ZerBah Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Dobro su se setili... Za to vreme koje je proshlo od katastrofe pa dok su oni reshili da je proglase stabilnom, u Chernobilu je vec bio gotov sarkofag Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 http://www.bbc.co.uk/news/16681136 valjda se nece ponoviti veliki iz 1923. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 Uskoro se navršava godišnjica zemljotresa, fenomenalne slike kako izgledaju ti delovi Japana godinu dana kasnije: http://www.boston.com/bigpicture/2012/03/japan_tsunami_pictures_before.html Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 a mi ne možemo bazen 11 april da renoviramo tolke godine ! Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 E nemoj mi sad političke teme, biće bazen pre nego što se ti useliš u gajbu gore :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 đinđić se toliko brzo okreće u grobu da je napravio crnu rupu koja savija vreme, pošto je igor već godinu dana u tom stanu :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 Ah, neobavesten sam, nisam skoro prolazio gore... Bice do leta, no nije to bre ovde tema :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 kog leta jebogaja! Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 Ovo je slika od prošle subote, ja verujem da će ga opraviti do leta. Aj da ne trolujemo više ovu temu, ako treba otvorite novu, voljan sam za sve vrste prozivki :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 Stranka ti je sranje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 (edited) daj Boze da se tom projektu smesi lepa buducnost! Edited March 9, 2012 by alpha Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grgile Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 Uskoro se navršava godišnjica zemljotresa, fenomenalne slike kako izgledaju ti delovi Japana godinu dana kasnije: http://www.boston.com/bigpicture/2012/03/japan_tsunami_pictures_before.html Au covece, onaj brod na 6-oj slici before, katastrofa... Svaka im cast... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 da , za dva dana je godisnjica katastrofe:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 danas je godisnjica katastrofe, nek je laka zemlja svima koji su poginuli http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-17326084 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grb1tj Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 laka im zemlja samo da se nadovezem na temu za bazen, bile su price bas da ce se otvoriti 11. aprila ali prc, bio ja prekjuce kazu pocetkom juna se otvara, smor:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Japancima izgleda vaznije da su podigle nove kuce a sto ce tamo ziveti ozraceni ljudi nema veze :D http://www.mondo.rs/s238778/Info/Svet/Opet_iscurila_radioaktivna_voda_iz_Fukusime.html Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 nek poseju suncokret svuda :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted April 11, 2012 Author Report Share Posted April 11, 2012 Snažan zemljotres jačine 8,9 stepeni po Rihteru pogodio je Indoneziju. Izdato upozorenje na cunami u 28 zemalja. Epicentar zemljotresa bio je ispod mora nedaleko od provincije Aće na ostrvu Sumatra, teško pogođenom katastrofalnim zemljotresom i cunamijem 2004. Izveštač BBC iz Džakarte javlja da se zemlja tresla 5 minuta, kao i da je kontakt sa ljudima koji žive u najugroženijem podrućju trenutno nemoguć. Prema izveštajima lokalnih medija stanovništvo je iz predostrožnosti krenulo da se premešta dalje od obale. Iako se ne zna da li je cunami formiran vlastima je naloženo da "preduzmu odgovarajuće korake". U Indoneziji nema struje, zavladala je velika panika i saobraćajna gužva je stanovništvo krenulo da se povlači u unutrašnjojst zemlje na više nadmorske visine. Na Tajlandu je zatvoren aerodrom u letovalištu Puket, dok tajlandske vlasti istovremeno pozivaju stanovništvo da se evakuiše na bezbednije lokacije u unutrašnjosti zemlje. Poslednji izveštaji ukazuju da je voda počela da se povlači sa obala Puketa što "izaziva zabrinutost". U Indiji je privremeno zatvorena velika luka Čenej, dok je metro zatvoren u Kalkuti. надам се да се неће поновити 2004та едит: ух, још један од 8 степени. Већ се појавио цунами од 1 м висине. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 nece ipak, fala bogu http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-17675399 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted April 11, 2012 Author Report Share Posted April 11, 2012 вала стварно, хвала Богу. где да их опет иста беда снађе. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 japan zatvorio i poslednji nukearni reaktor od nekih 50-ak koliko je radilo pre zemljotresa...prvi put posle 40 godina ne dobijaju uopste energiju iz nuklearki, bice veselo http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-17967202 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 čude me ove "bezglavo pile" odluke od japanaca, više mi deluju kao nešto što bi radili ameri, ili srbi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 pa nisu ih zatvorili za "vjek i vjekov" vec dok ne prodju opsezna testiranja koliko sam razumeo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted May 5, 2012 Author Report Share Posted May 5, 2012 Level 7: Chernobyl, Ukraine, 1986 - explosion and fire in operational reactor, fallout over thousands of square kilometres, possible 4,000 cancer cases Level 7: Fukushima, 2011 - tsunami and possibly earthquake damage from seismic activity beyond plant design. Long-term effects unknown Level 6: Kyshtym, Russia, 1957 - explosion in waste tank leading to hundreds of cancer cases, contamination over hundreds of square kilometres Level 5: Windscale, UK, 1957 - fire in operating reactor, release of contamination in local area, possible 240 cancer cases Level 5: Three Mile Island, US, 1979 - instrument fault leading to large-scale meltdown, severe damage to reactor core Level X: Iraq, 1991 - depleted uranium, unknown number of cancer cases Level X: Federal Republic of Yugoslavia, 1999 - depleted uranium, unknown number of cancer cases Level X: Iraq, 2003 - depleted uranium, unknown number of cancer cases fizički poluživot uranijuma - 4,5 milijardi godina inkubacioni period za osiromašeni uranijum - 5-6 godina ne zaboraviti, ali ovaj put ni ne oprostiti, jer ni osiromašeni uranijum neće oprostiti... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 Pa ako već navodiš i incidente koji nisu vezani za mirnodopsko ratovanje možda bi bilo pošteno navesti i Hirošimu i Nagasaki? Čuo sam da su tad oslobođene neke sitne količine Uranijuma i Plutonijuma :) Po meni ovo nije ishitren potres, japanci već imaju vrlo negativna iskustva sa radijacijom i nuklearnim oružijem, tako da je vrlo logično da je javno mnjenje protiv dalje proizvodnje struje u nuklearnim elektranama. S druge strane, oni su fakat bogata zemlja i možda upravo ovo može biti dobra prilika da se u potpunosti okrenu obnovljivim izvorima energije poput solarne, vetra ili čak i plime. Ono što je sada nezgodno jeste što na kratak rok gašenje nuklearnih elektrana ima dva vrlo negativna efekta - prvo može izazvati restrikcije sad na leto što će štetiti industriji od koje svi žive, a drugo što suštinski na kratak rok povećava potrošnju fosilnih goriva za pravljenje električne energije što je loše. Ali ja im držim fige da će naći neko održivo, dugoročno rešenje za svoje energetske potrebe koje ne uključuje korišćenje nuklearne energije. Da se razumemo, ja sam načelno vrlo pro-nuklearno orijentisan, mislim da bi recimo Srbiji na srednji rok (narednih 20-30 godina) donelo mnoge benefite i mnogo manje zagađenje, ali na duži rok smatram da bismo svi trebali da gledamo kako da energiju pravimo a da to ne bude opasno po okolinu i nas same. Japan je tu mnogo napredniji od nas i zato baš smatram da je ovo idealna prilika gde ih neki viši faktor gura ka čistijim izvorima energije. pa nisu ih zatvorili za "vjek i vjekov" vec dok ne prodju opsezna testiranja koliko sam razumeo Moraju lokalne samouprave da se slože s ponovnim otvaranjem, bez obzira na testiranja. U ovoj klimi javnog mnjenja to će biti vrlo teško da se desi osim ako ih država ne uslovi na neki način. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts