Jump to content

Need medical attention


Recommended Posts

ne rak nego tumor, retose :)) 

Ne dam, Vudi! 

9 minutes ago, Lucky said:

ah, samo u odbranu, u prvoj verziji posta post se završavao u delu koji sam citirao, nije bilo razrešenja :)

slucajno sam postovala pre nego sto sam zavrsila pisanje, debeli prsti

Edited by mncu
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, mohr said:

kriza srednjih godina pa se iznervirao covek jbg,nasa nestrucnost je ta koje me tera od njih,tih davnih dana kada su mi izbiili dvojku su oni meni satima kopali po zubu trazeci koren kog nije ni bilo,nekoliko posuda sam napunio krvlju,sreca pa sam bio pod anestezijom od prethodnog mesta pa nisam osecao to kopanje doticnih idiota,od tad naravno da izbegavam svaki kontakt sa maloumnim dementima koji svoj posao ne umeju da rade kako treba,cast izuzecima na koje nikada nisam naisao,sad bih kod lekara/doktora ili koga vec otisao samo na samrti kad vidim ono da su mi dani odbrojani :D

pa koji djavo onda pitas uopste, idi kod baba zorke da ti gasi olovo kad su lekari neznalice i govna

srpskivojnik-3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Dva primera koja uvek potegnem kad se priča o zubima i zubarima:

  1. Bivši kolega imao čudan zadah koji je uglavnom osećao kada je prao zube. Ovako ga nikad ništa nije zabolelo, a pošto nije bio klasičan smrad, nema potrebe za zubarom. Sva sreća pa je kompanija plaćala sistematski, i neki lekar opšte prakse oseti miris. Ispostavilo se da ima gangrenu koja mu je već pojela deo vilice. Mesecima su mu rekonstruisali vilicu.
  2. Drugi primer je moja komšinica koja je proteklih nekoliko godina imala problema sa zubima, ali zbog kinte nije išla kod lekara. Kako su bolovi bili sve jači i sve teže je mogla da se hrani, njena keva izvadi kredit da popravi zube. Međutim, kad je otišla kod stomatologa, videli su da je već izgubila dobar deo vilice. Zbog nekih komplikacija nisu smeli da je operišu, i skoro mesec dana je bila na infuziji. Sahranili smo je prošlo leto.

Mohr, ne budi mandril nego idi kod lekara. Dovoljno sam mator da mogu da kažem da sam nadživeo nekoliko gorštaka koji su se kleli u beli luk i komovaču.

Evo ti kontakt sjajnog stomatologa koji mi je par puta spašavao zube koji su bili gotovi, cene su mu sasvim korektne:

https://www.planplus.rs/stomatoloska-ordinacija-dr-vladimir-ibric/33751

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Dule_smor said:

pa koji djavo onda pitas uopste, idi kod baba zorke da ti gasi olovo kad su lekari neznalice i govna

pa napisao sam cast izuzecima,ne znam sto si se nasao prozvan :),kad xyz njih nije provalilo da mi je ta dvojka prvi zub pa ti ni rodjena keva ne veruje da nikad nije vadjen,druga dvojka nikad nije izasla,da li zbog njihovog visecasovnog kopanja ili jer je mlecna dvojka kasno izvadjena(imao sam 16 god),ko zna,sreca pa su mi se zubi malo razredili i nema nikakve rupe ali su se cudili na sistematskom u srednjoj kao,pa gde ti je dvojka wtf ;D,a sto se ovog zuba tice,beskorisni umnjak koji cu traziti da izvade prvom prilikom kad odem,hvala svima na savetima i trudu

Link to comment
Share on other sites

Imam i ja jednu horor pricu da podelim,svoju:

Ja sam patio od strahovite fobije od zubara.Nastala je kada su me u 1. osnovne drugari vukli na sistematski kod zubara cija je ordinacija bila prekoputa nase ucionice i uvek sam cuo zvuke busilice koja me je uzasavala.Posto sam bio najveci,nisu uspeli da me odvuku, ali je strah ostao.Isto tako se secam kako je brat,koji je nevidjena pickica,kukao kada je dolazio od zubara.Usled ove fobije,bio sam spreman da umrem,ali ni manje ni vise nego da umrem,jer mi je odlazak zubaru bio najveci strah u zivotu.Fast forward do 2009. (ja sam '88.),kada sam osetio da ce mi se nesto desiti.Nisam mogao da opisem taj osecaj ali sam znao da nemam jos dugo.Imao sam dve kvarne sestice koje su bile kvarne otkako znam za sebe i godinama sam "nalazio delice zuba na jeziku",dok na kraju nije ostala samo rupa.Poceo sam da dobijam i neki nepravilni rad srca a negde u 1. gimnazije mi se pokvarile i jedinica i dvojka tako da je to uzasno izgledalo.Ja nekako sve "priznam" tetki i ona me odvede zubaru,koji nije smeo nista da mi radi odmah koliko sam se usrao,ali je rekao da je hitno.Posle 3-4 dana sam dosao i krenuo je sa radom.Rekao je da je vrlo moguce da bih za mesec-dva dobio sepsu i umro.

