Zwerko Posted August 17, 2020 Report Share Posted August 17, 2020 On 8/16/2020 at 1:12 AM, Lucky said: ne znam za youtube, normalno radi aplikacija i ima je u store, možda neki bag. Ne znam šta je tačno problem, ali mislim da ima veze kad odebereš Srbiju prilikom otvaranja naloga na App Store u startu (što ti sigurno nisi radio :) Ne bih ni znao nego neki klinac iz komšiluka kupio iPhone i kao "jel možeš ra mi instaliraš Youtube aplikaciju, nema je na App Store" i ja već kao ono ala su današnja deca retardirana, kad ono stvarno nema :) I onda mora neke budževine da menjaš region i ne znam šta već, bukvalno se napatih. I ok, to je verovatno vezano za to što je Srbija tek od skoro dostupna kao zemlja, ali zamisli koliki će tek pakao da nastane kad budu morali da jailbreakuju telefon da bi igrali Fortnite :) On 8/16/2020 at 1:12 AM, Lucky said: što se androida tiče, ne znam šta bih ti rekao, podseti me da ti pokažem ovaj kako šljaka sad na motoroli, na telefonu koji im je ipak neki mid-tier trebalo bi da radi korektno. 11 hours ago, killYg0r said: Ja godinama unazad furam mid range android i za sada mi se svaki apsolutno, sto rekoste iznad, raspao posle godinu dana. Baterija krace traje, mnogo sporije sve radi ( i posle formatiranja) - tako da ih realno namerno prave sa nekim kill switch-evima da se samoubiju nakon odredjenog vremena tj posle nekog update-a. Šta znam ja sam pre nekog vremena usvojio ideju da kupujem otrprilike prošlogodišnji neki flagship i to je negde realno oko 500 eur telefon u tom trenutku i tako sam uradio sa Galaxy S7 i posle ovim Xiaomi Mi 8 i stvarno nemam nikakvih primedbi na samu funkcionalnost/brzinu telefona. Ok, na S7 je sada već oslabila baterija posle 3 godine korišćenja (ne koristim ga ja ali je u familiji), ali nisam siguran da bi iPhone prošao nešto bolje po tom pitanju. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted August 17, 2020 Report Share Posted August 17, 2020 Samsung ima neke dubiozne apdejte koji skenjaju telefon tačno malo po isteku garancije. Da ne ulazim koliko su i šljamovi sa samom konstrukciojm telefona, gde kao da je namenski konstrusan da ekan pukne i na najmanji pad. Šta reći kad kupiš nov Samsung u 2020. i ne može da se ukloni preinstalirani Facebook i brdo drugog bloata. Prošle godine (ili pretrošle?) sam se igrao sa nekim S5 i S6, koji su bili neupotrebljvio spori i crpeli baterije, stavio im stock based debloatovane custom romove, i teleofni proradili ekstra, i brzo, i duže trajala baterija posle toga. Ja sam slično Zverku koristio uvek prošlogodinšnji, ili čak pretprošlogodnišnji flagship ili nešto gornja-srednja klasa od Huawei/Honor, P9, P10, Honor 9, Mate 10 lite, kratko neki Mate 20 pro za prodaju (vrh!), sada P20 i Honor 10 što je isti đavo, i sve je to uvek savršeno radilo. Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 17, 2020 Report Share Posted August 17, 2020 1 hour ago, Zwerko said: Ne znam šta je tačno problem, ali mislim da ima veze kad odebereš Srbiju prilikom otvaranja naloga na App Store u startu (što ti sigurno nisi radio 🙂 Ne bih ni znao nego neki klinac iz komšiluka kupio iPhone i kao "jel možeš ra mi instaliraš Youtube aplikaciju, nema je na App Store" i ja već kao ono ala su današnja deca retardirana, kad ono stvarno nema 🙂 I onda mora neke budževine da menjaš region i ne znam šta već, bukvalno se napatih. I ok, to je verovatno vezano za to što je Srbija tek od skoro dostupna kao zemlja, ali zamisli koliki će tek pakao da nastane kad budu morali da jailbreakuju telefon da bi igrali Fortnite 🙂 znam to za regione, to stoji, tako si morao recimo spotify da instaliraš dok nije došao u srbiju zvanično. sad da me ne mrzi da probam da menjam kad sam opet prebacio na nemačku zbog nekog testiranja proverio bih da li ima YT na srpskom 🙂 16 minutes ago, millanče said: Samsung ima neke dubiozne apdejte koji skenjaju telefon tačno malo po isteku garancije. Da ne ulazim koliko su i šljamovi sa samom