Jump to content

Istok Pavlović - Kako zaraditi na tom internetu

nickwood

Recommended Posts

због (не)поверења у банкарски систем. због виших камата. изложили бисмо наше финансије станим ударима (то ми дркаџијски зовемо "екстерним шоковима") и изгубили бисмо додатно преостале полуге које нам помажу да избегнемо банкрот.

људи, где ви живите?

:)

Ok... Očekivao sam tako nešto. Drugim rečima ponavlja se priča: "'Ajde da štitimo užasnu i skupu zastavu. Zabranićemo uvoz automobila" Ispravi me ako grešim?

Питање је шта ће се онда променити увођењем Пејпала, ако већ постоји сервис чији проток новца нико не контролише? :)

zamisli da neko moze da ti placa samo u jenima... to je moguce, ali ga bas boli kurac da se cima... dok god smo samo mi u pitanju problem je resiv... ja hocu da se iscimam, ali ako druga strana to ne zeli tu se prica zavrsava... a posto ja nisam nasin astronaut, vec jedan od milion ljudi koji nudi neku uslugu i jedino ja nemam mogucnost da koristim paypal onda se moja konkurentnost dovodi u pitanje...

имају њихове фирме. имају сигурно и они. па они бре имају и стране пасоше, а такви не би смели да седе на функцијама. него да не правимо од овога УПТ.

средиће се ствари, само да се мало сви опасуље. много смо уништени... треба времена да се санира оволико штеточинство.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Ok... Očekivao sam tako nešto. Drugim rečima ponavlja se priča: "'Ajde da štitimo užasnu i skupu zastavu. Zabranićemo uvoz automobila" Ispravi me ako grešim?

тако некако... не баш скроз тако, али у суштини да. протекционизам и ограничења. свака данас развијена привреда се развила монополима, протекционизмом и ограничењима. кад су ојачали, либерализовали су све да још наставе да расту. и онда су нама продали да скинемо гаће на олуји, да нас исисају за трен. и ми поверовасмо да су они богати јер су све либерализовали. ето где чучи зека. то је сва мудрост.

то се у економији зове "Листове мердевине".

либерализација токова робе и капитала потапа исподпросечно конкурентну привреду, а даље јача надпросечно конкурентну привреду по систему игре са нултим исходом.

ми, као далеко исподпросечно ефикасна привреда смо све на брзину стихијски либерализовали (добро, не баш све, али већину ствари) и ево нас. они који су више либерализовали су још горе прошли. они који су се скроз отворили су на ивици грађанског рата.

теорије развоја у економији су много приче, Доцо. радо бих писао о томе, али немам времена. надам се да ти је ово што сам написоа интуитивно јасно.

едит:

уз младо дрво се побадају дрвени шипови да га држе док не ојача. изложити младо дрво олуји без потпоре је смртна пресуда том дрвету. велики храст каже да би њега огромни шипови спутавали и у праву је. али тај храст неће поломити и ишчупати олуја, а младицу хоће.

Edited by Debeli
  • Upvote (+1) 1

Style over subsistence

Канада и Аустралија имају проблем са вишком девиза и не интересује их ово што нас тишти. оне су развијене земље, међу најразвијенијим, заправо, а ми смо на другом крају скале, мало изнад Африке.

odavno bi nas afrika pretekla... nego su se zajebali pa uveli paypal... :DDDDDDDDDDDDDDDD

koje btw mogu da se procitaju svaki dan u blicu.

ok, ja se malo salim... ali neki ti namerno pominju blic u svakom postu... ovo je zavera!!!

Znam Drasko, ali ti dobro znas da ovo nije forum mindless mutavaca. Svi ovde su dovoljno intelektualno zreli, da mogu da razumeju potrebu pre zelje.

Ali i ti dobro znas koliko puta su svi culi to "strpite se jos malo, imate nekog preko, snadjite se". Pa naravno da cemo se snaci ali to ne resava Sarmin problem, da ce biti daleko manje konkurentan od bukvalno svih drugih.

Mislim glava moze samo ogranicen broj puta da se sagne pre nego sto vrat zaustavi panj.

Mi ne pricamo o istom, evidentno. Ali evo vest tako iznenada, kao da je znala da nam treba, nisu Kajmani, - Sejseli.

http://www.rtv.rs/sr...vic_350643.html

Edited by Demian

odavno bi nas afrika pretekla... nego su se zajebali pa uveli paypal... :DDDDDDDDDDDDDDDD

ok, ja se malo salim... ali neki ti namerno pominju blic u svakom postu... ovo je zavera!!!

а тек Ољу Бећковић...

:))))

срећом понео сам од куће зен шрауд који ми је Дуљо поклонио ономад.

Znam Drasko, ali ti dobro znas da ovo nije forum mindless mutavaca. Svi ovde su dovoljno intelektualno zreli, da mogu da razumeju potrebu pre zelje.

Ali i ti dobro znas koliko puta su svi culi to "strpite se jos malo, imate nekog preko, snadjite se". Pa naravno da cemo se snaci ali to ne resava Sarmin problem, da ce biti daleko manje konkurentan od bukvalno svih drugih.

Mislim glava moze samo ogranicen broj puta da se sagne pre nego sto vrat zaustavi panj.

Mi ne pricamo o istom, evidentno. Ali evo vest tako iznenada, kao da je znala da nam treba, nisu Kajmani, - Sejseli.

http://www.rtv.rs/sr...vic_350643.html

ама знам и јасни су ми Сармини проблеми (ови пословни, остали нису тема :tf: ).

све ми је јасно и за гнев и за нестрпљење, али немамо право на нестрпљење и грешке. то се скупо плаћа.

Edited by Debeli

Style over subsistence

Drale. Razumeo sam ja generalno celu situaciju u startu. Samo tebe manje razumem koji štitiš nešto što štiti nekvalitet time što kvalitet čini nedostupnim. Jebem li ga... Možda se nisam najbolje odrazio, ali nadam se da me razumeš.

разумем. али неквалитет неће постати квалитет ако га изложимо страној конкуренцији, него ће да банкротира. онда нема ништа више, има само страног квалитета и страних кредита за куповину страног квалитета и дужничко ропство за наше унуке. разумеш ли ти мене?

drasko, nemoj nikad da budes deo bilo koje politike

govoris preterano otvorenu istinu koju ljudi ne zelu da cuju :D a to je da je narod pokraden i da MI placamo za to sto nas je neko drugi pokrao

никад у партију!

Style over subsistence

Drale. Razumeo sam ja generalno celu situaciju u startu. Samo tebe manje razumem koji štitiš nešto što štiti nekvalitet time što kvalitet čini nedostupnim. Jebem li ga... Možda se nisam najbolje odrazio, ali nadam se da me razumeš.

štiti jer ga oni hrane 'lebom :tf:

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

разумем. али неквалитет неће постати квалитет ако га изложимо страној конкуренцији, него ће да банкротира. онда нема ништа више, има само страног квалитета и страних кредита за куповину страног квалитета и дужничко ропство за наше унуке. разумеш ли ти мене?

Razumem ja tebe. Uradite onda nešto po pitanju kvaliteta i funcionalnosti u državi, pa niko neće gledati preko.

Razumeš li ti mene?

Vidi, slazem se ja sa tobom donekle. I razumem nedostatak kapitala (citaj: imam malu firmu i poreski sam obveznik) ali ipak imam svoj licni racun u Madjarskoj

pored svih u Srbiji. Sto nije legalno, a rezident sam. Ipak, ja njega koristim za uplate/isplate na netu iskljucivo iz razloga sto mi je jeftiniji. Da se razumemo, u pitanju su mikro-transkacije uglavnom. Madjarska zaradjuje na meni, Srbija nista. Ko je tu pametniji?

eto, ima nas vec dvojica sigurnih, samo sa rur-a, koji imaju racun u madjarskoj a ne u majcici srbiji i to iz istih razloga...

kad se pored troskova putarine, goriva, fizickog cimanja i cekanja na granici koje nekad zna da potraje i po sat i po - dva, sve to isplati uraditi, onda znas da je tvoja drzava i njen finansijski sektor u totalnom kurcu. tu imamo jos i zdrav razum koji se pita, zasto bih ja kao pojedinac ostavljao bilo koji dinar ovoj bednoj drzavi, koju su upropastili svi ti bedni ljudi na vlasti, iznevsi milijarde evra bez da ih iko pita bilo sta.

i onda jos treba da imam razumevanja i da sagledam siru sliku, zbog nedostatka paypal-a? jebes sistem ceo, dinara im ne treba dati...

Bjukenon Mitch

Razumem ja tebe. Uradite onda nešto po pitanju kvaliteta i funcionalnosti u državi, pa niko neće gledati preko.

Razumeš li ti mene?

разумем те. стараћемо се. али нам можда устреба ваша помоћ, са говњивим моткама, катраном и перјем.

eto, ima nas vec dvojica sigurnih, samo sa rur-a, koji imaju racun u madjarskoj a ne u majcici srbiji i to iz istih razloga...

kad se pored troskova putarine, goriva, fizickog cimanja i cekanja na granici koje nekad zna da potraje i po sat i po - dva, sve to isplati uraditi, onda znas da je tvoja drzava i njen finansijski sektor u totalnom kurcu. tu imamo jos i zdrav razum koji se pita, zasto bih ja kao pojedinac ostavljao bilo koji dinar ovoj bednoj drzavi, koju su upropastili svi ti bedni ljudi na vlasti, iznevsi milijarde evra bez da ih iko pita bilo sta.

i onda jos treba da imam razumevanja i da sagledam siru sliku, zbog nedostatka paypal-a? jebes sistem ceo, dinara im ne treba dati...

аххх... да могу мало позитивности да вам дам, али знам да не могу. лакши пут не мора да буде и прави.

боље смо прошли од других јер нисмо баш све радили како нам је било препоручено. па и по цену цимања. јебига.

немојте да изгледа да ја живим на некој другој планети, и ја трпим све исто што и ви. ако није ПП, онда је нешто друго.

Edited by Debeli

Style over subsistence

разумем те. стараћемо се. али нам можда устреба ваша помоћ, са говњивим моткама, катраном и перјем.

To ste već probali kad ste doneli "bolje sutra" onog tamo oktobra pre ne znam ni sam koliko godina. Svi znamo kako se to završilo :)

bolje smo prosli od drugih? :)

ok dosta je :) ajmo da radimo malo, nece se pasulj iz kirgistana sam naci na rafovima ako ga ja ne ocarinim i naplatim! o/

боље смо прошли.

едит:

факат одосмо радит', неће се ни ова разлика у уплатама од 3,5 милиона, коју јурим 2 дана већ, сама открити.

Edited by Debeli

Style over subsistence

Super je resen problem s obzirom da MB radi.

Super je resen problem kontrole tokova novca s obzirom da MB radi.

и то треба угасити!

и да знаш да ћу да се заложим за то. па да видим како ће да ми кажу како штампамо мејлове и како смо курац од институције.

Ovo sam zaboravio. Hvala ti što nas razumeš i što se zalažeš za nas obične smrtnike.

А добро, то је стварно хит изјава, капирам да је био у неком емо рејџу:)

едит:

јој, после је поновио, са све СТВАРНО, изгледа да је стварно у том фазону

Драле брате

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Naravno da je stvarno u tom fazonu, još malo pa će da se založi da se uvede propis da te carinici proveravaju kad izlaziš iz zemlje da li ideš u stranu banku da otvoriš račun, možda nosiš i hiljadu evra, možda dve!

A tek ti Moneybookersi i to, pa to je zlo belosvetsko. Naša jedina nada u celoj toj priči jeste da za 5-6 godina koliko Moneybookers funkcioniše kod nas niko iz NBS (do Draleta na ovom topicu), nije to ni primetio :) Dakle realno mogu ljudi lopatama pare da izbacuju kolika je kontrola, ali ne daj bože da dalje nešto liberalizujemo... Tj ne daj bože da se nešto liberalizuje za ovu sitnu boraniju...

Edited by Zwerko
  • Downvote (-1) 1

Heghlu'meH QaQ jajvam

Ovo sam zaboravio. Hvala ti što nas razumeš i što se zalažeš za nas obične smrtnike.

А добро, то је стварно хит изјава, капирам да је био у неком емо рејџу:)

едит:

јој, после је поновио, са све СТВАРНО, изгледа да је стварно у том фазону

Драле брате

састанак је одложен за сутра. нећу да спомињем МБ, јер сте у праву.

један Зверко и један Торбица не би требало да ме испровоцирају толико да се усерем у живот обичним људима.

• Upvote (+1) 1

Style over subsistence

drale,ja cu da te podrzim ako mi zamenis lila novcanicu sa rupicom manjom od tri milimetra,koju ne mogu nigde da zamenim

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

drale,ja cu da te podrzim ako mi zamenis lila novcanicu sa rupicom manjom od tri milimetra,koju ne mogu nigde da zamenim

одеш у Устаничку 130, шалтер у приземљу, питај портира, тамо се мењају оштећене новчанице.

Style over subsistence