millanče Posted November 18, 2021 Report Share Posted November 18, 2021 (edited) 14 hours ago, Lucky said: Opa! Apple just became much friendlier to do-it-yourself repairs. The company is launching a Self Service Repair program that will let you repair products yourself using official Apple parts and tools. The option will be available in the US in early 2022 (later that year for other countries) and will initially give the resources to fix an iPhone 12 or iPhone 13 (you're looking at iFixit's iPhone 13 Pro teardown above), with M1-based Macs eligible soon afterward. Aj bož' pomozi :D Za samsung fanove best buy je, realno, S20 FE američka verzija, juriti po KP prodavce sa dosta pozivitnih, instalirati Device Info HW i proveriti da li je zaista Snapdragon, i bog da te vidi :D Ili da neko donese iz USE, naravno. Edited November 18, 2021 by millanče Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 18, 2021 Report Share Posted November 18, 2021 7 hours ago, millanče said: Aj bož' pomozi 😄 mislim, ok, jasno je da će tu biti frke i sa tim što kao moraš da poručiš delove od njih, ako sam dobro razumeo, ali videćemo konkretno u praksi kako će to izgledati. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted December 7, 2021 Report Share Posted December 7, 2021 (edited) Jel ima neko preporuku za android telefon do/oko 250e? Edited December 7, 2021 by Johnn1e Typo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted December 7, 2021 Report Share Posted December 7, 2021 Poco X3 Pro ili se otvoris za jos neki dinar i uzmes Samsung A52 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted December 7, 2021 Report Share Posted December 7, 2021 Fala lepo 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted December 8, 2021 Report Share Posted December 8, 2021 Ja sam posle ~8 godina odlucio da penzionisem Nexus 5 kao licni telefon. Hteo sam da uzmem Pixel 4a, al' sam onda video Poco X3 Pro i odlucio se za njega. Za duplo manje para (Poco sam platio 185e) sam dobio "duplo" bolji telefon. Instalirao sam uz malo maltretiranja na njega LineageOS i sredio ga bas kako mi odgovara. Odlagao sam zamenu telefona ovoliko dugo jer sam odavno skontao da apsolutno ne koristim telefon i da je u mom slucaju suludo dati bilo kakve vece pare za mobilni. Par zamerki za X3: - navikao sam na manje telefone pa mi je ovo sad cigla, em tezak em moram da premestam telefon po ruci da bih dohvatio vrh ekrana da kliknem nesto - telefon je top heavy, ako ga drzis tako da se oslanja na mali prst, sve vreme ces imati osecaj da ce da se prevrne Neam pametno nista vise da ti kazem, uzeo sam ga prosle nedelje. Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted December 8, 2021 Report Share Posted December 8, 2021 A jbg ja htedoh da uzmem ovaj a52 odma al nesto ga nemaju po krstenoj ceni (299) al kao "dobice uskoro" pa se razmisljam za taj X3 al ako kazes da je preveliki... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 8, 2021 Report Share Posted December 8, 2021 Dimenzije A52: 159.9 x 75.1 x 8.4 mm, 189g Dimenzije Poco X3 Pro: 165.3 x 76.8 x 9.4 mm 215g Jeste veći, ali realno minimalno, pomirite se s činjenicom da su telefoni sada veliki 🙂 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted December 8, 2021 Report Share Posted December 8, 2021 Uporedo sa Nexusom sam koristio i Samsunge S7 i S10e, sva tri telefona su ~140x70, samo ce mi trebati da se naviknem. Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 9, 2021 Report Share Posted December 9, 2021 13 hours ago, Zwerko said: Dimenzije A52: 159.9 x 75.1 x 8.4 mm, 189g Dimenzije Poco X3 Pro: 165.3 x 76.8 x 9.4 mm 215g Jeste veći, ali realno minimalno, pomirite se s činjenicom da su telefoni sada veliki 🙂 This! Ja uzeo da probam Poco X3 kao alternativni telefon da zamenim onu Motorolu na koju sam kukao i ovde, i skapiram da mi ne staje ni u jedan džep, ako slučajno sednem sa telefonom u džepu bode mi butinu, viri iz jakne otprilike četvrtinu .. a kad se setim kao early adopter Galaxy Note bilo je kao "ko'ki telefon" ... :)) 14 hours ago, jasamnepismen said: - navikao sam na manje telefone pa mi je ovo sad cigla, em tezak em moram da premestam telefon po ruci da bih dohvatio vrh ekrana da kliknem nesto ima i ovoga ... meni to nekad i na XS bude problem, s tim što iOS ima ono da spusti pola ekrana, ne znam jel Android ima nešto slično? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted December 9, 2021 Report Share Posted December 9, 2021 Ko vam je kriv kad imate male šake! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted December 9, 2021 Report Share Posted December 9, 2021 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJAPEH8 Posted December 13, 2021 Report Share Posted December 13, 2021 Ljudi, aj da ne otvaram novi topic zarad ovoga; ukratko istekao mi ugovor u MTS-u, iz ciste radoznalosti reko aj da vidim sta nudi A1, daju mi bukvalno za te pare koje sad placam duplo vise svega i Xiaomi 11TPRO. Ono sto me zanima, jel zaista tako smece sa pokricem mreze u A1 ili nije tako strasno? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuse.buca Posted December 14, 2021 Report Share Posted December 14, 2021 7 hours ago, DJAPEH8 said: Ljudi, aj da ne otvaram novi topic zarad ovoga; ukratko istekao mi ugovor u MTS-u, iz ciste radoznalosti reko aj da vidim sta nudi A1, daju mi bukvalno za te pare koje sad placam duplo vise svega i Xiaomi 11TPRO. Ono sto me zanima, jel zaista tako smece sa pokricem mreze u A1 ili nije tako strasno? Definitivno ce biti razlicitih iskustava. U A1 sam od pocetka, i vecih problema sa pokricem mreze nisam imao. U BG-u (ukljucujuci i periferiju) gotovo svuda radi bez problema, cak sam imao par situacija i van BG-a da imam domet dok MTS/Telenor nemaju (naravno desavalo se i sasvim suprotno negde). Licno misljenje - meni su odlicni, sa pokrivenoscu nisam imao problema, preporucujem ih. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 14, 2021 Report Share Posted December 14, 2021 8 hours ago, DJAPEH8 said: Ljudi, aj da ne otvaram novi topic zarad ovoga; ukratko istekao mi ugovor u MTS-u, iz ciste radoznalosti reko aj da vidim sta nudi A1, daju mi bukvalno za te pare koje sad placam duplo vise svega i Xiaomi 11TPRO. Ono sto me zanima, jel zaista tako smece sa pokricem mreze u A1 ili nije tako strasno? kao i uvek, pre nego što odlučiš da pređeš, zovni mts i traži da ti daju bolju ponudu, mislim da su dosta fleksibilni. ja sam sebi dodao internacionalnih roming koji je samo za Soko tarifu u ovoj nekoj standardnoj Omorici, dodatni net u standardnom paketu, jer mi je to bilo bitno a oni sami još neke gluposti koje mi nisu ni potrebne i nižu cenu pretplate ukupno. pokrivenost kod A1 mislim da više nije problem, mada ima različitih iskustava, ali ja evo već godinama kao ovaj neki sekundarni broj imam A1, nisam video nikakve probleme u odnosu na mts. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted December 14, 2021 Report Share Posted December 14, 2021 10 godina sam u VIP-u, nijednom nisam imao problem sa mrezom ni u jednom mestu kod nas ni u inostranstvu. Mislim da su im ponude za teleone najpovoljnije, kada se uzima skuplji paket. Ali da, svakako probaj da ostanes kod sebe i ako si dugogodisnji korisnik i dobijes bolje uslove. Generalno je sad postalo mnogo lakse raskidanje ugovora jer placas penale samo u slucaju da si imao neku akciju ili popust. