Jump to content

Sta biste sve pokazali strancu u BG-u?

Recommended Posts

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

da nije ta kavana ispod zeleznickog u nekim lol dokovskim skladistima i zove se 'kod radeta'? imaju dobre kobaje+kiso kupus?

E JESTE KOD RADETA!!!

Al i dalje je valjda ispod tramvajskog mosta, kod zheleznichke stanice...

A tu ima i hrana?

Inache i tu treba rezervacije kolko sam chuo :(

poz voz 2011

da, ali sa muskim osobama je skroz druga prica. mislim, ako se lik ne odusevi kad skonta niske cene, drvene stolove, debelog krcmara, dokovske radnije, pijane likove koji pricaju sa zidom i mornare bez noge koji hasaju kuvana jela, taj i nije neki covek.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

vodi ga u bulevar da mu pokazes mesto DRVOCIDA!!1

[roflmao] [roflmao]

E JESTE KOD RADETA!!!

Al i dalje je valjda ispod tramvajskog mosta, kod zheleznichke stanice...

A tu ima i hrana?

Inache i tu treba rezervacije kolko sam chuo :(

Zapravo kafana se zove "MIMI" ali je svi zovu "Kod Radeta" zato shto je to gazdino ime, i mnogo je gotivan lik :D

Eo ti broj za rezervaciju [060/0450456] win ti je petak/subota da rezervishesh uveche dolaze splavarke pre odlazaka na zhurke, niko ne bi rekao da ce "takve" ribe da odu tamo :D

Edited by uNkindTJM

ONE LOVE, TJM!

www.last.fm/user/uNkindTJM

kod radeta je ispod mosta i vishe ne radi,a bas kod zeleznichke je paun i tamo valjda nema klopa,ne mogu da se setim :))

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

neam pojma, ja kad sam isao tu (zabaceno sranje u skladistima, ima raznih gajbi za pivo en staf ispred, a vrata su normalna, reko bi covek da je neki wc) pisalo je "kod radeta" na papiru koji je bio zakacen za vrata...mozda to nije to...

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

[roflmao] [roflmao]

Zapravo kafana se zove "MIMI" ali je svi zovu "Kod Radeta" zato shto je to gazdino ime, i mnogo je gotivan lik :D

Eo ti broj za rezervaciju [060/0450456] win ti je petak/subota da rezervishesh uveche dolaze splavarke pre odlazaka na zhurke, niko ne bi rekao da ce "takve" ribe da odu tamo :D

Upravo sam to i chuo, ekstra za fon...to nikako nisam mogao da nadjem! To od tog Radeta ili?

De bre splavarke shto vole kafanu to nije humano, i to shto vetju 'rupu'...."da se odmore od poziranja i odgovornosti koja nastaje kad te svi snimaju"

poz voz 2011

Au koliko ljudi zna za kafanu kod Radeta, sto me cudi jer je prilicno zabaceno mesto. To mora da je kretalo od male grupice ljudi koji je prenosila utiske drugim ortacima i tako Rade postao hit mesto.

Nego da, pravo mesto da napijes i najedes za malo para a i atmosfera je dobra.

Kafana Paun je klasicna kafana, nema neke cari kao kod Radeta, bas bio u subotu sa ortacima, deru sa cenama. Jeste ima ziva muzika ali ona debela plava pevacica, ja bi neku vr` pevaljku da mi peva na uvce a ne onu stoku.

Kreneš od najbanalnijih stvari tipa Ušće, šetnja dunavskim kejom, neka dnevna bleja na nekom od splavova uz pivce. Kališ obavezno, u povratku prođete kroz silikonsku dolinu čisto da vidi (po vautomobilima) da nismo tolika beda, onda pravac Skadarlija na neke cevape ili sarmice uz točeno pivo. Ako voli pivo vodi ga u Veprov dah (u Srahinjića Bana) na točenog Ginisa :) Odvedi ga popodne u sred radnog vremena na Obilićev Venac i pokaži mu koliko smo u stvari mi vredan narod :) usput svratite do Terazijske česme gde će još bolje videti koliko smo vredan narod (pogotovo kada su sličice u pitanju). Popnite se na vrh Beograđanke. Ne znam koliko bi mu bilo zanimljivo ali vredi videti kako nas je NATO sabio za vreme bombardovanja tj one zgrade u K. Miloša. Mesto koje je po meni vrh vrhova i poprilično je jeftino a ima i extra klopu je MAYDAN u Kozjačkoj ulici na Dedinju i tu dolaze vrh cice - NEMA GREŠKE! Egzotika bi bila recimo da ga odvedeš da vidi novi avalski toranj, uveče ga vodi na piće u onaj kafić Aleksandar na ski-stazi na košutnjaku. Odatle se pruža extra pogled na Beograd. Što se hrane tiče tu ima brdo varijanti - da biraš. Ako ćete da jedete s nogu onda Zlatiborac (neki vrhunski sendvič), palačinke u Pinokiju, Glumcu, šiš na NBG, roštilj kod Mare, Poncho, ma za to ćeš se lako snaći. Što se restorana i kafana tiče moj glas ide Trpezi a može da prođe i Malo Korzo. Najbolja domaća kuhinja tj pravi srpski ambijent je po mom mišljenju kod Dače na Karaburmi. Vodi ga i na Adu, to ni slučajno nemoj da propustiš. Mora da vidi da imamo dve ogromne reke, naše more (Adu), toranj na Avali, stari grad (Kališ), dobre cice, najbolju klopu i još mnogo drugih lepih stvari

OK, ajd' sad da mi neko lepo objasni gde je taj Rade? Pošto po vašim opisima ispada da je na pet različitih mesta :) Kao polaznu tačku uzmite bilo šta, snaći ću se, samo recite kojim se ulicama ide da bi se dotle došlo. Trebalo bi da ok znam taj deo, što zbog vožnje bicikle, što jer se šetam preko starog mosta kad idem za nbgd itd.

Korcagin je kafanica u komunjarskom stilu, iza dangube? Brate tamo nikad ne moze da se nadje mesta =p

Yup. Javi mi se na pm ako hoćeš da ti sredim neku rezervaciju. Mada gledaj da ide više od vas dvojice jer u tom slučaju ću teško moći i ugao da ti nađem. :D

Tamo ti je atmosfera vrh. Bend kreće sa stranim stvarima (tipa Deep Purple) pa onda prelazi na nekog Balaševića i pred kraj sve kafanske da se usereš. :))

Slaba je tamo klopa, ali zato brdo riba, svi te grle, ljube itd. :) Osetiće se lepo sigurno. Ja sam vodio tamo ortaka iz Bugarske, oduševio se. :)

"This deck of cards is a little frayed around the edges, but then again so am I and I've got fewer suits..."

Korcagin je kafana vrh do neke 27 godine zivota.

Onda covek postane matori seronja i krene da mu smeta sto nije dovoljno obilna/kvalitetna klopa, sto smrdi na kuhinju, sto vino malo kisi, sto je toceno pivo mozda malo oksidiralo, sto je tamburas promasio zicu, sto je pevac ukrao stih...:(

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

plastik je prošlog vikenda zatvoren (gotova sezona i sele se na neki splav). ćevapi kod cice, kod mare roštilj je carski. pizza kod bucka, neko je spomenuo staru hercegovinu tamo je isto ekstra, pink je isto vrhunski za male pare. evo predlog da se obidje - http://www.mikser.rs/ . ako se setim još nečega dodaću. možda zoološki vrt i botanička bašta (šteta što je staklenik zatvoren, al fin je japanski vrt)

eee... vodi ga u lovac! [:)]

i'm not fat, i'm just easy to see..