Fast forward do danas,osim ta dva zuba i jednog hirurski izvadjenog umnjaka,sve ostale zube sam sacuvao.Bilo je jos svega 3 zuba (ukljucujuci jedinicu i dvojku) za popravku.Nosio sam fiksnu protezu 26 meseci i ispravio sam zube skoro do savrsenstva.Zubarka je uspela sedmice da mi spusti na mesto sestica tako da nemam cak ni rupu.Ostalo mi je jos izbeljivanje kad skupim kintu za top notch varijantu i to je to.Uzeo sam elektricnu cetkicu sa tajmerom jer me je vazda mrzelo da perem zube (prao sam ih,ali me je mrzelo).

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Jose Jimenez said:

Bivši kolega imao čudan zadah koji je uglavnom osećao kada je prao zube. Ovako ga nikad ništa nije zabolelo, a pošto nije bio klasičan smrad, nema potrebe za zubarom. Sva sreća pa je kompanija plaćala sistematski, i neki lekar opšte prakse oseti miris. Ispostavilo se da ima gangrenu koja mu je već pojela deo vilice. Mesecima su mu rekonstruisali vilicu.

trol reakcija - šta, prao je zube pred lekarom?

a sad stvarna - ovo je ono pitanje, opet potežem koleta, gde je granica hipohondrije a gde realan problem. ovo mohrovo je jasno da treba da ide kod zubara, ali ovo od tvog kolege je baš ono, "problematično" sa te strane - da li baš svaki iole problem treba proveravati kod lekara. Ne znam ni sam šta sam sad hteo da kažem :)

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Lucky said:

a sad stvarna - ovo je ono pitanje, opet potežem koleta, gde je granica hipohondrije a gde realan problem. ovo mohrovo je jasno da treba da ide kod zubara, ali ovo od tvog kolege je baš ono, "problematično" sa te strane - da li baš svaki iole problem treba proveravati kod lekara. Ne znam ni sam šta sam sad hteo da kažem :)

Ne postoji zlatna sredina, ali strah od lekara ne treba da bude faktor u računici. Ležao sam više puta po bolnicama i nagledao sam se svega, ali da neko stavi glavu u torbu jer se plaši lečenja, to mi je nikad nije bilo jasno.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Dende said:

Hahahah,Cetkica sa dockom na kom je najjednostavniji timer :) Uzeo od Madzara za 50e

10571527-1387302272-848179.jpg

ali kako te ovo "tera" da pereš zube ako te i inače mrzi? svakako moraš da pomeraš ruku i da se "baviš" dva minuta pranjem :))

 

2 hours ago, mncu said:

Ja koristim Curaprox, ultra soft, I to mi je savrsenstvo, najvece otkrovenje pre 10ak god,

i ja koristim curaprox na preporuku ali iskren da budem pojma nemam koja je razlika u odnosu na obične, nisam primetio neke boljitke ili samu promenu u procesu pranja zuba.

Link to comment
Share on other sites

@mncu Ja sam na savet zubara koristio Curaprox obicnu i intradentalnu zajedno dok sam imao protezu i odlicno su mi radile posao.Najbolje "obicne" cetkice ubedljivo,malo skuplje ali se definitivno isplati.

@Lucky Prosto me mrzi da "drljam" cetkicom i da menjam ugao.Ova vrti ne znam koliko hiljada revolucija u minuti i osecaj i cistoca zuba posle pranja ne moze da se meri sa obicnom cetkicom.Ako si ikada kod zubara prao zube soda bikarbonom i skidao kamenac,osecaj je takav,samo sto ga imas svakog dana i ne moras ici kod zubara.Ja prvo ocistim jezik sa onim tongue scraper-om,operem zube cetkicom i isperem listerinom.Listerin koristim jednom dnevno,ali u realnosti samo 4-5 puta nedeljno.Posle proteze imam zalepljene zice sa unutrasnje strane prednja 4 zuba u obe vilice da drze formu.Te zice su jako tanke ali se na njih hvata plak i kamenac,pa ih treba posteno ocistiti.Ali i da nije ove specijalnosti,opet bih koristio elektricnu.Ko jednom predje,nikad se ne vrati na obicnu. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...