G!!! Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 brate, jel ti (i tebi slichni) zajebavash ? mi ostali zhivimo na marsu ? mi mislimo da policija bere cvetje ? bash ste jadni i mozhete da mi se napasete kurca. izvini sto opet nisi u centru paznje i sto moj post nema veze sa tobom post je bio cisto poredjenja radi koliko sistem boli dupe za narkomane, i da je malo iluzorno osudjivati kakve takve pokushaje njihove rehabilitacije (i to uspeshne?) koliko god oni sa subjektivne tacke gledista delovali nenormalno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 ne obracaj paznju na mauda :D u poslednje vreme je pravi matori prdonja :D Pa, lopatanje je sasvim ok metoda lečenja/kažnjavanja ako ti je u glavi taj srednjevekovni mentalni sklop i način rešavanja problema. Mislim, valjda smo kao društvo (u širem smislu) dovoljno napredovali da neke stvari ne "rešavamo" više lopatama, pijavicama, šok-terapijama, lobotomijom ili spaljivanjem na lomači. Najlakše je dohvatiti batinu i "vaspitavati". Tretman narkomana podrazumeva dugotrajan period odvikavanja, razgovora, grupnih terapija i sa drugim narkomanima i sa članovima porodice (koji neće imati stav "evo, vodite ga, bole me kurac šta ćete da mu radite, samo ga vratite "izlečenog""). Manastir kao okruženje za odvikavanje je idealno mesto za to, što zbog okruženja, izolovanosti i mirnoće koju pruža, što zbog odustva svih ometajućih faktora i činjenice da se telo lakše i brže regeneriše na takvom mestu kroz već pomenute razgovore, koristan rad, čitanje knjiga, šta već. Nemam ništa protiv manastira, naprotiv, ali imam protiv kad se kompleksi leče batinanjem ljudi sa izuzetno složenim problemima. Mislim, ako su bolesni, kako iko sme da podržava bilo kakvo batinanje takvih pacijenata iz bilo kog razloga (jel i po bolnicama treba da se tuku ljudi kad "prekrše" pravila?) I vrlo fino smišljeno da je "ustanova" Crna Reka otvorenog tipa (ako se ne varam), omogućiš narkomanu da unese drogu a onda ga urnišeš od batina jer je "prekršio" pravilo. Poenta je da narkomani ne mogu biti tretirani kao obični kriminalci/prestupnici ili šta već, već kao bolesnici sa ozbiljnim psihičkim, socijalnim i gomilom drugih problema, i ne možeš njihov problem rešavati metodom "no, no, bad junky, sad će lopata da radi", već na načine koje sam opisao. ti si isto kao drzava postupio :D reko si ne treba tako i to je to..alternative nema Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 izvini sto opet nisi u centru paznje i sto moj post nema veze sa tobom post je bio cisto poredjenja radi koliko sistem boli dupe za narkomane, i da je malo iluzorno osudjivati kakve takve pokushaje njihove rehabilitacije (i to uspeshne?) koliko god oni sa subjektivne tacke gledista delovali nenormalno jao provalio si me, sad tju da odem u ugao da se stidim. poredjenje je glupo, tema je jasno definisana. tvojom logikom mogu ja tebi da serem shto pijesh i jedesh svaki dan, a deca u africi umiru od gladi i zhedji, kako te nije sramota. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 (edited) ne obracaj paznju na mauda :D u poslednje vreme je pravi matori prdonja :D ti si isto kao drzava postupio :D reko si ne treba tako i to je to..alternative nema Nisam samo rekao to je to, nego sam i objasnio zašto to mislim, navodeći konkretnu alternativu. Edited May 26, 2009 by Pipboy Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 (edited) Pa, lopatanje je sasvim ok metoda lečenja/kažnjavanja ako ti je u glavi taj srednjevekovni mentalni sklop i način rešavanja problema. Mislim, valjda smo kao društvo (u širem smislu) dovoljno napredovali da neke stvari ne "rešavamo" više lopatama, pijavicama, šok-terapijama, lobotomijom ili spaljivanjem na lomači. Najlakše je dohvatiti batinu i "vaspitavati". Tretman narkomana podrazumeva dugotrajan period odvikavanja, razgovora, grupnih terapija i sa drugim narkomanima i sa članovima porodice (koji neće imati stav "evo, vodite ga, bole me kurac šta ćete da mu radite, samo ga vratite "izlečenog""). Manastir kao okruženje za odvikavanje je idealno mesto za to, što zbog okruženja, izolovanosti i mirnoće koju pruža, što zbog odustva svih ometajućih faktora i činjenice da se telo lakše i brže regeneriše na takvom mestu kroz već pomenute razgovore, koristan rad, čitanje knjiga, šta već. Nemam ništa protiv manastira, naprotiv, ali imam protiv kad se kompleksi leče batinanjem ljudi sa izuzetno složenim problemima. Mislim, ako su bolesni, kako iko sme da podržava bilo kakvo batinanje takvih pacijenata iz bilo kog razloga (jel i po bolnicama treba da se tuku ljudi kad "prekrše" pravila?) I vrlo fino smišljeno da je "ustanova" Crna Reka otvorenog tipa (ako se ne varam), omogućiš narkomanu da unese drogu a onda ga urnišeš od batina jer je "prekršio" pravilo. Poenta je da narkomani ne mogu biti tretirani kao obični kriminalci/prestupnici ili šta već, već kao bolesnici sa ozbiljnim psihičkim, socijalnim i gomilom drugih problema, i ne možeš njihov problem rešavati metodom "no, no, bad junky, sad će lopata da radi", već na načine koje sam opisao. е ок. само да поново нагласим да се лопатом не лечи, то није терапија, то је казна за кршење строгих правила, која су неоходна у једној таквој установи. лечи се управо оним шта си и сам навео као пожељну терапију. можемо да сматрамо како смо као друштво "узнапредовали", али треба да се окренеш око себе и сагледаш то друштво и његов напредак и онда да реално судиш о нечему таквом. дакле, да ти се закључци не заснивају на wishfull thinking, већ на чињеницама. да одмах кажем да немам "средњевековни поглед на свет", али да сам реалан. батине, као казна, по мени, НИСУ страшна ствар, с обзиром на дату ситуацију. страшан је садизам, али око тога се слажемо. можда су легалне болнице управо тако неуспешне јер их не лопатају. то је такође легитиман закључак. ти причаш како би требало, шта би било нормално, итд., а пренебрегаваш како ЈЕСТЕ и колико заправо ништа НИЈЕ нормално и како НИШТА не функционише. то називам "аутизмом круга двојке". згражавање и вртење главама по принципу "јебем ти Србију", "ужасни смо", "ово је средњи век", "на ломачу са мантијашима", "никад нећемо постати нормални" и сл. су ту само у функцији јачања управо тог Лалаленд аутизма. ту је поента задовољавање форме, која треба да одржи некакву илузију напретка и појача балон, а не испуњавање суштине - успешно лечење наркомана и поновно стварање људи од њих. опет понављам да је то последње уточиште неуспешно лечених наркомана, да Центар има добре резултате и да има подршку како успешно лечених наркомана, тако и породица штићеника и заинтересоване заједнице. а то би ваљда требало да се рачуна више од "повређеног осећаја" некога ко са датим проблемом (хвала Богу) нема никакве везе до новинског ступца. држава је фејловала у решењу датог проблема, Центар је пружио наду, а сад га држава затвара, а и даље нема алтернативу. дупло голо. ето. Edited May 26, 2009 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 (edited) е ок. само да поново нагласим да се лопатом не лечи, то није терапија, то је казна за кршење строгих правила, која су неоходна у једној таквој установи. лечи се управо оним шта си и сам навео као пожељну терапију. Napisao sam "lečenja/kažnjavanja", baš da bih spomenuo obe stvari, jer neko i dalje misli da je batinanje=lečenje. можемо да сматрамо како смо као друштво "узнапредовали", али треба да се окренеш око себе и сагледаш то друштво и његов напредак и онда да реално судиш о нечему таквом. дакле, да ти се закључци не заснивају на wishfull thinking, већ на чињеницама. да одмах кажем да немам "средњевековни поглед на свет", али да сам реалан. батине, као казна, по мени, НИСУ страшна ствар, с обзиром на дату ситуацију. страшан је садизам, али око тога се слажемо. Ne radi se o wishful thinking i Lalalendu, već o tome šta uraditi da bi se unapredio život oko nas (van konteksta naše države i njenih "napora" za to). Da nije bilo ljudi koji bi u jednom trenutku rekli "e, čekaj, ajd da probamo nešto drugo", danas bi i dalje lomače i burgije bili legitimni načini lečenja. Najlakše je dići ruke i reći "sranje, šta ćeš, ne vredi ništa drugo". можда су легалне болнице управо тако неуспешне јер их не лопатају. то је такође легитиман закључак. Ovo je van pameti i bilo kakvog komentara. ти причаш како би требало, шта би било нормално, итд., а пренебрегаваш како ЈЕСТЕ и колико заправо ништа НИЈЕ нормално и како НИШТА не функционише. то називам "аутизмом круга двојке". згражавање и вртење главама по принципу "јебем ти Србију", "ужасни смо", "ово је средњи век", "на ломачу са мантијашима", "никад нећемо постати нормални" и сл. су ту само у функцији јачања управо тог Лалаленд аутизма. ту је поента задовољавање форме, која треба да одржи некакву илузију напретка и појача балон, а не испуњавање суштине - успешно лечење наркомана и поновно стварање људи од њих. Obrati pažnju na bodlovano (a i sve što sledi posle toga). Prvo sam kažeš da u ovoj zemlji ništa nije normalno i kako ništa ne funkcioniše, a onda meni prišivaš "nikad nećemo postati normalni" i "jebem ti Srbiju". To je to upadanje samom sebi u usta koje sam i ranije spominjao, ti to još uspeš da izvedeš u istom pasusu. I nemoj meni da kačiš to "jebem ti Srbiju" i "na lomaču sa mantijašima", ja to nikad nisam ni rekao ni pomislio. Sam si rekao šta misliš o Srbiji, a protiv Crkve nemam apsolutno ništa (iako si ti ubeđen u suprotno), imam protiv dementa iz iste koji se kriju iza mantija i kojima se po automatizmu sve prašta samo zato što su u istoj toj Crkvi, ili često stavlja u kalupe "ma to je montirano", "to je nekom u interesu da sad poteže", "to nije istina, dobar je čovek, ja ga znam" i slično. опет понављам да је то последње уточиште неуспешно лечених наркомана, да Центар има добре резултате и да има подршку како успешно лечених наркомана, тако и породица штићеника и заинтересоване заједнице. а то би ваљда требало да се рачуна више од "повређеног осећаја" некога ко са датим проблемом (хвала Богу) нема никакве везе до новинског ступца. Speaking about wishful thinking, kako ono beše, svaka priča ima dve strane. Deluje mi da ti u slučaju CR vidiš samo onu sjajniju. држава је фејловала у решењу датог проблема, Центар је пружио наду, а сад га држава затвара, а и даље нема алтернативу. дупло голо. ...Centar je pružao nadu... I, čisto jedno pitanje nevezano za celu pozadinu: Ti reče da je lopatanje ok? Jel ne misliš da je čoveka moguće ozbiljno obogaljiti lopatom ako "stručnjak" promaši tridesetak centimetara gore ili dole (čak i ako ne promaši)? Edited May 26, 2009 by Pipboy Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 pipboy nismo mi rekli to je jedini nacin i najbolji :D ali nemaju ljudi 200 000eura za najbolje lecenje drzava ne pomaze tako da hoces reci da je bolje nista nego ovo ? taj lik je vec obogaljen u mozak :D jebes kicmu :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 (edited) Ne radi se o wishful thinking i Lalalendu, već o tome šta uraditi da bi se unapredio život oko nas (van konteksta naše države i njenih "napora" za to). Da nije bilo ljudi koji bi u jednom trenutku rekli "e, čekaj, ajd da probamo nešto drugo", danas bi i dalje lomače i burgije bili legitimni načini lečenja. Najlakše je dići ruke i reći "sranje, šta ćeš, ne vredi ništa drugo". да, знао сам да ћеш да извучеш "напредњачки" аргумент. наиме, слажем се да је развој условљен таквим начином трагања и размишљања. људи су се вратили лопати, јер напреднији функционалан начин, просто НИЈЕ био доступан у условима наркоманије која је узела маха. онда се поставља питање функционалности, ефикасности и суштине, а не форме. у пољској болници секу ногу рањенику да га спасу, иако на ВМА можда ампутација не би била потребна. разумеш ме? Ovo je van pameti i bilo kakvog komentara. не видим зашто... Obrati pažnju na bodlovano (a i sve što sledi posle toga). Prvo sam kažeš da u ovoj zemlji ništa nije normalno i kako ništa ne funkcioniše, a onda meni prišivaš "nikad nećemo postati normalni" i "jebem ti Srbiju". To je to upadanje samom sebi u usta koje sam i ranije spominjao, ti to još uspeš da izvedeš u istom pasusu. I nemoj meni da kačiš to "jebem ti Srbiju" i "na lomaču sa mantijašima", ja to nikad nisam ni rekao ni pomislio. Sam si rekao šta misliš o Srbiji, a protiv Crkve nemam apsolutno ništa (iako si ti ubeđen u suprotno), imam protiv dementa iz iste koji se kriju iza mantija i kojima se po automatizmu sve prašta samo zato što su u istoj toj Crkvi, ili često stavlja u kalupe "ma to je montirano", "to je nekom u interesu da sad poteže", "to nije istina, dobar je čovek, ja ga znam" i slično. хехехехе... они коментари су последица снимка, а не сагледавања ужаса везаног за распрострањену и запуштену наркоманију. понављам ти, ја себи не скачем у уста. Србију волим, али реално сагледавам сву запуштеност друштва и ништавност Државе на свим нивоима. никад не бих тако коментарисао ни проблем наркоманије, а камоли снимак. Speaking about wishful thinking, kako ono beše, svaka priča ima dve strane. Deluje mi da ti u slučaju CR vidiš samo onu sjajniju. тамнију страну такође видим, а то је очигледан садизам на оном снимку и моја осуда истог тог садизма, коју избегаваш да примиш к знању. ...Centar je pružao nadu... I, čisto jedno pitanje nevezano za celu pozadinu: Ti reče da je lopatanje ok? Jel ne misliš da je čoveka moguće ozbiljno obogaljiti lopatom ako "stručnjak" promaši tridesetak centimetara gore ili dole (čak i ako ne promaši)? пружаО, јер ће да буде затворен од стране импотентне државе а под притиском вртоглаваца и згражавача. ценим твој допринос усавршавању методологије. на ту тему нисам размишљао до сад. хехехехе... ја бих преферирао весло или обичну батину (јер нема метал на себи, а умањује могућност озбиљне повреде), а боље по туру, него бичем по леђима, те повреде су гадне и могу се компликовати. дебело месо је дебело месо... Edited May 26, 2009 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 тамнију страну такође видим, а то је очигледан садизам на оном снимку и моја осуда итог тог садизма, коју избегаваш да егнолиџујеш. Ne, naprotiv, to mi je stalno u glavi baš zato što ti je ok lopata. Mislim, teško da bilo kakvo batinanje ljudi koji su a) Bolesni, b) Nisu u stanju da uzvrate, c) Ne smeju da uzvrate; ne nosi sa sobom i sladostrasni sadizam. Mislim, objasni mi kako je tačno moguće kažnjavati (što je u startu pogrešno, al ajde) takvih ljudi i to lopatom (sve ovo je tebi prihvatljivo, don't forget), a da sve to ne nosi pečat sadizma?. Ili je to ona priča "brate, meni je teže i više me boli nego tebe dok te ovako mlatim..." Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 kad si bio mali tukli su te mama i tata je li tako i sta ti fali sada ...kad postanes narkomancina i na korak si do smrti tuku te lopatom jebiga :D evolucija !:D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 (edited) Ne, naprotiv, to mi je stalno u glavi baš zato što ti je ok lopata. Mislim, teško da bilo kakvo batinanje ljudi koji su a) Bolesni, b) Nisu u stanju da uzvrate, c) Ne smeju da uzvrate; ne nosi sa sobom i sladostrasni sadizam. Mislim, objasni mi kako je tačno moguće kažnjavati (što je u startu pogrešno, al ajde) takvih ljudi i to lopatom (sve ovo je tebi prihvatljivo, don't forget), a da sve to ne nosi pečat sadizma?. "25 по туру" је казна и она као таква не мора да носи садизам. у овом случају носи га у себи, то се види, а утисак се појачава каснијим "боксерским" третманом. мени је физичка казна легитимна као крајња мера у екстремним условима, када је очигледно да било каква друга мера не би дала резултат. Ili je to ona priča "brate, meni je teže i više me boli nego tebe dok te ovako mlatim..." мени, као вернику, таква изјава другог верника савршено пије воду, колико год парадоксално или лицемерно изгледала на први поглед. тако и оцу/маци батинање детета сигурно теже пада неголи бридећи тур самом детету. да, сматрам и да је "пуца-лаца" легитимна крајња мера у васпитавању детета, наравно ПАЖЉИВО употребљена и хладне главе одмерена (без дозвољавања утицаја нервозе родитеља у датом тренутку, нпр.), са јасним циљем, према унапред одређеним критеријумима, познатим детету, разумно спроведена (без намере да се дете повреди или понизи) и без садистичког сладострашћа. садистичко сладострашће одмах и у потпуности потамњује слику. Edited May 26, 2009 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 "25 по туру" је казна и она као таква не мора да носи садизам. у овом случају носи га у себи, то се види, а утисак се појачава каснијим "боксерским" третманом. мени је физичка казна легитимна као крајња мера у екстремним условима, када је очигледно да било каква друга мера не би дала резултат. мени, као вернику, таква изјава другог верника савршено пије воду, колико год парадоксално или лицемерно изгледала на први поглед. тако и оцу/маци батинање детета сигурно теже пада неголи бридећи тур самом детету. да, сматрам и да је "пуца-лаца" легитимна крајња мера у васпитавању детета, наравно ПАЖЉИВО употребљена и хладне главе одмерена (без дозвољавања утицаја нервозе родитеља у датом тренутку, нпр.), са јасним циљем, према унапред одређеним критеријумима, познатим детету, разумно спроведена (без намере да се дете повреди или понизи) и без садистичког сладострашћа. садистичко сладострашће одмах и у потпуности потамњује слику. Ja ne govorim o tome, već da je nemoguće batinati nekoga lopatom (ko ne može/ne sme da pruži otpor), a da to nema dozu sadizma. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Ovaj topic je prvo bio ozbiljan, pa onda smeshan a sada je postao TUZHAN... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Mene matori kad je pljuskao kaisem, ne secam se da je bio hladnokrvan i da smo se sporazmuno dogovarali, vec da je penio i vikao "skottteeee mali znas li kolko kosta taj sat" "jaoooo ubicu te znas li koliko dugo cuvam taj subler, jaooo" "ti ces mene da sramotis na roditeljskom stoookoooo osuricu teee" i slicno. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Ja ne govorim o tome, već da je nemoguće batinati nekoga lopatom (ko ne može/ne sme da pruži otpor), a da to nema dozu sadizma. ето, ја мислим да је могуће. Ovaj topic je prvo bio ozbiljan, pa onda smeshan a sada je postao TUZHAN... ко ми те растужио, дебели мој морже? Mene matori kad je pljuskao kaisem, ne secam se da je bio hladnokrvan i da smo se sporazmuno dogovarali, vec da je penio i vikao "skottteeee mali znas li kolko kosta taj sat" "jaoooo ubicu te znas li koliko dugo cuvam taj subler, jaooo" "ti ces mene da sramotis na roditeljskom stoookoooo osuricu teee" i slicno. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Ne, sad ozbiljno da me je cale ovako tukao : "да, сматрам и да је "пуца-лаца" легитимна крајња мера у васпитавању детета, наравно ПАЖЉИВО употребљена и хладне главе одмерена (без дозвољавања утицаја нервозе родитеља у датом тренутку, нпр.), са јасним циљем, према унапред одређеним критеријумима, познатим детету, разумно спроведена (без намере да се дете повреди или понизи) и без садистичког сладострашћа" umesto kao sto sam opisao, osecao bih se uzasno ponizeno. Mislim kako mozes razumno i odmereno tuci dete? Koji je jasan cilj? Deluje nekako maksimalno sadisticki i uzasno to gde bi roditelj tukao dete po utvrdjenim pravilima, to bi pokazalo totalnu nemoc deteta, i unistilo mu psihu. Ahahah sad sam se setio i kad je cale ispustio krik :"ijaoooo tiiiii" i zagrizao mi podlakticu i nije hteo da pusti. pa 45 minuta sam ga podjebavao pre toga :) Da je bio hladan i odmeren vezao bi me za raketlu i lansirao :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 е јеб'га сад, Гузо. мислио сам на малу децу, до пубертета. типа, направио си срање, знаш шта следи, иди у собу, скини гаће и лези на кревет. уз "пуца-лацање", наравно иду и грдње и вика и сл. сад испада да сам др. Менгеле, јбт... велику децу ваља и добрано излемати. јер, обично су њихови преступи права претња њиховом развитку. типа, обио је трафику са 14 година - лемај 20 минута док ти рука не отпадне. афектне батине су то о чему ти причаш. и не мислим да су оне продуктивне. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trans-Lucky Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 neka Pusi kurac srbijo. hriscanstvo Quote Svenevideći Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Mnei nisu bile. Samo sam bio jos gori. A ne ispadoh junkie. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Decu treba lemati samo emotivno, ništa tako mirno i hladnokrvno. Mislim ne znam da objasnim lepo, al kad ih nalupaš emotivno, to im onda jasno govori da ta sranja ne treba da ponavljaju, ono iznervirao sam ćaleta, napravio sam sranje, učinio sam glupost, neću to više da ponavljam, vidi kako je čovek popizdeo. U drugom slučaju mogu ostati trajne psihološke posledice koje će detetu praviti blokadu u nekim normalnim stvarima u životu (tj odgajićeš mutavog debila bez samopouzdanja koji će da ti živi na gajbi do 40-te godine neoženjen). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Mene, kad god je premlatila keva, plakala je jedno pola sata, nikada mi nije bilo jasno... valjda sam ja to trebao da radim? She was doing it wrong! :D Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 мислио сам на малу децу, до пубертета. типа, направио си срање, знаш шта следи, иди у собу, скини гаће и лези на кревет. уз "пуца-лацање", наравно иду и грдње и вика и сл. сад испада да сам др. Менгеле, јбт... велику децу ваља и добрано излемати. јер, обично су њихови преступи права претња њиховом развитку. типа, обио је трафику са 14 година - лемај 20 минута док ти рука не отпадне. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis J. Kurtovic Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 http://www.b92.net/video/video.php?nav_cat...p;nav_id=362620 Quote Naposletku ti si navek znala da sam svirac,brosic sto se tesko pribada,da me moze oduvati najblazi nemirac,da cu u po reci stati,da se necu osvrtati nikada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 http://www.b92.net/video/video.php?nav_cat...p;nav_id=362620 he did it! \o/ ...ili je to bio Luis? Posle ovog snimka jasno se vidi da ono prvo batinanje nije bilo IZOLOVAN SLUCHAJ i ispad jednog tuljana vec da je takva "terapija" tamo iz keca na meniju plus tuljani bivaju POSHTENO placeni za sav RAD koji obave tamo... Necu da branim narkomane ali kao sto je neko ovde ranije rekao VALJDA SMO DOSEGLI NEKI CIVILIZACIJSKI NIVO DA NE MORAMO JOS UVEK DA BURGIJAMO LOBANJE... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts