Jump to content

Pitanja oko x64 Win 7

Member

Recommended Posts

• Replies 470
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kako se meni i komšiji onda zabadao svaki čas, a potom na ISTOM hardveru WinME Final radio stabilan ko stena (osim što je ždrao sav RAM)?

U krajnjem slučaju možda su bili i drajveri, a možda i nisu, ugl imao je probleme sa alokacijom memorije (čim prebaci 30-40 MB, krene da swapuje, bez obzira što ti možda imaš 128 MB) i što je pola sistemskih procesa bilo 16-bitno i deli isti adresni prostor, pa kad pukne jedan, ćaos đaci. Gola kurčina od OS-a, nemojte je spominjati više :)

98se je radio do jaja do 6 meseci, a onda je redovno morao da se reinstalira.

ME je radio super, ako se izuzme to što je morao da se restartuje računar bar jednom dnevno, da bi se oslobodila memorija. :)))

A i XP je bio krš do prvog service packa.

Ali zato DOS... Eh to su bila vremena.

.: l@w
.: co-founder of kouteki

Meni je u deusu radio win me od 2001 septembar - 2004 (ili cak 5) jun. I radio je vrh, a najbolje mi je bilo sto kad pukne win, nakacim taj hdd na drugi komp bilo koji, dignem ME i odradim ghost :)

Tako da ja licno mislim da je ME VRH, ali ono nisam imao muda to da kazem a da ne rizikujem beskrajne rasprave.

Dok kod XP-a je morao butabilni gost i iz "dosa" da se gostuje....

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Ma ovde je brdo ljudi instaliralo bete Mileniuma jer gospoda iz CD klubova nisu uvek nalazila za shodno da ti kažu šta su tačno nabavili ili bar da isprobaju lepo kod sebe (sećam se scene iz MB Softa, povukli su Hitmana 2 iz "distribucije" tek kad su ljudi počeli da vraćaju diskove i da se žale da je to beta a ne full, ovi je nisu instalirali ni jednom lol). E sad da je trošio RAM previše, trošio je, ali je bar radio god damn it :)

prvi stabilan kućni OS je bio Win2K od SP2, ME je bio njesra, 98SE takođe

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Znachi vec dva dana se patim da instaliram win7 na gygabite GA-M61PME-S2 (integracija neka nesretna) plochu i shvatim da win7 nikako ne ide sa ovom plochom, 2 instalacije sa interneta sam skidao... Dok u VMWARE-u radi normalno... Na drugom kompu sam koristio 2 - 3 meseca beta verziju koja je radila perfektno.

Edited by Goga[TT]
bnlsignature.jpg

Ja znam da mi je SE katastrofa loše radio, ME nisam ni hteo da probam.

Jel beše SE onaj koji je između ostalog dolazio sa onim katastrofalnim jednim-klikom-za-otvaranje-ikonica-konceptom kojeg su srećom svi brzo zaboravili?

Sa druge strane, danas sam instalirao na laptopu Win7, pa ćemo da vidimo kako će se pokazati. Iznenadih se što me nije pitao za CD-key, i sve normalno radi bez toga, pa se setih da čekiram deo "aktivacija" kad vidi vraga, tu se upisuje :) Odma' je svuk'o jedno 8-9 važnih updateova, među kojima su bili i drajveri za ozloglašeni Intel 945 zbog kojeg je Nenad u redakciji dobio nov monitor a ja uzeo svoj stari 930BF :)

I šta ga znam, tek sam počeo da ga koristim pa nemam još puno utisaka, deluje da radi ok brzo, ali videću kako će biti kroz koju nedelju. Tek onda mogu da razmišljam o tome da ga stavim i umesto XP-a na kućni komp. Mada meni XP i dalje šljaka super.

Jedino što sam primetio jeste da se Avira jako sporo updateovala, ali ne znam da li je to do njihovih servera ili Windowsa.

Super je i ovaj sistem prepoznavanja aplikacija, pošto sam na D: particiji imao Quake2 instaliran (volim tako da otpikam s vremena na vreme :)) i htedoh da vidim jel radi i pod sedmicom, radi naravno, međutim odmah nakon toga se Quake2 shortcut našao pod "Games" u start meniju.

Sa druge strane, danas sam instalirao na laptopu Win7, pa ćemo da vidimo kako će se pokazati. Iznenadih se što me nije pitao za CD-key, i sve normalno radi bez toga, pa se setih da čekiram deo "aktivacija" kad vidi vraga, tu se upisuje :)

A taman smo pomislili da je Lale uhakovao Win7 :)

jeste on bio tako zamišljen (NT5 priča), ali je gomila vrlo brzo krenula da ga fura kući. Vudzi, ja sam terao Win2K sa SP2 na 1700+ i kt333 i letele su igre, sećam se ko danas da je bilo :)

jeste on bio tako zamišljen (NT5 priča), ali je gomila vrlo brzo krenula da ga fura kući. Vudzi, ja sam terao Win2K sa SP2 na 1700+ i kt333 i letele su igre, sećam se ko danas da je bilo :)

Exactly, na Win2K su radile igre i to su odlichno radile! Win2K je bio prekretnica. Do njega sam koristio Windows 97 (tj. Windows 95 OSR2), zajedno sa NT4 za potrebe posla. Windows ME je bio katastrofa, realno.

А в чем сила, брат?

koliko vidim sedmica je u istom sranju kao i osx - nema softvera za nju

moracemo da sacekamo bar pola godine da krenu ljudi da izdaju verzije za novi os

naravno ovo sve vazi samo ako se ja upravo nisam opasno ispalio, i verzije za vistu rade i na sedmici :)

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

a koji to sw ne radi? Ja sam video na šljaci da samo DevPartner Studio pravi probleme, a gajbi nisam naišao ni na jedan sw koji mi nije radio

a koji to sw ne radi? Ja sam video na šljaci da samo DevPartner Studio pravi probleme, a gajbi nisam naišao ni na jedan sw koji mi nije radio

nem pojma, foxit reader recimo?

kao sto rekoh, ne znam da li verzije softvera koje se normalno instaliraju na xp mogu da rade i na sedmici?

dvini, jesi koristio ti osx nekad? :)

jesam sto :) nisam bukvalno mislio da nema softvera, nego da je mnogo veci izbor za standardne operativne sisteme :)

nije ni win7 ochigledno :)

nisam ni rekao da jesam :)

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.