Jump to content

Preporucite mis

LanFan

Recommended Posts

Elem, vec nekoliko dana razmisljam sta bi mi odgovoralo i nikako ne mogu da se odlucim.

Ono sto mi je bitno je da je dobar za neki mix palm(70%)claw(30%) drzanje, da ima podesiv DPI, da moze da ide 400-nebitno ali u sto manjim koracima, bar po 200.

400-600-800-1000etc. Volim kad mi je saka (velika je) preko celog misa pa da mi se ne kliza pod rukom jer koren sake mora da mi bude oslonjen na sto. Ne pomeram celu ruku vec samo zglob. Glavni dugmici treba da budu nesto slicno razerovom stilu, da mogu da ih stisnem i srednjim zglobom prsta. Trenutno imam Diamondback ali imam problem sa kablom pa kad ga povucem skroz u stranu ugasi se. A i DPI ne moze da se menja on the fly. Dalje, ne odgovara mi ergonomija jer je simetrican. MXstyle pacovi su donekle ok, mada ni to nije to zbog dugmica. Takodje, mis mora da bude lagan i volim da imam dobru kontrolu nad klizanjem, da ne leti ko budala vec da osetim svaki pixel. Podloga je platnena i zalim sto ne mogu nigde da je nadjem da kupim istu. Uzeo bih Roccat Taito posto je naslicnija ovoj koju ja imam a i nije nasarana raznim glupostima.

Gledao sam ove miseve mada nisam imao prilike da probam ni jedan kako mi lezi u ruci. Tehnici zadovoljavaju ono sto mi treba ali eto, ergonomija + dugmici su mi takodje bitni.

Ne zelim da kupim neki zomgwtfpwn mis samo zbog imena ili 10000DPI. Speaking of which, treba da imam jedno 3 moda za DPI na misu, on the fly.

Potencijalni izbor sam sveo na:

1. Microsoft Sidewinder kec, posto kod nas nema X8 =(

2. Roccat Kone

3. CM Storm Sentinel Advance

ako imate iskustva iz prve ruke sa nekim od ovih pacova ili ako imate jos neku preporuku koja bi mi eventualno odgovarala, slobodno prilozite.

Hvala unapred.

It is in the end whatever the hell I want it to be, and when I'm through with it it's gonna blow a hole, this wide, straight through the world's own idea of itself.

Elem, vec nekoliko dana razmisljam sta bi mi odgovoralo i nikako ne mogu da se odlucim.

Ono sto mi je bitno je da je dobar za neki mix palm(70%)claw(30%) drzanje, da ima podesiv DPI, da moze da ide 400-nebitno ali u sto manjim koracima, bar po 200.

400-600-800-1000etc. Volim kad mi je saka (velika je) preko celog misa pa da mi se ne kliza pod rukom jer koren sake mora da mi bude oslonjen na sto. Ne pomeram celu ruku vec samo zglob. Glavni dugmici treba da budu nesto slicno razerovom stilu, da mogu da ih stisnem i srednjim zglobom prsta. Trenutno imam Diamondback ali imam problem sa kablom pa kad ga povucem skroz u stranu ugasi se. A i DPI ne moze da se menja on the fly. Dalje, ne odgovara mi ergonomija jer je simetrican. MXstyle pacovi su donekle ok, mada ni to nije to zbog dugmica. Takodje, mis mora da bude lagan i volim da imam dobru kontrolu nad klizanjem, da ne leti ko budala vec da osetim svaki pixel. Podloga je platnena i zalim sto ne mogu nigde da je nadjem da kupim istu. Uzeo bih Roccat Taito posto je naslicnija ovoj koju ja imam a i nije nasarana raznim glupostima.

1. Microsoft Sidewinder kec, posto kod nas nema X8 =(

2. Roccat Kone

3. CM Storm Sentinel Advance

Previshe si chitao rejzerov sajt.

Uzmi mx518, G1, ili Intelli, odnosno G5, G3, ili Razer Deathadder.

@ biohazard, vänta va ? =)

Logitech G serija ni pod tackom razno a DeathAdder mi "izgleda" interesantno. Je l' ima kod nas ova druga verzija sa opletenim kablom ? ako neko zna that is

It is in the end whatever the hell I want it to be, and when I'm through with it it's gonna blow a hole, this wide, straight through the world's own idea of itself.

***UPDATE***

Veoma sam zagrejan za DeathAdder. Ako neko ko poseduje isti moze da mi odgovori na ova pitanja:

1. Je li scroll odradjen kvalitetno ? Mislim prvenstveno na to da li je dugovecan i precizan posto ga stvarno puno koristim, pogotovu klik ? Nebitno da li je bucan ili ne.

2. Videh u jednom od review-a da u drajverima postoji opcija u podesavanjima dugmica pod nazivom "DPI" pa me zanima da li je moguce postaviti dva dugmeta za palac da menjaju DPI tako da se ponasaju kao + i - ? Jedno dugme da povecava DPI a drugo da snizava.

Hvala.

Kad sam ga ja uzimao i citao reviewe dosta ljudi se zalilo na kvalitet misa, tj da propadne posle nekoliko meseci, mada ja ga koristim vec 2-3 godine otprilike i radi kao i prvog dana :)

Sad za skrol ne znam, kad kliknem na skrol imam osecaj da je malo 'labav', tako da se ponekad desi da prilikom klika mrdnem i skrol za jedan stepen navise/nadole, mada vrlo retko.

Moguce je da podesis da ti side tasteri menjaju DPI navise/nadole.

• 2 weeks later...

Koristio death addera godinu dana i jace, lezi u ruci odlicno i sve to, ali levi klik se sjebao posle cirka 14-15 meseci(ko ima adera zna na sta mislim :D), i isti sluscaj sa kablom kao i tebi(Lan Fan) ... Moja je preporuka Death Adder(iako se kida) ili inteli 3.0.

Edited by SUBE

There are no miracles, there is no such thing as fate. Nothing is meant to be.