Jump to content

Batman

Recommended Posts

Jeste, procitao sam samo Milera, ostali Betmeni su znatno blazi i standardno su orijentisani, medjutim, sam koncept Betmena kao heroja je jedinstven. Ako bude treci deo, ocekivao bih da jos vise bude blizak Mileru.

Sve u svemu, sto rece Laki, mozda je 9,5 visoka ocena, ali uzimajuci sve u obzir ovaj film daleko prevazilazi filmove radjene po stripu, i veoma lako ulazi u zanrovsku kategoriju drame/trilera, sto je jedna od najozbiljnijih filmskih kategorija. Ono sto je najbolje je sto je reziser uspeo da sve fantasticne elemente prikaze nenametljivo, a za uzvrat oni su mu obezbedili fenomenalno okruzenje u kome moze da prikaze sustinu, odnosno da razvije jednu veoma ozbiljnu pricu.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

• Replies 211
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

gledao juče u DC-u, odličan film, ali nije nikako za 9.5 i prvo mesto na imdbu.

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Mislim, pazi, ta lista je i onako smesna. Ok jeste prvih 10 filmova zaista zasluzilo da se nadje medju kultinim, ali, treba biti realan i videti da je tu neuporedivo vise filmova koji imaju fanove nego njihovi realni kvaliteti. Na primer ima samo 5 filmova u prvih 50 koji nisu americki. Mogao bih sad ja da nabrajam jos 100 razloga, ali treba imati u vidu da je ocena filma na imdb-u krajnje amaterska, sto i jeste cilj, tako da ne vidim razlog zasto ovaj Betmen ne bi bio u prvih 10-20. Mislim, Star Wars ep V je na 9. mestu ispred Kazablanke, mislim, o cemu mi ovde pricamo.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Odlichan film, jedva cekam sledeci nastavak! A christian bale je zaebat glumac, nema sta,

jos da vidim kako je odigrao u terminatoru IV... I da, steta sto nema vise Ledgera...

Edited by fatboy

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Mislim, pazi, ta lista je i onako smesna. Ok jeste prvih 10 filmova zaista zasluzilo da se nadje medju kultinim, ali, treba biti realan i videti da je tu neuporedivo vise filmova koji imaju fanove nego njihovi realni kvaliteti. Na primer ima samo 5 filmova u prvih 50 koji nisu americki. Mogao bih sad ja da nabrajam jos 100 razloga, ali treba imati u vidu da je ocena filma na imdb-u krajnje amaterska, sto i jeste cilj, tako da ne vidim razlog zasto ovaj Betmen ne bi bio u prvih 10-20. Mislim, Star Wars ep V je na 9. mestu ispred Kazablanke, mislim, o cemu mi ovde pricamo.

ne kažem da nije smešna, ali meni Dark Knight nikako ne može da bude bolji film od Šošenka (koj je meni lično #1 film ikada,) i Kuma..

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Upravo o tome i pricam Hajli. To je imdb. Vidis, da sam nadrkan, kao sto nisam, ja bih mogao da izlozim citavu teoriju zasto je Betmen bolji od Kuma, ali necu, jer se plasim srdzbe forumasha.

Ali sta hocu da kazem. Na primer, imamo Scarface koji je na 175. mestu a recimo Sleuth na 184. A Scarface je takav tresh od filma da to ne bi bio ni u top_ne_znam_koliko da se ja pitam, a kamoli da dobije ocenu 8. I onda pogledas, cekaj, za Sleuth je glasalo 10x manje ljudi nego za Scarface, Sleuth je miljama daleko od Scarface-a, oba filma su dobila ocenu 8. Kada bi mene neko pitao, ej imam ova dva filma i oba su dobila ocenu 8 na imdbu, ja bih rekao, Scarface baci u djubre, a Sleutha posle gledanja odlozi na policu.

I za kraj, dodjemo do toga da je meni Little Miss Sunshine bolji film od svih u prvih 10 na imdbu. Eto, samo da objasnim svoj stav o imdbu.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

I to najbolja ekranizacija koju sam u životu gledao.

Toliko drastično odskače od svih prethodnih delova da nemam reči. Ne računajući ona preseravanja sa sonarima pred kraj, količina tinejdž loženja je minimalna, napokon film gde se ne titraju jajca čitaocima koji dolaze u bioskop da vide dal je ispoštovan stripski kanon.

Ne razumem argument, ekranizacija stripa, pa sta? Kum je ekranizacija knjige Maria Puza, coveka koji pise krimi romane o mafiji.

Sto se ovog Betmena tice, ovo je film koji najmanje podseca na strip od svih ekranizacija do sada. Cak sam Gotam ne izgleda kao u prvom delu, deluje kao obican grad. U stvari, da nema Betmenovog kostima, niko ne bi ni znao da je ovo ekranizacija stripa. Poenta je u prici koju nosi i o tome kako masa reaguje na desavanja koja izlaze van okvira svakodnevnog zivota. Sve je to prikazano i ispricano na jedan veoma, veoma dobar nacin.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

sjajan film.

moracu ga gledati jos par puta, s'obzirom da sam juce kad sam ga gledao bio toliko umoran da se sad pola stvari i ne secam :)

ali par scena me je toliko odusevilo da je to neverovatno

kad pokazuje trik sa nestajanjem olovke

"why so serious"

i kad izlazi iz bolnice

fucking brilliant...

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Mora da se kejti sad kaje shto nije ucestvovala ;) ili joj je tom iovako zabranio jer njega nisu zvali da bude betmen ;)

A naredni deo ne znam ni kako bi mogli napraviti, opet ce da udju u problem kao prvi betmen kad ovaj ubije dzokera, sta ce sa sledecim da rade?

Jedino sta su ostavili kao naznaku za sledeceg Betsija (osim sto je Dzoker ziv, sto je sasvim normalno, ali to ne znaci da treba da se pojavi u sledecem filmu), je to sto je on sad outlaw koga policija juri, sto unosi dodatnu dinamiku, jer sad nema saradjivanja sa policijom vec mora da bije i njih i negativce. A negativcima nikad kraja.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Ja tipujem na riddlera, ra's i taliu

pingvin nesto nije zanimljiv da se tu ubaci, robina nece ubacivati, barbara je jos uvek dete.

killer crock nezanimljiv, bane... hm mozda bane, da urade osvrt na "broken"

znaci sto posto ra's i talia, i riddler ili bane. mada verovatnije riddler.

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.