f4ts0 Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Jos mi niko nije odgovorio, jel strani drzavljani mogu slobodno u Srbiji kupovati stanove? Pod slobodno mislim jel pod istim uslovima kao i mi? Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOLA Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 e ja sam provalio da ti mnogo kenjash, i ima da ti polomim tu tvoju malu balavu pichkicu prvi put kad te budem video... cekam te ispred kancelarije za 3 minuta. ^^ Quote There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misha Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 cekam te ispred kancelarije za 3 minuta. ^^ neka bude ispred firme u 5! Znachi u 5 si 2! Be afraid Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOLA Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 neka bude ispred firme u 5! Znachi u 5 si 2! Be afraid ae ne spamuj topic da ti ne bih polomio prste.idi radi nesto. Quote There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 e dvini ne seri kad moram to i tebi da kazhem. postoje grupacije kao peta, grinpis (mada i oni su diskutabilni u poslednje vreme) i te shto se bore za zashtitu choveka, zhivotinja, zhivotne sredine za koje mozhemo da kazhemo da nisu osnovane sa nekim malicioznim ciljevima. sve ostalo je lobiranje. a djuro shta je lobiranje. lobiranje je konstrukcija izmishljena u americi da bi se ozakonio mito i korupcija. kome to nije jasno taj treba da se upuca odmah. toliko o toj demokratiji. i sorosh je produzhena ruka cia i kome to do sada nije jasno, iako izgledalo smeshno, taj je retard. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 i sorosh je produzhena ruka cia i kome to do sada nije jasno, iako izgledalo smeshno, taj je retard. Sad si rekao Mohiju da je rtd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 pazi ono sto ja ljudima hocu ovde da skrenem paznju jeste da puno generalizuju. naravno da u svakoj grani ljudske delatnosti postoje (i nazalost preovladjuju) ljudi i grupe sa malicioznim ciljevima. ti ljudi onda uzrokuju da se na sve ostale gleda istim okom. (primer natasa kandic - nevladine organizacije). ajde ok, o sorosu ne znam puno. pogled ljudi na sorosa uzrokuje da i na sve druge fondacije gledaju kao i na njegove. te grupe su manje, nevidljivije, ali opet postoje i bave se nekom delatnoscu. postoji zaista mnogo fondova koje imaju neki cilj i doniraju pare za taj cilj. uzmimo katarinu rebracu kao primer, ne znam nista puno, ali sam naleteo na sajt pre neki dan. zena ima fond za borbu protiv raka dojke. pere pare? lobira? ne verujem. ja cak mislim i da bi vecina nas kad bi imala milione dala deo svog bogatstva za ono sto ona smatra ispravnim. osvrcem se na ono 'omg ne postoji ni jedan fond ni donator koji nema pozadinske interese i zle ciljeve'. slazem se, ovim svetom vlada zlo, i puno je zlih ljudi. ali nije istina da nema plemenosti medju ljudima. a po meni je plemenitost kad neki covek izdvoji deo svog bogatstva i podeli ga ljudima koji se bore za neki plemenit zajednicki cilj. zivotinje, ljudska prava, sta god Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarma Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Jos mi niko nije odgovorio, jel strani drzavljani mogu slobodno u Srbiji kupovati stanove? Pod slobodno mislim jel pod istim uslovima kao i mi? pitacu caleta... 99% sam siguran da fizicko lice ne moze da poseduje nekretninu, ako nije drzavljanin srbije... (crnogorce izuzmi, posto je u toku predavanje zahteva za drzavljanstvo i njihova obrada i bla bla bla...) izuzetaka sigurno ima, ali uslove ne znam... mislim da bi u principu trebalo da vazi pravilo reciprociteta... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 @dvini rekao sam samo koji tip organizacija nije maliciozan. nema potrebe da ponavljash jedno te isto. @stanovi to se mozhe zaobitji u 1 koraku .. osnujesh firmu/stvorish partnerstvo sa vetj postojetjom firmom. znachi nema nikakve prepreke. i to sam napisao. chitajte. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarma Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 mislim da ga zanimaju pojedinci, a ne firme... btw. smoricu se ako je duletov burazer stigao na forum... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Da izuzmem crnogorce jer je u toku predavanje zahteva za drzavljanstvo i obrada... Sjajno. Nadam se da nece procureti kako dosta siptara ceka nase drzavljanstvo u cilju kupovine stanova ovde. Dakle ja treba da se zamajavam Kosovom, politikom i kurcevima, a stranci ce svojim prljavim parama dovesti do toga da ja ne mogu u rodnom gradu da kupim stan i pored solidnih primanja, i da zivim ko covek. Zivela Srbija Ali dobro, kako Drale jednom rece, neprijatelj je na kolenima, sve ide dobro po nas i uskoro dajemo finalni udarac. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Mislim da je drale kapitulirao kad i kosovo :P Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 @ dvnitycker: Fascinira me tvoja simplifikacija događaja vezanih za izgradnju te brane! Svaka čast! Eh, baš lepo. Tema "Donacija Japana". Odmah da napomenem Japance ekstra gotivim i da osećam zahvalnost za tu donaciju. I za donaciju NOVIH (za razliku od grada Bazela) autobusa za beogradski GSP. Ako ima ikoga ko nije primetio na tim autobusima piše "Donation from people of Japan", a ne US goverment ili sl. Jedan mali detalj koji je vezan za propagandu. bwt, zamolio bih te da me zaobiđeš sa informativnim kućama jer sam radio informativu 6 godina. Dakle, donacija Japana. Baš smo sa profesorom diskutovali o tome pre nekoliko meseci, a on je bio u komisiji koja je sastavljala spisak potrebnih stvari. S' tom razlikom što je on pravio spisak opreme za naš fax. Japanska vlada izglasava u svom parlamentu da li se odobrava donacija, ako se odobri diskutuje se o budžetu (tačnije izdvajanje sredstava iz budžeta Japana za donaciju), kada prođe budžet raspisuje se tender na koji se firme oglašavaju, naravno kako bi država Japan uštedela malo (što je razumno) jer prihvata najbolju (najjeftiniju) ponudu, i određuje se rok nabavljanja opreme i njena isporuka. Onda se institucije kojima se donira oprema obaveštavaju kada im oprema stiže da je preuzmu. Verovali ili ne, oni su opremu za fax na kom ja studiram dopremili za manje od 3 nedelje. Znači, proces od trenutka primanja spiska opreme u Beogradu do trenutka pristignuća opreme u taj isti grad prošlo je manje od tri nedelje. Koliko je vremena trebalo za medicinsku opremu zaista ne znam. Gde je tu njihov interes? Vrlo transparentno. Njihova oprema se koristi, ona mora i da se servisira što sigurno neće raditi "majstor Đoša" već ovlašćena firma iz Japana koju će plaćati naša vlada, ljudi koji rade sa njihovom opremom se navikavaju na istu (hardver, softver, interfejs) i kasnije ako budu kupovali (a zdravstvo će morati vremenom) gotovo sigurno će uzeti od istog proizvođača. Zašto? Pa zato što u zdravstvu ne mogu da priušte sebi da troše vreme kako bi dodatno obučavali ljude za rad na drugim mašinama. Vrlo jednostavno. Koliko ljudi kupuje samo jednu marku mobilnog samo zbog interfejsa? (a ovo je banalan primer) Zamisli kako je tek u jakim firmama koje ne smeju da dozvole sebi da gube vreme za prilagođavanje svojih radnika na druge mašine. To je proces koji traje. Japan na taj način u startu podržava svoje firme koje se bore na tržištu, kasnije im obezbeđuje posao u vidu redovnog servisiranja, i veliku verovatnoću da će njihovi uređaji ponovo biti kupljeni kad doniranim proće rok upotrebe. Ali, ovo je normalna stvar kada se osvaja tržište i to se zove dugoročan plan. Za donirane autobuse uslov je bio da iz garaže moraju da izađu čisti i oprani što je činilo uslugu onima koji su taj prevoz koristili tj. putnicima, a za medicinsku opremu da je servisiraju japanske firme. Naravno da u inostranstvu postoje NVO koje pomažu umetnike (one koji vrede), izdvajaju donacije za filmove kratkog metra, dokumentarne filmove, razne istraživačke projekte, pa čak doniraju i pisanje scenarija (!). Naravno, samo ako im se ideja svidi i ako ima plotline. Daju ljudima ugovorenu cifru da ne bi morali da rade već da bi svu pažnju mogli da preusmere na scenario. Otprilike ispada da je njegovo/njeno radno mesto kuća u kojoj živi, radno vreme 24/7, a posao izmišljanje i pisanje. Što nije ni malo jednostvano. I tome ima rok, naravno. Ali! To su NVO koje se uglavnom baziraju na domaćem podneblju. Ne mora pisac/snimatelj/istraživač/bilo-šta-drugo da bude državljanin te zemlje da bi bio finansiran, ali treba da bude tamo. Pre će finansirati osrednji kratki film iz svoje zemlje nego fenomenalan kratki iz Srbije. Njima više ide u korist. JEBOTE; KASNIM NA POSAO!!! Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 ma koji crni drale, mislim zhao mi ga je bilo pre 2 godine kad je zaoshtrio tu prichu. pre 4 dana kad je bio, prvo shto mi je rekao sa vrata "od juche (kad je bilo proglashenje nezavisnosti) uveli smo novo rachunanje vremena" i kad sam rekao "jebiga, nezavisno" on je odgovorio "nije nezavisno". sad mi ga vishe i nije zhao .. sad sam indiferentan. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 @dvini rekao sam samo koji tip organizacija nije maliciozan. nema potrebe da ponavljash jedno te isto. aj dobro. ja govorim da postoje maliciozne i nemaliciozne organizacije u svakom tipu, tj sektoru Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 pa dvini jbt ako mogu da se korumpiraju takve organizacije kao greenpeace za potrebe odredjenih mega korporacija/drzhava o chemu mi prichamo ovde ? prichamo da ovom svetu treba da odzvoni odmah .. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaznapravila Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 (edited) @oddball sve sto si rekao o donaciji tih buseva je tacno. Ja samo da dodam jos jedan podatak koji su nam rekli profesori na Saobracajnom fakultetu. Ti busevi nisu bas potpuno novi (naglasavam potpuno), jer su pre Beograda bili donirani Sarajevu. (ne znam da li svi ili veci deo). i sad sta se tamo desilo? Kao sto je rekao oddball jedini uslov koji su japanci postavili je bio da se autobusi redovno ciste, odrzavaju i da im se obezbedi krov nad glavom (ili motorom u ovom slucaju :D) i sarajevcani ih nisu shvatili ozbiljno i posle par upozorenja donacija je povucena i deo ili kompletan v. park ja prebacen u bg. Takodje se slazem u vezi interesa japanaca u pomenutim slucajevima. Za mene licno svako ko donira bilo sta sto pomaze gradjanima ove zemlje je vise nego dobrodosao, i treba biti svakome izuzetno zahvalan, bilo da je pomogao azil za pse ili ljude kojima je potrebna neka med. intervencija. Treba paziti kad donacije idu politickim organizacijama tzv. (N)VO-ima, strankama itd. Edited February 20, 2008 by vaznapravila Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 To veoma lako moze da se regulise kao u Rusiji sto je NVO zabranjeno da se bave politickim pitanjima, ja podrzavam NVO ali koje se zalazu za socijalna pitanja, ekoloska i tako dalje, nesto sto doprinosi drustvu i nesto sto ce pomoci nekim ljudima a ne ove Kandic, Vuco, Biserko i njima slicni koji pevaju onako kako im se plati i jos dobijaju ogroman medijski prostor na B92.