Jump to content

Serije koje pratite

Recommended Posts

On 10/14/2024 at 4:38 PM, cali said:

Poc'o Silo S2, HUZZA!

Filleruju. Jeste da su to obaska radili i tokom S1, ali tada je imalo smisla, jer - izgradjivanje okruzenja. Jeste jedna epizoda, ali oseca se preterivanje sa razvlacenjem. Nadam se da ce da bude bolje, jer bila bi steta da upropaste seriju.

13 hours ago, Dick Warlock said:

Filleruju. Jeste da su to obaska radili i tokom S1, ali tada je imalo smisla, jer - izgradjivanje okruzenja. Jeste jedna epizoda, ali oseca se preterivanje sa razvlacenjem. Nadam se da ce da bude bolje, jer bila bi steta da upropaste seriju.

javi kako ide, da onda ne gledam sad dok ne izađu sve epizode 🙂

ako će već da razvlače i uvode u treću sezonu.

On 11/20/2024 at 9:57 AM, mladenq said:

3-4 epizode je i vise nego dovoljno da se da sud da je preglupa!

ja hteo gasim nakon prve, zena insistirala da damo sansu sa bar 2-3, na kraju me uvukla jeftina intriga!

joj, pogledao sam sinoć četvrtu i petu epizodu, posebno peta je baš otišla u sunovrat :))

Spoiler

onaj momenat kad ova šminka ovu kao napravile su dil

i naravno kad džefa "zgodno" udari autobus kad vidi ovu da juri markusa

mada je blizu i ova policajka što su našli neku androgenu ne znaš dal je muško ili žensko, pa kao ona sve otkriva ali drugi iskusniji panduri je "sputavaju" :))

:)) 

On 11/23/2024 at 9:02 AM, mladenq said:

jasno ti je da sad moras i sestu!

joj pa ovo je po nekoj knjizi koja ima pet delova :))

a ova prva sezona je praktično "prequel" :))

ovo ako slučajno produže može da traje do 2035 godine.

odgledah poslednju, dosta očekivanih stvari... bukvalno kao neki tinejdžerski dexter :))

jel prati neko i dalje From, ja sam se bas uziveo u ovu sezonu, skoro sam pred kraj, bas mi drzi paznju

On 11/1/2024 at 2:09 PM, Lucky said:

ali bez jasne dalje smernice gde idu, suviše ga komplikuju i ubacuju samo dodatne nove elemente, dosta odlaze u "put bez povratka" kao što je Lost npr otišao.

ja sam dosta jednostavan covek, nikad se ne trudim previse da odgonernem i resim misteriju, samo pustim da me vozi, poucen iskustvom da ne zelim da ispadnem glupson koji se lozio da zapravo postoji neki ozbiljna prica koja ima smisla. ali iz nekog razloga ovakav tip serija je jedan od retkih koji mi bas drze paznju

2 hours ago, reki said:

ja sam dosta jednostavan covek, nikad se ne trudim previse da odgonernem i resim misteriju, samo pustim da me vozi, poucen iskustvom da ne zelim da ispadnem glupson koji se lozio da zapravo postoji neki ozbiljna prica koja ima smisla. ali iz nekog razloga ovakav tip serija je jedan od retkih koji mi bas drze paznju

drži ti pažnju jer te radi (kao i mene) na dobro poznate fore. Prvo ima "horror" element, drugo ima "misterija" element i uvek ako slučajno ima scena koja je "drama" ona biva prekinuta nekom "frkom". Nikad nemaš ono "tužni smo naš život nema smisla" i ode u fade to black. Uvek posle toga ide neka cika-vriska nešto se dogodilo.

meni je ostala još jedna ova do kraja sezone, već sad vidim da se ništa neće saznati ali eto jedno 2-3 nove stvari kojima su proširili priču.

U suštini mi se najviše ne dopada taj momenat kao da su u RPG-u i game master je "neko" ko im stalno menja pravila igre, što znači da nema pravila 🙂 a oni pokušavaju da skapiraju pravila. Što je ok "trik" pisaca serije da mogu da sutra bukvalno obrnu sve naopačke i ti ne možeš da im "zameriš".

Odgledah i Pingvina i Sablju u roku od nekoliko dana.

Pingvin pokidao, ko nije odgledao treba ali prvo njega pa onda Betman 2022 film! Atmosfera pogodjena, gluma odlicna, nekako je taman kako ovo i treba da bude.

Sablja je odradjena kvalitetno, hvala bogu da smo poceli da izbacujemo gledljive serije. Utisak mi je teska depra, jer se verovatno tako nekako i odigrali i svi su govna i zivimo u stvari identicno i dalje na poljima politike, korupcije i kriminala.

• Thanks (+1) 1

3 hours ago, Lucky said:

drži ti pažnju jer te radi (kao i mene) na dobro poznate fore. Prvo ima "horror" element, drugo ima "misterija" element i uvek ako slučajno ima scena koja je "drama" ona biva prekinuta nekom "frkom". Nikad nemaš ono "tužni smo naš život nema smisla" i ode u fade to black. Uvek posle toga ide neka cika-vriska nešto se dogodilo.

meni je ostala još jedna ova do kraja sezone, već sad vidim da se ništa neće saznati ali eto jedno 2-3 nove stvari kojima su proširili priču.

U suštini mi se najviše ne dopada taj momenat kao da su u RPG-u i game master je "neko" ko im stalno menja pravila igre, što znači da nema pravila 🙂 a oni pokušavaju da skapiraju pravila. Što je ok "trik" pisaca serije da mogu da sutra bukvalno obrnu sve naopačke i ti ne možeš da im "zameriš".

Najs je From, prvi put u ~2-3 godine da sam zabindzovao seriju, odgledao sam tipa 17 epizoda u 2 dana. 

Sta je potencijalan problem ovakve serije je sto je dobra dokle god postoji misterija i apsolutno nije jasno watafak se dogadja. Cim krene da se rasplice misterija, ako nije dobro izvedeno, serija pada sam nekih ~8.5/10 na 2/10 kao sto se Lost-u desilo, uncanny valley fazon.

Moja prognoza je da je celo mesto dzepna dimenzija u kojoj se osecanja manifestuju kao permanentni entiteti i da ce eventualno provaliti to i putem PMA-a uspeti da preokrenu stvar 🙂

9 hours ago, killYg0r said:

Pingvin pokidao, ko nije odgledao treba ali prvo njega pa onda Betman 2022 film! Atmosfera pogodjena, gluma odlicna, nekako je taman kako ovo i treba da bude.

Pingvin serija se odvija nedelju dana nakon The Patmana ;) Mada mislim da razumem zašto i ova opcija može da ima smisla, zbog sveta i likova. Biće svakako jako korisno za sledeći Patmen gledati i prvi film i Pingvin seriju. A uspeh serije je verovatno opasno pogurao i ubrzao rad na sledećem filmu.

Od druge sezone Arcane sam definitivno odustao, jedna odavde (dži) i više drugih negativnih kritika su presudile. Bedak, pošto je prva sezona zaista nešto posebno i genijalno.

Edited by millanče

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

12 minutes ago, killYg0r said:

A GDE JE PATMAN ONDA U PINGVIJU!

Dobro pitanje, za prvi deo serije ima dosta logike jer je poprilično i fizički "popasao" Patman na kraju filma, pa se oporavlja, a stvarno je upitno kako se ne pojavi da njuška i ometa kad ovaj ful razvije posao sa novom drogom. Ima načina sigirno da to dobro usklade i napišu za film, pola filma je što ga nema, druga polovina okršaj, e, sad, da li će, ili će sjebati stvar, videćemo, Holivud je to :D

Edited by millanče

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Moram da pohvalim da se Arcane malo popravio posle totalnog poguba u sredini, meni ostale 2 epizode, pa mi sve kao zao da odgledam - mozda su usrali skroz 😄 

Da se razumemo, vredi apsolutno pogledati jer ono sto su uradili sa tehnicke strane je neuporedivo sa bilo cim danas, a sad radnja i razrada likova... jebga mozda tebi ne zasmeta kao meni, mnogo su toga smuckali u nekom momentu a  sve je ujedno i eklekticno nemam pojma, malo su preterali da to sve potrpaju u fazon 2 epizode... ali sta ja znam... mozda sam se samo odvikao od tolike dinamike kroz ovo danas sto u glavnom imamo razvuceno usporeno klifhengeri po sezonama i tako u nedogled 

• Thanks (+1) 1

fallout_table.gif