konstrukciojm telefona, gde kao da je namenski konstrusan da ekan pukne i na najmanji pad. Šta reći kad kupiš nov Samsung u 2020. i ne može da se ukloni preinstalirani Facebook i brdo drugog bloata. Prošle godine (ili pretrošle?) sam se igrao sa nekim S5 i S6, koji su bili neupotrebljvio spori i crpeli baterije, stavio im stock based debloatovane custom romove, i teleofni proradili ekstra, i brzo, i duže trajala baterija posle toga. skroz se slažem da samsung roka bloatware na svoje telefone, iskusio sam to i sa ovim tabletom i sa ovim note telefonima, pisao sam čak i o tome na forumu ali kako bih ti rekao, ne mogu ja da tražim opravdanje za android i telefon u tome što proizvođač roka bloatware - ja hoću kompletan proizvod da mi radi a ne da moram da stavljam custom rom da bih "video pravu brzinu". Što, da imam 15-20 god ili da me drži taj entuzijazam bih verovatno i uradio jer mi je to zabavno, ali sad prosto nemam više taj poriv. Treba mi produkt (!) za koji ne moram da razmišljam da li mi radi kako valja do trenutka kad želim da ga zamenim a ne do trenutka kad on krene da koči i baguje 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted August 17, 2020 Report Share Posted August 17, 2020 Ma kakav entuzijazam, najbolje još se zajebavati sa custom romovima :) Zato i kažem, bio sam "unutar" mnogih Samsunga, Ajfona i Huawei-ja, i podjednako omrzao i Sljamsung i Jabuku, a nekako zagotivio Huawei, nekako su najviše "fer" u odnosu kvaliteta/trajnosti/cene. Cenim da je Xiomi još povoljniji i bolji, mada manje iskustva imam. Zbog toga mi je baš bedak sa ovim glupostima sa USA i Google. Verovao ili ne, oni su zaista izbacivali update koji stvaro ubrza fon i produži vek baterije :o To za Apple što pričaš i ima i nema smisla, sve zavisi od konteskta i korisnika. Jedino ako baš planiraš da koristiš iPhone 4-5 godina, i da na pola tog perioda Apple u platiš sramotno visoku cenu za ovlašćenu zamenu baterije i još nečeg što će sigurno riknuti u tom periodu (ploče im se kvare koliko i sve ostale marke, ako ne i više!), ok, onda to pije vodu, go for iPhone, onda ti i tih 4-5 godina garantovanih update-a znače dosta, pretpostavljam. Ako planiraš menjati fon na svakih 1.5-2.5 godina, stvarno je svejedno koliko godina će biti ful podržan softverski, da li 2 ili 5. E, sad, ako je Dule za to da vozi 4-5 godina, neka uzme jabuku, samo ne novi SE pls 😄 Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbds Posted August 17, 2020 Report Share Posted August 17, 2020 Ja mogu da preporučim Huawei p20 pro. Imam ga dve godine, i zaista sam zadovoljna. Baterija okk traje, brzo se puni (~1h), fotografije možeš da vidiš na fbu. Jedini minus je što nema audio 3.5mm ulaz nego su sluške na c port, ali uz telefon ide kablić premošćavanja tog probl. Quote i'm not fat, i'm just easy to see.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 17, 2020 Report Share Posted August 17, 2020 4 minutes ago, millanče said: Ma kakav entuzijazam, najbolje još se zajebavati sa custom romovima 🙂 Zato i kažem, bio sam "unutar" mnogih Samsunga, Ajfona i Huawei-ja, i podjednako omrzao i Sljamsung i Jabuku, a nekako zagotivio Huawei, nekako su najviše "fer" u odnosu kvaliteta/trajnosti/cene. Cenim da je Xiomi još povoljniji i bolji, mada manje iskustva imam. Zbog toga mi je baš bedak sa ovim glupostima sa USA i Google. Verovao ili ne, oni su zaista izbacivali update koji stvaro ubrza fon i produži vek baterije 😮 koliko te plaćaju kinezi strani plaćeniče i domaći izdajniče! još ćeš da kažeš i da 5G nije proizveo koronu. 