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marxus Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 (edited) Koji ste palamudi neverovatno je to, Japanci doniraju samo da bi njihove firme imale koristi i tih 10 autobusa i ta medicinska oprema koliko komada 4-5? ce da im izvuku celu ekonomiju- kada se pokvare- pa koliko cesto se kvare stvari kao te i dali te popravke kostaju jednu tridesetinu vrednosti tih masina koje ce uzgred budi receno da se koriste kod nas dok se ne pretvore u muzejske primerke,pa ce jos nasi da kupuju opet od japanaca.... oce oce cim dodje vreme za obnovu toga idu po starom tender nekome sa kim su u dilu i kradja para,to je lakse nego kupovati od Japanskog proizvodjaca , pa stvarno niko nista ne treba da nam da.............sta bi ste vi hteli da Japan kupi autobuse od ikarbusa pravljene od lima sh kategorije i medicinsku opremu od ......pa cekaj, da mi ne proizvodimo nista te vrste........zato GTFO donacija je donacija,sta su Japanci izmislili toplu vodu pa nama glupim srbima dolaze da "osvoje trziste kroz par decenija"(inace trziste nam je prestiz,vi izgleda svi mislite da je Srbija centar sveta) a drugi jos ne znaju za taj nacin pravljenja biznisa ali cim saznaju eto i donacija iz amerike,engleske,nemacke(oh n0ez ako neko od njih vidi ovaj forum sjebace japancima biznis) kako to da su ti profesori preskocili taj detalj,uostalom sta oni imaju kome da pricaju o nekim idealima kada je 90% njih jednom uzelo i verovatno jos uvek uzima mito.............palamudi nijedni bune se kada im se da nesto,bune se kada im se nista ne daje. Dakle da sumiramo za one sa jeftinijim ulaznicama----donacija je donacija,to sto postoje takvi uslovi (koji su uzgred budi receno totalno realni) je neophodno vas argument je bulja. edit: Takodje da je Japancima cilj da prave pare na servisiranju tih autobusa,zar se ne slazete da bi ih boleo kuratz za njihovo odrzavanje od strane gsp-a jer bi losije odrzavanje bilo=kvarovima a u japanski autobus ne mogu delovi iz ikarbusa. edit2:Zamisli kako je tek u jakim firmama koje ne smeju da dozvole sebi da gube vreme za prilagođavanje svojih radnika na druge mašine. To je proces koji traje. Japan na taj način u startu podržava svoje firme koje se bore na tržištu, kasnije im obezbeđuje posao u vidu redovnog servisiranja, i veliku verovatnoću da će njihovi uređaji ponovo biti kupljeni kad doniranim proće rok upotrebe. Ali, ovo je normalna stvar kada se osvaja tržište i to se zove dugoročan plan. Za donirane autobuse uslov je bio da iz garaže moraju da izađu čisti i oprani što je činilo uslugu onima koji su taj prevoz koristili tj. putnicima, a za medicinsku opremu da je servisiraju japanske firme. jbm ti takvu jaku firmu koja operise sa doniranom opremom,ah da zaboravio sam da je ovo Srbistan Edited February 20, 2008 by marxus Quote GOT MIT UNS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 (edited) mi uvozimo iz japana 10 puta vise nego sto izvozimo, njima je u interesu da budemo u dobrim odnosima sa njima. ako nam daju pare, racunaj da ce se njima kroz razne druge investicije vratiti daleko vise u krajnjem slucaju sebi prave goodname "jao oni su dali onim jadnicima autobuse oni su bas kul" Edited February 20, 2008 by Joe Kerr Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 japanci imaju te velike donacije i levo i desno jer im preveliki spoljnotrgovinski suficit šteti ekonomiji, biliv it or not. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChemerBoy Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 ivane, moze li neko da dobije warn zato sto je tard? Da moze, ti bi vec bio banovan. Quote ajde ne Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaznapravila Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 (edited) To veoma lako moze da se regulise kao u Rusiji sto je NVO zabranjeno da se bave politickim pitanjima, ja podrzavam NVO ali koje se zalazu za socijalna pitanja, ekoloska i tako dalje, nesto sto doprinosi drustvu i nesto sto ce pomoci nekim ljudima a ne ove Kandic, Vuco, Biserko i njima slicni koji pevaju onako kako im se plati i jos dobijaju ogroman medijski prostor na B92.... To je i moje misljenje, al jebi ga ako bi ukinuli neku americku VO osecam da bi dobili sankcije. Jebi ga lako je rusima kad mogu da zavrnu slavinu polovini evrope. Koji ste palamudi neverovatno je to, Japanci doniraju samo da bi njihove firme imale koristi i tih 10 autobusa i ta medicinska oprema koliko komada 4-5? ce da im izvuku celu ekonomiju- kada se pokvare- pa koliko cesto se kvare stvari kao te i dali te popravke kostaju jednu tridesetinu vrednosti tih masina koje ce uzgred budi receno da se koriste kod nas dok se ne pretvore u muzejske primerke,pa ce jos nasi da kupuju opet od japanaca.... oce oce cim dodje vreme za obnovu toga idu po starom tender nekome sa kim su u dilu i kradja para,to je lakse nego kupovati od Japanskog proizvodjaca , pa stvarno niko nista ne treba da nam da.............sta bi ste vi hteli da Japan kupi autobuse od ikarbusa pravljene od lima sh kategorije i medicinsku opremu od ......pa cekaj, da mi ne proizvodimo nista te vrste........zato GTFO donacija je donacija,sta su Japanci izmislili toplu vodu pa nama glupim srbima dolaze da "osvoje trziste kroz par decenija"(inace trziste nam je prestiz,vi izgleda svi mislite da je Srbija centar sveta) a drugi jos ne znaju za taj nacin pravljenja biznisa ali cim saznaju eto i donacija iz amerike,engleske,nemacke(oh n0ez ako neko od njih vidi ovaj forum sjebace japancima biznis) kako to da su ti profesori preskocili taj detalj,uostalom sta oni imaju kome da pricaju o nekim idealima kada je 90% njih jednom uzelo i verovatno jos uvek uzima mito.............palamudi nijedni bune se kada im se da nesto,bune se kada im se nista ne daje. Dakle da sumiramo za one sa jeftinijim ulaznicama----donacija je donacija,to sto postoje takvi uslovi (koji su uzgred budi receno totalno realni) je neophodno vas argument je bulja. edit: Takodje da je Japancima cilj da prave pare na servisiranju tih autobusa,zar se ne slazete da bi ih boleo kuratz za njihovo odrzavanje od strane gsp-a jer bi losije odrzavanje bilo=kvarovima a u japanski autobus ne mogu delovi iz ikarbusa. edit2: Mi smo kita od trzista, da se razumemo. Ali pazi sad. 10 autobusa je samo na liniji 16-ice :D. Gradu su poklonili 93 autobusa. Zamisli sad ovaj slucaj: Sarkozi sa sobom vodi gomilu direktora u kinu i tamo se dogovaraju i natezu da Kina kupi stotinak Airbus aviona. To je par puta pokusao i tadic. Da li je uspelo ne znam. Tako se stvari u svetu zavrsavaju. E sad najverovatnije Nemacka i Japan npr. imaju brdo bilateralnih dogovora uglavnom u ekonomiji. Nemacka je zanimljiva Japanu, Japan je zanimljiv Nemackoj. (Srbija je tu sporedna) To je cela taktika na principu You scratch my back, i`ll scratch yours. Samo na ovoj donaciji MAN je uzeo 17 miliona evra. A to je samo srbija a Japan daje donacije sirom sveta. PS. za marxusa japanci su kupili buseve od Nemacke firme. Edited February 20, 2008 by vaznapravila Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 ljudi brate. japanci prave solarne stanice u svemiru i pokrecu mrezu UHD televizije, 100 autobusa ce da daju za jedan dobar blowjob od beogradjanke Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 jel idete sutra na protest? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts