Johnn1e Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 @p@jseR 1. ako ja dobro vidim ovo je copy/paste Pedjinog primera ketogene dijete, pa je lepo reci i odakle je neka informacija preuzeta. Generalno ovo nije lose uzeti kao neke smernice ali nikako nije moguce da se svaka individua drzi istih brojki, prosto jer smo svi razliciti. 2. ovde nema 320 grama proteina dnevno, ne znam po kojoj racunici... Ima max 200-220g. 3. 2400kcal za nekog nece pretstavljati deficit u odnosu na sadasnju ishranu te se vracamo na ono da svako treba prilagoditi kolicine belancevina i masti svojim potrebama, a svaka dijeta se zasniva na pravljenju nekog deficita u unosu kalorija. Ketogena dijeta se zasniva na trosenju kompletnog glikogena u prvih par dana ciklusa i ulaska u stanje "ketoze" gde organizam umesto ugljenih hidrata pocinje da rapidno trosi masti kao izvor energije. Cak i mozdano tkivo koje inace ne koristi masti kao energiju prelazak na ovaj nacin rada pa neki ovako mogu da se osecaju malo "fuzzy". : ) Sedmi dan se radi punjenje ugljenim hidratima kao svojevrstan "reset" metabolizma, a i odmor od ketoze u kojoj i nije najzdravije predugo ostajati. Ketozu cete mozda najbolje osetiti po acetilenskom dahu, slicno stanje kao kod dijabeticara, a opet drugacije : ) Koga zanima da procita vise o ketozi moze naci na netu dosta informacija. Ovo je sve iz glave sto sam pisao pa mozda nije sve 100% tacno ali to je osnova, vise od toga bi zadiralo u biohemijske reakcije glikolize, glikoneogeneze, krebsovog ciklusa kojih se ja ne secam, pa potrazite na netu. E sad, ovo uopste nije losa dijeta iz par razloga, samo je pitanje sta kome odgovara. Postoji par stvari koje bih ja probao pre ketogene dijete, a to bi bile: low carb dijeta, konstantan nizak unos ugljenih hidrata kroz odredjen vremenski period, drzanje masti nisko carb rotacije, odredjene sheme rotiranja kolicine ugljenih hidrata tokom nedelje, takodje nisko masti Prednost ketogene dijete, bar u mom slucaju, je bila ta da kada ne unosis ugljene hidrate uopste, mozda ti je frka prvih 2-3 dana oko hrane dok se naviknes, posle ne osecas glad (to je relativna stvar doduse), dok kod rotacija i low carb ima stalno tih spajkova insulina gore dole sto mene ubija uvece, mogao bih mas'an opanak da pregrizem kad dodje frka : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shecky Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 Ja sam na primer sa dijete gde sam unosio oko 100grama UH dnevno presao na Carb Cycle dijetu, gde mi se menja unos od 0-250grama UH dnevno tokom nedelje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tOMABRE Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 ako pogledate malo bolje, ovo je otprilike ista cena kao i da jedete normalnu hranu, mozda 200 dinara dnevno skuplje naravno, ovo nije jedini nacin, ali je sigurno najbolji i najbrzi :) Pa nek je i "samo" 200 din dnevno, to je 6000 mesecno, odakle mi te pare? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 pa taj rad, ko ce da placa sve ovo, bolje covek da gladuje :) Visoka kolicina proteina u dijetama (a to je ono sto je i skupo jelte), kao u ovoj recimo, sluzi radi pokusaja da zadrzis veliku (relativan pojam) kolicinu misicne mase dok pokusavas da skines masti sa sebe, a balansiranje te dve stvari je jako tesko. Za obicne ljude kao sto rece Sting jedi manje vishe trci = smanjenje masnih naslaga u telu. Vishe od toga zaista nije potrebno.i 50-70g proteina tokom dana je sasvim dovoljno, cisto da se ne "raspadnes" : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 Ja sam sad bio desetak dana u državnoj bolnici, tamo vas hrane tako da kad izadjete imaćete isusovske trbušnjake, tako da bi preporučio taj program Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 :) Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p@jseR Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 (edited) @ Johnn1e Naravno da je Pedjin primer, nigde nisam napisao da je ovo moje a njega da pominjem nema potrebe jer