Jump to content

Помоћ за дипломски

Recommended Posts

Зато што сам се изборио за десет уместо петнаест:)

Иначе, ја сам замислио да урадим пет.

Мораш да схватиш да је код нас у Србији у уметности исто као и у другим сферама, увек имаш неког ко ће да уради неко срање пет пута брже него што ћеш ти нешто готивно и то онда сјебава перцепцију код људи:) Тако и настају оне књиге а ла ''словенска митологија'' и помера се схватање тих трипова и верујем да доста ликова мисли да илустрација кошта десет евра и да се ради два сата.

Ал сад сам већ почео да рантујем, углавном, студенти на мом факсу су склони да немају везе са животом, у преводу урадиће милион грозних трипова и онда ће лепо професор да ти дође и да, подучен тим искуством, каже ''па уради петнес слика лол'' и јебига, шта да му кажеш, да ниси ти дебил и да си баш ти у ствари готиван лик који зна шта ради и да му зато треба више времена, само ће сконтати да си лењ:)

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Оће, рећи ће, па ваљда ја знам лол. Није ником битан квалитет тога осим мени. Плус што је тај дипломски целина, дакле прво приносим колико, кад, шта, како, како је то осмишљено као целина итд. дакле оно што је најбитније је да ја урадим десет таквих и таквих илустрација уз постере и буклет и ако урадим десет чича глиша то је готивније него да урадим девет мона лиза. буквално.

Е сад, то што сам ја матор и што сам профурао свој трип и што тај дипломски капирам као ''џабе простор да радим нешто своје'', то је друга прича, да сам клинац који на време пичи на факс, урадио бих сто грозних илустрација за месец дана са све јао минг фацом:)

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

A što ne uradiš pozadinu kao što su fotke ovih vilenjaka i hobita za film "Hobit", vuklo se tamo po fimovima, a i sam znaš jer si komentarisao. Dakle, jednobojna pozadina sa različitim osvetljenjem. Ako hoćeš detalj, možeš za svakog da staviš poseban, tipa vinova loza ili kamen ili šta god da si vezao za određenog lika. Kad se svih deset spoje u jednu dobiješ pseudo kompoziciju ili kao ono kada se u pozorištu pojave likovi i samo svetlo odozgo na svakom od njih. Eto.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

12-dwarves-hobbit.jpg

Мислиш овако нешто? Тако сам и ја мислио, али се плашим да ће бити окарактерисано као ''недовољно повезујуће'' или тако нешто. Иначе, мислио сам тако нешто + под који поприма карактеристике домена + можда неки курац који иде свуда (лоза, фриз)

У сваком случају, покушаћу са тако нечим

Видећу у торник како ће све да прође, фала другари у сваком случају.

Трупси:

Нисам брате, неће нико да купи!

Da li bi bilo previse time-consuming ili kako-god-vec da u kompoziciji slike koristis kruzne (ovalne) oblike koji bi predstavljali zone uticaja (tj. sfere uticaja). Pada mi na pamet slika svih domena iz Dnd knjige o realmovima i bozanstvima.

Ti kruzni oblici bi isli iza glavnog protagoniste na svakoj slici, uz eventualno 2-3 manja kruzna/ovlana oblika koji bi predstavljali "srodne" bogove ili tako nesto.

Npr1. Vesnin "krug" moze da bude zemlja pod kojom hoda sa cvetnim dezenima ili necim slicnim uradjena sa par nijasi zelene boje.

Npr2. Svarog (koliko se secam bog vatre?) - njegov "krug" crveno-zute boje sa elemntima plamena...

Npr3. Crnobog izlazi/ulazi iz tunela koji je kruznog/ovalnog oblika i koji je mracan/svetao u zavisnosti od kompozicije slike...

U svakom slucaju, za svakog boga nadjes na netu neku teksturu/tribalnu formu ili sta ti ja znam vec, malo je prilagodis i verujem brzo je naslikas na svakoj slici.

Ne moraju svi da budu krugovi, mogu i ovali, cisto malo da se poigras sa osnovnim formama...

Always remember to pillage before you burn.

• 3 months later...

Момци, фала, јебига, изгледа да нисам видео топик када сте ово постовали, иначе, сјајне ствари од обојице:)

Да направим мали апдејт, прилично сам побиједио у бици вс професора, тако да смо завршили на томе да буду отприлике истих димензија у односу на формат и да буду у истом стилу и то је то:)

Пројекат ''дипломски'' је почео пројектом ''Велес'' пре типа два сата (мислим на почетак реализације уља на платну).

Mind the Doolio face easter egg :tf:

2012-02-19093533.jpg

Апдејти ексклузивно на руру редовно:)

:tf:

Раздвојиће се колорно и тонално, нисам се још бавио САТУРАЦИЈОМ:)

А збуњен јесте, тј. више као ''јебем вам матер свима, шизофрен сам, ишо бих горе, а доле сам, а можда и не би, па сам секлудед и трикстер!''

Иначе, лепо си приметио, рог је најнесрећнији, али сам се увек брејнстормингом враћао на такав рог и такав положај штапа, па сам на крају реко ко га јебе