Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme


Recommended Posts

MIDNIGHT IN PARIS

midnight-in-paris.jpg

Sjajan minimalistički uradak Vudi Alena o američkom piscu koji prolazi kroz kreativnu blokadu, i zajedno sa verenicom (Rejčel MekAdams, mrnjauuuuu) odlazi u Pariz kako bi pronašao inspiraciju. Tamo upada u neku varijantu pozitivne Zone Sumraka, gde se vraća u 20-e godine prošlog veka i počne da se druži sa svim viđenijim umetničkim njuškama iz tog perioda (Skot i Zelda Ficdžerald, Ernest Hemingvej, Pablo Pikaso, Salvador Dali i drugi), dešperatno se trudeći da u tom svetu ostane po mogućstvu zauvek. Gluma je odlična (Oven Vilson za divno čudo uopšte ne smara, dok su znalački snimili Rejčel MekAdams iz uglova iz kojih seva njena preterano dobra zadnjica), povremene minijature sjajne (Edrijen Brodi kao Salvador Dali fantastično podseća i sjajno zvuči), i cela stvar ima taj neki setno-sretni šarm, uz sjajnu poruku na kraju.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Mene je Midnight in Paris odusevio, jednostavno svaka scena mi je bila savrsena. Verovatno sam bio u takvom raspolozenju, da ne pamtim kad sam imao takve reakcije na neki film.

Iako mi je oven vilson iritantan, u filmu mi je bio perfektan.

Verovatno sam previse subjektivan, ali jednostavno mene je bas potrefio film.

There are no miracles, there is no such thing as fate. Nothing is meant to be.

Link to comment
Share on other sites

одгледао и "Ужасне шефове". сочно сам се исмејао, не памтим кад сам се скоро тако смејао, мада је сценарио понекад натегнут до ретардираности, готово као у "Грин хорнету", само не тако као "кул ретардирано", већ само плејн ретардирано.

Спејси на нивоу, Џени се враћа на велика врата.

i realno, Anđelina može da joj duva po pitanju očuvanosti i sadašnjeg izgleda

жао ми је што морам да се сложим са констатацијом о Енџи, али изгледа да је тешко бити и моја муза и Бредова риба истовремено. Коле би ме разумео.

:)

и мени се чини да ће ускоро бити расписан конкурс за промену мог десктопа на послу.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

Bogme Andjelina uopšte nije matora, čak je još devojka, tridesete podpadaju pod mladost :)

Ali se sve jedno raspala, sva je suva i ima nekakav izmučeni izgled. Mnoge poznate ribe koje su solidno zašle i u 40.-e danas izgledaju mnogo bolje i svežije od nje.

Edited by Никола В Савић

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

The Change-Up

TVrKY.jpg

Zabavna komedija, jedna od boljih ove godine. Dvojici dugogodišnjih prijatelja se ispuni želja da se zamene jedan sa drugim - jedan je karijerista sa ženom i decom i brdom stresa, drugi je poremećeni blejač. U principu ništa što već nije viđeno, ali dobra glumačka postava i zanimljive fore drže pažnju do kraja.

Link to comment
Share on other sites

detail.jpg

Captain America

Moj najomrzeniji lik u celom marvelovom univerzumu.

Upalio sam film sa idejom da ga mrzim, ali nisam mogao.

Skroz je zabavan, drzi paznju, nije masterpiece al je sasvim dobra zabava

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Link to comment
Share on other sites

^^^ Idealan film za jedno subotnje matine prepodne, ali mu nekako fali epičnost koju ovakav film treba da ima (mada je i sam koncept, čak i kad se uzme u obzir vreme nastanka, prilično teško prodati, što su ovde uspeli). Osim tog mlakog finala i utiska da je Crvena Lubanja nekako previše flat, nezanimljiv i nestrašan kao negativac, sve ostalo je prilično uspelo, naročito prva polovina filma dok još ne postane Kapetan Amerika (plust što su i tehnički fantastično odradili većinu vremena, tek se sporadično primećuje da tu nešto ne štima u glava/telo smislu). Da Spilberga nije boleo kurac, ovako bi nekako Indijana Džons 4 trebao da izgleda (čak ima i sjajna referenca na Otimače na početku filma).

Edited by Pipboy

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

12wa6.jpg

12

stvarno dobar, ne sećam se kad je cela postava toliko sabila u filmu ko ovde. dobro napisan i odlično izrežiran, što je bio hod po ivici s obzirom da je rimejk (madato možda nije adekvatna reč) velikog klasika

dosta kasnish stijo!! :))

Link to comment
Share on other sites

@"The Revelation Of The Pyramids"

С обзиром да се највише бави приказима великих аномалија у нашем схватању античке историје, и оне која јој претходи, документарац је одличан за почетак онима који би можда касније нешто више хтели да знају. Да се не води књигом, могао би да се прошири са још гомилом мајндфак момената, као што су

Тијанавако, Боливија

Исто астрономски резонује као грађевине поменуте у документарцу.

300px-Zonnepoort_tiwanaku.jpg

Tiwanaku_012.jpg

tiwanaku-bolivia-i-resti.jpg

Балбек, Либан

Као и неки, изграђен на остацима и рушевинама много старијих грађевина, у основи неки камени блокови прелазе и хиљаду тона.

BaalbekQuarryMegalith.jpg

BaalbekBacchusTemple.jpg

Деринкују, Турска.

Моја апсолутни фаворит. Зашто? Па зато што сам само читао о оваквим местима на замљи, односно испод земље, а онда и сазнао да је јавности познато овакво чудо!

derinkuyu.jpg

1172870975_dee256fb0c_o.jpg

dsc_00101.jpg

Систем вентилационих канала је невероватан подухват. Мислим да има само један снимак од пар секунди на коме се види како изледају, прецизност израде је фасцинантна. На последњој слици се виде камена врата, која се затварају изнутра.

Јако ми се допада што су поставили питање правих градитеља, пирамида у Египту рецимо. Приметио сам да многи, иако су одбацили званичну теорију, ипак им остане део ње који се односи на творце. Лепо су приказали огромну, и јако битну повезаност са астрономијом, али нису то да нека места представљају и звездану мапу, Гиза плато Орион појаса на пример, или један комплекс пирамида код Маја, сазвежђе Плејаде.

Велика штета што нису урадили приказ гомиле слепих ходника у Великој пирамиди, израђених на најфинији начин, толико уски и непрактични да се по страни оставио покушај њиховог објашњења. А највећа замерка је утисак који документарац при крају оставља, у питању је опет прогнозирање мрачне и неизбежне будућности, што је можда и његова сврха. Да се ради о продукцијској кући као што су NGC, Discovery, History Channel, BBC, па да се одмах отклони сумња, она ће остати само то за сада.

Када сам већ ту, серијал Ancient Aliens је приказао гомилу супер ствари, но њихово тумачење је често смешно колико је манипулативно.

одгледао сам овај филм. да се одмах разумемо, математика ме није фасцинирала, као ни пројектовање. оно што ме и даље фасцинира је изведба градње. не верујем да је пирамида изграђена за 20 година. међутим, и поред фантастичних сразмера и очигледне бриљантности, неке конотације су натегнуте. на платоу Гизе, као и у мојој кухињи можеш да нађеш много углова и сразмера које су фасцинантне.

филм је претенциозан и пропагандистички, што се види из избора гостију, као и из избора њихових одговора, треба да испадне да су египтолози малоумни кретени-завереници, а продуценти и режисери филма пионири истине. да не живим у 21. веку и да не знам што знам, скакао бих около као мало дете са свим тим "сазнањима".

издвајам као фасцинантно:

1. метар

2. други екватор

3. 8 страна пирамиде

4. пи и златни пресек

5. симетрију блокова

не фасцинира ме:

1. прецизност

2. математички односи и сразмере

одбацујем:

1. хеликоптере, подморнице и тенкове

2. "део неке машине" који је у ствари нека ваза

3. доказе из "дијалога"

3. неке доказе у сразмерама

остаје ми као неодговорено, а интригантно:

1. сама градња

2. конотација на ширем плану

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...