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJAPEH8 Posted December 14, 2021 Report Share Posted December 14, 2021 Pa nemam pojma, ovi iz MTS-a su me zvali da dodjem da potpisem novi ugovor i ponudili mi to sto jesu, sad ja kao neka tetka da se vracam sa pricom e znas ovi mi daju ovo, nemam pojma, mada kontam da ce me svakako zvati u nekom momentu kad budu culi. Jedino me plasilo pokrivenost, zato sam se dvoumio. Hvala vam na odgovorima tho Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 14, 2021 Report Share Posted December 14, 2021 10 minutes ago, DJAPEH8 said: Pa nemam pojma, ovi iz MTS-a su me zvali da dodjem da potpisem novi ugovor i ponudili mi to sto jesu, sad ja kao neka tetka da se vracam sa pricom e znas ovi mi daju ovo, nemam pojma, mada kontam da ce me svakako zvati u nekom momentu kad budu culi. Jedino me plasilo pokrivenost, zato sam se dvoumio. Hvala vam na odgovorima tho Kad podneseš zahtev za prebacivanje broja kod drugog operatera će zvati oni sami. Tad im tražiš šta oćeš 🙂 Jeste ciganisanje ali samo tako radi. 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
drndara Posted December 15, 2021 Report Share Posted December 15, 2021 Telenor tj pre toga Mobtel, signal sam imao uvek i svuda. Odem sa drustvom na planinu i samo ja imam signal (ostali su bili mts). Sada sa VIP-om i nije neka situacija ali sam uzeo neo neo za net. I tu je pitanje gde i kako. Desavalo se da negde nemam uopste signala. A sto se tice prelaska , niko ne moze da ti zabrani da predjes negde. 😉 1 Quote There is nothing either good or bad, thinking make it so. Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted December 15, 2021 Report Share Posted December 15, 2021 (edited) Vip jako loš signal ima po selima, čukama ili (u)dolinama po Mačvi i Pocerini godinama, i ne radi ništa da to popravi, kod mene je, recimo, MTS ok signal, malo nešto 4g, pa 2G na momente, sve u svemu kako tako i mobilni rnet adi, Telenor malo slabije i samo 3G, VIP ništa, jedna crta za razgovore, net nema govora, recimo :D Mada sve je to situaciono i od regije do regije, uzmi ko ti da povoljnije uslove, svi su oni na neki način super, a n a drugi govna :D +1 za ciganisanje tipa "vidi, MTS-e, korisnik sam godinama, meni ne dajete nikakve pogodnosti, novima dajete godinu džabe, dža, bu meni kita, idem ja u VIP/Telenor, hoću da prenesm broj, tamo dobijam belsatno X meseci, giga, džiga, tablet i Xiami vibrator, ćao, zdravo", zvaće te posle toga i nuditi džaba mesece ili uređaje, šta ti po volji, pa onda biraš ostaješ li ili ideš. To im je default, u stvari. Edited December 15, 2021 by millanče 1 Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJAPEH8 Posted December 15, 2021 Report Share Posted December 15, 2021 Najjace od svega sto sam ja otisao u poslovnicu A1 i trazio sektor za pravna lica (posto mi je paket koji koristim na firmu) i posto nemaju tako nesto u poslovnici, ostavio sam broj telefona pa ce me nazvati kao neko da se dogovorim. Ok. Nedugo zatim poziva me devojka i nudi mi to sto mi nudi i kao cujemo se u ponedeljak, ja je zovem ne javlja se, poslao sms - nista, poslao mejl - opet nista. SAH MAT 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 15, 2021 Report Share Posted December 15, 2021 To ti je sve klasika, ja nisam imao situaciju kao pravno lice, ali kao fizičko lice bukvalno slična priča sa Telenorom. Tipa dugogodišnji sam korisnik, odem u poslovnicu jel možete da mi date neki popust - pa mi ovde možemo da vam damo 20% popusta na pretplatu (a u tom momentu je u MTS tipa slična tarifa bukvalno duplo jeftinija pošto mi ne treba telefon). Pošaljem mail na neki korisnički servis mail, kao hoću da ostanem kod vas ali mi dajte ono približno slične uslove kao ove. Ja pisao, odgovora bez. Podnesem zahtev za prenos broja u MTS, zove me neki batica (a slično je bilo i prilikom prethodne obnove ugovora) i kao "jao, pa ja vidim da ste vi nama i pisali ali nemam pojma kako taj mail nije došao do naše službe" a kao mislim se kako je sada došao? 🙂 u svakom slučaju onda sve može. S tim da su opet i tu seljaci ja tražim samo internet i samo me to interesuje, a on kao "ali imate ovu tarifu sa neograničenim razgovorima i sms porukama za samo 500 dinara više". Ali care ja sam u prošlom paketu imao 300 minuta mesečno od čega sam u proseku trošio 100, meni je i tih 300 već "neograničeno". A pa da... Edit: A i za pravna lica slična priča - zovu me "jel hoćete da uzmete ugovor za firmu?" Neću, ne treba nam. Aha, a možemo sad da vam ponudimo internet za firmu! Ok, to mi je relativno interesantno, pošaljite mi koja vam je ponuda. Javiće vam se koleginica sledeće nedelje. Nikad se ne javi koleginica... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted December 16, 2021 Report Share Posted December 16, 2021 Imam priliku da saradjujem kao biznis korisnik Telenor usluga i jedno su veliko razocarenje. Ne odgovaraju azurno na email-ove, ne daju prioritet nikakav kod hitnih zahteva/promena, nivo engleskog je kao da se komunicira sa Telekom ekipom i generalni utisak je da je javasluk opsti u pozadini. Ocigledno je kod sva tri provajdera slicna situacija, pa kako se kome zapadne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drndara Posted December 16, 2021 Report Share Posted December 16, 2021 (edited) @killYg0r Bivsa cura je radila biznis Telenor korisnike, oni su dobili sve sto su hteli, mislim da ti je to pitanje samo do tvog agenta koji te je zastupao. I naravno ako preostale dve firme daju bolje tendere, mada vecinu tendera koliko sam video, dobijao je MTS. Edited December 16, 2021 by drndara Quote There is nothing either good or bad, thinking make it so. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 16, 2021 Report Share Posted December 16, 2021 On 12/14/2021 at 10:19 PM, DJAPEH8 said: Pa nemam pojma, ovi iz MTS-a su me zvali da dodjem da potpisem novi ugovor i ponudili mi to sto jesu, sad ja kao neka tetka da se vracam sa pricom e znas ovi mi daju ovo, nemam pojma, mada kontam da ce me svakako zvati u nekom momentu kad budu culi. Jedino me plasilo pokrivenost, zato sam se dvoumio. Hvala vam na odgovorima tho nije ovo ništa neobično, to se radi, šta više postoji i poseban broj za to. Oni kad te zovu (lupam sad brojeve) zovu sa 064 789 da ti nude ugovor bla bla i ti kad kažeš da nećeš to, onda te ili oni prebace da pozoveš 064 733 ili te zovu sa tog broja jer to je "služba za zadržavanje korisnika", mislim da se tako i zvanično zove 🙂 ovi sa 789 su standardni call centar agenti što nude šta nude po planu akcija koje imaju, a ovi sa 733 su ti neki što mogu da sa tobom pregovaraju. I zapravo te zovu i sa svojih privatnih brojeva itd, što isto napomenu tokom razgovora. 13 hours ago, DJAPEH8 said: Najjace od svega sto sam ja otisao u poslovnicu A1 i trazio sektor za pravna lica (posto mi je paket koji koristim na firmu) i posto nemaju tako nesto u poslovnici, ostavio sam broj telefona pa ce me nazvati kao neko da se dogovorim. Ok. Nedugo zatim poziva me devojka i nudi mi to sto mi nudi i kao cujemo se u ponedeljak, ja je zovem ne javlja se, poslao sms - nista, poslao mejl - opet nista. SAH MAT hahaha 🙂 ima i toga, i meni se skoro desilo isto kao "kad razmislite javite se", ja zovem, niko se ne javlja 2 dana i nikad se nisu ni javili nazad :)))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts