G!!! Posted January 3, 2018 Report Share Posted January 3, 2018 strateske igre koje bi vredelo cekati ove godine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted April 25, 2018 Report Share Posted April 25, 2018 u kakvom je stanju igra ? kada se moze ocekivati full izdanje? u poslednje vreme ne pratim previse EA naslove sa druge strane tacno nakon godinu dana od mog poslednjeg posta o Phoenix Point-u izaslo je podosta materijala i socnih detalja o igri (youtube je pun zanimljivih videa) jednostavno receno, ovako je trebao da izgleda savremeni xcom... minimum ogranicenja, fleksibilnost i dubina na nivou, mali milion interesantnih sistemskih detalja koji igrivost podizu na nesto do sada nevidjeno u igrama ovog tipa... ako je pola od ovog istina sto pricaju, igra ce biti bomba. prosto se vidi da je covek godinama razradjivao svoju pocetnu ideju, vredi pogledati kratak video https://youtu.be/C7KDTyePIc8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted June 21, 2019 Report Share Posted June 21, 2019 najnoviji demo Phoenix Point-a deluje dobro, steta sto su otisli putem epic ekskluzive i ispisali se u oci svima koji su podrzali igru svojim novcem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted January 9, 2020 Report Share Posted January 9, 2020 Odigrao Phoenix Point do nekog ranog mid-game, i oduševljen sam iz nekoliko razloga: Dobro su iskombinovali kompleksnost starog UFO serijala sa brzinom novog X-COMa. Rezultat su relativno kompleksni fajtovi sa puno prostora za taktiziranje, ali istovremeno bez dosadne "pretrči/klekni/overwatch" rutine. Menadžment resursa je bitan, jer svaki metak koji opališ mora da se ponovo proizvede, ali su dovoljno pojednostavili proces da u par klikova možeš sve da rešiš... osim ako nisi ostao bez resursa, u kojem slučaju bukvalno nemaš čime da pucaš. Još jedan dobar primer su akcioni poeni. Svaki borac ima 4AP, ali se za razliku od X-COM mogu trošiti parcijalno - npr. ako za 1AP pređeš 10m, ti možeš da išetaš iz zaklona 5m, opališ snajperom za 2AP, i vratiš se 5m nazad u zaklon. Borbe imaju nekoliko originalnih elemenata, od kojih je najveći balistika. Svaki metak ima trajektoriju, i igra vam dozvoljava da sami nišanite - dva kruga će vam reći gde će 50%, odnosno 100% metaka završiti. Ovo je posebno važno jer svaki deo tela ima zaseban damage reduction i HP; ako ga svedete na nulu, meta gubi sposobnosti vezane za taj deo tela. Strategijska mapa je jako zabavna - pošto počinješ na ruševinama X-COMolike organizacije u ranoj fazi apokalipse, moraš istraživati pingove, uspostavljati odnose sa 3 glavne frakcije i nekoliko manjih nezavisnih. Svaka od 3 frakcije ima različite ciljeve i tech, i možeš sarađivati sa njima, trgovati, otimati im letelice i istraživanje, itd. Ograničen si količinom vojnika i letelicama na raspolaganju, pošto moraš "licem u lice" da radiš skoro sve. Pingovi sem tzv. havena, uporišta frakcija, mogu biti i eventovi, fajtovi sa pljačkašima, alienima, pa čak i zasede iz kojih sam gledao samo kako da izvučem živu glavu. Priča za sada deluje jako i to se posebno vidi u pažnji koju su posvetili skriptovanim misijama - od side questa spašavanja seed vaulta na Svalbardu do storyline misija koje imaju specifično dizajnirane neprijatelje, želećete da odigrate još koji dan kako biste saznali još nešto. Downtime boraca mi se posebno svidelo kako su rešili. Pošto letiš avionom od mesta do mesta, i možeš da napuniš medpackom HP do vrha u toku misije, teoretski bi mogao da ideš od fajta do fajta u nedogled. Devovi su to sprečili staminom - svaki krug u borbi troši jednu staminu. Svaki borac ima 40 stamine. Kad ukupno provedeš 30 ili više krugova u borbama, dobijaš penal na broj akcionih poena, i neke veštine i oružja ti postanu nedostupni (npr. sa 0 stamine imaš samo 2 akciona poena, a za snajper ili lanser granata ti treba 3AP da pucaš) Sve u svemu sam jako zadovoljan i širinom i dubinom igre, i dostojan je naslednik X-COM serijala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted July 3, 2020 Report Share Posted July 3, 2020 (edited) HZD na PCu za mesec dana, već može da se uradi preorder na Steamu. Ko nije igrao na PS4, preporuka, naravno kada bude za manje od 50 EUR koliko je sada 🙂 edit. nemam pojam zašto sam u strategije ovo stavio, video vesti naziv topika, pa rekoh da ne otvaram novi, bez da sam video u kom je delu foruma 🙂 Edited July 3, 2020 by manson Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 4, 2020 Report Share Posted July 4, 2020 22 hours ago, manson said: HZD na PCu za mesec dana, već može da se uradi preorder na Steamu. Ko nije igrao na PS4, preporuka, naravno kada bude za manje od 50 EUR koliko je sada 🙂 edit. nemam pojam zašto sam u strategije ovo stavio, video vesti naziv topika, pa rekoh da ne otvaram novi, bez da sam video u kom je delu foruma 🙂 Odlično su izveli igru, znam da sam bio vrlo skeptičan kad su je najavili jer je Gerila do tad radila samo Killzone (manje više) meni uvek nejasno kako je taj naslov bio ekskluziva pa i launch title na playstationu kad je nikad veći krš, ali verovatno ima onih kojima se dopadao. Srećom pa su skrenuli ka Horizonu i sad ga razvijaju i za PS5, ne znam kako bih podneo da imamo još jedan Killzone kao launch za novu konzolu 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted April 29, 2021 Report Share Posted April 29, 2021 Niko ni A da kaze o Age of empire 4 🙂 zar je ovaj deo foruma toliko umreo 🙂 Probao sam neke igre koje bi trebale da budu najblize moguce do Civilizationa - Old World - radi je lead developer CIV 4, i mogu reci da igra ima ono nesto, jos samo jedan potez, ima neku intuitivnost i prepoznatljivost i lakocu igranja koja je nasledjena iz ranijih CIV igara., pored samog vremena desavanja svega 🙂 Mislim da je Epic ekskluziva, jos uvek je u EA delu ali izlazak se blizi i igra je sve vise kompletirana. Moze se lako naci na torentima i probati. Ima svoje neke jedinstvene features-u, i dobru kombinaciju 4x, CIV-a, i random eventa koji je cine lepo zanimljivom... u stvari sad se spremam da je probam ponovo nakon 6 meseci da vidim dokle su stigli, ali vec sada mogu reci da je must buy za mene Humankind Ovo sam bukvalno samo probao pre neki dan, na sat vremena, na laptopu, i ne mogu da dam nikakav fidbek realno 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 30, 2021 Report Share Posted April 30, 2021 On 4/29/2021 at 11:29 AM, G!!! said: zar je ovaj deo foruma toliko umreo 🙂 i mene zanima da li ima publike za ovo u 21. veku. Nije ovo indie naslov pa da može da bude finansijski isplativ sa 1000 prodatih komada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted October 29, 2021 Report Share Posted October 29, 2021 Izasao Age of Empires 4 Ne mogu da igram, nisam instalirao kucni komp jer sam se skoro preselio Jel igra bilo ko na ruru ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted November 3, 2021 Report Share Posted November 3, 2021 Није директно стратегија на компу, али има везе итекако 🙂 Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 3, 2021 Report Share Posted November 3, 2021 Da, videh da izlazi board game, bas me zanima kako ce sve to uklopiti:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 3, 2021 Report Share Posted November 3, 2021 3 minutes ago, Dule_smor said: Da, videh da izlazi board game, bas me zanima kako ce sve to uklopiti:) kad vidim kickstarter uvek sam malo skeptičan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted November 3, 2021 Report Share Posted November 3, 2021 Ја сам радознао. Вероватно не довољно да бих улетео паре. Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 3, 2021 Report Share Posted November 3, 2021 Mene ovde više brine činjenica da mi ovo ne deluje zvanično? Jel imaju uopšte licencu? Inače znam da su mi neki likovi rekli da je Kickstarter dosta dobar za te board game stvari. U smislu dosta njih prolazi, ali je problem što je proizvodnja (a sada i transport iz Kine) dosta nepredvidiva stavka pa se nekad ukanale sa troškovima bez obzira što je sama kampanja dobro prošla. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted November 3, 2021 Report Share Posted November 3, 2021 Зар није ово "абандовер"? Типа није ничије сада. Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 3, 2021 Report Share Posted November 3, 2021 Kapiram da sama video igra jeste abandoware, ali nekako mi je nemoguće da je cela franšiza, tj da niko ne drži prava na to? Ono tipa izlazila ona neka poslednja verzija 7 tipa pre 4-5 godina? U smislu da li neko uopšte sme da koristi to ime samo zato što je HoMM3 a ne Might and Magic Heroes ili kako se sad već zove? Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 3, 2021 Report Share Posted November 3, 2021 Ubisoft je držao prava na heroje. Da nekako ispuste da drže prava na najpoznatije heroje baš mi je čudno, osim ako sam board game i tako taj "merch" nisu držali pravima neki drugi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted August 15, 2022 Report Share Posted August 15, 2022 Deluje kao old skul RTS, kada već EA neće da napravi neki novi C&C 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 15, 2022 Report Share Posted August 15, 2022 samo još da vidimo koliko zapravo ima igrača za old school RTS 🙂 ali dobro izgleda, definitivno 🙂 tj. zabavno 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted August 27, 2022 Report Share Posted August 27, 2022 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 27, 2022 Report Share Posted August 27, 2022 Uuu vrh deluje, a ima i brodova 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 28, 2022 Report Share Posted August 28, 2022 RTS diživljava revival, samo je pitanje ima li tolike publike među "bumerima" da zapravo opravda uloženo 🙂 ja bih voleo da bude, ofc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted August 29, 2022 Report Share Posted August 29, 2022 igrao sam nekoliko alfi koliko je bilo od coh3, i ima tu mesa, ali ima i nekih konceptualno losijih ideja, koja mozda i nisu lose samo su bile u losoj fazi sama dinamicka kampanja, kao ideja zvuci zanimljivo, ali si provodio previse vremena na mapi, u odnosu na pravi coh gejmplej, pa mi je to upitno da li ima svrhe forsirati na taj nacin prema meni do sada dostupnim informacijama homeworld 3 ce doneti nesto vise inovativnijih ideja, mada realno takav rts u svemiru i nije imao neku konkurenciju novi, coh, novi homeworld, novi age... sto se mene tice, miran sam za sledecu deceniju 😄 RTS je bio tu, na sasvim dobrim osnovama, zasto nisu inovirali u logicnim pravcima ne znam (kod razvoja se otprilike lomi da li da slusaju pro igrace koji odguraju igru u nesto sto se cini manje zabavnim, ili da prave igru za masovniju prodaju, nekako opcija sa necim novim i izmedju prve dve varijante ne postoji) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fox m. Posted August 31, 2022 Report Share Posted August 31, 2022 On 8/29/2022 at 10:37 AM, G!!! said: novi, coh, novi homeworld, novi age... sto se mene tice, miran sam za sledecu deceniju 😄 Otkud da nema teme za Age 4? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 31, 2022 Report Share Posted August 31, 2022 3 minutes ago, fox m. said: Otkud da nema teme za Age 4? napravi 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts