Dule_smor Posted November 11, 2016 Report Share Posted November 11, 2016 Bio sam ubedjen da imamo neki auto pricajte topik ovde, ali izgleda da gresim. Pa ajde ovde par pitanja pred zimsku sezonu, splitujte post ako treba. Prvo, jel su lanci obavezni samo na deonicama gde stoji znak za lance i kada ima snega na putu? Ako nije taj slucaj jel mora covek da ih ima u kolima makar za vreme zimske sezone? Posto sam ih negde ocigledno zagubio ili mi je neko ukrao, nigde ne mogu da ih nadjem. Ne kostaju mnogo verovatno, ali mi se ne kupuje samo da bi mi stojali u gepeku da me ne bi panduri drndali. Drugo, pocela je brava na vozacevim vratima da zeza od silne upotrebe. I kljuc se izlizao jelte, sa drugim koga ne koristim bolje otvara, ali ipak zapinje. Da li samo da podmazem enim uljem za brave ili bolje da oteram kod mehanicara da otvori celu bravu i ocisti/podmaze sve sad pred zimu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Čamuga Posted November 11, 2016 Report Share Posted November 11, 2016 10 minutes ago, Dule_smor said: Bio sam ubedjen da imamo neki auto pricajte topik ovde, ali izgleda da gresim. Pa ajde ovde par pitanja pred zimsku sezonu, splitujte post ako treba. Prvo, jel su lanci obavezni samo na deonicama gde stoji znak za lance i kada ima snega na putu? Ako nije taj slucaj jel mora covek da ih ima u kolima makar za vreme zimske sezone? Posto sam ih negde ocigledno zagubio ili mi je neko ukrao, nigde ne mogu da ih nadjem. Ne kostaju mnogo verovatno, ali mi se ne kupuje samo da bi mi stojali u gepeku da me ne bi panduri drndali. Ne moras da imas lance u kolima za vreme zimske sezone, kao sto i ne moras zimske gume da imas dok nema zimskih vremenskih uslova (sneg/poledica). Lanci su obavezni van naseljenog mesta ili kad ima znak da su obavezni samo kad su zimski vremenski uslovi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 11, 2016 Report Share Posted November 11, 2016 Za tu bravu cenim da je bolje da odes kod majstora, to uglavnom rade i bravari, cisto da ti pogleda, to nece da te kosta nesto puno, verovatno ne vise od par stotina dinara a ako ti se zaglavi u nezgodno vreme ima da psujes sve zivo :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted November 12, 2016 Report Share Posted November 12, 2016 malo je offtopic, ali bolje da pitam: Da li oni naši šakali oko Kopaonika i dalje polivaju vodu po kolovozu? To im je pre 5-10 godina bila praksa na prilazima ski centru, pa ti iskoče iz žbunja da ti naplate lance i montažu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 12, 2016 Report Share Posted November 12, 2016 18 hours ago, Zwerko said: Za tu bravu cenim da je bolje da odes kod majstora, to uglavnom rade i bravari, cisto da ti pogleda, to nece da te kosta nesto puno, verovatno ne vise od par stotina dinara a ako ti se zaglavi u nezgodno vreme ima da psujes sve zivo :) u pravu si, pogledacu...a moze i obican bravar da razmontira i namesti bravu na vratima od auta? 33 minutes ago, Jose Jimenez said: malo je offtopic, ali bolje da pitam: Da li oni naši šakali oko Kopaonika i dalje polivaju vodu po kolovozu? To im je pre 5-10 godina bila praksa na prilazima ski centru, pa ti iskoče iz žbunja da ti naplate lance i montažu. u jebote, ne seri da su to stvarno radili? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gospodin Posted September 27, 2018 Author Report Share Posted September 27, 2018 Drugari ko se razume u gume? >:D Treba da pazarim 4 nove zimske 195 65 R15 al da ne budu preko 200e Quote Hated by some...Loved by few...Respected by all... Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted September 27, 2018 Report Share Posted September 27, 2018 Uzmi neke za 190e recimo Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted September 27, 2018 Report Share Posted September 27, 2018 Odes kod vulkanizera kazes da nudis 200e i oni ti kazu da ako nemas Michelin stavis Tigar posto su sve ostale marke nebitne i onda postanes jos jedan ljapan na Tigru i pocnes da pricas svima drugima kako je to najbolja zimska guma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gospodin Posted September 27, 2018 Author Report Share Posted September 27, 2018 16 minutes ago, killYg0r said: Odes kod vulkanizera kazes da nudis 200e i oni ti kazu da ako nemas Michelin stavis Tigar posto su sve ostale marke nebitne i onda postanes jos jedan ljapan na Tigru i pocnes da pricas svima drugima kako je to najbolja zimska guma. Quote Hated by some...Loved by few...Respected by all... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 27, 2018 Report Share Posted September 27, 2018 Ja sam pre dve godine uzeo Hankook, one su ti tacno 200 eur. Sasvim su se ok pokazale, meni je kod tih zimskih jedino bitna šara da se ne bi zaglavio i snegu, ove imaju bukvalno identičnu šaru kao ranija generacija Michelin (Alpin 4). Mada kapiram da dok ne uzimas neki baš teški Kinez tipa onog Starfire ili tako nešto je sve to manje više isto sranje. Osim ako nisi neki pro vozač :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Čamuga Posted September 27, 2018 Report Share Posted September 27, 2018 2 hours ago, Zwerko said: meni je kod tih zimskih jedino bitna šara da se ne bi zaglavio i snegu zwek1 pls Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
traktori Posted September 28, 2018 Report Share Posted September 28, 2018 Ne postoji topik na forumu na kom se nije nalupetao :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 28, 2018 Report Share Posted September 28, 2018 14 hours ago, Gospodin said: Drugari ko se razume u gume? >:D Treba da pazarim 4 nove zimske 195 65 R15 al da ne budu preko 200e Bilo šta domaće u tom rangu će ti raditi posao, samo preskoči kineze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted September 28, 2018 Report Share Posted September 28, 2018 Ako neces Tigar, imas Kleber Krisalp HP3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gospodin Posted September 28, 2018 Author Report Share Posted September 28, 2018 Dosta ljudi je nahvalilo Hankook, upravo zbog sare kao sto Zwerko pomenu, za kleber kristal HP3 sam gledao Adacov test prosle godine u mojoj dimenziji bile su u top 3 gume sa odlicnim ocenama. Po svemu sudeci izbor ce pasti na Kleber ili Hankook. Quote Hated by some...Loved by few...Respected by all... Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 29, 2019 Report Share Posted May 29, 2019 Gde uzeti one ogromne kese za gume? Imao sam neke pa su se vremenom toliko isprljale, a kad se operu nisu ni za đoku, pa sam ih na kraju bacio. A gume mi stoje na terasi, em sunce bije u njih, em se skuplja prašinčina i neka čađ ko da svi lože na ugalj majku mu, pa reko da ih malo zaštitim itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 20, 2022 Report Share Posted October 20, 2022 Po lokalnim vestima sa interneta, Toyo u Inđiji je krenuo probnu proizvodnju u julu, već su isporučili prve serije u inostranstvo, zvanično otvaranje fabrike za TV u decembru. Naravno gume neće biti jeftinije jer se proizvode ovde, isto ko i Tigar 😄 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted October 20, 2022 Report Share Posted October 20, 2022 Gde uzeti one ogromne kese za gume? Imao sam neke pa su se vremenom toliko isprljale, a kad se operu nisu ni za đoku, pa sam ih na kraju bacio. A gume mi stoje na terasi, em sunce bije u njih, em se skuplja prašinčina i neka čađ ko da svi lože na ugalj majku mu, pa reko da ih malo zaštitim itd.Proveri u Pneumasteru. Menjam tamo gume pa uzeo i kese. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted October 20, 2022 Report Share Posted October 20, 2022 Manson je corav! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted October 20, 2022 Report Share Posted October 20, 2022 Lol jesam, nisam ni gledao datum :) ali krivim Tapatalk! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 20, 2022 Report Share Posted October 20, 2022 iako je od pre 3 godine pitanje, što juriti neke spec kese za gume? u svakom marketu imaš one kese za đubre samo uzmeš najveće tj. one preko 150l, paše guma sto posto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted October 20, 2022 Report Share Posted October 20, 2022 Nema kesa na slici! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 20, 2022 Report Share Posted October 20, 2022 Isto tako šesnaestice pašu u Dexy Co kese za novogodišnje paketiće, ne pitajte kako znam! Inače sad jurim drugi set felni pa da završim sa tom zajebancijom dvaput godišnje. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted October 20, 2022 Report Share Posted October 20, 2022 Ne znam gde i kako drzis gume (tockove), al ima dumres od prenosenja celih tockova. I dexyco kese nisu dovoljno trajne, postanu nekako krte i osipaju se, lome se posle oko dve godine. Ne pitaj me kako znam! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 20, 2022 Report Share Posted October 20, 2022 Držim kod tasta u podrumu, a montiraću kod tasta u dvorištu magijom akumulatorskog odvrtača 😄 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts