Jump to content

Hosting?

Ste

Recommended Posts

Svestan rizika da navučem gnev i perma-ban, probaću da ti zapravo odgovorim na pitanja :)

Kakva je kombinacija uzeti hosting na hostgatoru a domen preko domace firme?

Nisam siguran šta želiš da pitaš, ali sasvim je izvodljivo da uzmeš hosting kod kompanije X a domen kod kompanije Y, one ne moraju biti povezane.

Pravo pitanje je šta tebi treba od hostinga? LAMP hosting, shared hosting, VPS, dedicated... ? Ako napišeš koje su ti tačno potrebe i šta očekuješ od hostinga možemo da ti damo konkretnu preporuku i savet.

takodje me zanima kak ose vrsi prebacivanje domena i hostinga?

prebacivanje hostinga podrazumeva migraciju podataka, kod tebe se to najverovatnije svodi na kopiranje podataka (FTPom/SCPom/rsyncom ili čime god) i SQL baze (nekim phpMyAdmin-om, ili mysqldumpom ili nečim trećim) sa jednog servera na drugi.

prebacivanje domena se vrši u domain registraru tj kod onog kod koga si kupio domen. Tu postoje dve varijante: 1) promeniti samo DNS recorde u registraru da "pokazuju" na drugi hosting server pri čemu i dalje plaćaš domen toj kompaniji na godišnjem nivou ili 2) izvršiti kompletan transfer domena na drugi registrar. Ovo prvo uglavnom ne košta ništa, ovo drugo uglavnom podrazumeva automatsko produžavanje trajanja domena za godinu dana u kom slučaju je transfer besplatan.

E hvala puno na normalnom odgovoru,

treba mi hosting za vozne karte, avionske karte, i generalno turisticku agenciju, kapiram da mi ne treba nista specijalno.

Najbitnije mi je da ima pouzdan mail servis i da host nema problema sa padanjem servera. Na ta dva problema sam najvise alergican posto 2 godine kod verata se zajebavam.

www.tesliks.rs

www.iweb.com

iWeb

- za 7$ dobijesh 600gb storage i unmetered bandwith.

- nikada ali nikada do sada nisam imao ni downtime a kamoli da je server ugashen.

- mozhesh da zakupish server na chak 10 godina unapred i onda placas 1.67$ mesechno.

- prihvataju gotovo sve platne kartice.

Tesliks

- svetsko a nashe.

- daleko pouzdaniji i stabilniji od ostalih pajserskih hosting kompanija u SRB

- cene VEOMA pristupachne.

- imash i ovde popuste u zavisnosti od vremena zakupa host-a.

- svetsko a nashe.

:v

Edited by lawl_

:v

@BISS

dakle to je neki najobičniji website sa eventualno mySQL bazom i nekom PHP aplikacijom za rezervacije i slično?

Što se tiče samog email servisa, ja baš nikakvih problema nemam od kako sam sve moje mail servise prebacio na Google Apps. U besplatnoj varijanti možeš da imaš do 50 mailova oblika username@tvojdomen.com , web mail, imap, pop3, smtp + ostale google apps (docs, sites, calendar, contacts...). Nikad mi se nije desilo da je mail server down, a kao dodatni bonus tvoji mailovi postaju potpuno nezavisni od mesta gde ti je sajt hostovan i imaš pristup njima uvek i svuda.

Koliko sam primetio ti imaš mail tipa zexibiss@verat.net. Ovako bi mogao da imaš mailove tipa office@biss.rs, rezervacije@biss.rs, info@biss.rs ...

Jedini downside je limit mailboxa od ja mislim 5GB po useru i strepnja da Google čita tvoje mailove :)

Edited by trooper

i na putovanja ga nosim. oh wait.

sajthosting.com

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

@BISS

dakle to je neki najobičniji website sa eventualno mySQL bazom i nekom PHP aplikacijom za rezervacije i slično?

Yep,koji host bi mi najbolje odradio posao? 

Što se tiče samog email servisa, ja baš nikakvih problema nemam od kako sam sve moje mail servise prebacio na Google Apps. U besplatnoj varijanti možeš da imaš do 50 mailova oblika username@tvojdomen.com , web mail, imap, pop3, smtp + ostale google apps (docs, sites, calendar, contacts...). Nikad mi se nije desilo da je mail server down, a kao dodatni bonus tvoji mailovi postaju potpuno nezavisni od mesta gde ti je sajt hostovan i imaš pristup njima uvek i svuda.

Koliko sam primetio ti imaš mail tipa zexibiss@verat.net. Ovako bi mogao da imaš mailove tipa office@biss.rs, rezervacije@biss.rs, info@biss.rs ...

Jedini downside je limit mailboxa od ja mislim 5GB po useru i strepnja da Google čita tvoje mailove :)

Vidis, to cu i ja da uradim, mail+google analytics ce mi biti i vise nego zadovoljavajuci!

• 2 weeks later...