4 minutes ago, millanče said: To za Apple što pričaš i ima i nema smisla, sve zavisi od konteskta i korisnika. Jedino ako baš planiraš da koristiš iPhone 4-5 godina, i da na pola tog perioda Apple u platiš sramotno visoku cenu za ovlašćenu zamenu baterije i još nečeg što će sigurno riknuti u tom periodu (ploče im se kvare koliko i sve ostale marke, ako ne i više!), ok, onda to pije vodu, go for iPhone, onda ti i tih 4-5 godina garantovanih update-a znače dosta, pretpostavljam. Ako planiraš menjati fon na svakih 1.5-2.5 godina, stvarno je svejedno koliko godina će biti ful podržan softverski, da li 2 ili 5. sad ću da ureknem, ali svaki iphone koji imam radi i dalje bez obzira na godište. ne planiram da ga koristim 4-5 godina, ali bih voleo da mogu da koristim na primer 3 a da ne razmišljam. nisam primetio da je baterija na 5s nešto puno oslabila u odnosu na neke prve periode, a na XS evo već još malo pa dve godine radi sasvim ok čak može da izdrži i do dva dana kad nekad zaboravim da dopunim uveče, bez battery savera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted August 17, 2020 Report Share Posted August 17, 2020 "plaćaju" me posredno, tako što prave ok teleofne koje se isplati otvoriti, srediti i popraviti ili prodati dalje, za raziliku od Sasmunga i Jabuke 😄 Sve te novije Ajfone, od desetke na ovamo, ko može da priušti, i želi da proba i i/ili zna da je to za njega - go for it! (Osim XR i SE, naravno) 1 Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted August 17, 2020 Report Share Posted August 17, 2020 Kontam da i za Huawei i za Iphone vazi isto - kada jednom probas, tesko je da posle promenis misljenje. Ja od kako sam sa Soni Xperije pre 4 god presao na Huawei (p10 plus), nemam nameru da se vracam na nesto drugo, pa makar i ne koristio google servise u buducnosti(sve ima alternativu ili zaobilaznicu). Zamenio sam ga ove godine, cisto zato sto mi dunulo da uzmem nesto sa jos boljom kamerom, i uzeo P30 PRO. Baterija vrhunska, 2 dana lagano sa konstantnim koriscenjem, kamerom (fotkam i snimam klince non stop), bluetooth povezan na Mi Band, igrice na wc solji, itd. O kameri ne treba trositi reci, bilo o zoom funkciji, ili o tome da u potpunom mraku gde golim okom ne vidis nista, uslikas i vidis jasnu sliku, i sve boje jasno 😄 Glas za Huawei! 1 Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 17, 2020 Author Report Share Posted August 17, 2020 Hmm vidim p30 za sad vodi heh...a recite mi kako funkcionise taj virtuelni dual sim kod fonova koji nemaju dva mesta...za drugu karticu ukucas broj i pin i mozes da koristis ili kako? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 17, 2020 Report Share Posted August 17, 2020 2 hours ago, Dule_smor said: Hmm vidim p30 za sad vodi heh...a recite mi kako funkcionise taj virtuelni dual sim kod fonova koji nemaju dva mesta...za drugu karticu ukucas broj i pin i mozes da koristis ili kako? evo ti kako radi u VIPu, na srpskom, kapiram pojasniće - https://www.vipmobile.rs/privatni/ponuda/e_sim 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 18, 2020 Report Share Posted August 18, 2020 14 hours ago, Dule_smor said: Hmm vidim p30 za sad vodi heh...a recite mi kako funkcionise taj virtuelni dual sim kod fonova koji nemaju dva mesta...za drugu karticu ukucas broj i pin i mozes da koristis ili kako? Moja žena je isto skoro uzela P30 Pro i vrhunski je telefon, pogotovu po pitanju kamera i baterije. Međutim malo je poveći, ako ti je bitno da ti je manji onda možeš da baciš pogled i na običan P30 - u suštini malo slabija baterija i slabije zoom sočivo na kameri, ostalo je sve maltene isto a tipa veličine je kao Nexus 5X. Izbegni samo Lite varijante pošto su to generalno budžetski telefoni samo su ih stavili u istu seriju da uzmu pare na brend :) 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted August 18, 2020 Report Share Posted August 18, 2020 (edited) P30 "srednji" (ni Lite ni Pro) je zver, nadam se da mu je cena sad pala dovoljno, drug ima i prezadovoljan je. Ekran je vrhunski, OLED je, pazi da ne ispustiš jer je ekran skup kao da je Samsungov :) To je bukvalno jedina "mana" koju sam mu ja našao iz ove moje malo pomerenije perspektive 😄 Edited August 18, 2020 by millanče 1 Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted August 18, 2020 Report Share Posted August 18, 2020 (edited) Ma samo narucis