Jump to content

pričajte šta ste gledali u poslednje vreme

Guest

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

CLASH OF THE TITANS

Clashofthetitansremakeposter1.jpg

Meni skroz na skroz dobar, uprkos svim slabostima. Vortington više smara što se trpa svuda i što stalno glumi na jedan isti i nepromenljiv način, i ovaj dvojac iz Šindlerove liste kao bogovi sa Olimpa je za lol kad ih vidiš prvi put, ali se brzo čovek navikne na to. Specijalni efekti, akcija i naročito scenografija i fotografija (zgrade, Olimp, pećine, hramovi i sl.) su skoro tokom celog filma top-noch, iz nekog razloga ovo mi deluje kao Diablo kad bi se filmovao. Likovi nisu ništa specijalno memorabilni, ali nisu ni katastrofalno loši, ova mala što glumi Io je mrnjauuuuu, ovaj tip iz Valhala rajzinga je opasno neiskorišćen s obzirom da se vidi da je čovek tri klase iznad svih, priča je čak i sasvim solidna, mada dosta nerazrađena s obzirom na potencijal teme (defiance ljudi prema bogovima koji zato hoće da ih zgrome, ali u isto vreme pizde jer žele da ih ovi obožavaju). Meni nije bilo žao osam giga hda, ima dobar tempo film i brzo prođe vreme, a odrastao sam na originalu iz osamdesetih i ne smetaju veća i manja prekrajanja priče (jedino je šteta što su škartirali onu mehaničku sovu, mada bi verovatno delovala malo out of place u ovoj verziji, pa je i to razumljivo).

Edited by Pipboy

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

A Nightmare At Elm Street - shta znam, skroz kul film al prati kobni talas filmova koji imaju previshe stvari pre toga da bi se epliog tako lako i brzo desio.

How To Train A Dragon - haha, simpa je film sa par smehsnih momenata a i ono ima akciju...da imam 12 godina ili da sam riba definitivno bi mi bio jedan od omiljenih...ovako je samo kul :D

poz voz 2011

Gledo Predators sinoc u bioskopu, osrednje sranjce. Tribute prethodnim delovima ko i Terminator Salvation, bez trunke originalnosti i zanimljivosti. A realno, mogli su napraviti ok film.

Bukvalno svaka scena je ukradena iz prvog dela. Pucanje po dzungli sa minigunom(i naravno bez i jednog pogotka), blato, zamke, scena kad Bili isuce machetu (japanac)...

Scena sa Lorens Fishburnom potpuno nepotrebna koliko je lose osmisljena. Cak ni specijalni efekti nisu toliko dobri da ides u bioskop radi dozivljaja.

Naravno ovi utisci dolaze od lika koji je odgledo sve filmove i preso sve igre i sad bi nesto barem u tom rangu ako ne bolje.

"A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton

Hot Tub Time Machine - ovo smo pokusali da gledamo pre neko vece, al' smo izdrzali samo do ~polovine. Kakvo sranje, inace nemam nista protiv retardiranih komedija ali da zapravo budu smesne, ovo je samo retardirano. John Cusack je bas usao u seriju losih filmova.

Leela's experiencing the greatest joy a woman can feel: worshiping some low-life jerk.

potpisujem do poslednjeg slova

film je skroooz pitak, nije potpuno predvidljiv, dijalozi su odlični, čak i bolji nego u nekom random hit filmu. plus ima tih polu debilnih ali kul priča, tripova i prozivki, ko da slušam sebe i ortake kad zasednemo [:)]

ona priča sa slobom je genijalna potpuno

koliko uzimaš tih pilula iskenjaćeš potkovicu

umro sam [:D]

preporuka!

taj rad:) mislim, ja sam steko utisak da je ljudima sranje, a meni stvarno ni sekund nije bio bezveze. posebna pohvala za te neobavezne dijaloge kao i sam izbor reci i stila govora jer me nijednom nije bilo blam sto gledam (naprotiv, skroz me je radila i karakterizacija i bilo kakvo drugo udubljivanje), sto je generalno problem kod ogromnog procenta nasih filmova kad oce da prenesu neki 'urbani vajb'.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Jedina zamerka Editu sa moje strane je nedostatak nekog ambijenta, osecam ko da slusam 2 lika kako govore u tegli ili beloj sobi, nema pozadine, isprazan mi film sa audio strane. Sta znam, mozda se tripujem :)

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

Jedina zamerka Editu sa moje strane je nedostatak nekog ambijenta, osecam ko da slusam 2 lika kako govore u tegli ili beloj sobi, nema pozadine, isprazan mi film sa audio strane. Sta znam, mozda se tripujem :)

Pa i audio i vizuelno je socijala, ali ipak ima duh :)

Edit i ja

ja sam dobio erekciju nekoliko puta tokom Edit i ja, pricha mi je dobra, crtezh josh bolji, ali nekako ne mogu da se otmem utisku da je to sve moglo daaaallleeeeeko bolje da ispadne. neke scene su mi bash suvishne, pricha je puna rupa, dijalozi su dobri ali monotoni, fali dobra muzichka podloga kroz film itd. no nikako mi nije zhao shto sam pogledao, pogotovo iz prvonavedenih razloga :D

Collapse

gledao sam ovaj film shto je ramiz preporuchio, Collapse, o liku koji predvidja downfall civilizacije kakvu danas znamo i koji je predvideo ekonomsku krizu i moram da kazhem da mi se dopao. ne slazhem se u svemu i glavni protagonist mi deluje malo prepotentno, ali neke stvari koje je izneo su potpuno na mestu i definitivno se treba zamisliti nad njima.

