Jump to content

Serije koje pratite

Recommended Posts

On 10/30/2024 at 9:44 AM, millanče said:

Gledate li neprepoznatljivog brata Kolina u "The Penguin", i zašto ne? 😄 Šalu na stranu, neki veliki hajp je online oko serije, ja sam na dve epizode, deluje prilično dobro, definitivno nije dosadna kao "The Batman" flm iz kog je "spinofovana" 😄

https://www.imdb.com/title/tt15435876/

odlican je pingvin, mozda malo variraju likovi oko njega gore dole, ali sve vezano za njega je sjajjno

sa druge strane meni se svideo fazon poslednjeg betmena, ne da je najnaj ikada nego prosto mi se svidja i ovaj malo drugaciji fazon 

fallout_table.gif

19 hours ago, reki said:

odgledao s3e1 From-a, nesto mi se nije svidelo ovakva promena ponasanja ovih utvara, ali moram priznati da mi dugo nije neka serija ovako legla, jedva cekam da vidim sta se desava 😄

serija je dobra utoliko što ide na "cheap thrills" i onda to dovodi do ovog "jedva čekam šta će da se desi".

ali bez jasne dalje smernice gde idu, suviše ga komplikuju i ubacuju samo dodatne nove elemente, dosta odlaze u "put bez povratka" kao što je Lost npr otišao.

Da ti ne spojlujem jer si krenuo tek prvu epizodu, ali eto i ta promena ponašanja utvara - otkud sad to, zašto, kao eto odjednom one sad imaju te neke svoje nove uloge (koje ćeš videti i u narednim epizodama) i onda svako malo tu ide neki novi momenat.

Ne dopada mi se što ovako mogu da "voze" još 10 sezona stalno ubacujući neke novitete (a videćeš ih još jedno 2-3 u sad narednih 5-6 epizoda).

Gledam je i dalje samo zato što drži taj momenat "šta će da bude dalje" plus uvek imaš neki "suspense".

Ono što su bili Vuk Karadžić i Miki Manojlović u našem detinjstvu, to će biti Ivo Andrić i Tihomir Stanić novim klincima.

Stanić je ne samo rođen za ovu ulogu, nego je uložio gomilu vremena i novca da je producira i režira. 8 epizoda, malo sporiji tempo ali je jako lepo režiran i jako kvalitetan scenario utemeljen na činjenicama. 

Posebno mi se dopalo kako su pojedine, naizgled nebitne scene, zapravo inspiracije za dela koja je napisao (npr. u prvoj epizodi kad monasi broje alat, to je uvod u Prokletu Avliju).

Topla preporuka ko ima pristup RTS Planeti (mislim da je tamo ekskluziva).

On 10/3/2024 at 3:45 PM, cali said:

Serija ima 4 sezone, nisam siguran gde će ići kad je prva sezona zatvorena celina (minus klifhenger na samom kraju)

da se nadovežem na ovo i na samog sebe, iako sam rekao da je četvrta sezona gotivna i da se ok komplikuje itd, malo mi je kraj ipak anti-klimaks za razliku od prethodnih završetaka sezone koji su ipak otkrivali ubicu pomalo "neočekivano", ovde je bilo solidno očigledno ko je.

drugo, novo ubistvo na kraju sezone je nekako "isforsirano" u fazonu "koga bismo mogli, niko nam nije ostao da je relevantan, znam - njega/nju ćemo!" (da ne spojlujem) pa mi se nije ni to baš dopalo previše.

Overall ima komičnih momenata itd, nije loše koncipirana ali kažem, kraj mi je malo onako.

10 hours ago, cali said:

Na 3. sam sezoni trenutno i skroz mi je dobra

druga i treća su mi za sada najbolje. ako bih birao, možda pre druga nego treća mada se lome.

četvrta je obećavala do samog finala, opet, možda sam to samo ja 🙂

On 10/25/2024 at 10:57 PM, Lucky said:

Teacuphttps://www.imdb.com/title/tt27031263/

image.png

Interesantan je momenat da ovu "ozbiljnu" seriju stave u 30 minuta format obično rezervisan za komedije, ali eto, desilo se! Baziran na knjizi "Stinger" priča o farmi u sred ničega u kojoj kreću da se dešavaju čudne stvari preko noći! 

Gluma je malo problematična, mada se u tom smislu Ivon i dalje solidno drži i ide pohvala za nju i za glumu i za izgled! Ovi svi drugi su bož' pomozi. 

Nadam se da je u pitanju "mini serija" tj. da neće da je duže, ne znam sad šta su planovi, ali ako je produže previše samo ću da pročitam knjigu, biće jednostavnije 🙂 

Ko voli te "misterije" u smislu jedno veče kreću da se događaju čudne stvari i ne zna se šta se događa, ovo može biti dobra serija, izlaze po dve epizode i do sad je praktično izašla cela sezona, 31. oktobra je finale ako sam dobro ispratio tako da je to to.

Malo me podseća na Tominokerse, ne znam što, ali eto.

Pogledao i ono ... ima malo rupa, ima previše momenata "zar je moguće da je toliko glup/a", ali overall je zanimljiva mini serija interesantne postavke. Ne puno originalne, ali ok.

Serija se završava nekakvim zaokruženim krajem i iako ima uvod u naredne sezone, može da se posmatra kao celina i da ne te "tera" da čekaš drugu sezonu (koja nije ni najavljena ako dobro razumem). Nije taj uvod toliko jak, niti bih rekao da je klifhenger.

jel krenuo nego da gleda Sablju?
Odgledao sam juče prvu, i ne znam šta da mislim, vuče mi na loše, ali opet mi se gleda

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Odgledao prve dve, druga je definitivno bolja jer kreće akcija. Imam osećaj nelagodnosti dok gledam jer sam živeo u tom periodu, i skroz drugačiji pogled na događaje.

Npr. sećam se kad su mediji pričali o Bagziju kao ubogom čoveku koji silom prilika uči da vozi kamion da prehrani porodicu. Ili za Slobin spisak za odstrel za koji se javno saznalo tek kasnije.

osecaj nelagodnosti ili sramote jer smo verovali da ce nam ti ljudi doneti sistem, bolje sutra, pravnu drzavu, a 20 godina posle, sve je apsolutno isto, i nista se nije promenilo?

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Sweatpeahttps://www.imdb.com/title/tt11218290/

image.png

Na pola sam pa ne znam koliko će da ukanale kraj, ali osnovna postavka je simpatična. Devojka koju su zlostavljale drugarice u srednjoj školi i koja ništa bolje ne prolazi ni kao odrasla (niko je ne konstatuje, radi glupi posao, nema momka itd) ubija nekog lika (nije spojler, ne samo da je poster otkrivajući već je to i plot koji opisuje seriju) i od tad stvari kreću da se menjaju.

Ova glavna mi je ok za ovu ulogu jer ja je nikad nisam video kao "ribu" kao što glumi u Yellowjackets, više je za ovako nešto i dobro joj leži. Produkcija je britanska što lično smatram dobrim jer je gluma stvarno solidna od strane svih likova. 

Naravno radnja je dosta naivna i da je u pitanju bilo koja "krimi" serija ovakvo ubistvo bi brzo dovelo do ubice, ali pošto nije, onda ima taj "Dexter" momenat, s tim što naravno Dexter makar u početku je dosta dobro skrivao tragove 🙂

Ko neće sad da gleda nek sačeka dok odgledam do kraja pa ću vam reći dal' valja!