag nije vezan za neko vozilo već može da se menja, ja sam prebacivao iz jednog u drugo i pre a i sad evo pre neki dan kad sam išao po srbiji, on uredno očita tablicu koja je upisana u tagu (koja nije ova koja je na vozilu jer sam jelda promenio vozilo) ali radi bez problema. kapiram da je njima bitno pare da uzmu 🙂 da li to spada u neki vid "prekršaja" nemam pojma. Posto sam rekonfigurisao TAG na postpaid i koristim Enpay, njima sam i pisao. Razlog: kupio novi auto, ocigledno je da je druga tablica. Rekli su mi da nema nikakve veze i da mogu slobodno da ga koristim dokle god je ista kategorija vozila. A ako me bas smara, moram opet do njih (ili da im posaljem) da rekonfigurisem tag.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted July 3 Report Share Posted July 3 Ja sam sad bio u AMSS-u da uzmem novi Tag jer je stari kao ostao u kolima kod žene pa da imamo dva 😄 Elem, ispred mene je bio neki lik koji je došao da bi mu se promenila tablica na tagu - ovaj lik što radi je pitao "a jel baš mora da se sad cimamo oko toga?" u smislu koga briga koja je tablica, a ovaj je onda odgovorio da su mu na naplatnoj rampi valjda u Dobanovcima nešto pravili problem jer se rampa nije digla pa su mu rekli da je to zato što je pogrešna tablica bla, bla. Ovaj lik iz AMSS-a je bio u fazonu to neko priča gluposti, verovatno je bio neki drugi problem, ako je ista kategorija vozila niko i ne gleda tablicu. Ali da, ako dođeš fizički kod njih mogu da promene tablicu na tagu samo ih to smara jer se ne naplaćuje 😄 Od drugih interesantnih stvari sam saznao da je nosač za tag 200 dinara, kao i da recimo na NIS pumpama prodaju samo pre-paid tag koji posle moraš da prekonfigurišeš da bi bio post paid, zato sam zapravo i otišao posle u AMSS, dakle nije svuda isto. I moram priznati da kod ovih to radi dosta ok, na računu dobiješ neki QR kod, to samo skeniraš, popunjeni su već svi tvoji podaci, dodaš svoju karticu, dodaš Makedoniju sve ide vrlo brzo i lako. Ono što je moje recimo pitanje kako druge zemlje gledaju na to kada je druga tablica upisana na tag i na vozilu? U smislu odeš na primer u Makedoniju/Crnu Goru/Hrvatsku potencijalno kasnije Grčku da li može neko da ti pravi problem? Jer recimo ja sam poručio grčki tag ono za džabe, stigao mi ali je vezan za tablicu, ne znam da li i kod njih isto tako nema veze koja je tablica a koji tag? Jer onda tom logikom ja mogu da dam nekome dalje da taj tag koristi bez problema, znam da je kod nas moglo ali ne znam kako je kod njih... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 3 Report Share Posted July 3 Jbte kako se od jednostavne stvari toliko zakomplikuje i napravi zbrka bespotrebno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 3 Report Share Posted July 3 5 hours ago, Dick Warlock said: Prilicno sam siguran da ne mozes da prijavis tablice motorcikla na tag, a onda da ga koristis u kamionu... 16 hours ago, Lucky said: pa pazi, dule ne vozi kamion a ni motor koliko znam. ja ti kažem na svom primeru jer sam sa honde koristio na smartu i obrnuto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted July 3 Report Share Posted July 3 a jeste razmišljali da nemate tag a da vozite noću? 😄 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 3 Report Share Posted July 3 Nisam, ne bih da poginem ipak. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post manson Posted July 3 Popular Post Report Share Posted July 3 A noću se ne plaća putarina? 🙂 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted July 3 Report Share Posted July 3 26 minutes ago, dovlagsi said: a jeste razmišljali da nemate tag a da vozite noću? 😄 Ali sad čak imaš i onu pogodnost od 6% popusta ako plaćaš post paid tagom, tako da za nekoga ko iole putuje po Srbiji ti se cena taga isplati za godinu-dve maksimum, a posle je čist ćar što bi se reklo. A nebitno da li je dan ili noć, sigurno nećeš proći sa 40 km/h ako staješ na naplatnoj stanici, prosto je mnogo komotnije. Plus ako uspeju da uvedu za Grčku u nekom momentu to će stvarno biti olakšanje praktično gde god da idem a da se putarine plaćaju kroz naplatne rampe. Ionako za sve ostale zemlje sada kupuješ vinjetu online što je još i lakše. 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts