manson Posted December 15, 2022 Report Share Posted December 15, 2022 https://www.bbc.com/news/business-63975270 Quote Some security rules on liquids and items such as laptops in airport hand luggage will be scrapped in 2024. The government has set a deadline of June 2024 for most UK airports to install new high-tech 3D scanners, that show more detailed images of baggage. The changes will see the 100ml liquid rule increased to two litres and mean passengers won't need to remove electrical items from bags at security. A previous installation deadline was pushed back due to the pandemic. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 20, 2022 Report Share Posted December 20, 2022 On 12/15/2022 at 12:05 PM, manson said: https://www.bbc.com/news/business-63975270 Ovo je zapravo neko pravilo koje vidim da su krenuli da primenjuju već nekoliko godina unazad ali izgleda zavisi kako gde. Znam da sam u USA dal' 2019 ili 2020 pre pandemije išao i eksplicitno su rekli da se ne vade ni tečnosti ni elektronika iz ranca, a imao sam i neku flašu vode od 0.33 i nikakav problem nisu pravili. Po Evropi ne mogu da se tačno setim ali negde takođe ne traže da se vade stvari iz ranca a kod nas na aerodromu otkad su promenili da je security sad odmah pre pasoške kontrole takođe više ne traže da se vade laptopovi i elektronika iz torbe, ali mislim da pravilo za tečnosti i dalje stoji, mada nisam siguran jer obično ne nosim ništa tog tipa sa sobom. Za elektroniku još mogu i da razumem da "blokira" da se vidi sve šta je unutra i šta god, ali za tečnosti mi je uvek bilo presmešno pravilo a da ne govorimo što te sprečava da poneseš vodu sa sobom ili ako slučajno imaš normalna a ne neka mini pakovanja za parfeme, paste za zube i tome slično. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted December 20, 2022 Report Share Posted December 20, 2022 Ja od kad putujem sa decom, dve velike flajke vode, samo kazem za decu su, oni kao ok sve 😄 Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 20, 2022 Report Share Posted December 20, 2022 38 minutes ago, sttevann said: Ja od kad putujem sa decom, dve velike flajke vode, samo kazem za decu su, oni kao ok sve 😄 na skeneru na aerodromu? svaka čast 🙂 nisam primetio da ikome popuštaju za to na tim proverama, mada znam da ima neka fora za dečije stvari i lekove da postoje izuzeci, možda voda za decu spada pod to 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted December 20, 2022 Report Share Posted December 20, 2022 Pa da. Doduse, malo sam preterao mozda, ne nosim velike flase, ali uvek je jedna ona veca evian, od 750ml valjda, i jedna decija flasa od 750ml. Ranije su mi redovno bacali, ali od kako sam sa decom, neretko se desi da ni ne pitaju, niti ja pominjem, samo pretpostave da je za klince, i to je to. Level up ce biti da se u tu evian sipa 750ml neke loze ili dunje 😄 2 Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted December 20, 2022 Report Share Posted December 20, 2022 pa to moze bez problema Kolima audijem Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 20, 2022 Report Share Posted December 20, 2022 2 hours ago, sttevann said: Pa da. Doduse, malo sam preterao mozda, ne nosim velike flase, ali uvek je jedna ona veca evian, od 750ml valjda, i jedna decija flasa od 750ml. Ranije su mi redovno bacali, ali od kako sam sa decom, neretko se desi da ni ne pitaju, niti ja pominjem, samo pretpostave da je za klince, i to je to. Level up ce biti da se u tu evian sipa 750ml neke loze ili dunje 😄 samo evian! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 20, 2022 Report Share Posted December 20, 2022 pa to moze bez problema Kolima audijemNe vadis doktora i njegov audi iz usta u bilo kojoj prilici, svasta bi covek pomislio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 6, 2023 Report Share Posted January 6, 2023 Koje će ovo ludilo da bude kad se skapira koliko zapravo agencija ne može da vrati pare ljudima: Quote Агенције дугују путницима шест и по милиона евра, шта ако не врате новац Од 1. јануара туристичке агенције почеле су да враћају новац за путовања нереализована због ковида 19. Рок за то је 1. фебруар, али су, кажу у Јути, могућа и кашњења. Шта ако агенција не врати новац? Укупно око шест и по милиона евра остало је да туристичке агенције врате путницима који нису желели да искористе заменске ваучере за путовања добијене још током пандемије. То значи да није реализовано више хиљада путовања. Рок истиче 1. фебруара. До сада преко 30 тужби Има путника који су одмах желели новац, а чекају га већ две године. Процењује се да је зато покренуто више од 30 тужби против туристичких агенција. Није сигурно, кажу у Јути, да ће дуговања према путницима сви моћи да измире до 1. фебруара. "Ако се не исплати до 1. фебруара, агенције улазе у проблем и могу бити кажњене и треба бити стрпљив. Имамо агенције које имају велики повраћај и технички је тешко изводљиво, јер до половине јануара нећемо ни радити, платни промет такође ради тек од 9. јануара. Тако да може да се деси да ће оне агенције које имају већу суму да врате мало каснити", каже Сеничић. Ако туристичка агенција до сада није контактирала са вама у вези са заменским ваучером, препорука упућених је да их ви позовете и распитате се о томе како да га искористите или добијете новац назад. У случају да агенције не врате новац у року, грађани могу да се обрате туристичкој инспекцији или покрену судски поступак. Пракса је показала да такви случајеви могу да трају годинама. Kao ima osiguranje, ko zna kad će to osiguranje da isplati, šta će biti sa sudskim postupkom, koliko će agencije da zavlače. I ceo koncept toga da agencije ne moraju da vrate pare nego kao imaš mogućnost da letuješ 3 godine unazad je luda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 6, 2023 Report Share Posted January 6, 2023 "Platni promet radi tek od 9. januara" - koja glupost :)) 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 6, 2023 Report Share Posted January 6, 2023 ma, ja čekam iz banke neke izvode koji "evo biće, samo ima puno zahteva pa molimo za strpljenje", a ustvari ova što to izdaje spojila praznike kapiram. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted January 6, 2023 Report Share Posted January 6, 2023 Ma guzva je, premalo filijala i zaposlenih. Meni danas u Komercijalnoj odradili sta je trebalo bas brzo. Doduse bio sam oko 9:15 kod njih. Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 6, 2023 Report Share Posted January 6, 2023 36 minutes ago, absolute said: Ma guzva je, premalo filijala i zaposlenih. Meni danas u Komercijalnoj odradili sta je trebalo bas brzo. Doduse bio sam oko 9:15 kod njih. ja ušao u AIK jer baba tamo ima račun, dva šaltera ali jedan je za AIK drugi za "novu aik" (aka stara sber) i ta je prazna, ova aik ima 10 ljudi i naravno ono baba pita kad je poslednji put dizala pare pre ovog što je danas došla i koje joj je povećanje i šta god sve ne. Instant sam se smorio 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted June 1, 2023 Report Share Posted June 1, 2023 On 5/8/2022 at 3:07 PM, Dule_smor said: Rezervisah Rodos 7 dana krajem juna, direktan let iz BGa, hotel u centru, obe plaze na manje od 5 min. Jos samo da vidim tamo kad dodjem da uzmem rentacar 3-4 dana i bmk! dulo daj neke informacije sa Rodosa, kako ti je bilo, da l' bi isao opet, koliko je rentakar obavezan, kakve su plaze i gde imaju dobru metaksu? zahvaljujem o/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Dule_smor Posted June 1, 2023 Popular Post Report Share Posted June 1, 2023 Poy...za Rodos sve preporuke, to mi je jedan od najboljih odmora bio...ostrvo je prelepo, pravi Mediteran, toplo i cisto more, duga istorija, stari grad i tvrdjava kidaju itd...obavezno uzmite rentacar, ostrvo je malo i moze svasta da se obidje i vidi od plaza...oko 30-40 evra je neki manji auto po danu da se iznajmi...severozapadni deo ostrva je vetrovit, ali je voda tu blago toplija, jugoistocni je miran, sa blago hladnijom, ali kristalno cistom vodom...preporuka za plaze pored gradske: Kalitea, Faliraki, Tsampika, Lindos obavezno i to obe plaze, jedna je u uvali, vrh izgleda...plus tvrdjava Lindos gore, pogled kida...i na krajnjem jugu Prasonisi plaza, velika pescana i vetrovita, puno je onih surfera...ali ima zanimljiv fenomen, kad je plima odseca se sam juzni kraj poluostrva i postaje ostrvo sa 30 metara plitke vode izmedju koja je kao reka jer vetar duva bas jako tako da bukvalno ne moze covek da stoji u mestu u morskoj vodi koliko brzo tece U ovom hotelu sam bio, lokacija ne moze biti bolja, obe gradske plaze na manje od 100m, pogled na more, savrseno...sobe su male, ali sasvim ok, imaju klimu, ciste redovno itd: https://goo.gl/maps/D9dRirq3FuvgEP33A Prekoputa je ova kafana, vrhunska klopa i ledeni Mythos, nema bolje...plus brat Grk konobar navija za Crvenu Zvezdu:D https://goo.gl/maps/wzanvEMPNiuW5Esu8 i tako, pisi sta te jos zanima...ps, taxi od aerodroma je 20ak evra, prilicno je prometan aerodrom, a nije veliki, tako da znaju da budu guzve...Turska je na 10ak km, ima tura brodom do Marmarisa...definitivno bih se vratio ponovo tamo:) pps, naravno zbog logistike je ostrvo skuplje od kontinentalne Grcke, cene po restoranima, marketima i pumpama su do 20% vece nego na kopnu 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 2, 2023 Report Share Posted June 2, 2023 12 hours ago, evgeniy said: dulo daj neke informacije sa Rodosa, kako ti je bilo, da l' bi isao opet, koliko je rentakar obavezan, kakve su plaze i gde imaju dobru metaksu? zahvaljujem o/ Sve ovo što kaže Dulo s tim što bih Prasonisi stavio na listu kao "a must". Isto i ovo za rent-a-car. Put je običan 50kmh pa ako zabodeš iza autobusa može da bude muka da ga prestigneš, ali drugi put nemaju. Ako nisi u zentu da voziš kvad npr (ako ne umeš da voziš motor) i to bih čak preporučio kao opciju - ne znam koliko vas ide i to sve. Ako nisi od onih što zabodu plažu ispred hotela i kul ti je (što je takođe legit) kola (ili kvad) moraš da uzmeš - bus prevoz je znatno sporiji i sa većoj gužvom. Ja više volim ovu vetrovitu stranu jer volim talase, ali opet, svakom svoje. Znam inače dva različita seta ljudi koji već 20 godina idu samo na Rodos, meni je to pomalo ludo 🙂 ali govori ponešto 🙂 Imaš i ostrvo Simi, idu brodići do njega sa Rodosa, to bih ti preporučio definitivno za jednodnevni izlet, jer je mnogo simpatično! Inače je fora kod Rodosa da ima ekstremno malo kišnih dana i oblaka godišnje, tako da najčešće tu nemaš problem čak i ako ideš pre ili posle sezone. I ona dolina leptirova ako vam ponude to ti je rizično jer možeš da ih vidiš u specifičnom trenutku/periodu pa možeš da se totalno razočaraš! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted June 2, 2023 Report Share Posted June 2, 2023 (edited) hvala drugari \o/ idemo samo nas dvoje, gotivimo da blejimo, da ronimo i laganu atmosferu. zurke, kokteli i smaranje po klubovima sa pijanim englezima do 3 ujutru ostavljamo nekoj drugoj ekipi. pre svakog putovanja pravim svoju neku mapu sa zanimljivim mestima za posetiti, klopom, plazama, istorijskim lokacijama, itd, pa bih najverovatnije uzeo rentakar barem 4-5 dana da dinamicno obidjemo ostrvo, a ovo ostalo bi bila bleja po gradu i lokalnim plazama. koliko videh na brzaka, u gradu objektivno postoji samo ona "jedna" plaza skroz na severu, gde je podeljeno na vetrovitu i mirnu stranu, za sve ostalo bi trebalo juriti neki prevoz/iscimati se malo vise? svakako mislim da nas je Rodos vec kupio jer dugo nismo isli na neko ostrvo, plus grcko more realno najvise kida, pa mislim da smo vec odlucili 😆 Edited June 2, 2023 by evgeniy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Dule_smor Posted June 2, 2023 Popular Post Report Share Posted June 2, 2023 Tako je, to je prakticno jedna plaza podeljena na dve strane onim rtom...na istocnoj strani ima u moru skakaonica napravljena, ko voli da skace 😄 Mene je najvise odusevila tvrdjava i stari grad, bukvalno samo sto se iza nekog ugla ne pojavi cikica u mantiji i kaze stay awhile and listen! Ali deru sa cenama na tvrdjavi, plus vole da zajebu kao pravi Grci cigani. Seli u neki kafic da odmorimo i ajd kao jedno pivo da uzmemo. I pita konobar jel veliko, kazem veliko. Otisao u WC, vracam se, on doneo onu cizmu od 2 litra...nisam hteo da se svadjam, pa popih nekako na silu sve 😄 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 2, 2023 Report Share Posted June 2, 2023 32 minutes ago, evgeniy said: u gradu objektivno postoji samo ona "jedna" plaza skroz na severu, gde je podeljeno na vetrovitu i mirnu stranu, za sve ostalo bi trebalo juriti neki prevoz/iscimati se malo vise? pa da, ali ja generalno na takvim mestima (ostrvima) izbegavam da budem baš u "glavnom gradu" - plaža je uvek sa najvećom gužvom i iskreno smara me da mi svakih sekund neko prilazi da nešto nudi, nemaš gde da se parkiraš, i tako to. iako je gotivna ta fora sa plažom kad dođe na sam "vrh", sa leve strane plaža talasi rokaju i onda se samo smire na centru i sa desne strane mirno more 🙂 tako da ono rent-a-car uzmeš neki najjeftiniji u fazonu fiat panda itd (samo da ima klimu), nađi neki ili da ti preporuče ili se raspitaj malo - ja generalno više volim da uzmem od ovih "domaćinskih" nego od zvučnijih jer ih realno zabole za auto dokle god ga vratiš nazad na točkovima jer su iovako matori 20 godina. ovi veći rent a car ga zagledaju, pipkaju pa kao "aha vidi ovde ogrebotina" i te gluposti. Mimo plaža ima Lindos grad u brdu, sav beo, gotivno mesto a od plaža Entoni Kvin meni recimo totalno bezvezna plaža iako kažu da je kao jedna od boljih pa eto da imaš i "kontra" preporuku. Akva park u Falirakiju je inače vrlo solidan ako je to nešto što gotivite! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuse.buca Posted June 2, 2023 Report Share Posted June 2, 2023 Evo i par utisaka sa moje strane. Kao i Dule, odusevljen Rodosom. Mi smo bili pre 2 godine, smestaj Evita Elite (bar na googlu, siguran sam da se tada drugacije zvao) u Falirakiju. Super mesto, nema guzve, odlicna i velika gradska plaza gde imas delove sa sljunkom, peskom... Na toj gradskoj plazi sam probao prvi put onaj parasailing, super je prica. Mi smo uzeli kola na 7 dana i obilazili ostrvo. Jedan ceo dan smo bili u Rodosu, prepodne muzeji/galerije i gradska plaza Eli koja je za preporuku svakako. Problem je parking, ali tako je svuda rekao bih. Bili smo u Dolini leptirova i npr nama se zadesilo da su svi zakamuflirani po drvecu (a ocekivao sam gomilu leptirova koji zapravo lete). Inace samo mesto je super, ides nekim drvenim mosticima kroz prirodu, neka recica tece, ima racica, kornjaca, ribica.. Sto se tice plaza, pored gradske i gradske u Rodosu, bili smo na Lindos, Prasonisi, Tsambika, Afandou, Traganou, Aliki, Glifada. Lindos obavezno sa obilaskom vec pomenutog belog gradica, Prasonisi je dozivljaj za sebe, Tsambika je jedina na kojoj smo bili 3x. Sto se tice Entoni Kvina- meni se bas svidela, ima neki svoj vajb sto se kaze 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 2, 2023 Report Share Posted June 2, 2023 ja cu samo reci isto da obavezno ides izlet na ostrvo simi, nekako je super kul i posh 😄 Posto nisam imao zivce da vozim (a i vodic nam je rekao da je futile), ovde sam proveo dane kad nisam isao brodicem na izlete 1 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 2, 2023 Report Share Posted June 2, 2023 Jbte ajde da se skupimo sa rura i kupimo jednu kucu na Rodosu da imamo za letovanja! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 2, 2023 Report Share Posted June 2, 2023 mislim da nema gastosa/it srbina koji nije kupio kucu na moru u grckoj "da sacuva kapital" Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted June 2, 2023 Report Share Posted June 2, 2023 Ja bih platio svake godine da dodjem u Vilu koju recimo kupite vi, Dule i Igor, i delite po pola, samo da vas posmatram 😄 Sa obaveznom gostinjskom sobom za tetka Koleta da ima i ono ogledalce sa ormarićem ujutru kad ustane da se očešlja :DDD Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 2, 2023 Report Share Posted June 2, 2023 evo trcim 😄 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts