Lucky Posted October 25, 2021 Report Share Posted October 25, 2021 1 hour ago, mladenq said: sta ce ti vise koj k :d, ima sve sto treba plus ovih nekih par moto korisnih zajebancija, taman! pa zato i kažem - uz 10 standard aplikacija, radi duplo sporije nego kad je kupljen, a i resetovan je i sve. ono klikneš na google maps treba par sec da otvori itd. tako i ovaj drugi. 2 minutes ago, f4ts0 said: Pa ako su ovo dva kriterijuma, ja stvarno ne vidim bolji izbor od iphone, posto pare nisu problem. možda tu ipak baterija nije baš na nivou ovih nekih flagship androida, mada nisam skoro upoređivao, ne znam koliko ovi novi iphone "izvlače", ne mislim na pro max nego standard 13icu npr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mladenq Posted October 25, 2021 Report Share Posted October 25, 2021 nemam pojma onda, bice da je kako se kome zalomi, ili ti stvarno jesi tvoja baba! na ovom one vision bas imam tonu sranja appova, od kojih 90% ne koristim, i bukv pojednako brzo radi kao i kad sam ga kupio, ni sek ne zabada pre njega imao g6 plus, doduse krace, god i nesto, nije usporavao u sustini, krajnje pozitivna iskustva imam sa motorolinim mid range telefonima Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 26, 2021 Report Share Posted October 26, 2021 4 hours ago, Lucky said: pa zato i kažem - uz 10 standard aplikacija, radi duplo sporije nego kad je kupljen, a i resetovan je i sve. ono klikneš na google maps treba par sec da otvori itd. tako i ovaj drugi. možda tu ipak baterija nije baš na nivou ovih nekih flagship androida, mada nisam skoro upoređivao, ne znam koliko ovi novi iphone "izvlače", ne mislim na pro max nego standard 13icu npr. bolja je baterija sigurno, jer imaš hardverski manje zahtevan telefon, i bolje opmitizovan. 13 Pro mi lagano izvuče preko celog dana, i tek negde stavim telefon na 20% na punjač sledećeg dana oko dva popodne, a screen time mi je oko 5h dnevno Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 26, 2021 Report Share Posted October 26, 2021 9 hours ago, mladenq said: nemam pojma onda, bice da je kako se kome zalomi, ili ti stvarno jesi tvoja baba! na ovom one vision bas imam tonu sranja appova, od kojih 90% ne koristim, i bukv pojednako brzo radi kao i kad sam ga kupio, ni sek ne zabada pre njega imao g6 plus, doduse krace, god i nesto, nije usporavao u sustini, krajnje pozitivna iskustva imam sa motorolinim mid range telefonima pa ništa, sad ću još jednom da ga ubijem od nule baš da vidim. dosta mi je tragično, još je i sekundarni telefon znači ni ne koristi se toliko. 5 hours ago, Highl1 said: bolja je baterija sigurno, jer imaš hardverski manje zahtevan telefon, i bolje opmitizovan. 13 Pro mi lagano izvuče preko celog dana, i tek negde stavim telefon na 20% na punjač sledećeg dana oko dva popodne, a screen time mi je oko 5h dnevno a pa dobro, to je onda dramatično bolje nego moj XS, znam da kad sam negde na putu pa kao više fotkam vrlo lako dođe do toga da već na pola dana ili tri četvrt dana bude pri kraju. Ovako uz standardno korišćenje (+airpods +watch) bude na oko 15% pred kraj dana, tj. oko ponoći. Ali na putu uz to fotkanje + GPS ne izgura preko pola dana. Ne igram igre na telefonu znači 99% gmail, mail, slack, discord i tako ta ekipa. ne znam kako se ponašaju androidi sa više fotkanja što je Mari očigledno bitno u celoj priči. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted October 26, 2021 Report Share Posted October 26, 2021 bitno je sto se, osim par skupih modela, androidi ocajno ponasaju sa fotkanjem. Ja imam uzmi brt shaomi, mi a2 lite, i telefon je bombona (samo da je malkice manji), sve mi radi super brzo, baterija lagano 20h, ali te fotke su toliko tuzne da bi odavno imao iphone 12/13 mini da nisam cemer. Ni ostali androidi ne prave nista narocito bolje slike, dok se ne dodirne neka cena 600+ eura, bar kolko sam video. Tuga Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted October 26, 2021 Report Share Posted October 26, 2021 ako je top model npr ~1100-1200 eur, nekako 600 eur je neka srednja klasa za mob u poslednje vreme ja ne znam sta bih posle p30pro, prosto taj odnos kvaliteta u svakom smislu i cene nece biti nikad vise ugovor istice sa mesec-dva, vidim ovaj Samsung s21+ ima bolju bateriju nekih 15% sto je za mene omg na vec postojecu vrh bateriju realno nemam pojma nikad nisam koristio samsung, i google me opasno smorio sa odstranjivanjem huaweia iz price jer su mi i p20pro i p30pro bili sjajni modeli od pocetka do kraja koriscenja po svakom aspektu... bukvalno nisam imao nikakvu zamerku na proizvod, a to je bas retkost ovih dana 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post killYg0r Posted October 26, 2021 Popular Post Report Share Posted October 26, 2021 izbor se prilicno srozao Android prica je Samsung ili Xiaomi, ako vam nije glupo da vas prozivaju za njih + da vozite skodu ili najnoviji Iphone pa da budete homoseksualci Nadam se da sam pomogao 1 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 26, 2021 Report Share Posted October 26, 2021 1 hour ago, G!!! said: ako je top model npr ~1100-1200 eur, nekako 600 eur je neka srednja klasa za mob u poslednje vreme ja ne znam sta bih posle p30pro, prosto taj odnos kvaliteta u svakom smislu i cene nece biti nikad vise ugovor istice sa mesec-dva, vidim ovaj Samsung s21+ ima bolju bateriju nekih 15% sto je za mene omg na vec postojecu vrh bateriju realno nemam pojma nikad nisam koristio samsung, i google me opasno smorio sa odstranjivanjem huaweia iz price jer su mi i p20pro i p30pro bili sjajni modeli od pocetka do kraja koriscenja po svakom aspektu... bukvalno nisam imao nikakvu zamerku na proizvod, a to je bas retkost ovih dana brate mili, top model 1200e, neverovatno dokle je to došlo kad gledaš ovako, sa nekih 500e za "top modele" pre x godina do 1200e ... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 26, 2021 Report Share Posted October 26, 2021 4 hours ago, Lucky said: pa ništa, sad ću još jednom da ga ubijem od nule baš da vidim. dosta mi je tragično, još je i sekundarni telefon znači ni ne koristi se toliko. a pa dobro, to je onda dramatično bolje nego moj XS, znam da kad sam negde na putu pa kao više fotkam vrlo lako dođe do toga da već na pola dana ili tri četvrt dana bude pri kraju. Ovako uz standardno korišćenje (+airpods +watch) bude na oko 15% pred kraj dana, tj. oko ponoći. Ali na putu uz to fotkanje + GPS ne izgura preko pola dana. Ne igram igre na telefonu znači 99% gmail, mail, slack, discord i tako ta ekipa. ne znam kako se ponašaju androidi sa više fotkanja što je Mari očigledno bitno u celoj priči. Al koliko ti je star Xs? Ja sam upravo Xs zamenio za 13 pro, ali mi je Xs bio star skoro pune tri godine (kupljen krajem oktobra 2018) i kapacitet baterije u settingsu je bio negde oko 85%, i ono, knap da izdrži jedan dan, uz manje korišćenja i bez toga da povežem airpodse ili npr gledam neki video sat-dva. Takodje, 13 pro ima bateriju najvećeg kapaciteta kod iPhonea do sad, mada cenim i da mora, jer imaš brži CPU, više RAMa, 120 Hz ekran (iako kao on treba da štedi bateriju menjanjem osvežavanja) i sl, al opet cenim da kad mu padne kapacitet baterije za godinu dve, da će biti knap 🙂 5 minutes ago, Lucky said: brate mili, top model 1200e, neverovatno dokle je to došlo kad gledaš ovako, sa nekih 500e za "top modele" pre x godina do 1200e ... Koliko ti je bio gaming desktop pre par godina, koliko sad, koliko automobil, laptop, etc 🙂 sve cene gde iole imaju ikakvi čipovi, senzori etc su otišle u kurac 1 hour ago, killYg0r said: izbor se prilicno srozao Android prica je Samsung ili Xiaomi, ako vam nije glupo da vas prozivaju za njih + da vozite skodu ili najnoviji Iphone pa da budete homoseksualci Nadam se da sam pomogao drago nam je da si odrastao, kili 1 Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 26, 2021 Report Share Posted October 26, 2021 9 minutes ago, Highl1 said: Al koliko ti je star Xs? Ja sam upravo Xs zamenio za 13 pro, ali mi je Xs bio star skoro pune tri godine (kupljen krajem oktobra 2018) i kapacitet baterije u settingsu je bio negde oko 85%, i ono, knap da izdrži jedan dan, uz manje korišćenja i bez toga da povežem airpodse ili npr gledam neki video sat-dva. Takodje, 13 pro ima bateriju najvećeg kapaciteta kod iPhonea do sad, mada cenim i da mora, jer imaš brži CPU, više RAMa, 120 Hz ekran (iako kao on treba da štedi bateriju menjanjem osvežavanja) i sl, al opet cenim da kad mu padne kapacitet baterije za godinu dve, da će biti knap 🙂 health mi je na 90%, a kupio sam ga ja mislim februara 2019 godine tj. 99% sam siguran da je tad. day-to-day izdrži on, vrlo retko se desi da se neki app zabaguje u background pa krene da srče pa reset pomogne, ali ono standardni poslovni dan bude na tih 15-20% na kraju dana (od 6 ujutru je van chargera do tih eto nekih 23-00h, ne dopunjujem ga tokom dana) ali kad je aktivniji GPS, fotke ili čak i kod nas ali kad se fotka nešto (tipa neki event otkud znam) ode u tri lepe već popodne 🙂 vikendom sa druge strane neretko ima 40-50% na kraju dana. 12 minutes ago, Highl1 said: Koliko ti je bio gaming desktop pre par godina, koliko sad, koliko automobil, laptop, etc 🙂 sve cene gde iole imaju ikakvi čipovi, senzori etc su otišle u kurac 1 hour ago, killYg0r said: neverovatno 😞 uvek se setim prvog note koji sam kupio u CH za 350 evra 🙂 i onda je krenulo svake godine po 50-100e viša cena. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 26, 2021 Report Share Posted October 26, 2021 2 hours ago, Lucky said: health mi je na 90%, a kupio sam ga ja mislim februara 2019 godine tj. 99% sam siguran da je tad. day-to-day izdrži on, vrlo retko se desi da se neki app zabaguje u background pa krene da srče pa reset pomogne, ali ono standardni poslovni dan bude na tih 15-20% na kraju dana (od 6 ujutru je van chargera do tih eto nekih 23-00h, ne dopunjujem ga tokom dana) ali kad je aktivniji GPS, fotke ili čak i kod nas ali kad se fotka nešto (tipa neki event otkud znam) ode u tri lepe već popodne 🙂 vikendom sa druge strane neretko ima 40-50% na kraju dana. neverovatno 😞 uvek se setim prvog note koji sam kupio u CH za 350 evra 🙂 i onda je krenulo svake godine po 50-100e viša cena. da, isto tako je i meni bilo, uzeh sad telefon (jer ga još nisam dao ortaku), i stoji health na 85%, ali da pregura dan, mora manje da se koristi baš Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbds Posted October 26, 2021 Report Share Posted October 26, 2021 @G!!!Slažem se za huawei. Pritom su cene otišle skroz u pm. Za p20 pro sam onomad za preplatu i paket davala mesečno 4+k din, ovo i kada imaš jak paket opet izađe na 8k+ mesečno. I tako dve godine. Za te pare ću bolje da zamenim bateriju, a za ostatak da putujem. Unapred se izvinjavam na osrednjim slikama! 😂 Quote i'm not fat, i'm just easy to see.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted October 26, 2021 Report Share Posted October 26, 2021 Imaj u vidu i da su operateri podigli cene značajno za pakete sa uređajem. Nisam konkretno analizirao MTS i A1, ali recimo Telenor me neki drugar pitao pre neki mesec kao "aj daj preporuku za nešto što je 200 eur uz paket" i ja mu kao nađem neki Xiaomi, na rate izađe fazon 26.000 dinara. A onda pogledam isti taj u Gigatronu regularna cena 27.000 dinara. Ali kao kad uzmeš na rate u Telenoru dobiješ popust na pretplatu tipa skuplja ti je pretplata ako uzmeš samo pretplatu nego ako uzmeš pretplatu+telefon na rate. Pritom mi deluje da više niko i ne nudi ono 50% popusta na pretplatu ako ne uzimaš telefon, za to moraš da se ciganišeš s njima... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 26, 2021 Report Share Posted October 26, 2021 1 hour ago, Highl1 said: da, isto tako je i meni bilo, uzeh sad telefon (jer ga još nisam dao ortaku), i stoji health na 85%, ali da pregura dan, mora manje da se koristi baš pa dobro, dobar info, svakako ću preskočiti 13 nešto mi se ne dojmi a i inače sam imao ideju da preskočim svaki iphone dok ne ukinu notch jer mi je stvarno beda da oni to i dalje furaju pored svih koji su izbacili, tako da kapiram neki naredni će biti sa još boljom baterijom. 1 hour ago, rbds said: @G!!!Slažem se za huawei. Pritom su cene otišle skroz u pm. Za p20 pro sam onomad za preplatu i paket davala mesečno 4+k din, ovo i kada imaš jak paket opet izađe na 8k+ mesečno. I tako dve godine. Za te pare ću bolje da zamenim bateriju, a za ostatak da putujem. Unapred se izvinjavam na osrednjim slikama! 😂 možda sa sačekaš još malo, ako baš moraš preko operatera, verovatno će od novembra da krenu sa nekim prednovogodišnjim popustima a realno je i da će za black friday nešto da izbace jer to sad svi živi rade. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted October 26, 2021 Report Share Posted October 26, 2021 pa realno kada su telefoni dosli do ovih neverovatnih cena, operaterima prosto nije isplativo da daju tako nesto za dz sa firmom mogu da boksujem neke pakete tamo vamo pa da izvucem nesto povoljnije ali ono zlatno vreme dobrog telefona uz nesto jacu pretplatu je prosto davno proslo. To se nekako poklopilo sa mojim izborom za 20pro i 30pro i to je to, posle toga kanal 😄 u svakom slucaju MTS sada ubija sa ponudama za firme, otprilike otimaju po svaku cenu, te sam mislio ako nista drugo da im dam priliku za ponudu jer sam na 063 evo 20 godina, i dobio sam tapsanje po ramenu za to 😄 doduse brecnuli su se, pa kao vidite njihovu ponudu mi cemo dati sve od sebe da pariramo (slicno sam nesto ispizdeo na SBB, al avaj optika telekomova nije jos prosla meni gde treba) generalno glupo mi je da punim telefon 2 puta u 2021/2. godini, cesto nisam na jednom mestu, jesam li poneo e.bateriju, da li je e.baterija puna, e.baterija crkla, i ta razmisljanja me smaraju jer u glavnom sve zaboravim ... A oni se tamo bave pricom o "dizajnu" telefona lol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted October 26, 2021 Report Share Posted October 26, 2021 Imaj u vidu i da su operateri podigli cene značajno za pakete sa uređajem. Nisam konkretno analizirao MTS i A1, ali recimo Telenor me neki drugar pitao pre neki mesec kao "aj daj preporuku za nešto što je 200 eur uz paket" i ja mu kao nađem neki Xiaomi, na rate izađe fazon 26.000 dinara. A onda pogledam isti taj u Gigatronu regularna cena 27.000 dinara. Ali kao kad uzmeš na rate u Telenoru dobiješ popust na pretplatu tipa skuplja ti je pretplata ako uzmeš samo pretplatu nego ako uzmeš pretplatu+telefon na rate. Pritom mi deluje da više niko i ne nudi ono 50% popusta na pretplatu ako ne uzimaš telefon, za to moraš da se ciganišeš s njima... Ima kod Telenora i dalje onaj do 7K RSD popust ako doneseš stari telefon na reciklažu? Ili je to cena sa tim popustom? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 26, 2021 Report Share Posted October 26, 2021 16 minutes ago, G!!! said: pa realno kada su telefoni dosli do ovih neverovatnih cena, operaterima prosto nije isplativo da daju tako nesto za dz sa firmom mogu da boksujem neke pakete tamo vamo pa da izvucem nesto povoljnije ali ono zlatno vreme dobrog telefona uz nesto jacu pretplatu je prosto davno proslo. To se nekako poklopilo sa mojim izborom za 20pro i 30pro i to je to, posle toga kanal 😄 u svakom slucaju MTS sada ubija sa ponudama za firme, otprilike otimaju po svaku cenu, te sam mislio ako nista drugo da im dam priliku za ponudu jer sam na 063 evo 20 godina, i dobio sam tapsanje po ramenu za to 😄 doduse brecnuli su se, pa kao vidite njihovu ponudu mi cemo dati sve od sebe da pariramo (slicno sam nesto ispizdeo na SBB, al avaj optika telekomova nije jos prosla meni gde treba) generalno glupo mi je da punim telefon 2 puta u 2021/2. godini, cesto nisam na jednom mestu, jesam li poneo e.bateriju, da li je e.baterija puna, e.baterija crkla, i ta razmisljanja me smaraju jer u glavnom sve zaboravim ... A oni se tamo bave pricom o "dizajnu" telefona lol apsolutno sve potpisujem. posebno za bateriju, a za pakete, možda će ti nešto malo izaći u susret ali iz mog iskustva ne mogu da ponude to što može telekom. ono, mi uzeli optiku mts 12 meseci po dinar, SBB najbolje što je ponudio je 6 meseci plus su im paketi skuplji za manje brzine nego telekomu. kapiram da je slično i sa mobilnim. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted October 26, 2021 Report Share Posted October 26, 2021 Mislim da u tom trenutku ta promocija nije bila aktuelna. Ali u svakom slučaju 7.000 spušteno nije značajno toliko, verovatno bi sličnu akciju mogao da nadjes i po regularnim prodavnicama u nekom momentu a da ne pričamo čak o KP i sličnim kombinacijama.I jasno mi je da ne mogu da ti ponude flaship od 1500 eur za dinar uz neku pretplatu jer nema šta bi mogli da stave u tu pretplatu za te pare da im se isplati. Ali kao neki telefon od 200-300 eur na 2 godine uz pretplatu od cirka 2000 dinara mesečno bih očekivao da dobiješ bar sa nekim solidnim popustom, u suprotnom koja je poenta vezivalmti se za nekog operatera? Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted October 26, 2021 Report Share Posted October 26, 2021 Sad će black friyay, nova dina, božić… samim tim i razne promocije. Manje više svi operateri daju dobru ponudu BEZ uređaja. Ja sam prošle uzeo neo neo max za smešnu kintu, a trebao mi je tako jak paket jer dosta radim remote. Čak dobijam i 1gb mesečno roming. A telefon preko operatera se nikako ne isplati. Mnogo bolja varijanta je keš kredit i KP, jer se može nabosti niska kamata, telefon je svakako dosta jeftiniji + velika ušteda na mesečnoj pretplati. Kredit ofc ako neko ne može ili neće da iskešira. Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbds Posted October 26, 2021 Report Share Posted October 26, 2021 Ministarstvo odbrane ima administrativnu zabranu sa tehnomanijom i gigatronom, pluuuus imam karticu "Naš heroj" (covid varijanta), paaa je tu još 20% popusta mislim do kraja godine.. Hmz, može to na dobro da izađe.. 🤔 Quote i'm not fat, i'm just easy to see.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 27, 2021 Report Share Posted October 27, 2021 11 hours ago, rbds said: Ministarstvo odbrane ima administrativnu zabranu sa tehnomanijom i gigatronom, pluuuus imam karticu "Naš heroj" (covid varijanta), paaa je tu još 20% popusta mislim do kraja godine.. Hmz, može to na dobro da izađe.. 🤔 Evo Maro ovo je znak! https://www.theverge.com/2021/10/26/22745552/sony-xperia-pro-i-camera-first-smartphone-second-andriod-mobile-5g skupa kao đavo (1800$) ali deluje da bolju kameru u telefonu od ovog nećeš naći! :)) 11 hours ago, rbds said: Ministarstvo odbrane ima administrativnu zabranu sa tehnomanijom i gigatronom, pluuuus imam karticu "Naš heroj" (covid varijanta), paaa je tu još 20% popusta mislim do kraja godine.. Hmz, može to na dobro da izađe.. 🤔 realno ima više smisla kupiti tako ako nađeš dobru šemu a onda dalje pregovaraj sa operaterom za uslove. Em imaju tako te neke dobre varijante em uvek možeš nešto da tražiš na konto prelaska kod drugog i tako to. Ja sam na kraju završio sa 26GB interneta umesto 6 koliko ih je nudio taj paket jer nisam hteo viši tier koji mi daje minute razgovora sa crnom gorom i albanijom ili šta beše ono da bih imao više neta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted October 27, 2021 Report Share Posted October 27, 2021 11 hours ago, alfa said: Sad će black friyay, nova dina, božić… samim tim i razne promocije. Manje više svi operateri daju dobru ponudu BEZ uređaja. Ja sam prošle uzeo neo neo max za smešnu kintu, a trebao mi je tako jak paket jer dosta radim remote. Čak dobijam i 1gb mesečno roming. A telefon preko operatera se nikako ne isplati. Mnogo bolja varijanta je keš kredit i KP, jer se može nabosti niska kamata, telefon je svakako dosta jeftiniji + velika ušteda na mesečnoj pretplati. Kredit ofc ako neko ne može ili neće da iskešira. Ista prica. Proslie godine na black friday je Xiaomi imao bas dobre popuste, pa sam uzeo telefon kod njih + dobio vaucer za TV. I onda je tacno par meseci kasnije VIP postao A1 pa sam isto uzeo taj paket, gde imas sve za ~2000 dinara i jedini minus je sto traje samo dve godine, pa nisam siguran da li cemo moci na foru da ostanemo na tom paketu bez potpipsivanja novog ugovora. Ali svakako je poenta sacekati prilike narednih mesec dana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted October 27, 2021 Report Share Posted October 27, 2021 21 hours ago, Zwerko said: Mislim da u tom trenutku ta promocija nije bila aktuelna. Ali u svakom slučaju 7.000 spušteno nije značajno toliko, verovatno bi sličnu akciju mogao da nadjes i po regularnim prodavnicama u nekom momentu a da ne pričamo čak o KP i sličnim kombinacijama. I jasno mi je da ne mogu da ti ponude flaship od 1500 eur za dinar uz neku pretplatu jer nema šta bi mogli da stave u tu pretplatu za te pare da im se isplati. Ali kao neki telefon od 200-300 eur na 2 godine uz pretplatu od cirka 2000 dinara mesečno bih očekivao da dobiješ bar sa nekim solidnim popustom, u suprotnom koja je poenta vezivalmti se za nekog operatera? pa bukvalno je doslo do toga da dobijes toljagom po glavi ako trazis telefon uz pretplatu 🙂 anyway presao sam u novi stan i dok sam ga repakivao/opremao skontao da mi izgleda ne treba pretplata na tv koji gledam max jednom nedeljno, uzeo sam neki telenor wifi 4g paket, nasao b528s-23a cat6 lte stariji huawei wifi 4g ruter na kp koji baca 60/50 mbit/s isto kao i mobilni na istom mestu (oni ruteri sto se dele su cat4 i imali su fazon jedva 20 mbit), klinci gledaju crtace, pici netflix, 14 ms ... ne znam da li mi treba sbb generalno lol - nije tema mobilni ali jeste mobilni internet - mozda nekom pomogne info, u glavnom ne steti 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 27, 2021 Report Share Posted October 27, 2021 2 hours ago, G!!! said: pa bukvalno je doslo do toga da dobijes toljagom po glavi ako trazis telefon uz pretplatu 🙂 anyway presao sam u novi stan i dok sam ga repakivao/opremao skontao da mi izgleda ne treba pretplata na tv koji gledam max jednom nedeljno, uzeo sam neki telenor wifi 4g paket, nasao b528s-23a cat6 lte stariji huawei wifi 4g ruter na kp koji baca 60/50 mbit/s isto kao i mobilni na istom mestu (oni ruteri sto se dele su cat4 i imali su fazon jedva 20 mbit), klinci gledaju crtace, pici netflix, 14 ms ... ne znam da li mi treba sbb generalno lol - nije tema mobilni ali jeste mobilni internet - mozda nekom pomogne info, u glavnom ne steti 😄 jel to unlimited? glavni problem tih netova je bilo ograničenje - 100gb, 150gb etc. ja sam silom prilika imao VIP-ov, šljakao je ok i plus je uvek bila max brzina iako su oni rekli da ima neko ograničenje 🙂 ali je kvota dovoljno mala da jako brzo to "pojedeš". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 17, 2021 Report Share Posted November 17, 2021 Opa! Apple just became much friendlier to do-it-yourself repairs. The company is launching a Self Service Repair program that will let you repair products yourself using official Apple parts and tools. The option will be available in the US in early 2022 (later that year for other countries) and will initially give the resources to fix an iPhone 12 or iPhone 13 (you're looking at iFixit's iPhone 13 Pro teardown above), with M1-based Macs eligible soon afterward. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts