Jump to content

Serije koje pratite

Recommended Posts

^  ista prica i kod mene, mada moguce da sam batalio seriju i negde na polovini druge sezone.

Uglavnom imaces utisak(barem sam ja imao) da serija obecava i da sve vodi ka necemu i onda ces shvatiti da je vecina  plot twistova bila pointless i da je zapravo sve nekako nabacano(sto se price tice). 

Edited by Thunderstorm

It’s better to burn out than to fade away

Upravo sam zavrsio Vikinge drugu sezonu. 

Mislim da je ovo najbolja serija koju sam gledao u skorije vreme. Svako ko se dvoumio da li da gleda ili ne, neka ne pravi gresku kao ja. 
Scenografija, gluma, nacin na koji su prikazali vikinsku i ranu hriscansku kulturu kroz zanimljivu pricu sve je savrseno.

Glavni glumac je sabio ulogu. U prvoj sezoni mi je bio cudan, svako ko je gledao prvu sezonu mislim da je imao slican utisak o njemu, ali sad u drugoj sezoni shvatam da je lik sabio. 

Uglavnom pogledajte seriju i po mogucstvu ne pravite pauzu izmedju sezona kao ja :)

• Upvote (+1) 2

It’s better to burn out than to fade away

The Leftoversi su i dalje ok, mada serija ima neku rupu, kao da nešto čekamo, da treba da se desi ali to nešto se ne dešava ili se dešava jako sporo. Ako se nešto ne promeni u narednih par epizoda, počeće da smara serija opako.

Za milo čudo, The Last Ship mi i dalje drži pažnju mada bi morala serija da ubrza malo dešavanja, ima dosta praznog hoda. Crossbones mi je uprkos klimavom startu, postala gotivna serija za sada. Serija je uletela u neki gotivan tempo, za razliku od prethodne dve koje sam pomenuo.

The Strain se koprca i dalje, zanima me ka čemu ovo sve vodi, kako će kulminirati ovaj uvodni deo priče.

pljk!

The Strain se koprca i dalje, zanima me ka čemu ovo sve vodi, kako će kulminirati ovaj uvodni deo priče.

pretpostavljam da je to retoričko pitanje i da zapravo ne želiš da napišem šta će se sve izdešavati :D

Čitaj knjigu :tf: (iako je sranjkasta), a imaš i strip da čitaš (i on je sranjkast)

mada vec su krenuli da menjaju bas dosta stvari tako da ko zna kako ce da ispadne... 

Edited by JoeKerr

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

završio se Crossbones i to finale sa dve epizode. Serija nije obnovljena, mada nisam siguran jel to uopšte bilo u opticaju u samom startu?

Ok je kraj, a serija generalno je bila gledljiva. Prve dve epizode su malo iritantne ali posle kada se čovek ušemi može da se gleda. Definitvno ima nekih minusa, kao što su veštačko kalemljenje tenzije da se pedeset stvari desi i kulminira u toku od pet minuta. Džon Malkovič je čas zainteresovan za seriju, čas nije mada izvuče na kraju taj glumački minimum da ispuni kvotu. I meni možda najiritantnija stvar, koja je sve očiglednija pre kraj sezone, da je vremenski razmak između dešavanja i svega nekako zbrzan, a posledice dešavanja se slabo osećaju već u narednoj epizodi.

Primera radi, ovog izbičuju, jao, strašno, horor, ovo ono, pola epizode nagvazanje o tome, početak sledeće epizode koji izgleda kao da je par sati kasnije od bičevanja, ovaj bleji, malo jauče, šetka se, boli ga kurac, uskoro ide u bitku. Apsolutno se zaboravi posle pet minuta sledeće epizode da je izdobijao skoro 40 udaraca i da su svi bili "omg, to niko ne može da podnese, neki i umru".

To na stranu, akcija, atmosfera, interesantni likovi i zaplet koji se sve više ubrzava su poprilično privlačni. A i najzad sam uspeo na trenutak dok gledam seriju da zaboravim da je Ričard Kojl glumio Džefa u Parovima, što je plus. Pa pošto je ovako ispala mini serija od jedne sezone i 9 epizoda, mogu da preporučim ako nemate neka prevelika očekivanja.

pljk!

završio se Crossbones i to finale sa dve epizode. Serija nije obnovljena, mada nisam siguran jel to uopšte bilo u opticaju u samom startu?

Ok je kraj, a serija generalno je bila gledljiva. Prve dve epizode su malo iritantne ali posle kada se čovek ušemi može da se gleda. Definitvno ima nekih minusa, kao što su veštačko kalemljenje tenzije da se pedeset stvari desi i kulminira u toku od pet minuta. Džon Malkovič je čas zainteresovan za seriju, čas nije mada izvuče na kraju taj glumački minimum da ispuni kvotu. I meni možda najiritantnija stvar, koja je sve očiglednija pre kraj sezone, da je vremenski razmak između dešavanja i svega nekako zbrzan, a posledice dešavanja se slabo osećaju već u narednoj epizodi.

Primera radi, ovog izbičuju, jao, strašno, horor, ovo ono, pola epizode nagvazanje o tome, početak sledeće epizode koji izgleda kao da je par sati kasnije od bičevanja, ovaj bleji, malo jauče, šetka se, boli ga kurac, uskoro ide u bitku. Apsolutno se zaboravi posle pet minuta sledeće epizode da je izdobijao skoro 40 udaraca i da su svi bili "omg, to niko ne može da podnese, neki i umru".

To na stranu, akcija, atmosfera, interesantni likovi i zaplet koji se sve više ubrzava su poprilično privlačni. A i najzad sam uspeo na trenutak dok gledam seriju da zaboravim da je Ričard Kojl glumio Džefa u Parovima, što je plus. Pa pošto je ovako ispala mini serija od jedne sezone i 9 epizoda, mogu da preporučim ako nemate neka prevelika očekivanja.

Ja zbog toga ne mogu da gledam seriju... Svaki put kad ga vidim ocekujem da će da fejlnuje nešto i da će da se čuje njegova keva "Oh Jeffrey..."

In other news

The Outlander

http://www.imdb.com/title/tt3006802/

Odgledao sam pilot, i ne znam sta da kazem, gotivna je premisa, moze da bude sjajno, moze da bude smece. Pilot je sam po sebi krajnje ok.

Edited by JoeKerr

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Outlander pilot - http://www.imdb.com/title/tt3006802/

Meni je ovaj pilot ok ali mnogo mu treba, bukvalno 3/4 se ona šeta sa mužom i priča sama sa sobom i prcaju se na svakih pet minuta. Kontam da je bitno da nam što bolje predstave njihov odnos zbog daljeg razvoja, šta znam. Isto se slažem sa tim dam ože da bude sjajno ali ne verujem da će biti smeće, u najgoru ruku može da bude mega dosadno.

pljk!

neko je pomenuo ovde Utopia seriju - http://www.imdb.com/title/tt2384811/

Odgledao sam prvu sezonu, odlično. Trenutno je blizu kraja druge sezone, prva inače ima 6 epizoda.

Priča kad se razradi i nije baš neka originalna ideja ali je zanimljiva. Doduše, mislim da je malo štetna za generalno stanje stvari u svetu zbog neuke publike koja se loži protiv lekova, vakcina i slično i seče vene na alt šarlatansku medicinu tipa gledanje u sunce, magneti, homeopatija i te bolesti mozga. Kontam da ima ljudi koji ovo gledaju kao 100% opis realnosti, kao dokumentarac i confirmation bias pa se još više lože. To na stranu, neki detalji su totalno tupavi i kraj prve sezone je komotno mogao bez jednog detalja. Ali zato kao zavera triler i sve to zezanje, tenzija, tempo, atmosfera, nasumični glavni likovi, sve je bonbona.

Gluma je onako, malo tamo, malo vamo ali solidno uglavnom. Serija je realno mnogo bolja od utiska koji odaje veoma siromašan opis na IMDB i Wikipediji, tako da nemojte to da uzimate kao ikakav faktor.

Rekao sam da ima par gluposti tu konkretno mislim na sam manuskript koji izgleda kao gomila žvrljotina ali oni totalno sve pročitaju sa njega da ima kao nekog smisla i neku priču. To mi je malo glupnjikavo jer kada ima scena gde neko priča "to je bilo tako i tako" i kamera prikazuje to na slikama, a ono nekako nema veze sa tom pričom ili je previše nejasno da bi iko tako brzo izvukao sve te zaključke od kojih je dosta njih veoma detaljno. Mislim, nije to toliko bitno i detalj je ali se ponavlja bar nekoliko puta tokom prve sezone pa upada u oči. 

Druga stvar koja mi je bila skroz nepotrebna, opet je detalj u pitanju, je kada skontaju ko je Mr. Rabbit pa ga klinac izbode i kao proveri mu stomak za ožiljkom. Samo da bi kasnije saznali da to nije istina i da je to bilo samo u cilju dodatnog navlačenja publike da misli da je to on. To mi je bilo malo jeftino i moglo je komotno da prođe bez toga, zakolje ga, ode, ova ga posle pita, onaj kaže da je mrtav i to je to. Pa to ostane malo nedorečeno (a publika se pita u malom mozgu "jao, nije mu proverio stomak, mora da je preživeo") ali teče i onda posle ovo iznenađenje bi mi bilo bolje. Ovako ova trpa neko opravdanje kako se ovaj sekao zbog uverenja u viši cilj, blabla. To mi je baš bilo jeftino i bez stila.

Ali kad razmislim, to su mi generalno možda jedine dve zamerke, ostalo je sve super. Savetujem da probate prvu epizodu pod obavezno, pošto će vam posle nje biti jasno da li vas dalje zanima ova serija ili ne zanima.

Inače, totalno sam se smorio kad sam video, a to sam i pomislio kad sam gledao seriju:

HBO has ordered an American adaptation of Utopia, to be co-created and directed by David Fincher.

pljk!

Ne mogu vise da pratim The Last Ship pa cak ni na fast forward.

Banalna prica, uzasna gluma, atmosfera u filmu je da se ispovracas. Delovalo je kao ok premisa ali avaj... Jebala ih amerika i vihorenje americke zastave...

Ne mogu vise da pratim The Last Ship pa cak ni na fast forward.

Banalna prica, uzasna gluma, atmosfera u filmu je da se ispovracas. Delovalo je kao ok premisa ali avaj... Jebala ih amerika i vihorenje americke zastave...

ja stvarno nisam više siguran šta se tačno dešava u seriji i šta treba da nam bude bitno :S Odgledaću do kraja sezonu ali mislim da se neću vratiti naredne godine, ako bude naredne godine.

pljk!

ja stvarno nisam više siguran šta se tačno dešava u seriji i šta treba da nam bude bitno :S Odgledaću do kraja sezonu ali mislim da se neću vratiti naredne godine, ako bude naredne godine.

Ma meni idu na kurac zestoko... 

ulete na ruski brod, raznesu pola broda, pobiju pola posade i pri odlasku jednog od njihovih rane/ubiju/stagod i sad tragedija na brodu, dizu pesnice u nebo ka prokletim rusima i sl... mislim more nosite se u tri lepe. Cela serija je velicanje americke mornarice i njihove discipline... smooooooooooooooor

Edited by JoeKerr