Apsolutnih 100

takodje sam gledao Apsolutnih 100, koje djubre od filma. dva brata, streljachka shampiona, stariji (todorovic) upada u probleme, a mladji (vuk kostic) pokushava da ih reshi... pogodite chime. koliko je srdjan todorovic fenomenalan, toliko je vuk kostic tuga, sporedne uloge nisu ni za komentar. pricha je prosto glupa, film ili nema ili ja u njemu ne uspevam naci poruku.

Stardust

moji su pre neki dan gledali Stardust, pa sam i ja pogledao prvih pola sata i film mi deluje jako zanimljivo, pricha je nesvakidashnja, atmosfera za 10+, glumci dobri, jedva chekam da ulovim malo vremena pa odgledam ceo film.

Breaking Bad

od serija sam odgledao Breaking bad, profa hemije koji krece da proizvodi meth. prva sezona mi je zanimljiva jako, posle se malo vuche ali je treca odlichna, pogotovo njen kraj. definitivno vredi odgledati.

Sleeper Cell

takodje sam pogledao obe sezone Sleeper cell-a, to je ona serija shto se prikazivala na b92 o crnji anderkaver tajnom agentu u teroristichkoj celiji. prva sezona isto genijalna, druga nije losha samo je sam kraj glup do bola.

i tako...

Edited by rev

REPO MEN

Repo_men_09.jpg

Odličan. Iako je glavna postavka filma o dehumanizovanom društvu budućnosti prekopirana iz Repo Genetic Opere, i film je pun klišea i ničeg novog zapravo, sve su odradili sa žarom odlikaša. Džad Lou stadnardno dobar, ali su zato Forest Vitaker (koji, hvala bogu, ovde ne glumi poluretardiranog medveda dobricu kao u većini svojih filmova) i naročit Liv Šrajber fenomenalni, specijalni efekti uvek u drugom planu, akcija odlična i zabavno brutalna i izvrstan humor koji uvek funkcioniše. Odličan primer kako treba da izgleda niskobudžetni SF kada se u njega upumpaju velike pare i kada ga svi odrade sa primetnim entuzijazmom, a ne preko one stvari kao što većina ovakvih filmova ispadne.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

mislim da sam vec pisao, vrtoglavom brzinom mi je otisao u top5 najgorih filmova koje sam ikad odgledao, ako ne i top3. i to bez obzira na bilo kakav kontekst (tipa ovaj mi je sranje, al sam ga gledo kao mali ili onaj mi je bezveze jer glumi ovaj lik koga ne volim, nego bas ono po JUS-u).

ono stvarno treba uspeti i postici.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Pa nije baš neočekivan, možda ne baš predvidiv kako se odigrao, ali sam ja zbog dve stvari očekivao nešto specijalno na kraju.

Tu R5 ili kako već tehnologiju je Vitaker spominjao negde na početku filma, i posle više nikad, samo sam čekao kako će to ubace opet na kraju nekako.

Drugo, 5 puta su ga nokautirali, a jasno je na početku, više puta, referencirano da je imao samo 4 blekauta. Čim je popio peti a nije prokomentarisao, tačno sam pomislio "aha, sad će neki twist iza ćoška".

Meni je u rangu sa Equlibriumom, takav tip B-movie kvalitetnog SF-a.

posle pozitivnih kritika ovde, konacno sam se nakanio da gledam edit.odlican, da ne ponavljam sve ste vec rekli.

krenuo da gledam Treme, odlgedah prve dve epizode i za sad obecava.nekome ko bas i ne voli dzez se najverovatnije nece svideti jer serija na trenutke deluje maltene kao mjuzikl, al meni je to uz glumacku ekipu i najbolji deo serije.da ponovim jos jednom MUZIKA JE VRHSTRA sto jelte dosta doprinosi i atmosferi i tako...za sad i nije bilo nekog zapleta ali s obzirom da je ista ekipa radila the wire ne sumnjam da ce se zakuvati.

Unstrung_Heroes_poster.jpg

neznani junaci iliti unstrung heroes.mnogo mi se svideo film iako mrzim endi mekdouel.glupog li imena, nije ni cudo sto je mrzim.film:.8.5/10.kombinacija urnebesne komedije i potresne drame kakvu jos nisam gledao.

Edited by kakoo

salt wat fish fresh wat fish?

REPO MEN

Repo_men_09.jpg

Odličan. Iako je glavna postavka filma o dehumanizovanom društvu budućnosti prekopirana iz Repo Genetic Opere, i film je pun klišea i ničeg novog zapravo, sve su odradili sa žarom odlikaša. Džad Lou stadnardno dobar, ali su zato Forest Vitaker (koji, hvala bogu, ovde ne glumi poluretardiranog medveda dobricu kao u većini svojih filmova) i naročit Liv Šrajber fenomenalni, specijalni efekti uvek u drugom planu, akcija odlična i zabavno brutalna i izvrstan humor koji uvek funkcioniše. Odličan primer kako treba da izgleda niskobudžetni SF kada se u njega upumpaju velike pare i kada ga svi odrade sa primetnim entuzijazmom, a ne preko one stvari kao što većina ovakvih filmova ispadne.

Carski film, hvala ti na preporuci! \o

Planirao sam i ja da odlgedam Repo Men :)

Odgledah, 28 Days Later, ODUSEVLJEN sam filmom. Danny Bojl je stvarno car (nisam ni znao da je on rezirao dok nisam na kraju procitao).

Edited by dustman

sine nikita, postao si nik kejv

Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene 

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...