Jump to content

Remake americkih serija


shiki

Recommended Posts

Naleteo sam na jedan cudan clanak u novinama...Pa rekoh da pitam dal neko zna nesto vise o tome ili je najverovatnije ovo neka zajebancija..

link

Nacionalne televizije snimaju desetak rimejkova serija

Bjela umesto Saterlenda

Utorak - 02.09.2008

Televizijske stanice sa nacionalnom frekvencijom za jesenju sezonu spremile su bogat igrano-serijski program iz domaće produkcije.

Većina programa su rimejkovi najgledanijih serija, što dokazuje da našoj produkciji nedostaju autentične lokalne priče.

Televizija „Foks“ je od svoje američke sestrinske kuće dobila licencu za rimejk serije 24, koja se bavi tajanstvenim odeljenjem američke vladine antiterorističke jedinice (CTU). Serija se dešava u stvarnom vremenu, a svaka sezona neprekidno prati život Džeka Bauera, operativca CTU koji nastoji da suzi terorističke pretnje na tlu SAD. Dok će u novoj sezoni u američkoj verziji zaigrati Rade Šerbedžija, za srpskog Džeka Bauera (kod nas Jovan Bajić) izabran je, navodno, Dragan Bjelogrlić. Iako se zaplet drži pod ključem, od pouzdanih izvora saznali smo da će negativci u prvoj sezoni biti američki teroristi! Svedoci sa snimanja kažu da se kao gosti u ulogama Amerikanaca pojavljuju Lens Henriksen, našoj publici poznat kao zli motorista iz filma „Hladan kao kamen“ i Majkl Ajronsajd, našoj publici poznat kao negativac iz „Gorštaka 2“. Pošto su u prvoj sezoni američke serije 24 negativci bili Srbi, očigledno je ova postavka recipročni odgovor.

Televizija „Košava“ će u koprodukciji sa crnogorskom državnom televizijom snimiti seriju „CSI: Budva“. Možda vam na prvu loptu ova informacija deluje smešno, ali, prema tvrdnjama ministra turizma Crne Gore Predraga Nenezića, u jednoj epizodi će se kao gost (izmišljenog) hotela „Đilardino“ u Bečićima pojaviti i čuveni agent Horejšio Kejn lično! Dejvid Karuzo je već snimio svoje scene, nakon čega je izjavio da je oduševljen Bokom Kotorskom i da će se sigurno vratiti.

Rimejk američke serije biće okosnica programa tri najgledanije TV stanice u Srbiji. „Velika ljubav“ („Big Love“) će se prikazivati na RTS-u. Ova serija u američkoj verziji govori o poligamisti iz Jute, koga igra Bil Pekston. U srpskoj verziji biće smeštena u Novi Pazar, a glavnu ulogu poligamiste igraće Dragan Jovanović.

Ružičasta televizija se dugo mučila da pronađe odgovarajuću bolničku sagu. Nakon nekoliko meseci traganja, izbor je pao na seriju „Kraljevstvo“ Larsa fon Trira.

B92 je kupio prava za rimejk popularne serije „Ometeni u razvoju“. Dok je američka serija prikazivala život porodice uhapšenog građevinskog preduzimača, srpska će se baviti porodicom člana stečajne mafije. Uloga koja je proslavila Džejsona Bejtmena kod nas će pripasti Gordanu Kičiću.

Televizija „Avala“ će gledanost pokušati da prigrabi rimejkom britanske serije „Žene fudbalera“, koju će snimati beogradska ispostava produkcije „Ava“. Snimanje ove serije još nije počelo.

'Lo, there do I see my father. 'Lo, there do I see...

My mother, and my sisters, and my brothers.

'Lo, there do I see... The line of my people...

Back to the beginning. 'Lo, they do call to me.

They bid me take my place among them.

In the halls of Valhalla...

Where the brave... May live...

...forever.

Link to comment
Share on other sites

Veliki come back Dimitrija Vojnova

Kako saznaje Kurir, prema nezvanicnim izvorima, nas poznati filmski kriticar najavljuje svoj povratak na filmsko, tja ovaj put televizijsko "platno", i to u srpskoj verziji trenutno najpopularnije serije u svetu - Heroji.

Serija koja pokriva sa radnjom sve delove sveta, i naravno ponajvise SAD, u nasoj verziji ce biti koncentrisana na Srbiju sa mogucim propratnim desavanjima u bivsim republikama SFRJ.

- Radujem se, veoma, da zaigram ekvivaletnu ulogu Hiroa, junaka iz Japana, koji mi je i najomiljeniji lik u seriji koju redovno pratim - izjavio je Vojnov za nas list.

Produkcija serije ce biti najverovatnije biti u rukama RTS-a, a ocekuje se da mozda cak i Aleksandar Tijanic odigra jednu od epizodnih uloga. Pored verovatno plejade nasih poznatih mladjih, ali i nesto starijih glumaca, par uloga ce biti prepusteno amaterima u glumackom poslu, ali i profesionalcima u politici! Vjerici Radeti i Zoranu Andjelkovicu su obezbedjena mesta u seriji, a kako saznajemo Zoki ce cak dobiti i zapazenu ulogu negativca Sajlera, dok se Vjericina uloga cuva kao veliko iznenadjenje za obozavatelje Heroja.

Snimanje pocinje u toku novembra, a prvi kadrovi ce pasti, gde drugde no u - Kremnima.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...