ovde pola ljudi nema pojma ko je on. I btw. nije P. Petrovic izmislio keto dijetu, mozda je i on CP sa nekog foruma ili sl pa nije naveo. Vazna je poenta i korisna informacija. Ova dijeta se ne radi duze od 6 nedelja tako da ne znam zasto pominjete mesece... Ja nista ovde ne vidim ekstremno, moj drug je 20i dan na slicnoj dijeti i nista mu ne fali sem puno cm obima stomaka :) I btw nikada nisam isao u definiciju jer imam takvu genetiku da sam suv i imam veoma brz metabolizam, ali sam na ishrani za masu i siguran sam da kupovina belog pileceg, pirinca, jaja i tinjevine manje kosta od sadasnje ishrane vecine vas. 2l kole + paklo cigara + 1 cokolada je recimo 350kinti, a to je pola kilograma pileceg belog mesa, 10jaja je 100din, pola kg pirinca je 80din tako da nije to sve tako skupo kao sto izgleda. I btw Pedja Petrovic izgleda brutalno ovih dana :) Poz Edited July 11, 2011 by p@jseR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 @ Johnn1e I btw. nije P. Petrovic izmislio keto dijetu, mozda je i on CP sa nekog foruma ili sl pa nije naveo. Pa nisam ja rekao da je izmislio, nego je citava nedelja njegov c/p primer, zato je dobro individualno posmatrati brojke koje je naveo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p@jseR Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Naravno, ali ne mozes da znas kako ces da reagujes ukoliko ne probas, a od necega mora da se pocne, zato je to bio idealan primer kako to treba da izgleda. I btw on ne radi onakvu dijetu vec drugaciju a ono je po njegovim recima dijeta za rekreativce xD, a to su vecina ljudi sa ovog foruma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 (edited) E ja bas mislim da radi ovakvu!1! I hajde da raspravljamo malo koja je razlika izmedju dijete za ne rekreativce i nas rekreativce? Koja je to razlika? Edited July 12, 2011 by Johnn1e Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 ajde vi na PM lagano pa tamo merite pishice :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Zbog cega ako je topik o teretani a dijete su sastavni deo toga, odnosno nije offtopic? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 sejnt ima stomak pa ne voli price o dijeti :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 u zadnjih 5 postova samo spamujete, tako da ne znam o chemu ti prichash matori... koga boli q ovde ko je pedja i ko je smislio dijetu, chovek je stavio pa hoce da prati neka prati, ko nece - ne mora i move on Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Ja sam u poslednjem postu pitao za razliku izmedju "profi" dijete i "amaterske" dijete, u postu pre toga naveo da kolicine makronutrienata treba posmatrati individualno a pre toga pisao o potrebnoj kolicini proteina itd, gde je tu spam? Ovo sto se mi bespotrebno sada prepucavamo je spam koga ne bi bilo da nisi zauzeo stav "vi ste retardi, raspravljajte se ne pm"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 zapravo nisam mislio da ste retardi, al' lagano me ubedjujesh u to kad si ti u pitanju :-) zauzimash stav kao da si posisao svu pamet ovog sveta, a tako deluje i tvoj poslednji post gde hocesh da diskutujesh izmedju profi i amaterskih dijeta :) mozhda ni ja nisam dobro skontao "ton" tako da se izvinjavam ako greshim :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Neh, dobro si skontao, retard sam : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 e sad si me zajeb'o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p@jseR Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 (edited) E ja bas mislim da radi ovakvu!1! I hajde da raspravljamo malo koja je razlika izmedju dijete za ne rekreativce i nas rekreativce? Koja je to razlika? Razlika je sto oni uzimaju anabolicke steroide i imaju mogucnost da ugrade mnogo velike kolicine proteina u misice, ovog mesa u navedenoj dijeti im je premalo Razlika je i u tome sto ce nedeljom kad se pune ugljenim hidratima da uzmu insulin i da unesu ogromne kolicine hidrata koje su nama naturalcima nenormalne. I razlika je u tome sto ce da uzimaju T3 i tako ubrzaju metabolizam da je to neverovatno, onda sve drugacije radi. Ima jos razlika sigurno ali ja nisam bilder(ne takmicim se), ja vezbam u teretani iz drugih razloga. I btw, Pedja je sam naveo da je ovo bas dijeta za rekreativne vezbace, ali nema veze koga interesuje on ce pokusati i ostvariti rezultate garantujem, koga ne brzo ve preci preko svega. Edited July 12, 2011 by p@jseR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted July 12, 2011 Author Report Share Posted July 12, 2011 Evo za ove koje vezbaju kuci a imaju malo opreme, malo vremena a hoce da se utegnu http://www.intervaltraining.net/tabata.html http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/the_tabata_method http://www.beach-fitness.com/tabata/ Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 e sad si me zajeb'o Didn't see that comin', did ya?! : ) Razlika je sto oni uzimaju anabolicke steroide i imaju mogucnost da ugrade mnogo velike kolicine proteina u misice, ovog mesa u navedenoj dijeti im je premalo Da ne bude da sam popio svu pamet sveta ogranicicu se da je ovo moje misljenje samo, da me ne proziva Sa1Nt da sam retard posle : P Na keto dijeti unos proteina ne sme da ide preko 2-2.5 g/kg jer sav visak ide u glikogen i dijeta gubi smisao, jer je i ta moc aas da ugradi vece kolicine proteina ogranicena. Neko ko je na aas, T3, GH, clen, eca, sta god vec, je samo pomoc pri skidanju kilograma i ima vise lufta za cheat nego neko ko pokusava natural da udje u formu za takmicenje, ako takvih i ima : D dok se dijeta, odnosno same kolicine UH, P i M ne razlikuju. Insulin za vreme dijete zaista retko ko koristi, zato sto je kao prvo jako opasno (u odnosu na koriscenje za vreme bulking ciklusa), a kao drugo mozes da useres formu dok si reko keks : P koga interesuje on ce pokusati i ostvariti rezultate garantujem, koga ne brzo ve preci preko svega. Istina skroz, moj drugar je sa gibanice, kole, zu-zua presao na pirinac i belo meso, bez ikakve dodatne fizicke aktivnosti decko je skinuo 30kg-a za nisam siguran koliko meseci. True story! : D On je isto forumas pa se mozda i javi ; ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 istina :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jabre Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 i moja dijeta je slicna ovom sa brokulama :) evo sac kraj treceg meseca i spao sam na 82-83 sa 98 :) al stomak ko da se nije mrdnuo :) svuda sam se osusio sem tu hahahah tragedija :) A jos jaca stvar, reko sebi ae da krenem u teretanu a teretana u kraju se zatvori ololol zavera :) nista ostaje bleja. Quote T_T Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kemp. Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 Deste drugari Planiram da krenem s teretanom za mesec dana, kad zavrsim dijetu.UN dijeta je u pitanju. Za 2 meseca sam skinuo nekih 22 kg, a mogao sam i vise da nisam povredio ligamente i prakticno nisam trosio toliko kalorija zadnji mesec, verujem da bih izgubio jos 5 kila najmanje, jer sam u prvih mesec dana forsirao sport, basket,plivanje,bajs itd. Elem ranije sam isao u teretanu i imao pristojnu figuru i misicnu masu, a sad nista od toga :D Kontam skinucu jos 5-10 kila ovog meseca(imao sam 130 sad sam na 108) pa razmisljam kako je najbojle da krenem posto su mi misici u kurcu, ruke pogotovo. Doduse radio sam sklekove malo mogu 15-20 da uradim tako da nisam u banani skroz. Pitanje je, kakav trening da krenem da radim, klasika ono grudi-biceps, ledja-triceps, ili nesto pametnije, nisam u toku par godina :) Quote Ko laze taj i krade ko krade ima cokolade Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 Kad sam pročitao UN dijeta odmah mi je palo napamet da je to neka dijeta u kojoj jedeš samo proizvode humanitarne pomoći :) Sudeći po tome koliko si oslabio, nisam ni daleko :)) Za ovo drugo ne znam šta bih ti rek'o, nisam stručnjak :) jedino što bih ja išao na neko plivanje na tvom mestu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts