Jump to content

vesti

dovlagsi

Recommended Posts

Prevaranti naplaćuju parking

Na nekoliko parkinga u gradu pojavili su se lažni kontrolori koji građanima naplaćuju ostavljanje vozila. "Parking servis" apeluje na Beograđane da paze kome daju novac

Na nekoliko javnih parkirališta u gradu pojavili su se lažni parking kontrolori, navodni "radnici" Javnog komunalnog preduzeća "Parking servis" koji neupućenim građanima naplaćuju ostavljanje vozila i po nekoliko stotina dinara!

"Divljih" kontrolora najčešće ima na otvorenim parkiralištima kod Studentskog trga, u blizini Narodne skupštine, kao i kod Centra "Sava". Oni rade u "civilnoj odeći" i naplaćuju obeleženi parking prostor, a po potrebi i neobeležena parkirališta.

Radenko Vuković, direktor sektora za poslove razvoja i organizaciju parking kontrole u JKP "Parking servis", kaže za Press da su lažni kontrolori svakodnevno dobro organizovani, rade u grupi i da su često pijani.

malo starija vest, ali zanimljiva. Posebno mi je interesantna zbog ovog poslednjeg boldovanog dela :))

Uhapšeni saobraćajci zbog lažiranja udesa

Petnaest osoba, među kojima je petoro pripadnika saobraćajne policije, uhapšeni su jutros zbog sumnje da su namerno izazivali saobraćajne nesreće kako bi naplatili osiguranje, ekslkuzivno saznaje "Blic".

Sumnja se da su lažiranjem nesreća oštetili osiguravajuća društva za 200.000 evra.

Akciju hapšenja izveli su pripadnici kriminalističke policije MUP Srbije u Zrenjaninu i Novom Sadu. Uhapšeni policajci se sumnjiče da su pozivali određene osobe da svojim automobilima dođu na dogovoreno mesto i namerno izazovu saobraćajnu nezgodu.

Osobe koje su učestvovale u izazivanju nesreće dobijale su 100 evra, a od osiguranja su saobraćajnim policajcima davali 1.000 evra, a ostatak uzimali za sebe navodi izvor "Blica" blizak istrazi.

Uhapšen je i jedan medicinski tehničar koji je osumnjičen da je pripadnik ove kriminalne grupe koja je pod istragom bila poslednjih devet meseci, kaže izvor "Blica" iz MUP Srbije.

Uhapšeni su privedeni u policiju na saslušanje a kako navodi izvor "Blica" akcija se nastavlja novim hapšenjima.

ono sta znam jeste da sa razlogom kazu na tom sajtu da je usteda od 10% - 30%, u zavisnosti od (redom): starosti vozila, vrste goriva, da li ima turbinu ili ne.

isplati se mozda ako prelazis bas dosta, ja sam za moju kiju koja se sluzi atmosferskim, benzinskim motorom 1,6 racunao da mi je godisnja usteda ne visa od 120 evra, na mojih ~17.000 km godisnje. HHO uredjaj za moja kola sa ugradnjom vidim da kosta 800+ evra.

facebook.com/speed.rs

Pih, niko da baci koment na ovo gore... kak'i ste fegeti! :P

Evo onda ovako: Suzuki Swift-S najavljen za Zenevu! Sportska varijanta Swifta ce sad imati Vagenov 1,4 sa dve turbine, koji (kao i u Polu, Fabiji RS i Ibici Cupra) raspolaze sa 180 KS. Nice.

SuzukiSwiftSConcept.jpg

facebook.com/speed.rs

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...