Jump to content

Istok Pavlović - Kako zaraditi na tom internetu

nickwood

Recommended Posts

1 hour ago, Lucky said:

tako je, ali isto tako niko nije rekao da je to ona, nego se istripovala da odmah okači video kako je "ponižena" ... kao onaj meme "youtuber se zagrcne" video - "kako sam bio klinički mrtav", a kad pređe ulicu na crveno "kako sam izbegao zatvor".

ja sam od ove starije garde, meni je CD torbica ona torbica u kojoj držiš CD-ove sa muzikom da puštaš u kolima ... ali sigurno to nije nosila? :))

vidi se da nisi influenser!

Born in trust sentenced to dust born in sin come on in

2 hours ago, Lucky said:

tako je, ali isto tako niko nije rekao da je to ona, nego se istripovala da odmah okači video kako je "ponižena" ... kao onaj meme "youtuber se zagrcne" video - "kako sam bio klinički mrtav", a kad pređe ulicu na crveno "kako sam izbegao zatvor".

Pa budimo realni, da bi uopste i bio influencer na prvom mestu moras da budes teski attention whore. Tako nesto je i ocekivano.  Problem je najveci u tome sto vecina influencera nisu uopste uticajni. Nisi ti meni sreco influencer jer si pristojnog izgleda, lepe guzice i oskudne gardarobe sa gomilom pratilaca koji ga bacaju na svaku novu sliku...

Sa druge strane na primer Istok, koga voleli ili ne voleli, jeste influencer, on je sebe postavio kao eksperta u tom polju i dovoljno dugo je sam ponavljao "ja znam, slusajte me, naucite i vi", tako da je 99% SVIH ljudi apsolutno ubedjeno da je on lider sto se digitalnog marketinga tice, barem u Srbiji. Sto je zapravo veoma pametno. Skoro sve sta pise su opste poznate informacije u tom svetu. Medjutim njegova publika nisu ljudi koji su u tom svetu, vec ljudi koji zele da udju u taj svet kao i ljudi koji hoce da se "upoznaju sa tim da im ne bi tamo neki levi prodavali pricu".. Uz to dodaj onaj nas mentalitet gde gazde vole da se hvale "e brale moj, za moju firmu digital radi onaj Istok, znas, on pise za politiku o tome, drzi predavanja, najveci ekspert, malo skup, al znas ti mene, samo najbolje".

Covek moze da bude influencer sa 2000 pratilaca i ne mora da bude ni sa 200.000... Sve zavisi od publike i razloga zasto te ta publika prati.

Edited by Crno-Sunce

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

45 minutes ago, Crno-Sunce said:

Nisi ti meni sreco influencer jer si pristojnog izgleda, lepe guzice i oskudne gardarobe sa gomilom pratilaca koji ga bacaju na svaku novu sliku...

Ono sto sam nsapisao ranije, a to je da je ovakva recenica usmereno njoj (njima), a to ih "novinari" proglasavaju influenserima, ne oni sami sebe (necast istok samoproklamovanim izuzecima). Onda imamo ovakve "vesti", zbog kojih cu stvarno da se vratim na stampane novine, samo da ih izbegnem. Ne smeta mi sto su (attention) hoes, ali necu da ih namecu gde stignu i proglasavaju in nekim selebritijima. Isto ko ove rijaliti Paore, Farse i Velike Bratjale

Edited by Mawtchie

rekli mu iz komercijalne banke da to kaže da im ne ugrozi poslovanje!

Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals."

• 1 month later...
  • 1 year later...

jel ste odgledali do kraja ovaj klip? sta je pogresno rekao? treba im dici spomenik tu, napraviti neko DOSTOJNO obelezje, a ne ovako jebote. ili bi vam bilo sasvim ok da za 30 godina prolazite tuda a da ove cirade i dalje vise ovako preko nekih greda?

"The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too"

1 hour ago, Vlada_ said:

jel ste odgledali do kraja ovaj klip? sta je pogresno rekao? treba im dici spomenik tu, napraviti neko DOSTOJNO obelezje, a ne ovako jebote. ili bi vam bilo sasvim ok da za 30 godina prolazite tuda a da ove cirade i dalje vise ovako preko nekih greda?

1855156495_ScreenShot2019-06-24at11_07_25AM.png.a1d24b5aedf4c1ff6da455ccfff6c8b1.png

Vlado pls, gde ti živiš?

Um caruje, Dundo Maroje!

ja se i dalje slazem sa sustinom, kol'ko god da ne podnosim torbica/istok likove.

sta sad, svako moze da okaci sta hoce i gde hoce, i ako to gadja u bolne tacke i tice se kosova/bombardovanja/cega god to niko ne sme da dira jer to onda znaci da si ti izdajnik ili ne znam ni ja sta?

ako ova drzava ne moze da digne jedan pristojan spomenik, spomen plocu sa slikama svih tih ljudi, eto moze i bas tamo ispred negde, ja onda ne znam stvarno. nego nakacimo one mucene ljude na one uzasne kesurine sa natpisima na losem engleskom i treba kao da posaljemo neku poruku, strancima pretpostavljam, kao mnogo nam je stalo do cele price.

"The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too"

2 hours ago, Vlada_ said:

Ja mislim da ta inicijativa zapravo postoji i da bi trebalo da se podigne spomenik prekoputa u parku i da će ovo stajati tu dok se taj spomenik ne podigne.

ne mogu da pronađem info o tome igde, ali sam prilično siguran da sam čitao.