Guest Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 pa svakako će opet menjati tablice ako uđemo u EU, neće sigurno dodavati zvezdice rukom. realno, mogla je ta plava da izostane. dobra stvar je što sad imamo oznaku zemlje na tablici, pa ne moramo da lepimo one idiotske nalepnice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 ne kažem, sve to stoji ali je takva praksa bila svuda "okolo" pa i dalje od "okolo" :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 haha, taj fazon, ali biće boljih slika sigurno :)enivejz, uhvatio sam na radiju zanimljivu vest - sud u bugarskoj (eto ti ga sad) doneo je presudu u korist vozača automobila a protiv firme koja održava puteve u Bugarskoj zbog lošeg stanja kolovoza, usled kojeg je ovaj vozač pak imao saobraćajku i polomio far i ne znam šta još. Tako da sad taj "bugarska put" mora da mu isplati oko 230 eur nadoknade štete :) Smešna cifra, ali veoma interesantna presuda. Kapiram da toga kod nas nikad neće biti, ali možemo da se nadamo :) pitaj Studio B, oni ce ti reci da su putevi u BGD-u bez rupa i u boljem stanju od autobana... Peel Tridentverovatno najmanji automobil za dvoje - back on sale ;)elektro 16 km/h 14.995 funti ma nemoj da me zajebavas! daj olovku, sacu i ja da dizajniram jedan auto i da ga valjam za duplo manje para...i trudicu se da bude duplo ruzniji, ali ne verujem da ce mi uspeti... postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Samo me još zanima koliko prođe od trenutka kada ti popuniš zahtev i sve prihvate do neke isplate, kao i koliku realnu štetu nadoknađuju? tj. jel stvarno ako je šteta 500 eur toliko ti daju ili kao "evo ti 100 evra i pevaj". Pazi, sva sreća pa nisam morao nikad da tražim pa ne znam precizno. Ali evo recimo jednog teksta iz novina http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/201475/Tesko-do-naplate---ako-su-putari-krivi i jednog linka na forumu nekom na tu temu http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.php?t=50156 Koliko ja kontam treba bar 2-3 meseca da se sve to reši sa zapisnicima, njihovom komisijom koja zaseda i sve to, ali ti na kraju isplate cifru koja je na računu za popravku (mada kapiram da i tu gledaju da li radovi odgovaraju šteti, tipa ono naleteo si prednjim levim točkom na rupu, a popravljali ti stop svetlo). Mada u suštini to i nije tako dramatično, jebiga, skupiš dokumentaciju, fotkaš, odeš popraviš kola i čekaš da ti vrate pare. Naravno bolje je da nema rupe pa da ne moraš da se cimaš, ali makar ne moraš kao ovaj Bugarin da se tužiš sudu za 230 evra :) Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted January 6, 2011 Author Report Share Posted January 6, 2011 Voleo bih da vidim ko će ovo kupovati. Da je 2000 eur, pa čovek da razmisli :) ma nemoj da me zajebavas! daj olovku, sacu i ja da dizajniram jedan auto i da ga valjam za duplo manje para... i trudicu se da bude duplo ruzniji, ali ne verujem da ce mi uspeti... ja se izvinjavam, nisam bitnu stvar napomenuo - radice se limitirana serija od 50 komada samo. a automobilcic je postao (ponovo) popularan zahvaljujuci top gear-u, secate se mozda kad je Klarkson vozio manji model P50 kroz ofis :) facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 a to je drugo, onda će biti za matore hipstere iz britanije :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted January 7, 2011 Author Report Share Posted January 7, 2011 Mercedes C-klase Coupe prve slike facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 mama! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 nein It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 ne znam gde smo ono beše pričali o domaćim tablicama i domaćim slovima na njima, ali definitivno mi se čini da su naša slova ipak default a ne stvar koja se dobija doplaćivanjem. Komšija (doduše nisam ga video pa da ga pitam) fura nove tablice, i nemaju ni naznaku "plaćenosti" jer su recimo BG-024-CČ, a pošto se ne zove Costa Čavoški, kapiram da nema neke simbolike kod ta dva slova :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 zove se greenet čavoški? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Hahaha, ovo je jedna od onih fora koja je toliko loša da je obrnula krug i sad je smešna :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted January 7, 2011 Author Report Share Posted January 7, 2011 Mislim da je 60.000 za slova, a 30.000 za posebne brojeve na novim tablicama. ...a ako imate nove tablice sa č ć š đ i ž, onda ne morate da placate parking jer parking servis jos uvek nema softver koji prepoznaje ta slova. ;) facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Pazi, parking servis će to još i da reši, ali šta da radi čovek koji ima telefon koji ne podržava naša slova u kucanju? :) Mislim realno je retardirano što su ih ubacili, doduše ni do sada ne znam šta su prilikom plaćanja parkinga radili ljudi koji su imali npr registraciju ČA xxx-xxx Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Verujem da ga Parking Servis "najljubaznije moli" da potraži drugi način za plaćanje parkinga - pretplatnom kartom sa kioska ili kod kontrolora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 A kako radi sms plaćanje parkinga u Čačku? :) Našao sam na netu da to imaju, ali ne i kako se radi :) Elem, koliko sam ja shvatio lika iz Parking servisa kad je pričao za B92 danas, problem trenutno je što njihov softver ne prihvata naše znakove, pa kada pošalješ sms sa sadržinom 645Ž323 on ti vrati poruku da je došlo do greške. Ako pošalješ 645Z323 on će to prihvatiti, a kontrolor će kad bude proveravao tablice isprobati da li je uplaćen parking sa najpribližnijim slovom, s obzirom da se to ionako radi ručno. Tehnički jedini problem može da nastane ako dva čoveka koji imaju tablice recimo 645Ž323 i 645Z323 pokušaju u isto vreme u istoj zoni da plate parking, jednome će se vratiti da ne može to da uradi, mada bi na osnovu toga trebalo da mu je već plaćen parking od strane onog drugog :) A kapiram da su i do sada priznavali ako imaš registraciju ČA xxx-xxx da pošalješ sms sa CAxxxxxx. Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 On a brighter note, prvi auto koji je premijeru imao na CES-u :) Ford Focus Electric Više detalja na linku Biće dostupan krajem 2011. karakteristike manje više kao Leaf, s tim da bi na 240v trebalo da se napuni za najviše 4 sata. Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 A zwerko, da li je istina da su elektro automobili u velikom problemu zimi, kada su temperature niske, što zbog toga što tad ljudi uključuju grejanje koje troši akumulator što zbog prirodnog opadanja kapaciteta same baterije kad je hladno okruženje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 to donekle rešavaju time što možeš da uključiš grejanje (ili klimu) dok je auto još povezan na punjač, pa posle na baterije samo dogrevaš. leti bi to mogli da reše solarnom ćelijom koja bi pokretala klimu dok je auto parkiran, al kapiram da bi to bilo preskupo (koliko znam, ovakvo rešenje ima samo majbah). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 leti bi to mogli da reše solarnom ćelijom koja bi pokretala klimu dok je auto parkiran, al kapiram da bi to bilo preskupo (koliko znam, ovakvo rešenje ima samo majbah). Ja mislim da ovo fura Prius, samo ne znam u kojoj razmeri i to, ali sam čitao da ima solarne panele na krovu putem kojih napaja klimu. Da li se tu i koliko meša benzin, pojma nemam. A ovo što pitam zwerka ga malo zekim pošto mi je dovla ispričao par sati pre toga da se autonomija nešto strašno spušta zimi, odnosno bukvalno tri puta manji broj kilometara možeš da pređeš. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 apropo price placanja parkinga :) http://www.mondo.rs/s194222/Ekonomija/Imate_nove_table_Parking_platite_peske.html Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Ja mislim da ovo fura Prius, samo ne znam u kojoj razmeri i to, ali sam čitao da ima solarne panele na krovu putem kojih napaja klimu. Da li se tu i koliko meša benzin, pojma nemam. A ovo što pitam zwerka ga malo zekim pošto mi je dovla ispričao par sati pre toga da se autonomija nešto strašno spušta zimi, odnosno bukvalno tri puta manji broj kilometara možeš da pređeš. Prius ima solarne ćelije, koriste se samo za hlađenje. Elem što se autonomije na hladnom vremenu tiče tačno je da se ona smanjuje, recimo Leaf na -10 C pri prosečnoj brzini od 20km/h u gradskoj gužvi može da pređe samo oko 100km, umesto 160 kako ga reklamiraju. Ali je i dalje to poprilično prihvatljiva cifra, nije baš da se tri puta smanjilo. Takođe tu su dva problema - jedan je smanjivanje autonomije jer baterije rade lošije na zimskom vremenu i drugo je kako zagrejati kabinu, tj putnike u njoj. Što se baterija tiče u Nissan Cold Weather pack-u koji je opcija postoji mogućnost da se baterije dodatno izoluju kako bi se manje hladile. Sa druge strane je problem zagrevanje kabine - benzinski motor pravi toplotu, pa je najbolja varijanta prosto pustiti da onda zagreva vazduh u kabini na taj način. Sa druge strane električni motor ne pravi toplotu, tako da bi zagrevanje vazduha u kabini bilo poprilično neefikasno (sam klima-uređaj slabo radi na zagrevanju zimi, to svi znamo). Zato taj cold weather pack kod Nissana u stvari nema grejače za vazduh kakve imaju normalni automobili, već ima grejače za sedišta i volan, samim tim putnici dobijaju toplotu sa druge strane i osećaju se toplije i samim tim treba manje klima da radi. Sve u svemu, taj ceo pack je napravljen za to da možeš da se zagreješ u kolima i kada nisu pre ulaska bila priključena na struju. Kad su bila priključena na struju je situacija u suštini mnogo bolja nego na standardnim kolima, nazoveš ga telefonom i uđeš u topao auto :) Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted January 8, 2011 Author Report Share Posted January 8, 2011 Ja jos uvek glasam za Renoov koncept - imas standardizovanu, interchangeable bateriju, gde praznu na pumpi menjas za napunjenu. I onda mozes da imas tu jednu bateriju i da je shtekash zimi gajbi, gde je uvek toplo. ;) facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Mislim da je trenutno najrealniji sistem onaj koji ima Volt - kad riknu baterije, kao generator radi benzinski motor )) Opet kazem, za zemlje kao shto je Rusija (ili Kanada), elektromobili su josh uvek daleko... А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 do sada najbolji snimak Pagani C9 (navodno ce se zvati Huayra) http://www.youtube.com/watch?v=jsbN5LkWd9c&feature=player_embedded#! nisam nesto odusevljen. Zonda je bila mnogo vishe nesvakidasnja It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts