Jump to content

Vesti iz sveta automobilizma

VELIKI KURAC

Recommended Posts

On 3/21/2025 at 5:04 PM, dovlagsi said:

Hej! 

Nemam ja ništa protiv Renoa kao takvog, ali bi to realno trebalo da bude neka srednja, do srednja-niža klasa vozila. U smislu ok mi je realno uporediti Reno i Škodu, pa čak i Reno i VW, ali to mora i cenovno da se isprati. Rafale koji je skuplji od Kodiaqa je budalaština (oba novi modeli), ali ovde imamo situaciju da je skuplji i od Kodiaqa i od Tiguana. Aj kao Rafale hibrid i Tiguan Hibrid su tu negde, ali i dalje budalaština 😄 

3 hours ago, dovlagsi said:

Jedan od boljih primera kako se promenila auto-industrija. Meni, a verujem i nama svima ovde, je prosto nepojmljivo da danas ne postoji neki nastavak Arteona, neka nova generacija.. Kad pogledaš pre par godina, ono, Arteon se nekako baš izdvajao kao dragulj u ponudi. Niko nije mogao da ne kaže "u da, ovaj vam je baš dobar/lep!" Danas imamo samo novog Passata, samo karavana. Kapiram da im je to dovoljno samo za Nemce koji to automatski kupuju. Uglavnom, Arteon je nekako izgubio u tom direktnom duelu protiv SUV modela, gde se VW negde odlučio da ulaže u više SUV modela i EV sranja nego u novog Arteona. To sve pokazuje ono što sam i ranije pominjao - mi smo bumeri, novim generacijama/kupcima nešto poput Arteona jednostavno nije više ni lepo, ni praktično, nema impulsne želje za kupovinom takvog automobila. 

Pazi, to sve zavisi kako si navikao da doživljavaš kola - mi kad smo bili klinci limuzine su bile najbolji automobili, imao si mala govna tipa Juga i Fiće koji su bili baš sranje, imao si nešto srednje tipa Golf/Kadet/323F i sl koji su kao bili ok, i imao si mečke, bembare, audije ili čak i mazde i toyote koji su bili limuzine i bili baš do jaja auti. Pa Mazda i Toyota su svoje reputacije kod nas izgradili na 626 i Corolli koje su bile limuzine kvaliteta kao Nemci a jeftinije. A današnji klinci su odrasli gledajući u RAV4 i BMW X5, mislim da bukvalno nema niko od ljudi koji sada kupuju prvi-drugi auto a koji gleda kao "jao kada bih kupio BMW 7". I to je prosto logično, to što ti sad kukaš pa što nema novi Arteon - pa nema jer se nije dobro prodao, koliko god tebi ili meni bio lep. 

Pritom meni lično limuzine nekako nikada nisu bile idealne sa praktične strane, uvek sam čak više preferirao karavana, jer kao kad već imam toliko dupe od auta bolje da ima prostora da mogu da ubacim i veš mašinu pozadi 😄 ali kao jbg, svako gleda drugačije, ja mu dođem onda idealan kupac za novog Passata. Ali ću ja ipak odabrati SUV jer je praktičniji za ono što meni treba... 

S druge strane ja relativno dugo hejtujem Audija, ali imam nekog komšiju koji očigledno i on a i žena rade u Porsche prodaji i stalno vozi druge automobile bilo VW, Seat ili Audi, i došao pre neki dan u nekom belom Audiju A5 TDI Quattro, moram priznati da mi se baš svideo, retko mi se dešavalo u poslednjih par godina da vidim Audi i da pogledam koji je model da bih znao. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

• Replies 6.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

26 minutes ago, reki said:

u pravu si, treba da kosta 70k!

ne znam, meni vizuelno i dalje onaj tvoj civic deluje bolje nego ovi novi, pa čak i kad ga ovako namunje pa onda izgleda najbolje od toga što može da izgleda.

a unutra je tek pomozi bože.

14 minutes ago, Zwerko said:

Pritom meni lično limuzine nekako nikada nisu bile idealne sa praktične strane, uvek sam čak više preferirao karavana, jer kao kad već imam toliko dupe od auta bolje da ima prostora da mogu da ubacim i veš mašinu pozadi 😄 ali kao jbg, svako gleda drugačije, ja mu dođem onda idealan kupac za novog Passata. Ali ću ja ipak odabrati SUV jer je praktičniji za ono što meni treba... 

ovde ima istine, iako je Accord vrh auto, možda glavni problem je taj otvor prtljažnika u odnosu na recimo Mazdu6 iz tog perioda, prosto veličina otvora je čudna i ako je bilo šta kabastije građe ne može da stane, iako gepek sam po sebi uopšte nije toliko mali.

2 hours ago, Lucky said:

ne znam, meni vizuelno i dalje onaj tvoj civic deluje bolje nego ovi novi, pa čak i kad ga ovako namunje pa onda izgleda najbolje od toga što može da izgleda.

slazem se, svemirac je klasika, savrsen dizajn ispred svog vremena 20 godina!

ali ovaj novi mi posebno u ovoj crnoj boji deluje predrkano, kao betmobil, zamisljam kako stajem na semaforu, pored mene staje togfu u svom novog golfu 7.5 R, i pokazuje mi da spustim prozor. ja spustam ocekivajuci da ce da me izazove da se trkamo, a on krece da vristi 

Spoiler

Edited by reki

5 hours ago, Zwerko said:

Rafale koji je skuplji od Kodiaqa je budalaština

Reno se istripovao kako je Rafale apsolutni object of desire, jbg ludost 

6 hours ago, Lucky said:

60k eur :))) rofl

mada onda vidim i tipa X5 za 120k, ili reno ovaj novi za 50k pa kao, jbg ...

Da a onda vidiš restilizovani XC90 sa super opremom za 73k i kao ok važi

5 hours ago, Zwerko said:

došao pre neki dan u nekom belom Audiju A5 TDI Quattro

Audi prešao igricu. Pre neki dan čitam ovde kako kili hejtuje Audi na sajmu, a oni ljudi pobeđuju trenutno, nevera

2 hours ago, reki said:

ali ovaj novi mi posebno u ovoj crnoj boji deluje predrkano, kao betmobil,

To je i dalje hot-hatch i ne sme da košta toliko 🤷🏻 

5 hours ago, Lucky said:

ovde ima istine, iako je Accord vrh auto, možda glavni problem je taj otvor prtljažnika u odnosu na recimo Mazdu6 iz tog perioda

Pričasmo gore o Arteonu, on se otvara pozadi kao onaj najbolji auto što sam imao, Insignia, zajedno sa staklom, vrlo praktično 👍

facebook.com/speed.rs

3 hours ago, manson said:

Opa, nova Toll4All aplikacija. Sada i ima neku upotrebnu vrednost 🙂 Mogu da se vide računi, prolasci.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobility.enp

https://apps.apple.com/hr/app/toll4all/id6503645304

I ENPay je radio istu fuknciju skoro.

Sad nisam siguran samo jel mogu istovremeno da se koriste ili koga pratimo : )

14 hours ago, dovlagsi said:

Pričasmo gore o Arteonu, on se otvara pozadi kao onaj najbolji auto što sam imao, Insignia, zajedno sa staklom, vrlo praktično 👍

pa da, to, tako se otvarala i ta generacije Mazde6 koja je bila aktuelna kad i Accord. Sećam se da mi je to bio jedini plus u odnosu na Accorda kod tog automobila.

Da a onda vidiš restilizovani XC90 sa super opremom za 73k i kao ok važi

20 hours ago, Zwerko said:

Iako je u suštini isti auto, zapravo nije loš taj povećani infotainment unutra, možda mu je to i bila jedna od glavnih negativnih strana u proteklom periodu u odnosu na konkurenciju. 

ovo ostalo sve isti auto.

Audi prešao igricu. Pre neki dan čitam ovde kako kili hejtuje Audi na sajmu, a oni ljudi pobeđuju trenutno, nevera

17 hours ago, reki said:

malo je "aquired taste" audi trenutno, ne kod svih modela ali kod određenih. malo mi je kao da nisu baš bili sigurni dal' bi da idu na oštre linije ili na zaobljene pa su onda odlučili da idu na oba. gledao sam baš malo i ovaj novi Q5 - možda ona bumer priča sa prethodne strane, ali onaj dizajn od pre dve generacije npr po meni deluje kao pravi auto (pričam spolja), ovaj sad je nekako "umiren".

Kad je Kili već zakazao!

image.png

image.png

A pobednica ovogodišnjeg takmičenja za „mis Salona automobila i sajma Motopešn“ postala je Jana Vranić sa štanda JEEP-a.

Prva pratilja je Nađa Marković, zapažena među BMW motorima, a za drugu pratilju izabrana je Ana Nikolić, sa štanda Gama Elektrocentra.

10 minutes ago, killYg0r said:

Druga pratilja je samo odradila tezgu da poduva malo za nagradu

Cigancica misica - platio cale da pobedi.

Prva pratilja je musko.

Ne slazem se za miss, lepa je devojka realno

Prva pratilja lik sisao sa motora i skinuo kacigu

Druga pratilja zagorela od kilometraze, lagano popusila svim clanovima zirija al je ispalise k'o gospodin Popara, predsednik zirija.