sa aliexpresa nekoliko rezervnih zastita za ekran, bumper, i miran si. Moj pada non stop, klinac ga baca, i za sad (da kucnem u drvo), jos je citav! Inace, za dual sim, ne znam kako funkcionise taj virtuelni sim, ali u p30 pro (a verovatno i obicnom) imas dva slota, ja tako koristim srb i ch karticu, i sve sljaka super, tako da laganeze. E i da, nek me ispravi neko ako gresim, ali Huawei valjda izbacio i nove p30 pro, koji su jos nabudzeniji, a isto podrzavaju google. Valjda, ako izbacis isti telefon, samo novu verziju, to i dalje spada u isti telefon, i mogu da koriste te servise koje je koristio originalan. Mislim da je nesto skuplji, ali ne preterano. Edited August 18, 2020 by sttevann Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 18, 2020 Report Share Posted August 18, 2020 Ima i neka novija verzija ali je valjda glavna razlika da ima samo verzija sa 8GB memorije, ne i sa 6 i druge boje, ništa baš suštinski... U smislu možda bolje juriti stariji po boljoj ceni ako se nađe. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted August 18, 2020 Report Share Posted August 18, 2020 refurbished iphone se 2016 128 gb za 150 eura Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 18, 2020 Author Report Share Posted August 18, 2020 A sta mislite o Pixel 4a ili Oneplus Nord? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 18, 2020 Report Share Posted August 18, 2020 Pa evo ih u mom prvom postu :) Edit: A pošto si već u Švabiji a ne ovde i pošto si već koristio Nexus uređaj ja bih ti preporučio da baciš pogled na Google Pixel 4a - mid-range uređaj, mislim da će odgovarati tvojim potrebama, zapravo je manji od Nexusa, dobijaće updateove i sl prvi, ima solidnu kameru za slikanje panorama. Koliko vidim nije nešto spektakularan što se tiče baterije, ali kao što rekoh od kad ima taj fast charge meni to baš i nije toliko presudno. Jedino što vidim da nema dual sim, ali uvek srpsku karticu možeš da ostaviš u Nexusu Ili ako ti je to baš bitno onda verovatno bolje nešto tipa Xiaomi Mi 10 Lite ili OnePlus Nord koji koštaju slično ali su malo veći po dimenzijama, osim ako nisi baš rešio da daš 1000 eur za neki flagship.Ja mislim da bi tebi Pixel 4a po svemu što sam pročitao na netu (nisam ga video uživo) bio super telefon, i po dimenzijama i zbog operativnog sistema i svega ostalog. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post f4ts0 Posted August 18, 2020 Popular Post Report Share Posted August 18, 2020 jel neko stvarno misli da ce Dule da poslusa savete?? Nakon svih saveta kupice CUBOT X20Pro Smartphone, i zaliti se kako ima losu kameru 1 1 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 18, 2020 Report Share Posted August 18, 2020 11 hours ago, sttevann said: E i da, nek me ispravi neko ako gresim, ali Huawei valjda izbacio i nove p30 pro, koji su jos nabudzeniji, a isto podrzavaju google. Valjda, ako izbacis isti telefon, samo novu verziju, to i dalje spada u isti telefon, i mogu da koriste te servise koje je koristio originalan. Mislim da je nesto skuplji, ali ne preterano. da to im je kao workaround, pod istim imenom budže neke novije verzije da izbegnu ban. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted August 19, 2020 Report Share Posted August 19, 2020 9 hours ago, f4ts0 said: jel neko stvarno misli da ce Dule da poslusa savete?? Nakon svih saveta kupice CUBOT X20Pro Smartphone, i zaliti se kako ima losu kameru I zaliće se što mu je usporio malo u 2024. I biće iznenađen kad bude crkao 2026. Trebalo je bar 7-8 god da sastavi 😄 Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted August 21, 2020 Report Share Posted August 21, 2020 iz licnog iskustva mogu ti preoprucim p30pro, ali ubija telefon u svakom smislu sto se tice svakodnevnog rada i drndanja, baterija top, fotke isto ako bude radio kao sto sada radi vec dve godine star p20pro koji sam prosledio zeni bicu prezadovoljan (zaista nije cudo sto su banovali 40 seriju) inace sam potegao matoriji HTC 10 i dao je cerki, mob radi porpilicno dobro, doduse bez fejsbuka 😄 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted August 25, 2020 Report Share Posted August 25, 2020 (edited) On 8/18/2020 at 11:20 AM, sttevann said: E i da, nek me ispravi neko ako gresim, ali Huawei valjda izbacio i nove p30 pro, koji su jos nabudzeniji, a isto podrzavaju google. Valjda, ako izbacis isti telefon, samo novu verziju, to i dalje spada u isti telefon, i mogu da koriste te servise koje je koristio originalan. Mislim da je nesto skuplji, ali ne preterano. Definitivno se dovijaju za google, evo nabavili smo za firmu nove Honor 9X lite... Kad ja vidim piše JSN na poleđini, a znam da je JSN Honor 8X. Telefon ima frejm i ekran Honor 8X starog (što je ok), čipset je neki noviji sigurno, ali ga umesto Kirin 710 zovu 710f. Modernije su kamere, otvarao ga nisam ali sigurno je ista baterija kao i Honor 8X, a to je ista kao i Mate 20 lite. Ono što me buni najviše je da li su dobili da smeju google na njega da stave zato što su ga načelno nazvali kao Honor 9x pa samo dodali lite, ili su google zadržali što su mu dali oznaku modela JSN-L21, što je u stvari Honor 8X? Telefon nema veze sa Honorom 9x osim imena, fizički je u stvari stari 8x spolja ekranom a verovatno i bateirjom, samo je iznutra pojačan za moderniji hardver i nosi oznaku modela istu kao i 8x - JSN. Fizički je pre neki Honor 8X - S, ili plus ili whatever. Bedak što se tako radi. Edited August 25, 2020 by millanče Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted August 25, 2020 Report Share Posted August 25, 2020 On 8/16/2020 at 6:12 PM, millanče said: @FATAMate 20 pro je apsolutno čudo jedno neverovatno od fona 😄 Telefon bukvalno przi! Jesam se zajebao i uzeo ga kad je tek izasao pa sam za telefon i sat koji sam dobio uz njega izdvojio 72 soma kroz 2 godine dok je prosle bio isto uz ugovornu obavezu oko 40 soma... Ali jbg mislim da te novce bukvalno necu dati ni za jedan telefon u buducnosti. Ne vidim sta bi mogli puno da se unapredi osim baterije da mi opravda neko izivljavanje. Na temu telefona treba mi savet. Kevi istice UO pa bi da uzme neki telefon jer joj Redmi 6 polako skapava. Ici ce na zmaj tarifu gde dobija 10gb za YT i 10gb za surf pa bih joj uzeo nesto za dinar ili uz minimalnu doplatu. Recimo da su u opciji Honor 20E, Honor 9X, Redmi note 8 pro, Redmi Note 8t, Redmi note 9, Redmi note 9 pro. Jel vredi nesto od pomenutih telefona ili bolje potraziti srecu na nekom drugom mestu? Procitah sad da ovaj Redmi 9 pro zelene boje ima neki bug gde kamera fasuje gomilu prasine, ali pitanje je koji je to procenat... Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted August 26, 2020 Report Share Posted August 26, 2020 @FATA Od toga što si nabrojao - imam ortaka koji je prezadovoljan sa 9X, mada možda mami to bude preveliko, ako je od tih tipova. Primetno je veći od 8x, koji je ogroman bio. Jedino što za Xiaomi mogu da kažem je da nema greške kad je u pitanju odnos peformansi, cene i kvaltieta, šta god da uzme. Taj već pomenuti Honor 9X lite je provereno dobra kombinacija ekrana i baterije od 8X, sa unapređenim hardverom unutra, ni sa tim ne bi smelo biti greške. Ti ekrani i baterije koje je nasledio od 8X su se već pokazali :) Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 31, 2020 Author Report Share Posted August 31, 2020 On 8/18/2020 at 11:20 AM, sttevann said: E i da, nek me ispravi neko ako gresim, ali Huawei valjda izbacio i nove p30 pro, koji su jos nabudzeniji, a isto podrzavaju google. Valjda, ako izbacis isti telefon, samo novu verziju, to i dalje spada u isti telefon, i mogu da koriste te servise koje je koristio originalan. Mislim da je nesto skuplji, ali ne preterano. sad videh, ovde su nekih 100ak jura skuplji ti novi sa 256GB od starijeg p30 pro...ali mislim da je i stari model sasvim ok...dvoumim se izmedju pixel 4a i p30 pro, videcu jos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts