samir^b Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 hahaha nemam pojma, al dvinijevo je dobro Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted December 12, 2011 Author Report Share Posted December 12, 2011 zato sto su za kurvanje ribama odsecane ruke pre, pa su kurve nosile kuke? :) Ne bas - ali zamisli taj "hand"job. :D Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted December 13, 2011 Author Report Share Posted December 13, 2011 Posto niko ne odgovara niti pokusava (ccc) ja cem: http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Hooker U pitanju je americki general iz americkog gradjanskog rata, koji je svojim vojnicima dovodio prostitutke u cilju podizanja morala. Te devojke su popularno nazivane "Hooker's girls", pa se to skratilo na "hookers". Odatle i danas popularni termin. :) Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Pojma nisam imao za priču, zanimljivo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 da nastavimo...koja je najvisa tacka na kojoj se zavijorila nemacka zastava u ww2? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted December 14, 2011 Author Report Share Posted December 14, 2011 Negde na Tibetu :) Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 iskusan odgovor, al mislio sam na teritoriju koju se osvojili:) hint, nije mon blan:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 pico anete, najvisi vrh pirineja? Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 nije, a i nizi je od mon blana, mada su oba pripadala vishi francuskoj, tako da ne znam dal bi se racunalo:)...ljudi zoboravljaju koliko daleko su nemci stigli u nekim delovima svojih ofanziva Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted December 15, 2011 Author Report Share Posted December 15, 2011 Racunalo bi se jer je Vichy Francuska postojala samo jer su joj Nemci "garantovali" postojanje :P A moj "odgovor" se lomio izmedju nekih planina kod kaspijskog basena ili sever Afrike. Medjutim kad si rekao "koliko daleko" - sigurno je neka planina iza Urala. Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 nije iza urala, ali ima i visih planina dosta blize kao sto si pomenuo, ajmo geo-istorija kombo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted December 15, 2011 Author Report Share Posted December 15, 2011 E sad samo molim te definisi nesto. Ja ne znam da li je neka ekspedicija nazi nemacke se popela na MonBlan. Da li je taj vrh nizi od najviseg vrha Evrope ili ne? Tj. da li je pitanje zaista o pobodenoj zastavi na vrhu neke planine ili sama planina u granicama velike Nemacke? Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 taj vrh je visi od mon blana (koji ako cemo gledati po geografskim granicama nije najvisi vrh evrope:))...podaci su oskudni, ali na par mesta se pominje da je bas nemacka zastava pobodena na sam vrh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted December 15, 2011 Author Report Share Posted December 15, 2011 Onda je neki vrh Urala :D Sad ce google da radi :D (posto vidim da ostale boli q :P) Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 ja bih pre rekao da je africki vrh u pitanju Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faramir Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 wow :) gledajuci topic skontao sam da nisam bio na rur-u skoro godinu dana :D shto znachi da sam teshko failovao.. no,idemo dalje :) uh nemam pojma, ako se misli na osvojene teritorije, onda hmh neka bude random planina u recimo Africi (iako zapravo tamo nemci koliko ja znam nisu imali okupirane zvanichno teritorije jer su se borili na italijanskim teritorijama), ako se misli na tradicionalne "nemachke" teritorije, znachi ne one osvojene olovom, onda bih rekao neka planina u Austrijskim Alpima :) tachnog imena tog mocnog vrha da se setim nema ni najblaze teorije :) chini mi se samo da je bio visok negde oko 3.8k ili 3.9k metara, u stvari mogu da se setim, ako uzmem da prelistavam atlas (koji je verovatno m.i.a. od gimnazije..) :) chek, kada se vec dotakoh atlasa, da nije neki vrh Atlasa u Maroku? mada je ta teritorija valjda pripadala vladi u Vishiju.. moze li da se koristi atlas kao pomoc, u protivnom lupacemo dosta ? :D Quote ubij jednog - ubica si; ubij hiljadu - vojskovodja si; ubij milion - drzavnik si. A single death is tragedy, million is a statistic. - I.V.Stalin It's nice to be important, but it's more important to be nice. NN 4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 a bre bate...rekoh vec da je barkas bio najblizi kad je pominjao okolinu kaspijskog jezera...kakav ural bre, nisu nemci nikad stigli dotle...a i najvisi vrh urala nema ni 2000m koliko se secam...takodje nije ni atlas u africi, koji je nesto preko 4k...mon blan je na granici italije i francuske, a on je 4800...e pa ovaj je jos visi kao sto sam rekao...evo poslednjeg hinta, ako ni to ne pomogne lockujem topic! znaci li vam nesto bitka za kavkaz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Elbrus? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 cali to teh rescue \o/ 21. avgusta 1942. se na najvisem vrhu evrope, elbrusu (5642m) zavijorila nemacka zastava...na karti dole se vidi koliko su daleko nemci bili stigli, njihove prethodnice su izbile na kaspijsko jezero i pretile da preseku snabdevanje naftom iz bakua...drugo veliko nalaziste nafte, grozni, je takodje bio pre padom, ali je sve to propalo zahvaljujuci hitlerovoj pohlepi za staljingradom...skoro 90% sovjetskog snabdevanja naftom u to vreme je islo iz kaspijskog basena, tako da bi to bio mozda i odlucujuci udarac...luftwafeu je bilo zabranjeno da bombarduje nalazista nafte u regionu kako bi ostala netaknuta za nemce...cak su poneli i hiljade kilometara cevi sa sobom da odmah postave naftovod, ali su one taman posle ostale rusima:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Šta je bokserski ustanak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 pobuna kineza protiv opijumskih trgovaca i britanskog imperijalizma krajem 19. veka...i dalje ne znam zasto se tacno zove "bokserski" :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faramir Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 pobuna kineza protiv opijumskih trgovaca i britanskog imperijalizma krajem 19. veka...i dalje ne znam zasto se tacno zove "bokserski" :) zato shto su Englezi predvodnike ustanka, borilachku shkolu (tj. valjda je bila borilachka shkola, organizacija u svakom sluchaju) "Drushtvo Pravednih i Harmonichnih (onih u harmoniji, whatevz.) Pesnica" zvali prosto i jednostavno "Bokseri" :) otuda potiche ime ;) Quote ubij jednog - ubica si; ubij hiljadu - vojskovodja si; ubij milion - drzavnik si. A single death is tragedy, million is a statistic. - I.V.Stalin It's nice to be important, but it's more important to be nice. NN 4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Tako je. Bokserski ustanici su zajedno sa imperijalnom armijom opkolili diplomatsku četvrt, gde su strance i hrišćane držali 55 dana pod opsadom, dok je kineska vlada pokušavala da nađe diplomatsko rešenje. Na kraju se ustanak završio krvoprolićem kada su Japan, Rusija, Britanija, Austro-Ugarska, Italija, SAD, Francuska i Nemačka poslale ekspedicione snage od 50.000 vojnika (+100.000 Rusa koji su okupirali Mandžuriju) i i pedesetak brodova. Razbili su dezorganizovanu imperijalnu armiju i ustanike (kojih je otprilike bilo 70.000, uz 100.000 ustanika), surovo se revanširali nad kineskom populacijom i nametnuli Bokserski protokol, gde je između ostalog bila i odšteta koja je premašivala tadašnji BND Kine, i koji su narednih 40 godina morali da otplaćuju. Dule sledeći. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 sovjetski savez i japan zvanicno nisu bili u ratu sve do samog kraja ww2, avgusta 1945...ali jedan njihov pogranicni sukob jos iz 1939. je u mnogome odredio tok celog ww2...u tom sukobu se proslavio jedan sovjetski general i dobio svoj prvi orden heroja sovjetskog saveza...posto su rusi relativno lako pobedili japance to je odredilo japanske vojne planove za ubuduce...armija koja je zagovarala severni pravac, osvajanja u sibiru i kasnije eventualno spajanje sa nemackom vojskom je izgubila podrsku za taj plan...na kraju je prevladao plan mornarice i svi znamo kako je japan usao u ww2 pre 70 godina...ako ne znate naziv ove bitke dajte makar ima ruskog generala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faramir Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 trebalo bi da je general u pitanju Zhukov (makar se toga secam kroz neku maglu shto iz HoI, jer postoji taj incident kao event, shto inache), a seticu se i kako se zove bitka, to je onaj pogranichni sukob, tamo negde u Mongoliji, gde god :) seticu se naziva :) btw ako mi ovo prihvatash kao odgovor, onda postuj josh jedno pitanje slobodno, jer mi tek preostaje da ischitam sva pitanja i odgovore koji su postovani, da bih znao shta smem, a shta ne da pitam :) Quote ubij jednog - ubica si; ubij hiljadu - vojskovodja si; ubij milion - drzavnik si. A single death is tragedy, million is a statistic. - I.V.Stalin It's nice to be important, but it's more important to be nice. NN 4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts